Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5861 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
המושג שציינת הינו מושג משפטי, וכנראה שהפסיכיאטר שבדק את אותו בחור מצא אותו כשיר מנטלית לעמוד לדין.

בן.

ראינו גם ראינו את המקצועיות של אותם פסיכיאטרים . מיותר לציין את מקרי ההתאבדות של אלה החשודים טרום משפט (דודו טופז ,העצור שהואשם בכת ,אלה היו המקרים שיצאו לתקשורת ,יש כאלה שלא מפורסמים). הידעת כמה גברים מתאבדים יש בכל שנה בתהליך גירושין בו הם מואשמים (לפעמים בצדק ,אבל לרוב לא) ,אתה לא תאמין ,כל אלה היו "כשירים".

אכן ,יש מושג משפטי כזה ,אך אני התכוונתי לרקע של האיש על סמך עברו .עפ"י מה שנכתב הוא היה מתוסכל מהמערכת המשפטית עוד קודם וזה התבטא בפרצי זעם גם כלפי עורך דינו.כפי שאמרתי מבלי להיכנס לקטע המשפטי : הבן אדם איבד שליטה .אלא אם כן יאמרו לי שיש לו עבר פלילי שאינו קשור למקרה הזה.

ושלא תחשוב לרגע שאני מצדיק את מעשהו ,רק רציתי להסב את תשומת לבך לכך ,

שלא כולם "חזקים" ומסוגלים להלחם בעוולות בצורה חוקית.

עונש- מגיע גם מגיע ,במקביל לבדיקת מערכות למניעת הישנות מקרים .

בברכה

מוטי

פורסם

איבד שליטה? בגלל שאנשים מאבדים שליטה ,נרצחים אחרים בכביש.

כל עוד זה לא עמד ברמה המשפטית, זה לא מעניין אף אחד ובטח לא שופט.

שלא כולם "חזקים" ומסוגלים להלחם בעוולות בצורה חוקית.

אם כל הכבוד, שיישלוט במעשיו ואם לא, שישלם. (זה, גם ברמה המשפטית )

בן.

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם
איבד שליטה? בגלל שאנשים מאבדים שליטה ,נרצחים אחרים בכביש.

כל עוד זה לא עמד ברמה המשפטית, זה לא מעניין אף אחד ובטח לא שופט.

אם כל הכבוד, שיישלוט במעשיו ואם לא, שישלם. (זה, גם ברמה המשפטית )

בן.

אתה יודע מה הכי מתסכל ,בן ?

שאני נותן תשובה מנומקת ,מבהיר דברים ,נותן דוגמאות , מדבר על כך שפתירת התוצאה ולא פתירת הסיבה לא תוביל לשום מקום ,מדגיש שמגיע לו עונש ,ומה אתה כותב : "שישלוט במעשיו ואם לא ,שישלם " ,ונותן לי דוגמה על רציחות בכביש .

.כאילו מה ,יש סתירה בין ענישה של האיש לבין בדיקה מעמיקה במקביל ? לא מפריעה לך העובדה שגרף הענישה אינו תואם את סוגה ? יש כאן כל כך הרבה עיוותים בבתי המשפט ,לא הגיע הזמן להגדיל ראש ?! לא הגיע הזמן לנסות ולתקן את החברה בה אנו חיים ? נראה לך שבענישה חמורה ככל שתהיה תפתור את הבעיות ?

אחת הבעיות הקריטיות שמשקפת את מצב החברה הוא המשפט שכתבת :

"...זה לא מעניין אף אחד ובטח לא שופט " אני מקווה מאוד שנשארו אנשים במדינה הזו שזה כן מעניין אותם ויש להם את הכלים ,לפעול (אם כי אני בספק).

בברכה

מוטי

פורסם

ידידי, לא קבעתי מסמרות ובטח ובטח שלא אתחיל לנמק את החלטותיה של מערכת המשפט למרות שאני חושב שאני יכול.

ביהמ"ש אינו מקום לצדק כפי שאתה מבין אותו, קרי לא מדובר בצדק מוסרי שכן אחת הסיבות לכך היא והעיקרית בינהם היא שעל מוסר ניתן להתווכח.

בסופו של דבר , אותו אדם ביצע מעשיו שהינם פליליים בכלל ובפרט מכרסמים סיסודה של הרשות השופטת ולפיכך בדמוק' בכלל, דבר מסוכן ואני אעיז ואומר מסוכן יותר מאותו רוצח בדם קר.

התייחסותי בעניין הייתה, לטענת איבוד השליטה שלו שציינת שאפשרית משפטית או ע"פ דחף לאו בר כיבוש או ע"פ איבוד שליטה פיזי, כאשר שניהם מוסדרים בחוק העונשין ועל אף אחת מהן הוא איננו עונה.

לפיכך, טענה כזו צריכה להיות מוכחת ולא סתם מוכחת אלה בצורה חד משמעית מה שלא היה כאן.

אין קשר בין העונשים הניתנים לעובר עבירה פלילית כזה או אחר אך יש עניין בהרתעה (אחת ממטרות דיני העונשין לצד הענשה) ובאיחוד כנגד אנשי ציבור בכלל ושופטים בפרט.

למען הסדר הטוב, ההרשעה בפלילים בישראל הינה מעל ל90%, ז"א המשמעות היא שמעטים יוצאים זכאים, תקדים שלא קיים כמעט בשום מדינה אחרת.

זה לא שאני לא מסכים איתך עקרונית, רמת השחיתות והפשיעה בארץ מרקיעה שחקים אך מביני עניין ממני וממך כבר אמרו זאת ואני נאלץ להסכים איתם, הבעייה היא לא בהרשעה או בגזר הדין כי אם באכיפה.

דוג': באנגליה של שנות ה20 העונש על גניבה היה מוות - תסכים איתי כי הוא מרתיע ומאיים ובטח ובטח מעניש בחומרה יתרה, אם זאת בזמן התלייה, כאשר כיכר העיר מלאה באנשים שבאו לצפות בגזר הדין, גנבים פשטו על בתיהם ורוקנו אותם.

מוסר השכל (הסיפור אגב אמיתי)L: הענישה, קשה ככל שתהיה או מידתית כפי שהנסיך העלה פה לא תעצור פשיעה כי אם האכיפה תעשה זאת, אם אדם ידע כי ייתפס כמעט באופן ודאי הוא יחשוב פעמיים לפני שיפעל, טול את מקרה ניויורק לפני ואחרי ג'וליאני.

ובאשר למקרה דנן, אני חושב העונש קשה ואולי ניתן היה ללכת בדרך קלה יותר אך יכול להבין למה הוא ניתן.

בן.

BENJ:

ROY:

פורסם

אין קשר בין העונשים הניתנים לעובר עבירה פלילית כזה או אחר אך יש עניין בהרתעה (אחת ממטרות דיני העונשין לצד הענשה) ובאיחוד כנגד אנשי ציבור בכלל ושופטים בפרט.

אחלה תשובה - מה קיבל "ממציא שיטת זריקת הנעל" זה שהעיף אותה על ג'ורג' בוש ונשפט "בדמוקרטיה" של עירק?

אותה עבירה, איש ציבור בכיר יותר מהוד מעלתה בייניש (זו שבעלה יחזקאל מואשם בהעלמות מס אבל התיק שלו "משום מה" לא מגיע לדיון) והוא גם נשפט במדינה שהדימוי שלה נמוך אפילו משל ישראל - מה הוא קיבל?

למיטב זכרוני 6 חודשי מאסר.

אה כן, זה בגלל שלבוש יש אינסטינקטים של טייס והוא ידע להתחמק מהנעל שהושלכה לעברו... :roll:

פורסם

התשובה שלי אחלה אבל שלך כנראה יותר אחלה, מה הקשר בין ארה"ב לישראל? שם, גם יש עונש מוות ואצלנו אין והוא גם ניתן בקלות , שם יש חוקה ואצלנו אין ואני יכול להמשיך הלאה והלאה.

שוב התשובות מהבטן שנובעות מזעם כזה או אחר יפות לדפיי הפורום אבל לא רלוונטיות לאולם ביהמ"ש בין אם נאהב את זה או לא ובצדק.

בן.

נ.ב: לגבי בעלה של בייניש אתה בונה כרגע קונספרציה שאינה רלוונטית לגופו של עניין.

נ.ב 2: אין צורך לתקוף, כמו שאמרתי אני לא קובע מסמרות אבל זהו המצב המשפטי בישראל היום ואני לא חושב שהוא כזה גרוע.

BENJ:

ROY:

פורסם
נ.ב: לגבי בעלה של בייניש אתה בונה כרגע קונספרציה שאינה רלוונטית לגופו של עניין.

נ.ב 2: אין צורך לתקוף, כמו שאמרתי אני לא קובע מסמרות אבל זהו המצב המשפטי בישראל היום ואני לא חושב שהוא כזה גרוע.

אל תכעס, ממש לא התכוונתי לתקוף אותך או להשמע ככזה.

יש רלוונטיות לנעל שנזרקה על בוש ולעונש שהוצמד למעשה כי זה מלמד משהו על רף הענישה הסביר לעבירה, משום מה מערכת המשפט הליברלית והמתחשבת של ישראל, איננה כזו יותר כשזה נוגע אליהם באופן ישיר, פתאום העונש הוא עונש ואין רחמים ואין גם נסיבות מקילות.

לגבי בעלה של הוד רוממותה הגב' בייניש, אכן העניין איננו קשור למקרה הנעל, אבל הוא מלמד משהו מעניין: כשהמערכת לא רוצה אז פתאום דברים נתקעים, פתאום דברים נשכחים.

המערכת הזו רקובה ומונעת משיקולים זרים, שלא תטעה לרגע.

אין לי שום נגיעה אישית למערכת המשפט ומעולם לא התחכתי בה, זה לא מונע ממני ללמוד מנסיונם של אחרים ולגבש דיעה על גוף שאני מקווה שלעולם לא אתקל בו.

• תוכן חדש...