Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5770 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב, אחרי כמה ימים של חיפושים בכל חיפה, החלטתי לפנות אליכם בנוגע לשכונות ועדיפות לאזורי מחיה בחיפה.

הדרישות שלי הן כדלקמן:

2-3 חדרים (לי ולבת זוגתי),

מטבח גדול יחסית (היא בשלנית),

נוף לים (עדיפות לצד המערבי איפה שרואים את השקיעה אבל גם המפרץ תופס מבחינתי).

מ50 עד 100 מ"ר,

אזור עם חניה (אני עם רכב),

עדיפות למרוהטת.

אני צפוי לעשות נסיעות יומיומיות לתל אביב ברכבת (אני בצבא), לכן נגישות לרכבת תהווה יתרון.

זמינות תחבורה ציבורית גם יהיה טוב אבל פחות קריטי (אני עם אוטו).

ונושא שחשוב לי לא פחות - אני מחפש שכונה טובה!

עכשיו: חשבתי על נווה שאנן (רחובות כמו נתיב חן/פאר והלאה), על כרמליה ואתמול המליצו לי על בת גלים-כמקום מרכזי ונוח מבחינת גישה.

השאלה שלי - מה אתם מכירים על בת גלים מבחינת איכות השכונה? (אני מדבר על הרחובות שצמודים לים),

ועוד נושא - הבתים הסמוכים לים נמצאים במרחק של מטרים ספורים מהים עצמו:

האם יש לזה השפעה חזקה על הצבע/חלודה של האוטו?

והאם זה אומר שכל היום יהיה לי המון חול בדירה? (מדובר בקומות שניות או ראשונות על עמודים).

ודבר נוסף - האם הייתם לוקחים באזור הזה דירה בלי סורגים (החל מקומה שניה)?

אזורים נוספים והמלצות נוספות (אפילו פרטניות בה"פ) יתקבלו בברכה!

תקציב - בין 2000-3000 שקל, עדיפות לפחות, אבל אם יהיה משהו ממש מיוחד אני מוכן להוציא יותר.

תודה לכולם!

בברכה!

יונתן.

פורסם

מבלי להיכנס לנושא של מחירים

טיב השכונה

כרמליה

בת גלים

נוה שאנן

נגישות תחבורתית לרכבת בת גלים לוקחת. גם מבחינת נגישות לים.

בכל עיר בעולם בת גלים הייתה פנינה , כאן בקושי פנינה מלאכותית

למרות שבשנה שנתיים האחרונות מחירי הבתים/דירות עלו בבת גלים במידה ניכרת ביותר, לא יודע להגיד לך בנוגע למחירי השכירות אבל אני מניח כי גם אלה עלו

בילויים ציר מוריה לכן כרמליה עדיפה

אין חול בבת גלים יש לחות מלוחה שבקרבת הים עלולה להיות קצת יותר מורגשת עם השפעה על הרכב אבל לא במידה ניכרת

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אזור כרמל צרפתי, רחובות - אמיל זולא, כל ישראל חברים, סטפן וויז, קאודרס, בית לחם וטשרניחובסקי.

קו 115 כל 10 דקות לרכבת, אין כמעט פקקים, נוף לים, רוח מערבית בלי זיהום מהמפרץ.

שכונות ברמה טובה.

מתאים לתקציב שלך.

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

באזור בת גלים יש סטודנטים לרפואה ששוכרים דירות ככה שיש שם ביקוש וגם היצע (רמב"ם והפקולטה לרפואה שם).

בכל מקרה, ספציפית לבת גלים יש גישה טובה מאוד לרכבת אבל שים לב שהקרבה לרכבת כוללת גם רעש.

הרכבות הרגילות שעוברות שם כל הזמן הן עוד איכשהו נסבלות, אבל הרכבות משא זה כבר רעש אחר לגמרי.

תשתדל לקחת דירה רחוקה מהפסי רכבת.

יש לך גם את רחובות מסדה והלל בהדר, שיש שם ביקוש דיי גבוה אבל המחירים בדירות בתקציב שנתת, עם ארנונה שלא תקרע לך את הכיס.

הארנונה על דירה כמו שאתה מחפש בכרמל 100 מ"ר (לא במרכז עצמו) יכולה להגיע לאלף ++

תבדוק גם את ההנחה בארנונה לסטודנטים.

האתר הזה מרכז הרבה דירות מכמה אתרים ומציג את המיקום על מפה, נוח מאוד.

www.kangarim.co.il

פורסם

יש לך גם את רחובות מסדה והלל בהדר, שיש שם ביקוש דיי גבוה אבל המחירים בדירות בתקציב שנתת, עם ארנונה שלא תקרע לך את הכיס.

הלל ומסדה אלא רחובות מטונפים, מפופים, ללא חנייה, חד סטריים, בנייה ישנה, חלון במס' כמה מטרים מהמדרכה, בקיצור לא!

נראה לי שנווה שאנן יענו לך על הדרישות, טיפה יותר רחוק מהרכבת אבל התמורה יותר טובה

פורסם
הלל ומסדה אלא רחובות מטונפים, מפופים, ללא חנייה, חד סטריים, בנייה ישנה, חלון במס' כמה מטרים מהמדרכה, בקיצור לא!

לא כיפי במיוחד. גרתי בהלל משהו כמו 20 שנה. על הפנים.

שכחת להוסיף: כביש משובש במיוחד.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

ראשית, אני חושב שבת גלים זה לא המקום בשבילך.

אני קצת חלש בעניין המחירים כך שאת זה תצטרך לבדוק בעצמך.

לדעתי, מה שצריך להיות בראש סדר העדיפויות: כרמליה, אזור רח' הרופא (בעיקר החלק התחתון שלו) - כמו שביקשת , נוף לים, קרוב מאוד למרכז חורב, חניה בשפע וכו'. כרמל צרפתי גם יכול לבוא בחשבון. נווה שאנן, האיזור היותר חדש, אני לא זוכר את שמות הרחובות, יכול להתאים.

מעבר לזה קצת קשה לומר - בכל מקרה, הייתי ממליץ לך באמת לגור על הכרמל ולא לחפש מציאות נוסח בת גלים.

פורסם

קח כאופציה גם את דרך הים ואת רחוב התמר שצמוד לדרך הים ויכול לענות על כל הדרישות שלך.

סובארו-SVX שחורה 94' ,סובארו SVX לבן פנינה 92', סובארו XT טורבו שחורה 86', סובארו XT טורבו בורדו 86', סובארו XT טורבו לבנה 86'

ארז

פורסם

אני מציע לשקול דירה בשכונת נוה דויד ברחוב יהודה הנשיא, בנייה חדשה יחסית לשאר השכונה (12 שנה בערך), נוף לים+מרחק של 5 דקות הליכה לחוף רחצה מוכרז, תחנה מרכזית שצמודה לרכבת במרחק 5 דקות נסיעה וניתן להגיע בקו 3,114,115,43,103,113, וגם מונית שירות, חנייה פרטית לכל דייר, ועם אתה תמצא דירה בבניין רב קומות אז יש חנייה עם שער חשמלי, סופר במרחק 3 דקות ברגל, תחנת דלק קרובה, פארק הכט במרחק שתי דקות, והפוך ממה שנהוג לחשוב על השכונה הזו, הרחוב הזה שקט ונחשב יחסית מבודד בשכונה ונפרד, צמוד למשרד הביטחון ולבית אבות ככה שאין כזה רעש בלילות, והאיזור פחות או יותר שואף יותר להיקרא "דרך הים" מאשר מחנה דויד.

פורסם

אני גר בנו"ש. ברחוב התיכון ליתר דיוק. אזור מעולה אני אולטרא מבסוט עליו. יש חניה חינם, נוח, לא יקר מידי וחלקים יפים מנווה שאנן הם של דתיים מה שאומר המון המון שקט בשבת.

הנחות ארנונה הן לא פונקציה של סטודנט\לא סטודנט אלא כפונקציה של הכנסה בחודשים אוקטובר-דצמבר של השנה הקודמת. אני שנה שעברה הייתי מובטל וקיבלתי 80% הנחה בארנונה.

כל אזור מסדה והלל הם על הפנים ולרוב השכירות שם תהיה זולה יותר וכנל הארנונה והאוכלוסיה שתגור סביבה תהיה בעייתית יותר.

אזור הכרמל הוא משמעותית יקר יותר וצויין כי הארנונה מגיעה למעלה מ-1000 ש"ח. אין חניה שם ברוב האזורים והשכ"ד גבוה (מן הסתם כולם רוצים לגור שם כי זה המרכז של חיפה).

הפשרה היא נווה שאנן. תנסה גם את שכונת רמת אלון שבה ההורים שלי גרים ואני ביום מן הימים ארצה לקנות בה דירה אם יהיה לי את ה-$$$.

מקווה שעזרתי.

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם

קח בחשבון שבכרמליה שכ"ד יקר - וגם הארנונה. אף-על-פי-כן, לדעתי זו השכונה הכי טובה בחיפה.

מקומות מומלצים אחרים: דרך הים, נו"ש ורמות רמז.

עוד אפשרות - כבביר. תמורה טובה לכסף, דירות מרווחות ובחלק מהשכונה גם תקבל נוף לים. אגב, זו שכונה מעורבת.

Cadillac ATS Premium 2015

Citroën C5 Aircross Shine PK 2021

• תוכן חדש...