Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5702 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב, הגיע הזמן ואני צריכה להחליף גלגלים.

מתוך נסיון של נהיגה כמה שנים, גלגלים יוצא לי להצטרך להחליף כל כ-3 שנים בממוצע.

חיפשתי tires4u, נתנו שם מחירים והצעות, גם מחברות מוכרות, וגם מחברות שלא שמעתי עליהן אף פעם.

המידות של הצמיג שלי הן: 195-55

R15

85V

אני נחשבת לנהגת 'סבתא' באופן יחסי, בד"כ אני על 80 קמ"ש, ואם אני עפה עם עצמי, אני מגיעה ל-120 עם הרבה רגשות אשם.

כמובן, צריך רק פעם אחת שיקרה מקרה ובדיוק אז - עדיף לא להיות בצד המתחרט.

רוב ההצעות לגלגלים עם שם מוכר, הן 400-500 שקל.

ראיתי גם הצעות ב240, 290 וכדומה, של חברות שאני לא מכירה, כמו TRIANGLE, GT וכאלו..

(ודאי שאני אברר מראש שהצמיגים הם לא ישנים). - אני יכולה להסתפק בגלגלים כאלו? הרי תו תקן יש להם,

יכול להיות שהצמיגים ה'טובים יותר' הם לאנשים שצריכים מהם 'ביצועים'? לשטח, לנהיגה מהירה, לנהיגה ממושכת (כמו נהגי מוניות..) ?

אני אשמח לקצת עזרה *אבודה*

תודה מראש

יפעה

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יפעה שלום,

בניגוד למה שניתן לחשוב, צמיג הוא מוצר עתיר מחקר ופיתוח. ניתן לומר שהוא מוצר טכנולוגי לכל דבר.

מו"פ עולה כסף ולכן צמיג איכותי יעלה יותר מאשר צמיג עלום שם (בדר"כ מתוצרת סין).

תו תקן ישראלי לא אומר כלום (הוא גם מרשה לשווק צמיגים בני 6 שנים, שהם סכנת נפשות).

חיפוש בפורום יעלה דיונים שמפרטים את ההבדל בין צמיגים איכותיים לצמיגים לא איכותיים, בעיקר מבחינת הבטיחות. הצמיגים הם "אביזר" בטיחותי מחשיבות עליונה - צמיג לא איכותי יוכל לשלוח אותך למעקה בהחלקה בכביש רטוב גם במהירות נמוכה, גם אם הוא חדש.

לפיכך, אני ממליץ לא לחסוך בעת רכישת צמיגים (אבל גם לא להשתולל).

רבני הפורום יוכלו להמליץ לך על צמיגים ספציפיים לרכבך.

בהצלחה ונסיעה בטוחה וטובה.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

באתר שהזכרת יש גם Falken ZE912 במחיר 350 ש"ח.

מנסיוני זה צמיג סביר באיכותו ומתאים לשימוש שלך.

לא הייתי ממליץ על צמיגים מחברות עלומות - גם אם הצמיגאי יאמר לך שזו "חברת בת" של יצרן ידוע.

בכל צמיג שתקני - ודאי כי כל הצמיגים הם מתאריך ייצור שאינו עולה על חצי שנה. הסימון הוא בן 4 ספרות , השתיים הראשונות מציינות את השבוע והאחרונות את השנה.

לדוגמא: 2510 = שבוע 25 של שנת 2010 .

פורסם

המחירים באתר הנ"ל גבוהים מהמחירים בפועל, לכי לפנצ'ריות שמוכרות מותגים מוכרים (Falken, Goodyear, Bridgestone וכו'), סביר להניח שהמחיר לצמיג יהיה בסביבות ה-300 עד 350. רק תבדקי כמו שאמרו תאריך ייצור, ושאם את קונה נגיד Goodyear, אז שיהיה רשום Goodyear ולא Goodride.

פורסם

יש לי ספק גדול, שאפשר למצוא GOODYEAR במידה שלה ב 350 ש"ח.

גם ברכב שלי מורכבים צמיגי FALKEN ZE912, שעכשיו נמכרים במחירים נוחים (350 ש"ח לצמיג):

http://www.tires4u.co.il/?search=1&iGarageID=&ar=1&r=15&a=55&s=195&m=3

אין לי תלונות על הצמיג הזה, תמורה למחיר טובה מאוד.

וצמיגי TRIANGLE לא לגעת!

לדברי כמה פנצ'רמאכרים GT סבירים ומשמעותית יותר טובים מ TRIANGLE, אבל גם אותם לא הייתי קונה.

הפנצ'ריה שעובדת עם האתר באיזור המרכז סיפקה לי צמיגי פאלקן בני 4 חודשים (תוך שעה).

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

צמיגים טובים שימושיים גם אם נוסעים כמו סבתא. הם יכולים לעשות הבדל ענק במצבים מסוכנים, אליהם את יכולה להיקלע גם בלי לנסוע מהר מדי. בנוסף, בכביש רטוב הם עשויים להיות יעילים משמעותית מצמיגי זבל, והם מסוגלים גם לקצר מרחקי בלימה במטרים רבים.

אם את מחליפה צמיגים כל 3 שנים (ומתכוונת להישאר עם הרכב הנוכחי ל-3 שנים הקרובות) לא הייתי חושב פעמיים, ומחליף לצמיגים איכותיים. זה לא חייב להיות צמיגים ב-500 לאחד, אפשר למצוא גם ב-400 צמיגים לא רעים אם מחפשים מספיק טוב. תתמקדי במותגים המוכרים יותר, יש לזה חשיבות במרבית המקרים.

וזכרי - ההבדל בין רביעיית צמיגים ב-1000 שקלים לרביעייה ב-1600 הוא... 600 שקלים בלבד. בחלוקה ל-3 שנים מדובר על כחצי שקל ליום. הבטיחות שלך לא שווה את המחיר?

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

היי יפעת

כמו שרוני אמר, בחישוב ארוך טווח ההבדל מחירים בין צמיג איכותי לצמיג פשוט וזול הוא מזערי, וברור ששווה את הבטיחות.

למרות ההמלצות פה על הפלקן 912, אני דווקא חושב שמדובר בצמיג בינוני. בכביש יבש האחיזה שלו בסדר, אבל בכביש רטוב האחיזה גרועה.

בtyres4u אין מבחר גדול של צמיגים במידה המדוברת, אני מניח שאצל היבואנים יש עוד צמיגים (אולי Yokohama A.Drive).

אם תצייני מאיזה איזור את בארץ יוכלו להמליץ לך על פנצ'ריה הוגנת באיזור, ותעשי דרכה בדיקה מול היבואנים.

דניאל.

אני שונא את הקיץ!

פורסם

A.DRIVE במידה שלה יהיו בעלי קוד מהירות H,

היא צריכה V.

צמיגי YOKOHAMA עם קוד מהירות V הינם מדגם C.DRIVE שמחירו יקר יחסית:

http://www.tires4u.co.il/?search=1&iGarageID=&ar=3&r=15&a=55&s=195&sc=&mm=113

KLEBER DYNAXER HP2 צמיגים טובים מאוד לדרישות, רק עולים קרוב ל 500 ש"ח.

אולי יש מצב למצוא אותם במחיר יותר זול בפנצ'ריות בשטח:

http://www.tires4u.co.il/?search=1&iGarageID=&ar=1&r=15&a=55&s=195&m=27

אופציה נוספת, BRIDGESTONE MY01

http://www.tires4u.co.il/?search=1&iGarageID=&ar=1&r=15&a=55&s=195&m=5

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

כמו שיפעת אמרה, היא לא עוברת את ה120.

צמיגי H הם עד 210 קמ"ש, וצמיגים בתקן מהירות V עד 240 קמ"ש.

לצמיגים בתקן V רק חסרונות עבור יפעת, הם יקרים יותר ולפי מה שידוע לי נשחקים מהר יותר.

אין לה שום סיבה לא לשים צמיג בתקן מהירות H.

לגבי הKleber, זה צמיג אירופאי פשוט, הוא תמורה סבירה לכסף אבל לא מבריק.

ב522 ש"ח יש צמיג של קונטיננטל שמקבל ביקורות טובות.

המחיר קצת גבוה, אבל המחירים אצל tyres4u גבוהים מהמחירים שתקבלי בפנצ'ריה טובה.

דניאל.

אני שונא את הקיץ!

פורסם

קודם כל - תודה לכולם על התשובות הענייניות .

באמת רציתי לשאול על V או H, כי שמתי לב שבאמת אצלי כתוב V, ופעם נתנו לי הצעה זולה יותר על H, ואז ההוא מהפנצ'ריה אמר שהוא התבלבל, וכתוב לי בגלגלים V.. - זה משנה לי? אמרו לי שזה אמור לעמוד במהירויות גבוהות באמת, אבל .. אני באמת לא נוסעת מהר, ככה שזה לא כ"כ אכפת לי, השאלה אם זה מותר מבחינה חוקית..?

אם למישהו יש המלצה על פנצ'ריה באיזור המרכז, שנותנים מחירים הוגנים - אני בהוד השרון, אני אשמח.

בקיצור כנראה אני אקנה אז צמיגים מחברה מוכרת יותר, חשבתי להשקיע כ-350 PER גלגל, +-, אתם מכירים משהו די איכותי במחיר כזה, שמתאים לצרכים שלי?

פורסם

אם הצמיגים המקוריים של הרכב היו בעלי קוד מהירות V או שיש על הרכב מדבקה שבה מופיעות מידות הצמיגים, כולל קוד מהירות V,

חובה גם עכשיו להרכיב צמיגים בעלי קוד מהירות V:

צמיגים - תקנה 322(ו)

לא יורכב ברכב ששנת יצורו

(1) עד 2005 – צמיג המוגבל למהירות פחותה מהמהירות המרבית המתוכננת של הרכב ובלבד שבמונית, ברכב נוסעים פרטי וברכב פרטי דו שימושי יכול שיורכב צמיג בדרגת מהירות S.

(2) 2006 ואילך – צמיג שתכנן יצרנו ללחץ אוויר, לכושר העמסה ולמהירות הפחותים מאלה שתכנן יצרן הרכב.

אני שוב אומר, צמיגי פאלקן ZE 912 הם שקטים מאוד, והם כן אוחזים היטב. אני לא נוהג כמו סבתא, ויש לי רכב גבוה.

אין שום בעית אחיזה גם בחורף. הצמיג הזה ב350- ש"ח נותן תמורה מצויינת.

לפי חוות דעת של הנהגים בחו"ל, הצמיג הזה טוב:

http://www.tyretest.com/pkw_sommerreifen/falken_ohtsu/ziex_ze_912/index.html

ולא פחות טוב מצמיגי קלבר HP2:

http://www.tyretest.com/pkw_sommerreifen/kleber/dynaxer_hp_2/index.html

לכדי לקבל תמונה להשוואה, תראי את צמיגי TRIANGLE:

http://www.tyretest.com/pkw_sommerreifen/triangle/tr968/index.html

הפנצ'ריה היא פנצ'ריית שואף ברמת גן.

את יכולה לברר ב"צמיג ישיר פ"ת או בצמיגי "אנטון חנניה" (נחשב למקום בין הזולים) רחוב יפת 88 ביפו (אבל כאן צריך הרבה סבלנות למה שקורה עם החניה ועומס האנשים)

פורסם
היי יפעת

למרות ההמלצות פה על הפלקן 912, אני דווקא חושב שמדובר בצמיג בינוני. בכביש יבש האחיזה שלו בסדר, אבל בכביש רטוב האחיזה גרועה.

דניאל.

"אחיזה גרועה"? מנסיונך האישי?

4 שנים עם Falken על 306 ומעולם לא חשתי איזו בעייה של אחיזה - זה אמנם לא מדגם מייצג מבחינה סטטיסטית אבל הייתי שמח לדעת איך הגעת למסקנה כה נחרצת. הצמיג היה שקט, אחיזה טובה בנהיגה לא ספורטיבית ובלאי נמוך.

גם ב- consumer reports שונים שראיתי באינטרנט איש לא התלונן על אחיזה גרועה של ZE912 על כביש רטוב. רבים ציינו שהאחיזה של הצמיג בשלג היא גרועה. זו ודאי לא סיבה לפסול צמיג בארצנו השחונה.

פורסם

אהלן

מספר חברים שנסעו על צמיגי פלקן התלוננו על האחיזה הגרועה בכביש רטוב.

ניסיון אישי לא היה לי איתם, עקב האזהרות ששמעתי.

לגבי השחיקה, אני יודע שה512 נשחקים מאוד מהר, אולי ב912 זה לא המצב.

אני לא רואה את פלקן כמותג איכותי במיוחד, אבל אולי אני טועה.

Vladclar

לא ידעתי על התקנה הזאת!

תודה על העדכון.

איזו תקנה מיותרת. אני מתקשה להאמין שיש מכון טסטים או בוחן תנועה שידע לבדוק את זה, אבל עכשיו כבר יש ליפעת סיבה לשים צמיגים בתקן V.

דניאל.

אני שונא את הקיץ!

פורסם
4 שנים עם Falken על 306 ומעולם לא חשתי איזו בעייה של אחיזה - זה אמנם לא מדגם מייצג מבחינה סטטיסטית

זה אכן לא מדגם מייצג, זה שאתה לא הרגשת בעיות אחיזה לא אומר שלצמיג אין בעיות אחיזה.

לגבי ה- 512, לא מומלץ במיוחד, הם פתרו רק בצורה חלקית את הבעייה המרכזית של קודמו (ה- 502 כמדומני).

הבעייה היא לא ביבש או ברטוב, אלא במעבר ראשון על רטוב - הוא מאבד אחיזה לחלוטין ! מאוד מסוכן לנהג הלא מיומן !

גם שלולית באמצע הכביש תגרום לו להוסיף מרחק מכובד מאוד למרחק העצירה, או לסיבוב במגבלות האחיזה לעבור אותן בהרבה.

נחמד מאוד אם אתה יודע מה אתה עושה, מאוד לא נחמד אם אתה לא יודע מה אתה עושה.

ולגבי השרשור עצמו:

כלל האצבע הגורף לאנשים חסרי בקיאות בעניין אומר - "אם לא שמעת על החברה הזו, כנראה שיש סיבה לכך".

לא הייתי מתפשר על צמיגים לרכב, זהו הקשר היחיד שלך לכביש. כל שאר המכלולים בטלים ומבוטלים אם הצמיג לא אוחז את הכביש.

גם אם יש לך את הבלמים הכי טובים העולם, או את השלדה "הכי מטורפת" :wink: בלי אחיזה שום דבר לא יועבר לקרקע.

שימי לב שלצמיגים יש בנוסף להכל גם תאריך ייצור, לא לקנות צמיג בן יותר משנה, עדיף אפילו פחות. התאריך מוטבע על הדופן,

באליפסה של 4 ספרות המייצגות את השבוע והשנה, לדוגמה - 5209 זה השבוע ה- 52 (האחרון) של שנת 2009.

שיהיה בהצלחה !

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

• תוכן חדש...