Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5726 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בגלל שכבר יש לו חישוקים קלים, אז פולי קל+מכסה מנוע מקרבון= 2300 ש"ח

אפשר להוסיף על זה סעפת פליטה משופרת מנרוסטה שעולה 1000 ש"ח בפיט סטופ צ'יפ ופילטר פתוח בעוד 1300 בערך, ויש לך לדעתי שניה פחות מ-0 ל100

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ואל תישכחו שזה עומד על תקציב של 4600ש"ח ללא צורך באישורים ובירוקרטיה מיותרת.

לגבי הגלגל ספייר לדעתי שווה את הסיכון להוציא אותו ולשים קומפרסור קטן, תעשה סטטיסטיקה כמה פעמים התפוצץ לך צמיג בעשור האחרון, תיארתי לעצמי שלא טפו טפו :-P, במיוחד שיש לך צמיגים חדשים.

פורסם

חשבתי שמכיוון שהמנוע במצב מצויין(לקחתי אותו לבדיקה בדינמומטר והקומפרסיה יצאה אחידה, ללא נזילות שמן) להשים לו מגדש על או טורבו בלחץ נמוך בדומה למגדש של פיאט או קונצרן פולקסוואגן ולהגיע להספק של 120 - 140 כ"ס, דעתכם בעניין?

אבל מצד שני, חשוב לי לשמור על אמינות הרכב ולא לפגוע במנוע...מה עושים?

ואת הגלגל הרזרבי כבר הוצאתי :-)

פורסם

טכנית הכל אפשרי, אבל קח בחשבון שזה יגיע לעלויות של לפחות 15K וזה זול בגלל שאתה לא פותח את המנוע ומחזק אותו.

צריכת הדלק תעלה, והעומס על הקלאץ' והגיר יעלה גם. ולצערי זה גם לא חוקי, אם הפן הזה חשוב לך.

פורסם

אפשר להוסיף על זה סעפת פליטה משופרת מנרוסטה שעולה 1000 ש"ח בפיט סטופ צ'יפ ופילטר פתוח בעוד 1300 בערך, ויש לך לדעתי שניה פחות מ-0 ל100

בשביל מה מכסה מנוע מקרבון? הסיבה היחידה היא ליופי.

תוציא את המושב האחורי ברכב ותחסוך יותר משקל מאשר מה שתרוויח על ההוצאה המיותרת הזו.

אגב, נחכה למ' עם תשובה סופית אבל אם אני זוכר נכון אין אפשרות להרכיב "צ'יפ" על המחשב הנ"ל.

ואם כבר נכנסת לעניין החוקיות אז גם על פילטר פתוח וסעפת פליטה מנירוסטה לצערי מקבלים היום הורדה מהכביש ככה שעיניין החוקיות בהרכבת טורבו מתגמד לעומת שיפורים שטותיים אחרים.

וגדישה לרכב הזה אפשר היום לסגור באיזור ה7-9 אלף ותקבל תוצאה חמודה, בייחוד אם תקח טורבו שייכנס יחסית גבוה וניהול טוב (מה שיקפוץ את המחיר קצת) אבל לא תגדוש לא תשלם יותר דלק.

פורסם

טוב, לאחר מחקר מעמיק, הבנתי שאין לי את התקציב להתקין מגדש ברכב ושלא לדבר על העניין של החוקיות.

חשבתי להתקין צ'יפ, אבל לפי מה שרשום בפורום, אני לא ארגיש את ההבדל ואני מניח שהמהנדסים של הונדה יודעים מה הם עושים ולכן לא הותקן ברכב צ'יפ מתכלתחילה.

בקיצור, אני אסתפק בשלב זה בהוצאת הגלגל הרזרבי(שהיה די כבד) והכלים להחלפת גלגל.

תודה בכל אופן

פורסם
ויש לך לדעתי שניה פחות מ-0 ל100

אאאמממ... לא.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

בקיצור, אני אסתפק בשלב זה בהוצאת הגלגל הרזרבי(שהיה די כבד) והכלים להחלפת גלגל.

תעשה טובה לעצמך - ותר על ה"שיפור" הפסיכולוגי ותחזיר את הכל לרכב. הגלגל הגם-ככה פצפון הזה הוא לא מה שיעשה את ההבדל שאתה מחפש. בטח שלא אם הוא הדבר היחיד שהורדת מהרכב בשביל להפחית משקל.

פורסם

ולדעתי יש לו סיכוי טוב דווקא להפחית מהמומנט של הרכב.

מה בדיוק תעזור לו סעפת פליטה משופרת ללא צנרת?

חוץ מעליה מהירה יותר בסל"ד עם פולי קל לא ציינת האם שווה לו הפחתת המומנט מעיקר בסל"ד נמוך.

צ'יפ גם אם אפשר לשים חוץ מתערובת עשירה (שממש לא תיתרום כלום) אולי יאפשר לו להעלות טיפה את המנתק מה שיש סיכוי טוב לבלאי גבוה יותר במנוע שגם ככה מגיע לסל"ד גבוה יחסית.

פילטר פתוח בשלוש מאות שקל זה רק פילטר ללא KAI מה שיכול לפגום לו בביצועים עקב שאיבה של אוויר חם.

אני הייתי משאיר את הרכב כמו שהוא או גודש בהשקעה קטנה יחסית.

פורסם

רק תיקון קל לדבריו המלומדים והנכונים בהחלט של מר דג מעליי,

זהו CAI ולא KAI, שהרי אלה הם ראשי תיבות של Cold Air Intake...

ואכן, פילטר פתוח שלא מבודד כראוי רק יגרע מההספק, הנושא נבדק עם מחשב דיאגנוסטיקה.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

אני לא קרוב לשיפורי רכב כהוא זה. אבל, בחומרים מרוכבים יש לי טיפה ידע. מר זאב, יש בכלל שמץ של מושג מה עלות חומרי הגלם למכסה מנוע מסיבי פחמן, אם אני מעיף פה מספרים כלליים:

גודל מכסה המנוע יהיה בערך 1.20X1.20, ואני ממעיט. מדובר על מדובר על כ1.5 ממוצע עם יושב על מידות בול בלי פחת. עכשיו, לא עושים מכסה משכבה אחת של קרבון, אלא לדעת, במקרה של רכב מדובר על לא פחות משלוש. הופ! תראה מה 4.5 מ"ר. את יודע כמה עולה מ"ר קרבון? פלוס מינוס 200 ש"ח, יותר לכיוון הפלוס, משמע 700 ש"ח ועוד לא התעוררת. אתה יודע כמה עולה אפוקסי קריסטלי להקשחת הקרבון (הוא לא מתקשה באוויר)? בערך 170 ש"ח ל1.3 ק"ג אתה צריך לפחות 2.6 ק"ג. הופ, 1000 ש"ח. זה לפני עבודה פיזית על החומר. לפני שבכלל תכין תבנית, לפני שתכניס אותו לייבוש מבוקר עם וואקום כדי לסחוט את עודפי הפקוסי (רצית קל, לא?). בקיצור לה לה לנד זה לא פה ואם יש לך הפנייה למוצר כזה במחיר שאמרת, בעומד בסטנדרטים ראויים ולא נעשה באיזה סככה, אני אשמח לשמוע.

אגב.

הכי זול שמצאתי באיביי זה ב800$ כולל משלוח. אני אסיים בזה. בארץ לא מצאתי.

נ.ב.

לדעתי יחסך הרבה יותר מ3-5 ק"ג, המשקל הסגולי של קרבון נמוך בערך פי 4-5 מברזל.

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם

במידה ואתה מדבר על דגם ה5 דלתות בצבע כסוף אז היא לא מנוע 2.0 אלא 2.3 MPS.

אם יש עוד אחת (שלך?) אשמח לשמוע.

אני בזמנו רציתי לייבא אחת לארץ וניתקלתי בסירוב חד משמעי לקבל אישור מהיבואן :evil:

• תוכן חדש...