Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5821 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

אני לפני קניית אוטו ראשון, אודה לכם אם תוכלו לתת סכומים משוערים של ההוצאות שעומדות בפני - כולל הכל: רשיון, ביטוח, טסט, טיפולים תקופתיים, טיפולים לא צפויים וכו'. (חוץ מדלק).

אני מתכנן לקנות אוטו אירופאי (גרמני) משנת 2001-2002.

כמובן שזה משתנה ותלוי בהרבה דברים וכו' וכו', אבל סכום משוער יהיה טוב.

תודה.

-- מורטיזציה? מורטיזציה! -- הגלריה

פורסם

נניח יש לך רכב בעל אגרת רישוי 1200ש"ח.

ביטוח, כולל מקיף (תלוי איזה רכב, כמה ותק יש לך וכד'): 4500ש"ח.

טיפול 15,000 במורשה יבואן כולל פילטרים, כל הנוזלים: 1200ש"ח.

נניח צריכת דלק 10 ליטר ל-100ק"מ ואתה עושה 15,000 בשנה, יוצא 1500 ליטר (לפי מחיר דלק 6.5 לצורך חישוב פשוט יותר), זה יוצר קרוב ל-10,000ש"ח.

סה"כ בסביבות 17000ש"ח בשנה. מיכאן יוצא בסביבות 1500 ש"ח בחודש. כלומר קרוב לשקל לקילומטר.

החישובים מאוד גסים, רק כדי לתת לך סדרי גודל וזה לא כולל תקלות.

ביטוחים של נהג חדש הרבה יותר יקרים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

זה כמובן, לפני תקלה אחת ולו הקטנה ביותר.

מספיק שצריך להוסיף צמיגים או מצבר למשוואה וכבר עלית מעל לחישוב של שקל לקילומטר.

בקרוב גם יעלה מחיר הדלק ב-40 אג', זה ייקר את המשוואה אפילו יותר.

כמו כן יש גם פחת של ערך הרכב, גם נושא חשוב במשוואה.

פורסם
נניח יש לך רכב בעל אגרת רישוי 1200ש"ח.

ביטוח, כולל מקיף (תלוי איזה רכב, כמה ותק יש לך וכד'): 4500ש"ח.

נניח צריכת דלק 10 ליטר ל-100ק"מ ואתה עושה 15,000 בשנה, יוצא 1500 ליטר (לפי מחיר דלק 6.5 לצורך חישוב פשוט יותר), זה יוצר קרוב ל-10,000ש"ח.

סה"כ בסביבות 17000ש"ח בשנה. מיכאן יוצא בסביבות 1500 ש"ח בחודש. כלומר קרוב לשקל לקילומטר.

החישובים מאוד גסים, רק כדי לתת לך סדרי גודל וזה לא כולל תקלות.

ביטוחים של נהג חדש הרבה יותר יקרים.

בתור נהג חדש אני נאלץ לתקן אותך בעניין הביטוח - המחיר שרשמת הוא מחיר טוב לביטוח חובה + צד ג' :?

לי הציעו מקיף בין 12 אלף ש"ח ל25 אלף ש"ח על רכב שהמחירון שלו הוא 32 :lol:

פורסם

אני לא נהג חדש ולא נהג צעיר (לפחות עד כמה שאני יודע... אני בן 25 והוצאתי את הרשיון בגיל 16-17), אז אני מקווה שלא ישחטו אותי במקיף (מה גם שאני לא מתכוון לקנות אוטו "גניב" במיוחד).

פורסם

קח בחשבון הוצאה של לפחות 2000 ש"ח לחודש.

הערכה גסה בלבד:

ביטוח (חובה + מקיף) - 400 ש"ח

דלק - ?

רישוי - 100

טיפולים/תיקונים - 200 (מי יודע?)

"פינוקים" (שטיפה וכיוב') - 100

ירידת ערך - 500 (לפי 10% ירידה שנתית לרכב שעולה בערך 50K)

פורסם

1700 ש"ח לחודש לא כולל ירידת ערך.

הדלק תופס נפח של 500 ש"ח בחודש בלבד.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

כמה צפוים לעלות טיפולים - כמה עולה טיפול קטן\גדול ביפני ובאירופאי, וכל כמה זמן עושים אותם?

תודה.

פורסם
כמה צפוים לעלות טיפולים - כמה עולה טיפול קטן\גדול ביפני ובאירופאי, וכל כמה זמן עושים אותם?

תשובה לשאלה שלך:

מרווחי טיפולים ומחיר ספציפי משתנה לפי סוג רכב. יש כאלה שעושים כל 5,000 ויש כאלה שכל 30,000.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
בתור נהג חדש אני נאלץ לתקן אותך בעניין הביטוח - המחיר שרשמת הוא מחיר טוב לביטוח חובה + צד ג' :?

לי הציעו מקיף בין 12 אלף ש"ח ל25 אלף ש"ח על רכב שהמחירון שלו הוא 32 :lol:

מעניין אותי לדעת לגבי איזה רכב שעולה 32 אלף שקל, הציעו לך ביטוח מקיף של 25 אלף שקל.

תודה.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

malky שלום.

לדוגמא,

הנה ההוצאות שלי במשך 18 חודשים,על רכב מסוג מגאן 1.6 ידני שנת 99,לא כולל דלק ולא כולל ירידת ערך/החזר קנייה ומבוטח בביטוח מקיף (אני משלם את הביטוח והאגרת רישוי בתשלומים חודשיים כך שהסכום מדוייק):

ביטוח: 6,698.12 ש"ח

אגרות רישוי+מבחני רישוי: 1,547.00 ש"ח

טיפולים שוטפים(לא כולל תיקונים): 1,348.00 ש"ח

יישור קו לאחר קנייה: 3,144.60 ש"ח

תיקונים כולל תיקון ליקויים לטסט שנתי (לא כולל יישור קו לאחר קנייה): 5,842.99 ש"ח

שטיפה,אביזרים וחומרים: 1509.97 ש"ח

סה"כ ל-18 חודשים: 20,090.68 ש"ח

ממוצע לחודש: 1,116.15 ש"ח

קח בחשבון שהרכב טופל במורשה כך שאם תימנע מכך ברכב שתקנה תוכל לחסוך לא מעט.

"..ואחרי שהשופט הוציא לי אדום נתתי לו את היד כומו ג'אנטלמן,מה נתתי לו מרציאנו?..קרש בראש.."

פורסם

תקן אותי אם אני טועה, אך הכוונה בביטוח: 6,698.12 ש"ח היא ל 18 חודשים. כלומר אתה משלם כ 4400 ש"ח לשנה למקיף+חובה?

דרך אגב, זה נראה לי קצת יקר (אלא אם זה לכל נהג או שאתה נהג צעיר או בעל עבר ביטוחי). אני משלם כ 3000 ש"ח למקיף+חובה למרצדס C240 שנת 98.

פורסם

99,אל תעליב..

וכן,הסכום הוא של ה-18 חודשים שהרכב אצלי (11 חודשים של שנה שעברה ושבעה חודשים השנה) בביטוח ישיר.

המקיף זה 3480 ש"ח לשנה ותופס לכל נהג מעל 24 ועוד תוספות כמו רכב חלופי,שירות שמשות עד הבית וכו',והיתר,בערך 1398 ש"ח זה ביטוח חובה.

סה"כ 4778 ש"ח לשנה.

יקרים הנבלות..

ולא,אין עבר בטיחותי ואין לי תביעות.

ADZ

"..ואחרי שהשופט הוציא לי אדום נתתי לו את היד כומו ג'אנטלמן,מה נתתי לו מרציאנו?..קרש בראש.."

פורסם

:oops:לא מעליב, סתם תוהה.

מקיף של 3480 ש"ח לשנה לרכב שעולה כ 16K? אני משלם כ 1800 ש"ח למקיף למרצדס C240 שנת 98 שעולה כ 35K.

ד"א, כדאי לך לחפש ביטוח אצל סוכן ולא בחברות הישירות. בזמנו שרציתי לבטח את הרכב שלי ביקשו ממני 10Kלמקיף בביטוח ישיר.

• תוכן חדש...