Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אלפא סוד בישראל?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5622 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 96
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ברשותי אלפא 147 1.6 2002

לפני FIAT 131 1982 (נמכרה לצערי)

פורסם

בחיפה כמה בניינים לידי חונה בחנייה מקורה סוד 5 דלתות שנת 81 נדמה לי שיד ראשונה,לפני כשנה הרכב עמד אם שלט למכירה כחודש בחוץ ואז הוחזר לחנייה.

:lol: :lol: :lol:
פורסם

5 דלתות זה רק שנת 83.

81 זה ארבע דלתות עם דלת בגאז' קטנה.

אני חושב שאני מכיר את האוטו הזה והלכתי לבדוק אותו פעם, הוא יד נמוכה ולא נסע הרבה אבל אכול חלודה בטירוף.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

חשבתי לי לפני שנה לשפץ איזו סוד לזכר הימים ההם, ואז הלכתי לראות מספר מכוניות שהיו למכירה וחלקם עדיין מפורסמים,

חשכו עיני למראה החלודות במקומות קריטיים לרכב,נבהלתי וויתרתי על הרעיון

מצורף תמונה של סוד בדרום ת"א

תמונה 001.jpg

• אחראי פורום
פורסם
בחיפה כמה בניינים לידי חונה בחנייה מקורה סוד 5 דלתות שנת 81 נדמה לי שיד ראשונה,לפני כשנה הרכב עמד אם שלט למכירה כחודש בחוץ ואז הוחזר לחנייה.

מאמין שזו אותה סוד שפורסמה בקלאסיקאר תקופה ארוכה, רצו 18K למיטב זכרוני.

המסכנה בתמונה למעלה זו אותה אחת שמתפרסמת מדי פעם בתצפיות.

כבר לפני 4-5 שנים היא נראתה באותו מצב, כולל השרשרת החיננית שמקבעת אותה לעמוד :roll:

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

בעפולה יש לפחות שני אלפא סוד.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
חשבתי לי לפני שנה לשפץ איזו סוד לזכר הימים ההם, ואז הלכתי לראות מספר מכוניות שהיו למכירה וחלקם עדיין מפורסמים,

חשכו עיני למראה החלודות במקומות קריטיים לרכב,נבהלתי וויתרתי על הרעיון

מצורף תמונה של סוד בדרום ת"א

שלא יגנבו את הבנין

רינו הנדלר

מספר חבר 14193

פורסם

בין השנים 81' ל 83' נימכרו כאן לא מעט סודים, בעיקר עקב העובדה שנפח המנוע שלה, 1.2, נהנה מהטבת המס שהיתה נהוגה באותה תקופה.

כחדשה, הסוד היתה מכונית זולה למדי ולא עלתה הרבה יותר מסובארו 1.3.

למרות שלדגם ה 1.2 היו ביצועים בינוניים למדי, היא עדיין היתה, יחד עם האופל קאדט 1.3S, אחת המכוניות הזריזות ביותר בקבוצת המיסוי המעוותת הזו.

דגמי ה 1.35 כמעט ולא נימכרו, הן פשוט היו יקרים ללא פרופורציה, וחבל, לדגם ה 1.35 היו ביצועים טובים בהרבה וגם במונחי ימינו היא נחשבת למכונית זריזה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
על ההיא מחיפה רצו 25K, הוא חונה לפעמים בקמפוס כרמל.

הייתה גם אחת בירושלים (81/83) בז' שנעלמה ממיקומה.

לדעתי זו האחת שמפורסמת ביד 2. אם כן אז היא נראית ממש טוב.

ב81 אגב הן עדיין נמכרו במשורה. 82-83 היו שנות הפריצה שלהן.

• אחראי פורום
פורסם

חן, כאחד שהיה עולל בשנים שהחילו את המס הזה, מה הוא בדיוק כלל?

הוזלה של דגמים חלשים או גם התייקרות מכוונת של החזקים יותר, בעצם כדי לגרום להם להיות פחות אטרקטיביים?

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
חן, כאחד שהיה עולל בשנים שהחילו את המס הזה, מה הוא בדיוק כלל?

הוזלה של דגמים חלשים או גם התייקרות מכוונת של החזקים יותר, בעצם כדי לגרום להם להיות פחות אטרקטיביים?

הטבת המס הזו שכונתה "מיסוי ארידור" נולדה לפני מערכת הבחירות של 81' בה צפוי היה הליכוד להפסיד את השלטון, והיא נוצרה בכדי "להיטב עם העם".

במסגרת התוכנית, הורדו מיסי הקנייה למכוניות שנפח מנוען מתחת ל 1.3 בצורה חדה, ונוצר הפרש ניכר מאד בין מכוניות שנימכרו עם מנועים שנפחם מעל 1.3 בצורה לא טיבעית.

המרוויחה העיקרית מהרפורמה במיסוי היתה כמובן סובארו, שנימכרה בכמויות מטורפות, אך למעשה כל המכוניות שנפח מנוען היה מתחת ל 1.3 נימכרו היטב - אודי 80, אופל אסקונה וקדט, סיטרואן GSA והאלפא סוד.

עיוות המס הזה תוקן רק לקראת 87', ואז עלתה תקרת המיסוי לנפח של עד 1.6, מה שנראה היה הגיוני יותר באותם הימים, וסוף סוף איפשר יבוא מכוניות עם מנועים הולמים.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תוכן חדש...