Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5700 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מקרה חם מהרגע ממש, עניין של דקה ואז באתי לספר לכם על כך:

ילד נכנס לחנות של חבר. החבר הוא בעל עסק שמוכר תשמישי קדושה, ספרי לימוד וצעצועים.

הילד ביקש ספר תהילים קטן, שמחובר אליו מחזיק מפתחות, שווי הספר, שמונה שקלים.

הילד נתן שטר של 20 שקלים וקיבל בחזרה שתי מטבעות של חמש, ועוד שתי מטבעות של שקל=12 שקלים.

הילד יצא מהחנות מאושר ושמח. אחרי דקה, נכנס הילד שוב לחנות, וסיפר לחברי ש"אמא אמרה שטעית בעודף ויש לי ביד רק שישה שקלים (כלומר נעלמו לו מהיד מטבע של חמש ועוד מטבע של שקל). חברי חשב לעצמו: "אם לא אתן לו עוד שישה שקלים, האמא עשוייה להפיץ שאני שקרן ורמאי, ואנשים עשויים להאמין לה, שאני רימיתי ילד קטן, וניסיתי לשקר לו" הוא הוציא עוד שישה שקלים מהקופה, נתן לילד ואמר: ב"פעם הבאה כשאתה בא לחנות שלי, תבוא רק עם אמא, אחרת לא אמכור לך" מה דעתכם על זה? התנהגות למופת? פרייאר? מה בקשר להתנהגות האם? והתנהגות הילד? מה אתם הייתם עושים במקום חברי?

סוזוקי ג'ימני - רכב שחונה כמו מאזדה 2, נוסע כמו דיפנדר בשטח, כמו גולף 1600 בכביש והעלות שלו כמו היא כמו של אופניים

פורסם

או שהוא הלך לקנות משהו ב6 שקל.

don't drive faster than your guardian angel can fly

ההונדה סיויק מטוס.

הונדה סיויק שנת 97 אוטומטית,, מאוד מהירה
פורסם

אתה רואה מה קורה כשמוכרים תשמישי קדושה?...

התנהגות למופת לטעמי. הלקוח תמיד צודק, גם אם הוא מנייאק, אדיוט וטמע-ואני מכיר אישית גם כמה קליינטים שהם שילוב של כל התכונות ביחד.

יותר הגיוני היה, לדעתי, שיגיד לילד לקרוא לאמא שלו, ולספור את הקופה במקום מול הפרצוף שלה, ולגלות שחסרים 6 ש"ח.

או להבא כשמוכרים לילד, להסביר לו את העודף שהוא מקבל, כמו חצי משחק (אתה בטח טוב בחשבון, נכון? אז בוא תעזור לי. כמה זה ככה וככה). אולי אם יש לו מצפון הוא לא ישחק את המשחק של ההורים שלו.

מסור לחברך ח"ח.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אם זה קומבינה אז היא ממש עלובה.

לי קורה מדי פעם שאנשים מנסים להשים מטבע מתחת לשטר ואז להגיד שחסר,אבל אנשים מבוגרים,לא ילדים.

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם

תופעה די ידועה שילדים מאבדים את העודף בשניה.

אצלי הרבה פעמים הם מפילים את העודף מבלי להרגיש עוד כשהם נמצאים בחנות.

בכל מקרה, כפי שאני רואה את זה, חברך נהג למופת וגם אם מדובר באיזה קומבינה "סופר-מתוחכמת", אם מישהוא נגרר לכזה שפל בעבור 6 ש"ח, אז שיהיה לו לבריאות ואני על הדרך ארגיש לא שיצאתי פראייר אלא שעשיתי מצווה.

או להבא כשמוכרים לילד, להסביר לו את העודף שהוא מקבל, כמו חצי משחק (אתה בטח טוב בחשבון, נכון? אז בוא תעזור לי. כמה זה ככה וככה).

איזה "טוב בחשבון"? זה ילד דוס, מקסימום מכיר משנה וגמרה! (סתם בדיחה, לא להתנפל עלי בבקשה)

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

הרי לכם תשובתו של חברי למעשיו:

"הילד בליינד איבד את הכסף בדרך לאימו, וכשהגיע אליה, ראתה שזה מה שיש לו ביד. אני ידעתי את זה, כי הייתי משוכנע במאות מיליוני האחוזים (ואני, בעל הג'ימני השבעתי אותו, שאין סיכוי שהוא טעה בספירת העודף) שהעודף שלי היה מדוייק."

מה יקרה מחר? אם עוד מאה לקוחות יתנהגו כך (בתמימות, כמו הילד) בדיוק? להעמיד אנשים במקומם?

להוכיח אותם בפני המצלמות של העסק?

כששאלתי את חברי מדוע פעל כך, ענה: "אז הפסדתי שישה שקלים, נו ו? להבא הוא ידע לא לחזור אליי בלי אימו. ולי לא נגרם נזק, לא תדמיתי ולא כספי"

סוזוקי ג'ימני - רכב שחונה כמו מאזדה 2, נוסע כמו דיפנדר בשטח, כמו גולף 1600 בכביש והעלות שלו כמו היא כמו של אופניים

פורסם

כשמתמודדים עם קהל אי אפשר להתנהג בצורה יחידה עם כולם. זו פשוט טעות.

צריך להתאים את ההתנהגות לכל לקוח בנפרד, בתוך גבולות ההיגיון.

יש איזון מסוים בין להיות פראייר ובין לתת שירות טוב, רק צריך לדעת איך לאזן את זה כדי לא להפסיד יותר מדי אבל גם לא לעשות לעצמך דימוי של בעל עסק שדופק את הלקוחות.

פורסם

נשאל אותך שאלה ,

קח את אותה סיטואציה , ילד בן 7-8 שמגיע עם שטר של 100

מקבל 88 שקל עודף ומגיע הביתה עם 38 שקל עודף , הוא היה נותן עוד 50 ?

עקרונית, חבר שלך התנהג כמו שצריך - בגלל שהיה מדובר ב 6 שקל הוא לא עשה עניין ובצדק

פורסם

התנהגות למופת לטעמי. הלקוח תמיד צודק, גם אם הוא מנייאק, אדיוט וטמע-ואני מכיר אישית גם כמה קליינטים שהם שילוב של כל התכונות ביחד.

אין כאן עניין של התנהגות למופת, אלא החלטה נכונה בהתאם לנסיבות והשיווי הכלכלי, גם אני הייתי פועל כך.

ומה הקשר ל"ללקוח תמיד צודק", להיפך, זה מוכיח כמה הלקוח לא צודק בעלילי.

בן.

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

ככה יצא שהילד שילם רק 2 שקל.

הוא עכשיו הולך ומוכר את הספר ב5 שקלים אצלו בקומונה.

והוא הרוויח 3 שקל.

זה עסקים. ותו לא.

מחר לחנות הבאה. בכל מקרה, בדרך כלל במגזר, האמא לא נותנת לילד כסף בגיל צעיר לקנות דברים. מכיוון שאין להם כסף, כל שקל שיאבד לה, האב יחזיר לה באביאביה. לכן היא מעדיפה לעשות זאת לבד.

פורסם

טעות לומר משפט כזה.

במקרה הספציפי הזה לדעתי הילד איבד את הכסף בדרך לאימו, וזו תמימות.

במקרה דומה שהיה אצלי בחנות לפני מספר שנים (חנות יילו), הגיע אדם ששילם בשטר של 50 ש"ח, רכש מוצר וקיבל עודף מ 50.

הקונה לוקח את העודף ועם בטחון עצמי מופגן אומר לי שנתן לי 100 ש"ח, כמובן שהיו לקוחות בחנות, שהמתינו לחשבון, והוא ניסה כל הזמן להלחיץ, אמרתי לו שאין בעיה, יש לי מצלמה מעל הקופה והתקשרתי למשטרה כדי להזמין ניידת למקום כי הבנתי שמדובר בנוכל.

הלקוח לקח את העודף ועזב את החנות בחופזה ולא המתין לניידת, מיותר לציין שבצילומים רואים בבירור כי הוא נתן לי שטר של 50 ש"ח ולא 100.

מצלמות הם דבר מעולה במקרים מסוג זה, ולכן הייתי מנחה את כל העובדים שלי כאשר הם מקבלים כסף או כאשר נותנים עודף ליישר אותו מול הדלפק לפני הכנסתו לקופה כדי למנוע מנוכלים לנסות "ולעקוץ", גם כאשר קיבלו לדוגמא 300 ש"ח בשטרות של 100 לספור אותן מול הלקוח.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

• תוכן חדש...