Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5899 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בפועל המדינה, רק עושה רעש תקשורתי רחב, אך לא באמת נלחמת בתאונות הדרכים או מנסה להוריד את כמות התאונות דרכים.

בהמשך למשפט הבא : "ועוד עניין אחד פעוט. נתוני התאונות עליהן מדווחת המשטרה הם חלקיים, במקרה הטוב. כך קבע בשנה שעברה דו"ח רשמי של הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים: "קובץ הת"ד (של המשטרה, ש.ה) אינו מייצג היטב את התאונות הקשות, את הפריסה הארצית של התאונות, וכן את מאפייני התאונות".

המדינה מראה לנו שכביכול עד עכשיו ישנו מספר הרוגים נמוך יותר מהשנה שעברה, נכון , כמובן.

רק שחכו למנות את אותן עשרות או מאות אזרחים שנפצעו קשה/אנוש במהלך התאונה ונהרגו מספר שעות או ימים לאחר מכן.

אני מאמין שחלקכם יודעים, אותם הרוגים אינם נכנסים בסטטיסטיקה של ההרוגים.

בנוסף, איזה מדינה שמנסה להילחם בתאונות הדרכים, באה ומנסה לאשר הצעת חוק להעלות את אחוז האלכוהול שמותר לנהגים שימצא בגופם ? כלור נהגים נכבדים, שתו עוד , וצאו לכביש.. בהצלחה בהגיעכם הביתה.

לא משנה כמה ינסו להראות את זה כלפי חוץ, המדינה/הממשלה/משטרת ישראל לא באמת מנסים להילחם בתאונות הדרכים, הם מראים את זה כלפי חוץ בלבד כרעש תקשורתי.

שימו לב, שהרבה חוקים שכן יכולים ליהיות חיוניים והכרחיים, כנגד התאונות דרכים נבלמים מהר מאוד.

וזה רק על קצה המזלג ניתן לדון על זה עוד הרבה.

אם המדינה /ממשלה/משטרה רוצה להפחית את התאונות הדרכים, ישנם כל כך הרבה חוקים והנחיות שהם יכולים להוציא, שיפחיתו את התאונות באופן משמעותי עד לכדי כמעט אפסי.

נכון הגורם האנושי, זה הגורם מספר אחת לתאונות דרכים שכן אותו הנהג החליט שלא לעבור להאט או לעצור לקראת הרמזור האדום, ובחר לעבור, והרג את אחיו ועוד 5 נוסעים ברכב שבו פגע.

או אותו נהג שבחר לדרוס 2 בחורות אך להמשיך הלאה.

הרי מה ? זה ידוע שעם עורך דין כריש, ישנו המושג הכי שנוא עלי בעולם שנקרא עסקת טיעון, כל אידיוט יכול לצאת לכביש, לכוון רק את מי הוא רוצה לדרוס או כמה אנשים בא לו היום להרוג, ובעזרת עורך דין בזיוני, לצאת עם שלילה ל-5 שנים וכנס של 10,000 ש"ח ועבודות שירות!

אז שלא יעבדו עליכם

הגורם האנושי, לא באמת נלחם בתאונות הדרכים או מנסה להוריד את כמות התאונות דרכים.

אז שלא יעבדו עליך.

הגורם האנושי יכול להוריד התאונות כמעט לאפס.

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם זה היה תלוי בי, היה בלתי חוקי למכור מכוניות חדשות עם פחות מ5 כוכבי בטיחות ביורו NCAP.

בנוסף הייתי מטיל הגבלות חמורות ביותר על מכוניות ישנות.

יקומו עכשיו כל בעלי מכוניות האספנות ויעשו רעש - לא אמרתי שצריך לגרוט את המכוניות הישנות או משהו בסגנון, אבל עם כל האהבה למכוניות האספנות, אלה מכוניות בלתי בטיחותיות בעליל.

ומי שאין לו כסף לנהוג במכונית בטיחותית שיסע באוטובוס. זה נשמע אכזרי ולא מתחשב אבל חוסר במזומן זה לא תירוץ לנהוג במכונית שתהרוג אותך במקרה של תאונה.

Auto Emoción

פורסם

אתה חושב שקניית רכב אספנות הרבה יותר זול מקניית רכב משומש בן שנתיים?

רכב אספנות לא נועד להוזיל עלויות, בשביל זה קונית פיאט פונטו או איזו 106\סקסו.

רכב אספנות צורך משאבי מימון גדולים יותר מרכב בן שנתיים כי התחזוקה השוטפת שלו גבוה יותר

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם
אתה חושב שקניית רכב אספנות הרבה יותר זול מקניית רכב משומש בן שנתיים?

רכב אספנות לא נועד להוזיל עלויות, בשביל זה קונית פיאט פונטו או איזו 106\סקסו.

רכב אספנות צורך משאבי מימון גדולים יותר מרכב בן שנתיים כי התחזוקה השוטפת שלו גבוה יותר

לא בטוח שפיאט פונטו או איזו 106\סקסו מורידה עלויות.

התיקונים וחוסר האמינות מתקזזים עם רכב אחר שצורך 15% יותר דלק.

פורסם
אם זה היה תלוי בי, היה בלתי חוקי למכור מכוניות חדשות עם פחות מ5 כוכבי בטיחות ביורו NCAP.

בנוסף הייתי מטיל הגבלות חמורות ביותר על מכוניות ישנות.

יקומו עכשיו כל בעלי מכוניות האספנות ויעשו רעש - לא אמרתי שצריך לגרוט את המכוניות הישנות או משהו בסגנון, אבל עם כל האהבה למכוניות האספנות, אלה מכוניות בלתי בטיחותיות בעליל.

ומי שאין לו כסף לנהוג במכונית בטיחותית שיסע באוטובוס. זה נשמע אכזרי ולא מתחשב אבל חוסר במזומן זה לא תירוץ לנהוג במכונית שתהרוג אותך במקרה של תאונה.

:shock:

הפתרון שלך להרוגים בתאונות הדרכים הוא שרק עשירים יסעו ברכב פרטי? WTF

סלח לי, אבל זה נשמע לי תלוש מהמציאות. יש אנשים שהרכב הוא הפרנסה שלהם, ומה לעשות לא לכולם מחייך המזל.

חוץ מזה אם הממשלה רוצה באמת להפחית את מספר ההרוגים אז שתוריד מיסים על רכב חדש, כדיי שהוא יהפוך לזמין לחלק גדול יותר באוכלוסיה.

אבל אין סיכוי שזה יקרה, כי השר הנכבד לא מאמין במערכות הבטיחות... :x

יואב :arrow:

פורסם

siera83

ללא ספק שהשינוי הכי גדול שיכול ליהיות יגיע מהגורם האנושי, (נכון גם ממשלה/משטרה, הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים, גורם מחוקק ועוד אלו הם גורמים אנושיים גם כן), אך הכוונה היא אל הנהגים.

אך משהו בצורת המחשבה, באטימות של האזרחים, בהקטנת ראש, מביא לזה שלא נראה באופק איזה שינוי.

המנטאליות הישראלית בכביש, צורת הנהיגה (אחוז גבוה מהאוכלוסיה, ולא כלל האוכלוסיה) והמחשבה שלי זה לא יקרה, מביאה נהגים רבים לנהוג בצורה ראויה , שמסכנת את את אותו הנהג עצמו וגם את המשתמשים בדרך.

גם שכ-40% מכלל האוכלוסיה יעשו איזה שינוי בתפיסת העולם שלהם לגבי הנהיגה, והתנהגות על הכביש, המצב מבחינת תאונות דרכים ירד באופן משמעותי.

רק היום היה ניתן לקרוא על נהג שנתפס בדמו פי 4 אלכוהול מהמותר, נהגת בשנות ה-60 לחיה שנהגה בכ-160 קמ"ש, וכאשר מתנ"א סימנו לה לעצור (לאחר שכיונו עליה ממל"ז) היא בלמה בפתאומיות הסתחררה והתהפכה עם רכבה, וכן גם הטיחה אשמה בשוטרים, או נהג אחר שבכביש הסרגל נהג ב-205 קמ"ש.

כמובן שיש עוד מגוון רב של מקרים שלא נסקרו,או ששמענו עליהם, אך מהנהגים, יכול להגיע השינוי הכי גדול, רק שכדי לשנות את הנהגים צריך חינוך נכון

נ.ב כאשר תמיד מישהו מעלה את נושא המיסים, דבר שלעולם לא יקרה, הרי אותם מיסים זה כסף שאתה משלם למס הכנסה, שהולך אחרי זה למדינה, בשביל לממן X פרויקטים/ביטחון או כל דבר כזה או אחר.

אז זה משהו שסבירותו תהיה נמוכה משמעותית לביצוע.

- BLUE HONDA CIVIC EX EF (ED4) D16Y8 1991

- BLUE HONDA CIVIC ES FD 2008

- Black HONDA CIVIC HATCH 5DR 2006 manual

פורסם
:shock:

הפתרון שלך להרוגים בתאונות הדרכים הוא שרק עשירים יסעו ברכב פרטי? WTF

סלח לי, אבל זה נשמע לי תלוש מהמציאות. יש אנשים שהרכב הוא הפרנסה שלהם, ומה לעשות לא לכולם מחייך המזל.

חוץ מזה אם הממשלה רוצה באמת להפחית את מספר ההרוגים אז שתוריד מיסים על רכב חדש, כדיי שהוא יהפוך לזמין לחלק גדול יותר באוכלוסיה.

אבל אין סיכוי שזה יקרה, כי השר הנכבד לא מאמין במערכות הבטיחות... :x

לא צריך להיות עשיר.

פורד פוקוס מקבלת 5 כוכבי בטיחות, לעומת זאת יש בארץ לנד-קרוזרים עם 2 כריות אוויר. זה לא עניין של כסף אלא של מודעות.

כמו שעושים הנחה במיסוי על רכבים שפחות מזהמים, צריך לעשות הנחה במיסוי על רכבים עם דירוג בטיחות גבוה יותר.

Auto Emoción

פורסם

מקובל.

למרות שגם אני שעובד אני חושב בעבודה די מכובדת, לא רואה מאיפה אני מגריל עכשיו 120K לטובת רכב חדש.

לגבי הורדת המיסים, כמו שאמרתי קודם, אם השר האחראי חושב שזה בולשיט, אז אפשר כנראה לשכוח מההורדה במיסוי.

חוץ מזה, כמה שזה עצוב לשמוע, את מר' ישראלי המצוי, לא ממש מעניין דירוג הבטיחות נראה לי, מה שחשוב זה איך "ההשקעה" הזאת תוכיח את עצמה אחרי 3 שנים ואיך להימנע מכניסה למוסכים \ אחזקת הנכס.

יואב

יואב :arrow:

פורסם

בהחלט צריך להיות עשיר, ההצעה שלך טיפשית וחסרת מחשבה.

לידיעתך לא כל הארץ זה הייטק בגוש דן ולהרבה אנשים אין את הממון למשפחתית מאובזרת.

אני רוצה לראות אותך יוצא "באוטובוס" מהקיבוץ שלי. אתה תגיע לפנסיה לפני שתעשה זאת כי אין אוטובוסים.

בקשר לאספנות - תביא נתונים מדוייקים על כמות התאונות שרכבי אספנות עושים לפני שאתה מעלה טענות.

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם
siera83

ללא ספק שהשינוי הכי גדול שיכול ליהיות יגיע מהגורם האנושי, (נכון גם ממשלה/משטרה, הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים, גורם מחוקק ועוד אלו הם גורמים אנושיים גם כן), אך הכוונה היא אל הנהגים.

אך משהו בצורת המחשבה, באטימות של האזרחים, בהקטנת ראש, מביא לזה שלא נראה באופק איזה שינוי.

המנטאליות הישראלית בכביש, צורת הנהיגה (אחוז גבוה מהאוכלוסיה, ולא כלל האוכלוסיה) והמחשבה שלי זה לא יקרה, מביאה נהגים רבים לנהוג בצורה ראויה , שמסכנת את את אותו הנהג עצמו וגם את המשתמשים בדרך.

גם שכ-40% מכלל האוכלוסיה יעשו איזה שינוי בתפיסת העולם שלהם לגבי הנהיגה, והתנהגות על הכביש, המצב מבחינת תאונות דרכים ירד באופן משמעותי.

רק היום היה ניתן לקרוא על נהג שנתפס בדמו פי 4 אלכוהול מהמותר, נהגת בשנות ה-60 לחיה שנהגה בכ-160 קמ"ש, וכאשר מתנ"א סימנו לה לעצור (לאחר שכיונו עליה ממל"ז) היא בלמה בפתאומיות הסתחררה והתהפכה עם רכבה, וכן גם הטיחה אשמה בשוטרים, או נהג אחר שבכביש הסרגל נהג ב-205 קמ"ש.

כמובן שיש עוד מגוון רב של מקרים שלא נסקרו,או ששמענו עליהם, אך מהנהגים, יכול להגיע השינוי הכי גדול, רק שכדי לשנות את הנהגים צריך חינוך נכון

נ.ב כאשר תמיד מישהו מעלה את נושא המיסים, דבר שלעולם לא יקרה, הרי אותם מיסים זה כסף שאתה משלם למס הכנסה, שהולך אחרי זה למדינה, בשביל לממן X פרויקטים/ביטחון או כל דבר כזה או אחר.

אז זה משהו שסבירותו תהיה נמוכה משמעותית לביצוע.

לא צריך לכתוב כל כך הרבה.

סדר מתחילים מהבית פנימה.

שהנהגים ינהגו עם סדר ירדו התאונות.

לא מתאים כל פעם לחפש אשמים.

האשמים הם כאן ועכשיו,הנהגים.

פורסם

כאשר שר ממונה מסיבות של יחסי כוחות פוליטיים בלבד, ללא קשר להבנתו בנושא, באמת שאי אפשר לצפות לשום דבר.

זאת לעומת פרידמן למשל, שמונה גם משיקולים פוליטיים אבל גם בגלל שיש לו הבנה בנושא, והוא באמת הציע הצעות שיש להן קשר למציאות.

אבל מינוי כזה קורה פעם בשישים שנה (עד כה).

מנפלאות הדמוקרטיה.

דני

נ.ב. מהאנשים המקצועיים במשרד התחבורה, כלומר המנכ"ל וכדומה, אפשר היה לצפות לקצת יותר. אבל בגלל שיטת מפא"י, גם אנשים אלו הם קודם כל פוליטיקאים ורק אח"כ - לפעמים - גם קצת מקצועיים. אולי. מנפלאות הדמוקרטיה הישראלית...

פורסם
כאשר שר ממונה מסיבות של יחסי כוחות פוליטיים בלבד, ללא קשר להבנתו בנושא, באמת שאי אפשר לצפות לשום דבר.

זאת לעומת פרידמן למשל, שמונה גם משיקולים פוליטיים אבל גם בגלל שיש לו הבנה בנושא, והוא באמת הציע הצעות שיש להן קשר למציאות.

אבל מינוי כזה קורה פעם בשישים שנה (עד כה).

מנפלאות הדמוקרטיה.

דני

נ.ב. מהאנשים המקצועיים במשרד התחבורה, כלומר המנכ"ל וכדומה, אפשר היה לצפות לקצת יותר. אבל בגלל שיטת מפא"י, גם אנשים אלו הם קודם כל פוליטיקאים ורק אח"כ - לפעמים - גם קצת מקצועיים. אולי. מנפלאות הדמוקרטיה הישראלית...

נו ו...? תעמיד מקצוען ואז ?

הוא יכול לעשות שמיניות בלי שיתוף פעולה מלא של הנהגים.

משתמשי הדרך הם הנהגים ורק הם.

חלק מהנהגים,כמוני למשל,גם גורמים שיקומו פורומים כמו קארס פורום למשל :-D

פורסם
מקובל.

למרות שגם אני שעובד אני חושב בעבודה די מכובדת, לא רואה מאיפה אני מגריל עכשיו 120K לטובת רכב חדש.

לגבי הורדת המיסים, כמו שאמרתי קודם, אם השר האחראי חושב שזה בולשיט, אז אפשר כנראה לשכוח מההורדה במיסוי.

חוץ מזה, כמה שזה עצוב לשמוע, את מר' ישראלי המצוי, לא ממש מעניין דירוג הבטיחות נראה לי, מה שחשוב זה איך "ההשקעה" הזאת תוכיח את עצמה אחרי 3 שנים ואיך להימנע מכניסה למוסכים \ אחזקת הנכס.

יואב

אני לא אומר שיסעו בכבישי הארץ רק רכבים עם 5 כוכבי בטיחות, אלא שהיבואנים יורשו למכור אך ורק רכבים בעלי 5 כוכבי בטיחות.

כלומר אם כבר החלטת לקנות רכב חדש, הוא בהכרח יהיה בעל 5 כוכבים.

מן הסתם אי אפשר לזרוק לפח את כל הרכבים שהם לא מודל 2010, אבל צריך להקשות קצת את החיים של מי שקונה רכב לא בטיחותי.

אולי זה נשמע כמו אפליה, שמי שגם ככה אין לו כסף לרכב חדש אין לו גם כסף להתייקרות של הביטוח או מה שזה לא יהיה, אבל חיי אדם זה דבר שהוא יותר חשוב מכסף.

וכן, יותר חשוב גם מהנוחות של חלק מהאנשים בארץ.

Auto Emoción

פורסם
משתמשי הדרך הם הנהגים ורק הם.

חלק מהנהגים,כמוני למשל,גם גורמים שיקומו פורומים כמו קארס פורום למשל :-D

שוב פעם אחד שזורק סלוגנים לאוויר ??

מי אתה סיירה83 ?

איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה - העוגה ?

פורסם

בחיי יש פה אנשים שחושבים שעושים תאונות בכוונה.

תאונה זה בטעות- זה קורה. כמו שאנשים נחתכים ביד מסכין, יש אנשים שעושים תאונות דרכים.

דרכי מניעה: (זה הקטע שאני בא לחדש לכולם)

1. משמעת עוד בתור ילדים

2. חינוך לתעבורה

3. העלאת מיומנויות הנהיגה ושליטה ברכב

4. שיפור תשתיות

5. שיפור אכיפה (משטרה + משפט)

6. תמרוץ לכלי רכב חדשים בטוחים יותר

אם האדם ימשיך להיות מפגר ימציאו את המכונה שתשמור עליו => מכונית בטוחה יותר.

אם המכונית תהיה בטוחה יותר => פחות ימותו.

אם פחות ימותו => יותר רכבים בטוחים על הכביש

אם פחות ימותו => יותר יקנו רכבים וישלמו מס על רכבים

אם פחות ימותו => יותר ישלמו מיסים במהלך חייהם

אם פחות ימותו => יש עניין פעוט של ערך החיים שמשום מה לא משנה למדינה.

מה שאני מנסה להגיע אליו זה שהאדם תמיד ימשיך לשכלל מה שהוא יכול ויהיה תמיד רצון להתקדם.

אם יוזילו את המחיר של מכוניות בטוחות אז לא כולם יוכלו להרשות לעצמם מכונית חדשה אבל חלק כן, המכונית תרוץ בשוק כמה ידיים והמחיר שלהם גם יהיה זול יותר. מי ישמע כמה אנשים קונים היום מכונית יד ראשונה. הרוב קונים משומשת גם ככה.

וברור שהתמותה תרד והפציעות יהיו פחות חמורות, או שלא?

הפיחות במיסוי יחזיר את עצמו וזה צריך לפתור את בעיות התקציב של הממשלה. אז בשנים הראשונות יהיה צריך לפנות תקציב.

זה בעצם כל העניין.

אני מאמין שכשיקום האדם וימיר את מה שרשום למעלה למ"ס ויציג מודל מלא העניין ישקל בצורה שונה.

VW GOLF V5 2001

HU: Alpine 9873E COMP: Morel Hybrid Ovation 6.5

AMP: Crunch PZI 175.4 SUB: IDQ 10In

• תוכן חדש...