Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5814 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

מצאתי מזדה דמיו, שנת 2002 יד ראשונה

92 אלף קילומטר, נראית במצב מצויין

עשיתי בדיקה, בבדיקה אמרו שהאוטו בסדר גמור-ההספק מנוע שלו הוא 75% אבל שזה בסדר לאוטו בגילו

מחיר מחירון, שזה משהו כמו 40 אלף

אני לא מחפש אוטו פיצוץ אלא משהו אמין, חסכוני יחסית ובמיוחד שאישתי תוכל לנהוג בו בביטחון

האם כדאי לי לקנות? או שכדאי לי ללכת לכיוון אחר?

תודה

פורסם

לדעתי האישית זה טירוף לשלם על רכב בן כמעט עשור יותר ממחצית מחירו בתור חדש. מבחינה כלכלית יהיה לך עדיף לקחת סופר-מיני חדש בתשלומים.

פורסם

יש הרבה רעיונות. לך למשל לאוטו דיל פתח תקווה וקח יונדאי I20 יד 1 עם 0 קם בתשלומים. על המחיר ניתן להתמקח ולהגיע לסביבות 94 K ש"ח. או קח דהייטסו סיריון חדשה לגמרי. לרכב זה ירידת ערך קטנה מאוד וסביר להניח כי בעוד עשור גם תמכורו במחצית המחיר (אם כמובן לא תהרוס את הרכב עד אז). אם אתה בכל זאת רוצה משומש - אז ישנם רכבים טובים עם ירידת ערך משמעותית, למשל ניסאן מייקרה.

פורסם

בנאדם רוצה לקנות רכב ב40 אלף ואתה מציע לו לקנות רכב חדש בתשלומים?!

מה שכן זה באמת טירוף לשלם על רכב מאוד בינוני כמו הדמיו 40 אלף ועוד שנת 2002, בסכום הזה אתה יכול לקנות פונטו ספייס 2006 או לגרד עוד קצת ולהתקדם לגרנדה פונטו.

ירידה של 25% בהספק היא לא עניין של מה בכך, כשאני קניתי רכב נתקלתי ברכבים שאיבדו 10-15%, שלי למשל איבד רק 4 כ"ס, אבל 25% זה הרבה במיוחד לרכב כזה חלש.

פורסם

כאשר רוכשים רכב - הלכה למעשה משלמים על החזקתו ועל ירידת הערך. ואילו במחיר הרכישה כלול ה"פיקדון" אותו מקבלים בחזרה במכירה או חלילה במקרה של טוטל לוסט. לדעתי במקרה של סופר מיני רכישת רכב חדש יכולה להיות כדאית יותר מבחינה כלכלית יותר מאשר רכישת רכב ישן ואסביר מדועץ מיני וסופר-מיני בד"כ אינם סובלים מירידת ערך גבוה בתחילת הדרך, במיוחד הדגמים המבוקשים (לדוגמה דהייטסו סיריון או מאזדה דמיו בזמנו). אחזקתם זולה מאוד. למעשה משלמים רק על הדלק ועל הטיפולים התקופתיים.

רכישת מאזדה דמיו בת עשור יכולה להיות מיני-קאטאסטרופה כלכלית. לא רק שהרכב ידרש מדי פעם לתיקונים כאלה ואחרים, הכנות לטסטים, החלפות מצבר, צמיגים, וכו כו, אשר ימציצו אלפי שקלים. בשלב מסוים ערכו המנופח בצורה מלכותית עלול פשוט לקרוס. בקרוב מאוד הוא יעבור מקטגוריה של סופר-מיני מבוקש ב30-40 K ש"ח לקטגוריה של טרנטות ב10-15 ש"ח. אגב, סופר מיני חדש מדגם מבוקש מאבד כ-5000 ש"ח מערכו בשנה, וככול שהוא מזדקן, כך ערכו יורד חזק יותר. מדובר במגמה שונה מזו של הרכבים המשפחתיים.

פורסם

קודם כל אני מסכים עם קודמיי, המחיר הוא מטורף, סתם דוגמא: בעוד 20,000 ש"ח אתה קונה מאזדה 3.

דבר שני:

בנוגע לרכב, לפני מספר שנים שירתתי בסוף שירותי הצבאי כחודשיים במשרד הביטחון. היה שם רכב כזה (מאזדה דמיו).

הרכב פשוט נוראי, חלש מאוד, שותה ה-מ-ו-ן דלק ביחס לנפח המנוע ולגודלו, לכן אני לא ממליץ על הרכב הנ"ל.

בהצלחה,

סער.

פורסם
אבל שחיקה של רק 50% בערך במחיר אחרי כמעט 8 שנים

זה די טוב לא?

א. לא 8 אלה סביר להניח ש-9.

ב. טוב מאוד למוכר, רע מאוד לקונה (הפראייער)

פורסם

היי אולי תוסיף עוד 120 אש"ח בתשלומים ותקנה לה ג'יפון. :|

לדוד שלי היית מזדה דימיו שנת 2001 אאל"ט. הרכב היה יחסית די חסכוני לשאר הרכבים בתקופה ואמין בצורה יוצאת מן הכלל. במשך הארבע שנים שהרכב היה ברשותו למעט טיפולים מקיפים 0 בעיות. בנוגע להספקים, הרכב הוא די קליל, אבל אובדן 25% מ75 כ"ס זה בהחלט איבוד רציני, אם כי מסיבה לא ברורה הרכב שומר על המחירון בצורה חזקה מאוד.

אגב, אל תתן למראה שלה להטעות אותך, הדמיו די קטנה וצפופה.

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

שלום

יש לי רכב כזה משנת 2003 שקניתי מליסינג תפעולי עם 30000 ק"מ (מנהגת שאני מכיר)

אכן המנוע חלש, אבל המרחב בפנים פנטסטי יחסית למכוניות מיני, חוץ מזה אם יש לך

יכולת טכנית אתה יכול לבצע בקלות חלק מהטיפולים.

כשהיה לנו סוברו אימפרזה 2004 נסענו לאילת עם המזדה בגלל המרחב הענק יחסית(הורים ו 3 ילדים)

יחסית לרכבים אחרים שהיו לי כמו סובארו או פיאט אונו הרכב כמעט לא רואה מוסך פרט לטיפולים וגם רק הבעייתיים.

חוץ מאשר לאחרונה עם תקלה חוזרת בלחצן חלונות של הנהג(סיפור יקר) ורעידות בטורים

נמוכים אחרי טיפול 120000.

לגבי המחיר, אני באופן אישי חושב שרכב כזה משנת 2002 לא אמור לעלות יותר מ 36000ש"ח מיד ראשונה במצב טוב.

אני מתכנן למכור את הרכב שלי שהוא מ 2003 עם 120000 ב 38000 ש"ח

יום נעים

עמוס

• תוכן חדש...