Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5809 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחותי מתעניינת על הג'טה 1.6 אבל באחד המגזינים נאמר שהביצועים של המנוע נמצאו בחסרונות לעומת המנוע 2.0 שעדיף.

המכונית שוקלת 1400 קילו משקל עצמי , אבל מבחינת תקציב ה1.6 רק באה בחשבון.

היעוד של אחותי זה נסיעות בין ראשון לציון לפתח תקוה בעיקר.

איך בא לידי ביטוי הביצועים ועד כמה זה נכון ?

מתגעגע... לאוטוביאנקי Y10 שלי.

פורסם

אני מכיר מישהו שיש לו ג'טה 1.6 והוא עולה איתה כל יום עליות של נצרת. אומר שמספיק לו כוח. קודם הייתה לו פולו אוטומטית 1.4.

הכל יחסי, גם 1.6 עושה את העבודה, במיוחד אם רוב נסיעות במישור. אני מכיר לפחות 5 אנשים שיש להם כזאת ג'טה בליסינג וכולם מרוצים באופן כללי. אף אחד לא התלונן על מנוע.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

נהגתי מספר פעמים על ג'טה 1600, ביצועים לא משהוא, אבל זה מספיק לרוב המכריע של הנהגים הממוצעים.

לנסיעה מפתח תקווה לראשון לציון מספיק גם רכב גם רכב עם 20 כ"ס, והוא יעמוד בפקק בדיוק כמו כבר עם 200 כ"ס.

בדגם שאני נהגתי בו היה גיר אוטומטי רגיל 6 הילוכים,(לא יודע אם היום יש עדיין את אותו גיר או שזה DSG 7 הילוכים) והוא עוזר לנצל טוב יותר את הכוח של המנוע.

בנסיעה באיזור גוש דן אין כל בעיית ביצועים, אבל בכבישים הרריים מורגש חוסר כוח משמעותי, אתה מוצא את עצמך הרבע פעמים עם גז ברצפה, ונאלץ למשוך את המנוע לטורים גבוהים.

ועדיין המצב בג'טה טוב יותר מהמצב בפורד פוקוס, שיש לה מנוע בהספק דומה, אבל גיר עם 4 הילוכים.

נ.ב. אני רוצה להוסיף שנקודת הייחוס שלי נמוכה יחסית, לא היה לי אף פעם רכב ספורטיבי או כזה שניתן להגדיר אותו כחזק או מהיר.

פורסם

הדגם החדש מסופק עם 7 הילוכים ? tzvipper אומר שמכוניות הליסינג מצויודות במנוע 1.6 אז זה די מרגיע .

אני עליתי את העליות של נצרת בשנת 1993 (עם גולף ידנית) אני זוכר שמדובר בעליות חדות.

לאישתו של הבוס של אחותי גם יש ג'טה שנתיים והיא מאוד מרוצה.

לאחותי יש העדפה למאזדה 3 -אני אמרתי לה להימנע לאחר שבנסיעת מבחן בכביש אילון(מישור לחלוטין) הבחנתי בחוסר סחיבה נוראי וגם בצפיפות בכיסא הנהג.

ובכל זאת אני שואל (בשביל אחותי) מה עדיף מבחינת כוח ?

מתגעגע... לאוטוביאנקי Y10 שלי.

פורסם

מבחינת הסחיבה נטו מאזדה 3 סוחבת טוב יותר. וזה למרות שיש לה גיר עם 4 הילוכים ולא 6 או 7.

לא מדובר בפער דרמטי, אבל הוא קיים.

וכמו שכבר אמרתי, לרכב שיסע במסלול שרשמת הפער הזה די חסר משמעות, ואני הייתי נותן לו חשיבות נמוכה מאוד בסדר הפרמטרים שמשפיעים על הבחירה.

ולגבי העליות - כל רכב שיש היום בשוק, יעלה כל עליה שיש במדינת ישראל במהירות סבירה.

השאלה היא עד כמה אתה מנצל את מעטפת הביצועים של האוטו במצבים האלו. יש הבדל בין נסיעה בעליה ב 5000 סל"ד עם דוושת גז דבוקה לרצפה לבין נסיעה ב 3500 סל"ד עם גז פתוח ל 1/2 או 1/3 מהלך.

פורסם

Buki, לאבא שלי יש אוקטביה 1600, זה אותו מנוע, רק גיר 4 הילוכים. עוד לא הייתה עלייה שהוא נסע עליה מעל 3000סל"ד, מעולם לא היתה דבוקה דוושת גז ברצפה.

אני תמיד נוסע לפי אפשרויות של רכב בלי לקרוע לו את הצורה. אם רכב לא יכול על סל"ד סביר לנסוע במהירות מסויימת, אני נוסע לאט יותר.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

...מעקב את התנועה ולא מנצל את הכוח שיש לרכב.

לעלות בעליות בסל"ד גבוה יותר מסל"ד שיוט זה לא "לקרוע לרכב את הצורה". זה שימוש נכון והגיוני בכוח מנוע.

וחוץ מזה נשאלה שאלה פשוטה - האם הג'טה מספיק חזקה בשביל לעמוד בפקקים בין פתח תקווה לראשון.

ואני עניתי שכן ואפילו הרבה מעבר. ורשמתי שיש מכוניות משפחתיות עם ביצועים טובים יותר. זהו.

פורסם

בהחלט לא מעקב את התנועה. זה עדיין מאפשר לינסוע במהירויות חוקיות, אבל בנתיב ימני. מי שרוצה לקרועה את האוטו שלו מוזמן לעשות את זה בנתיב שמאלי ביחד עם רכבים חזקים יותר.

יש כאלה שמנצלים את רכבי הליסינג שלהם בטיולי ג'יפים.זה אומר שכולם צריכים לנסוע עם מזדות שלהם בשטח?

אני לא משתף בנסיעה מנהלתית במירוץ, להגיעה 2~3 דקות מאוחר יותר לא ישנה בשבילי הרבה, לכן אני לא רואה טעם לאנוס את הרכב הפרטי ואחרי זה לשלם על כך באחזקה. רכב שמנצלים אותו על קצה גבול היכולת שלו - יש לו יותר בלאי. זה לא יבוא לידי ביטוי בשנתיים הראשונות, על זה בונות חברות ליסינג, לכן רכבים שלהם לרוב חדשים.

פורסם

לעבור את ה3K סל"ד ממש לא קורע את הרכב.

במצבים מסויימים זה אף תורם לו, בטח תורם לנהג ובטח ובטח לתנועה הזורמת.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

• תוכן חדש...