Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6008 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

בפיגו 306 נהוג לעשות כול שלוש שנים טיימינג השאלה שלי היא האם זה ממש חובה או שאפשר למשוך גם ולעשות כול ארבע שנים? במוסך אמרו לי שלא חובה כול שלוש שנים ואפשר גם כול ארבע

פורסם

איזה שנתון הרכב?

לפחות בדור הראשון (עד 97) זה כל 3 שנים או 60 אלף קילומטר (המוקדם)

אתה רוצה להמר על לזרוק מנוע לפח - אתה מוזמן לחסוך.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

מישהו גוזר קופון רציני על כל ההחלפות של רצועת טיימינג כל שלוש שנים.

זה עתה פירסם מישהו בפורום מסמך המציין שמרווח ההחלפה של רצועת טיימינג (בדגמי סיטרואן שונים) הוא 10 שנים.

לאחרונה ביצעתי החלפת רצועת טיימינג ב- 306 1.8 אחרי 5 שנים (כ 80K מההחלפה הקודמת) והרצועה נראית פנטסטי.

ב- 205 החלפתי בעבר רצועה לפי קילומטרז' (כל 90K) בממוצע כל 6 שנים ומעולם לא ראיתי רצועה בלויה בצורה חריגה (סיבים, סדקים עמוקים, שיניים פגומות וכו').

ב- C3 1.4 ביצעתי החלפה ראשונה אחרי 5 שנים (45K). המוסך המורשה רצה לבצע את ההחלפה לפני שנתיים אך דחיתי את ההחלפה עד עתה.

נראה לי ש- 3 שנים זה פשוט כסת"ח. עלי לציין שכל כלי הרכב הנ"ל לא התקרבו למנתק סל"ד.

פורסם

א. רכבים חדשים הם לא דוגמא - והם תוכננו למרווחי טיפולים גדולים יותר (כן - כיום רוב הרכבים מיועדים לטיפול פעם ב20-30 אלף וטיימינג פעם ב100K או 5-6 שנים

ב. בסוף היום - זה הימור, שאם אתה מפסיד בו - עולה לך כמה אלפי שקלים.

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם

המנוע של ה-205 זהה טכנולוגית למנוע של ה- C3 גרסת 1.4 75 כ"ס.

אין כל הסבר מדוע סיטרואן מפרסם מרווח החלפת טיימינג של 10 שנים בעוד שהיבואן של פיז'ו גורס 3 שנים.

נכון שהנזק למנוע במקרה של קריעת רצועה הוא גדול אך יש כאן גם שיקול כלכלי של היבואן .

ציינתי מנסיוני האישי (ואין לראות בכך כל המלצה) כי בשימוש רגיל הרצועות לא התבלו באופן חריג גם אחרי 5 שנים.

פורסם

אני לא מכיר הוראת יצרן של 10 שנים.

אני אשמח לראות אותה לגבי המנוע הנ"ל.

יש לציין שחלק מהמנועים של ה205 1.4 75 כ"ס , זהים לחלק מהמנועים של הC4 1.4 75 כ"ס, כנראה.

נפח וכ"ס - זה לא קריטריון , אבל בבסיס אני מוכן לקבל ששתיהם TU ודומים להחריד.

ויכול ליהיות שלאורך השנים עם השיפורים הטכנולוגים ברצועות ושמנים וכו - מגדילים (לפעמים גם אחורה לגבי דגמים ישנים יותר) את המרווחים, אבל כמו שאמרת - בעצמך - הסיכון הוא גדול.

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם

אישית אני בעלים של 205, הטיימינג שם כול כך זול ופשוט שלא הייתי לוקח את הסיכון בשביל הגרושים האלו, כול 60-70 אלף קילומטר ואתה בראש שקט,

פורסם
אישית אני בעלים של 205, הטיימינג שם כול כך זול ופשוט שלא הייתי לוקח את הסיכון בשביל הגרושים האלו, כול 60-70 אלף קילומטר ואתה בראש שקט,

שלום.

והאיש צודק!!!

החלפת רצועת טימינג יותר זולה מנזק אם תקרא הרצועה.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

גם לי יש צרפתיה מתוקה, מחליף כל 4 שנים לאחר ביצוע של 60K.

לרצועה יש מקדם שחיקה של זמן ושימוש

אם לא ידוע לך מתי בוצעה ההחלפה האחרונה או אם טיב הרצועה לא ידועה כדאי לך להחליף לרצועה מחברה ידועה כגון GATES או TYCO

עלות הרצועה לא גבוהה אבל העבודה יקרה ועל הדרך יש להחליף רצועת מנוע (אביזרים) ולבדוק נזילות ממחזיר שמן ותקינות משאבת מים

מיצובישי אאוטלנדר פרימיום שנת 2017 - היהלום היפני 

יונדאי אלנטרה I35 שנת 2012

פורסם

מתעלק על השירשור, פיקאסו מודל 2004 מנוע 2 ליטר בנזין , האם ההוראה גם במנוע זה הוא לטיימינג כל 3 שנים ?

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
מתעלק על השירשור, פיקאסו מודל 2004 מנוע 2 ליטר בנזין , האם ההוראה גם במנוע זה הוא לטיימינג כל 3 שנים ?

בוקר טוב

אוטודטה אומר 10 שנים או 120,000 זה מבוסס על הוראות יצרן

קח בחשבון שפה זה לא אירופה, ומדובר בטמפרטורות סביבתיות אחרות לגמרי.

היבואן, מן הסתם, הוציא הנחיות משלו מגובות ע"י היצרן.

בדוק במוסך מורשה לתדירות החלפה.

אני יכול לומר לך שקרוב משפחה הכניס רכב 307 דיזל 2.0HDI לטיפול + טיימינג במורשה

והכל הסתכם ב 3000 ש"ח בערך.

שא ברכה

אמר אחד מחכמי הפורום: המשותף לזול, זוגלובק, וזבל

הוא: הנקניקיה

MARIN MOUNT VISION 5.8

"אם לא תיתן לזה למות זה לא יתן לך לחיות"

• תוכן חדש...