Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5772 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

יש לי סוזוקי בלנו שנת 98 ולפני שבועיים החלטתי בשעה טובה להחליף גומיה פנימית ופעמון בציריה שמאלית,

אחרי כשבוע התגלת תופעה מוזרה שאני מתקשה להבין אותה, נשמע תיקתוקים מאותו פעמון (כשני מסובב את ההגה שמאלה)

שהחלפתי (נציין שגירזתי טוב את הפעמון לפני ההרכבה) ופתאום ביום אחד כשאני עוצר לרגע לדבר עם מישהו,

אני רוצה לשלב הילוך הוליך לא נכנס שמתלווה לזה רעש חזק של חריקת גלגלי שינים( קחחחחחח)

ואני רואה שהצירייה מתקשה להסתובב פתחתי את הגומייה, וראיתי שהצלב בתוך הקרדן יצא ממקומו לכיוון חוץ

(בבלנו לא היה האבטחה כדי למנוע זאת)אני לא מבין את התופעה הזאת .

אולי משהו נתקל במקרה כזה ,או שזה פשוט הרכבה לקוייה שלי למרות שקשה לי להאמין.

אני חושד שיכול להיות שנתנו לי החנות לחלקי חילוף פעמון שיותר קצר(אני יודע שהייתיי צריך להשוות ביניהם )

ואולי אין דבר כזה פעמון קצר וארוך יותר בבלנו.

מה הפיתרון?

אשמח לתגובות תודה..

פורסם

יש דבר כזה פעמון קצר או פעמון ארוך בבלנו?

המוכר נתן לי פעמון שהיה רשום על הקופסא בלנו 98

הוא גם אמר לי שיש שתי דגמים של פעמון עד 98,ופעמון מעל 98

פורסם

שלום רב

ראשית לא התיחס לכך שפרקת חלק בטיחותי וכול הסיפור הזה היה יכול להיגמר רע ( ומעבר לכך שבצעת עברה פלילית מכיוון שצריך הסמכה לביצוע עבודות מכונאות )

אני בתשובתי רק מסביר את הבעיה ולא מתכוון שאתה תבצע את התיקון אלא מוסך שמוסמך לכך ( מהפן הבטיחותי )

במוט שמתחבר אל הפעמון יש דיסקית נעילה קפיצית שנועלת את הפעמון לציר המניע . ( אם שמרת את אריזת הפעמון היא אמורה להיות מודבקת עים נייר דבק .

יש לוודא כי הפעמון ננעל ולא מצליח לצאת ע"י משיכה חזקה עם היד ( לא למשוך את הציר כי אז הצלב יצא מהפעמון הפנימי )

בברכה זיסו יוסי

כמובן שיכול להיות כי סיבה אחרת גרמה לכך וזו הסיבה שאני מכוון אותך לכוון המוסך

פורסם

יוסי שלום

קודם כל תודה על העזרה

החלפתי את האבטחה שבפעמון וכמובן וודאתי שפעמון לא יוצא ממקומו

ובקשר לכל הניסיון ווהסמכה , יש לי ניסיון ורקע במכונאות אניהנדסאי רכב ועובד במוסך מאזדה פורד(אומנם בתחילת דרכי)

פורסם

זיסו, הפעמון הפנימי יצא מהתושבת שלו, אני חושב שהוא מתכוון למפרק עם ה3 מייסבים שהוא יצא ממקומו.

ואם אכן כך קרה אז כניראה שהפעמון שהתקנת באמת קצר יותר, ואני לא ניתקלתי בפעמון קצר אבל אולי הוא לא מתאים לרכב.

תשווה את הישן לחדש, או לצד השני.

אני לא יודע בדיוק מה השתחרר מהמקום, לא מובן לי, אולי תוכל לצלם?

פורסם

נניח שהוא קצר למה הוא מתקתק בסיבוב שמאלה הרי הוא חדש?

מישהו יודע בוודאות אם יש פעמון קצר וארוך בבלנו?

פורסם
זיסו, הפעמון הפנימי יצא מהתושבת שלו, אני חושב שהוא מתכוון למפרק עם ה3 מייסבים שהוא יצא ממקומו.

ואם אכן כך קרה אז כניראה שהפעמון שהתקנת באמת קצר יותר, ואני לא ניתקלתי בפעמון קצר אבל אולי הוא לא מתאים לרכב.

תשווה את הישן לחדש, או לצד השני.

אני לא יודע בדיוק מה השתחרר מהמקום, לא מובן לי, אולי תוכל לצלם?

מה שיצא המקום הוא הצלב שנכנס לתוך הפעמון הפנימי (קרדן)והפעמון הפנימי נכנס לגיר

פורסם

שלום רב

אני מודה כי נבהלתי מהמלל ומהמחשבה כי אתה יכול להיות נער בן 17 שמפרק את רכבו מתחת לבית על המדרכה ולא באמת קראתי את הסברך

בבלנו דוקא הגיר נמצא בצד שמאל ומכאן שהציר הקצר הוא דוקא בצד שמאל . תבדוק ראשית כי תושבות הגיר תקינות .לגבי גודל הציריה האים יש לך את הציריה הישנה .

אני למעשה לא מחליף פעמונים אלא קונה ציריות מבית מלאכה ששולח לי ציריות מושלמות בכך שהוא מרכיב פעמון חיצוני חדש + בודק או מחליף את הצלב הפנימי + את הפעמון הפנימי .( חשוב מאוד כי גם הפעמון הפנימי יהיה תקין )

מעניין לשמוע את הממצאים של המקרה

בברכה זיסו יוסי

פורסם

זיסו הגיל לא משחק תפקיד, אני מגיל צעיר מתחת לרכב, ואני עדיין צעיר (20). :-)

השאלה היא מה רמת הידע והניסיון שיש לו לביצוע עבודות מהסוג הזה.

מי שיודע להחליף חלקים ברכב צריך לדעת גם איך לפתור תקלות מהסוג הזה, ואם פותח האשכול לא יודע מה גרם לבעיה ז"א שהוא לא מבין והתעסק עם חלק בטיחותי, ואם ניגרמה תקלה בעקבות ההחלפה סימן שהוא לא ידע לזהות מה לא מתאים/הורכב כהלכה ולכן במקרה הזה אכן הוא גרם לכשל בטיחותי חמור, דבר כזה לא צריך לקרות במיוחד במערכות בטיחותיות.

זה כמו שאגיד לך "החלפתי רפידות וכעת הרכב לא עוצר" זה חמור מאוד, סימן שאותו אחד שעבר על הרכב עובד ללא ידע וניסיון.

כשעובדים על מערכות בטיחותיות ברכב אסור שיקרה מצב שבו יגרם כשל בעקבות העבודה, צריך לוודא שהחלקים מתאימים ושהכל מחוזק ופועל כראוי.

לפעמים קורה שטועים כמו במקרה הזה, ואם אתה אומר שאתה עובד במוסך של מאזדה, זה לא אומר שאתה מכיר את הרכב הזה אולי לא יצא לך לעבוד בו ואינך מכיר אותו, ולכן אם לא יודעים לא נוגעים עד אשר אתה תדע, ואני אומר זאת מבלי לזלזל.

לפני ביצוע העבודה היית צריך לוודא שיש תאימות בין החלקים החדשים, ולהשוות לישנים, לאחר גמר העבודה היית צריך לבדוק שהכל מחוזק במקום, ובודק את החופש המינימלי שצריך להיות לציריה, אם היית בודק את החופש המינימלי, והיית מגלה שיש חופש גדול בציריה שזה מעיד על משהו לא מתאים, ולכן היית מונע לך את הנסיעה המסוכנת הזו ברכב עם חלק בטיחותי לא מתאים.

מי אני שאגיד לך אם לעבוד על הרכב, זו החלטה שלך, אני רק מעיר את תשומת ליבך להבא.

בהצלחה.

• תוכן חדש...