Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5919 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני מקווה בשבילך שקיבלת את זה בחוזה כתוב וחתום - אחרת הלך עליך :wink:

לא ,

לא קיבלתי חוזה חתום .

הדבר היחידי שהובטח לי זה : "תקפיא זרע ואז נדבר " :shock:

לפחות היא הפרקטית מבין שנינו :?

טוב שם טוב משמן טוב

• תגובות 166
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הטענה שרוני העלה לכתחילה נוגעת לאלו הרוכשים רכבי שטח - אך ללא כל כוונה לנהוג בהם שם.

זכורה לי פעם אחת בה באחד הרחובות הסמוכים לביתי מישהו רכש X5 וכשנפגשנו סיפר לי על כך. "אתה יודע שהוא לא באמת יכול לנסוע בשטח נכון?" שאלתי אותו והוא השיב לחיוב, "וברור לך שמבחינת ההתנהגות הוא נחות מהסדרה 5 כן?" גם כאן הייתה התשובה חיובית, "אז למעשה שילמת המון כסף עבור מוצר שאינו מתאים לצרכיך ואינו ממלא אחר אף אחד מהסעיפים, תרשה לי לא להמשיך..." הוא עוד מלמל משהו על תחושת בטחון והרגשה טובה וזו בדיוק התשובה שחיכיתי לה.

"תחושת" ו"הרגשת" הם שתי מילים החוזרות על עצמן בסיטואציית רכבי השטח, שתיהן חסרות ביסוס במציאות ותסלחו לי אבל אם יש מישהו שחש צורך לשלם כל כך הרבה (ברכישה, באחזקה, וכו') על "הרגשה" ו"תחושה" הבעיה שלו מתחילה עוד הרבה לפני (או הרבה יותר נמוך, משהו בסביבות החגורה ומטה...).

את פיהם של הטוענים למרווח והפרקטיות אפשר לסתום במילה אחת - מיניוואנים, או אם נהייה מדוייקים יותר בריות מוטוריות דוגמת הונדה FRV.

אין לי שום בעיה עם רכישת מכונית מטעמים אמוציונליים, אבל חייבת להיות מידתיות, היגיון, הצדקה גם באמוציות הללו.

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

טל שביט (1955-2011), האיש הטוב והנפלא שרכב היישר אל גן העדן.

פורסם

לאחותי היו בעבר צמד בימרים: X3 ו-328, שתיהן עם מנוע 3 ליטר. לכאורה, שני דגמים זהים שכל מה שמפריד בינהם זה שהאחד גבוה יותר מהאחר ומצויד בהנעה כפולה.

בפעם האחרונה שביקרתי אותה, הזדמן לי לנהוג בשתיהן. ה-3 היתה הרבה יותר כיפית מה-X, וכאשר נסעתי לבד או רק עם זוגתי, תמיד העדפתי לקחת אותה.

הדבר האחרון שאפשר לומר על אחותי או בעלה שהם שופוני. ועדיין, למה X3 כשיש חלופות טובות יותר, אפילו מאותו יצרן?

את התשובה לכך קיבלתי ביום האחרון לביקורנו, בזמן שנסענו לנמה"ת. כל המזוודות והציוד שהיו לנו היו יכולים להיכנס רק ב-X. אז נכון, כמה פעמים יוצא לכם להביא אורחים מנמה"ת או להחזיר אותם לשם? כנראה שלא הרבה. העניין הוא שלאחותי יש בממוצע לא פחות מפעמיים בשנה שהריטואל הזה חוזר על עצמו (לא רק אני נוסע, יש עוד בני משפחה). הוסיפו לכך את העובדה שלעתים בעלה משנע ציוד של העסק שלהם למקומות שונים ואת זה שבעונת החורף, הדרכים מכוסות שלג במשך שבועות ארוכים, וקיבלתם את התשובה למה רכב כביש-שטח, אע"פ שהם כלל אינם נוסעים בשטח.

אז כן: יש גם אנשים שבאמת זקוקים לכלי הרכב האלה. אני לא מנסה אפילו לאמוד את שיעורם בקרב אלה שרוכשים אותם, אבל הם בהחלט קיימים. לגבי כל השאר שעליהם דיבר רוני בהודעתו הראשונה: מדובר באנשים שמשלמים יותר כדי להגיע לאותה רמת סיפוק שאליה הם היו יכולים להגיע מרכב המתאים יותר לצרכיהם. אם נחזור לדוגמה שפתחתי איתה, אני די בספק כמה באמת מאותם רוכשי SUVים ניסו, בדקו או אפילו רק שקלו את הדגם המקביל בגרסת הכביש.

אגב, בנוגע לצמד הבימרים מתחילת הודעה זו: שתיהן כבר לא אצל אחותי. אבל לא צריך לדאוג לה יותר מידי, היא עדיין נשארה נאמנה למותג: היום חונות לה בגראז' X5 4.8 ו-335 :-)

X5 4.8.JPG

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אני אשווה את העניין ללימוזינה, למה בנאדם אחד (חוץ מנהג) צריך רכב באורך 10-12 מטר? מה שתי אנשים לא יסתדרו בסמארט? היא עדיין של מרצדס:roll:

אז זהו, שיש כסף גם עם אתה גר רק עם החברה אתה לא תסתפק בפחות מווילה עם 10 חדרים וג'יפ במוו בחנייה לקניות בסופר.

ולא חסר אנשים שאוהבים תנוחת ישיבה גבוהה והתקציב לא מאפשר אז קונים טריוס, אבל בינינו, עם כבר יש לכם את האמצעים הכלכליים לקנות ג'יפ יוקרה למה שתתפשרו על טריוס?

פורסם

אנשים בפורום הזה משום מה, בתור חובבי רכב, נוטם לזלזל ברכיב ה-"בא לי" ברכישת רכב. רכיב זה אמור לפנות דווקא אל חובבי הרכב והנו לגיטימי ביותר. סבירות ומידתיות שמישהו הזכיר פה טובים למשפט חוקתי, לא לרכישת רכב. אף אחד מרוכשי הג'יפים (וגם רכבי יוקרה וספורט אחרים) לא חייב לאף אחד מאתנו כל הסבר למה הוא רכש רכב זה או אחר. אם הרכב לא מתאים לצרכיו - הבעיה היא שלו (או שלה), לא של אף אחד אחר.

אם אותו אדם נוהג בצורה אנטי-סוציאלית, אני די בטוח שהוא היה עושה את זה גם בסוזוקי אלטו. הרכב שהוא קנה אולי מבטא משהו, אבל זו זכותו ואנחנו לא יכולים ולא צריכים למנוע את זה. אם יש לו איבר קטן - אדרבא ואדרבא שהבעיה היא שלו וגם כאן אני לא רואה סיבה להתערבות :wink:

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

• מרכז כובד גבוה - תחת נהיגה לא זהירה, יותר קל להפוך אותו. אז נכון שהיום כבר חובה שיהיה ESP, אבל זה עדיין לא נותן מענה לכל הסיטואציות.
  • משקל עצמי גבוה, הפוגע ביכולת שינוי הכיוון לצורך התחמקות מתאונה או מכשול.
  • הרבה פחות ידידותי להולך רגל שנפגע ממנו בהשוואה לרכב רגיל.

להמשיך?

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

בהחלט דיון מעניין ומעמיק, רק חבל לקרוא תגובות שמכלילות באופן גורף כל בעל ג'יפ וקובעות עובדות, שכן ההוא שנוהג בפאג'רו או בקרוזר הוא לבטח מתלהב/שופוני/איבר קטן/חסך בילדות/חוסר ביטחון בחיים ווכו' וכו'..(הקיפו את התשובות המתאימות)

את אותם דברים בדיוק אפשר להגיד על כל נהגיהם של רכבי הספורט, בעיקר אלו הדו מושביים וההגדרות יתאימו היטב.

דעתי בנושא היא זו:

לא ברור לי בפורום הזה מחפשים הסברים רציונלים לרכישת רכב כזה או אחר.

האם אני צריך 200 כ"ס ו-6 הילוכים ב- 90% מהזמן? לא. הרי הרבה יותר רציונלי לנהוג לעבודה על משפחתומטית מסורסת.

ההרגשה שיש לי אותם חשובה לי וה-10% בהם הם כן באים לידי שימוש שווים עבורי את הפרמיה (ברכישה, בתחזוקה).

אין טעם לחפש הסברים רציונלים ברכישת SUV גדול, יש אנשים שזה מה שמדבר אליהם וכל עוד הפרוטה מצויה בכיסם הכל בסדר.

מאותה סיבה הם יכולים להרים גבה למראה בחור בן 28 שנוהג ברכב דו מושבי במקום ברכב גדול ומרשים יותר באותו כסף.

רכישת רכבים על ידי אנשים בעלי ממון אינה אקט רציונלי.

בסופו של דבר, איך שלא הופכים את זה, מי שהאגורה מצויה בכיסו ישאף תמיד לקבל את סיפוקו ברכישת רכב לפי הרצוי הפרטי שלו.

פורסם

i think like most of the people here, especialy like "elibaba" and "a acord r" who gave a great example for a right use of his cruiser. my father is "nehe tzahal" so hes driving a suv for like 15 years in a row, thats his only way to travel since he was injured and got stuck into a wheelchair.

sometimes he offers me to drive his vehicle to my base at jerusalem and i refuse because i think its such a waste to drive alone in a 3.0 liters diesel engine (that needs to be called "diecell" engine thanks to its polution level) car 150 killometers just to earn more time at home. i think that its wrong and sellfish so i take the bus and having a siesta and you get more space on the road and clearer air.

ליום יום: Alfa Romeo 147 2.0 TS 2002 with 4 Koni & 30mm MAD lowering springs

לאישה: Alfa Romeo Mito Multiair 135HP 2014

לנשמה: Lancia Delta GTi.e 2.0 16v

פורסם

לדעתי הכל שטויות, מה לא יכולה להיות לי חיבה לג'יפים כמו שיש אנשים שאוהבים מכוניות ספורט עם שתי מושבים כמו שצויין מעליי.

נהיגה בג'יפ זה סוג של הנאה מנהיגה בצורה אחרת כל אחד נהנה מנהיגה בצורה אחרת עם זה על A6 או על פאג'רו או על מאדזה 3.

אם לבעלי גי'פים יש איבר קטן אז מה לכל בעל קורולה יש גדול =\?

איזה שטויות...

פורסם
אני יודע, אני יודע. השאלה שבכותרת לא ממש מקורית, נשאלה אלפי פעמים במאות ווריאציות וקיבלה עשרות תשובות שונות. ועדיין, כל פעם מחדש אני נתקל באיזהשהוא מחסום הבנתי בנושא - או שלי, או של מי שעומד מולי. הרי בתוקף "תפקידי" כמבין המשפחתי במכוניות, מתייעצים איתי משפחה וחברים בנושא רכב. לרוב השאלות נוגעות למשפחתית כזו או אחרת (ואז כמעט תמיד זה מתנקז ל"מזדה 3 היא מכונית טובה, לא?") אבל מדי פעם אני נתקל בשאלות ה"ג'יפים". במקרה הזה תמיד השאלה הראשונה שלי היא "אתם יורדים לשטח?" וכמובן שהתשובה היא ב-99% מהפעמים - לא.

כך גם היה היום, בשיחה עם אדם מבוגר שנוהג כרגע ברכב שטח מגודל ויקר (כ-300 אלף שקלים), בעוד אשתו נוהגת גם היא ברכב שטח מגודל ויקר (אבל אחר, צריך הרי לגוון :-P ). שניהם נוהגים 99% מהזמן לבד ואף פעם לא מסיעים מאחור, שניהם לא יורדים לשטח אף פעם.

שלא תבינו לא נכון, הבנאדם מודע לחלוטין שאין לו צורך ברכב שטח או אפילו ברכב 4X4. על עצמו הוא אפילו לא מנסה להצטדק, על אשתו הוא טוען שהיא אוהבת את הישיבה הגבוהה (לגיטימי). כמובן שאיכות הסביבה לא באמת מעניינת אותם וגם לא עלויות האחזקה. בסופו של דבר, לא היה לו שום טיעון לגיטימי נוסף לבחירה ברכב שטח, חוץ מתחושת הבטחון (ולא ממש עניין אותו כשהסברתי לו שזוהי רק תחושה, ובפועל הרכב לא יותר בטוח). מה שמוביל אותי למסקנה שהוא קנה את הרכב ממניעים לחלוטין לא רציונליים - כי לשכן יש, כי מישהו המליץ לו, כי זה סוג של דאווין וכדומה.

לומר את האמת, לי מאוד קשה עם המניעים הללו, כי התחושה שלי היא שהוא קונה את מה שלא מתאים לו באמת. כשהוא התחיל לדבר איתי על אודי A6 לאישתו במקום הג'יפ, שאלתי למה היא צריכה רכב כזה גדול - ושוב לא הייתה לו תשובה. כשאמרתי שבשבילה מכונית כמו A4 או אפילו A3 תהיה נעימה ושימושית הרבה יותר, זה כאילו עבר לו מעל הראש: "מה? אבל היא כל כך קטנה!".

אז כן, השאלה בנאלית, אבל עובדה היא שעדיין לא הצלחתי לפצח את האנשים האלה, אולי כי אני כל כך שונה מהם. אין לי הרי שום בעיה עם אנשים שקונים רכב כי הם רוצים ולא כי הם צריכים (עובדה, אני נוהג כרגע במיאטה), אבל נדמה לי שאותם אנשים קונים את הרכב שהם רוצים - לא מהסיבות הנכונות.

אז מה אתם אומרים? על מה האנשים האלה מסתכלים כשהם בוחרים ברכב השטח המגודל?

רוני

לומר את האמת ? כדבריך.

שיקנו מה שהם רוצים.

זה לא מפריע לי.

לא מעורר אצלי תמיהות,ההפך,אני הוא שמעורר תמיהות עם הטרנטע שלי.

יש לזה יתרון לאומי בהעלאת הכנסות ממיסים ומעמ,וכולנו מרוויחים.

עבורי השאלה אינה בנאלית בכלל,ומזמן יש לי את קוד הפיצוח של הראש שלהם.

זה ראש טוב,שרוצה עוצמה,עבירות,דפנסיביות,העתקת סגנון חיים אמריקאי שלפני עשרים שנה.

אני שמח שאתה נהנה במיאטה שלך ושמח שהם מסופקים עם הג'יפים שלהם.

ושאלה זו צריכה להיות מופנית למוסכי השרות שלהם,שיענו איזה ערך מוסף יש להם במוסך מהתיקונים של הלקוחות,וגם שם יוצאת חשבונית ובתוכה מגולם מעמ ומיסים,יבואני החלקים גם שמחים,האוצר שמח, מנהל הדלק שמח,מנהל הכנסות המדינה שמח ובעצם כולנו.

ועל כל זה אחרונים חביבים סוכני הביטוח,מה רע בזה ? הביטוח של כלי כזה גבוה ובעלי החברות מרוצים כמו גם סוכניהם.

ישנה עוד מחשבה,אני גאה שאחרי 62 שנות תקומה מבור תחתיות יש אפשרות פיננסית לשכנים שלי ,לילדיהם,להורים שלהם ולכל מי שסביבם לממן רכישות כאלו,זה סמן חיובי של עודף כסף בציבור,ואתה יודע מה סרוניס ? מגיע לדור הזה גם להנות,כן מתאים לא מתאים אני שמח ומאושר שעמי נהנה.

דבר אחרון...

אם ואפילו 10 אחוזים מהם יאהבו את הארץ במקום דרך הרגליים,דרך רכב השטח,ויקחו את ילדיהם לכל שכיות חמדת הארץ הזו,הרווחנו כולנו כחברה תרבותית ועשירה ואני מסתפק בלא יותר מעשרה אחוזים.

אתה רואה סרוניס ? תלוי איזה עיניים מתבוננות בשאלה שלך.

בברכת עלו, הצליחו ,השקיעו ,טיילו,ותהנו בכך אשר יפנהליבכם.

פורסם
כי הם יכולים. ואם פיאט דוקאטו ארוכה+גג גבוה הייתה באופנה, היו קונים גם אותה.

+1.

אין לי משהו נגד זה, אפילו שאני לא מת על כל ה"שופוני" הזה (לי זה נראה ככה). הכל נראה לי פשוט טרנד.

הנה הסבר קצר:

http://www.youtube.com/watch?v=ZOa9VKshhzo דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
פורסם

אני חושב שמעל לכל מילת המפתח פה היא , אופציה.

יש לרוכש הפוטנציאלי את האופציה לנהוג בשטח ,כן גם זה לא רכב שטח אמיתי.

אז יש את ההרגשה שיש לך חופש וכנראה שיש אנשים שרק ההרגשה היא ערך מוסף להמשיך ולשלם יותר גם אם לא ממש מנצלים אותה.

טוב שם טוב משמן טוב

• תוכן חדש...