Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8147 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
נוחות הנסיעה בינונית? אולי רכב המבחן גמור אבל הרכב עליו אני נוסע נוסע מדהים לא מרגישים במפרים לעומת ה6 והאקורד שעליו נסעתי עם אבא שלי אין בכלל מה להשוות.

רעשי הסביבה נשמעים? אני באמת לא יודע על מה אתה מדבר...

תשמע זה הדעה שלי אתה צריך לבוא איתי לסיבוב על האוטו של אבא שלי...

לינון... זה לא קשור שזה האוטו שלי אלא זה שהאוטו פשוט מצויין ובגלל שרוב האנשים בגלל לא מכירים אותו הרבה פעמים הוא בכלל לא בא בחשבון..

תראה, אני נסעתי עליו ועל 3 מתחרות שלו (B4, מונדיאו ולגונה) אחת אחרי השניה, בכביש משובש. ההבדלים היו ברורים למדי. ה-B4 והלגונה בראש, המונדיאו אח"כ והאוונסיס בסוף. נאמר לי גם (לא הייתי באותו הרגע) שבתוך העיר האוונסיס נפלה בגדול ביחס לשלושת המתחרות האלו בסעיף הנוחות (ודרך אגב - היא ניצחה בנוק אאוט את המזדה 6, היית מאמין?).

בנוגע לרעשי סביבה - שוב, אם תסע בה לבד זה פחות יפריע, אבל מול מתחרות כמו B4 זה מורגש.

רוני

תשמע אני מאמין לך... אם הם יותר טובות מהאוונסיס זה לדעתי מדהים אני חייב לנסות :)

בעיקרון אם היה לי הזדמנות עכשיו הייתי הולך לבדוק את הB4 אבל כבר קנינו את האוונסיס מה לעשות...

<-- דומה אבל... לא... :) [306 S16]

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בכלל לא מדהים. רוב המתחרות בקטגוריה יישרו קו. היה קשה מאוד להחליט בין ארבעת המתמודדות הללו. הן כולן ראויות ביותר. (וגם ה-6 והאקורד ראויות מאוד)

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
בכלל לא מדהים. רוב המתחרות בקטגוריה יישרו קו. היה קשה מאוד להחליט בין ארבעת המתמודדות הללו. הן כולן ראויות ביותר. (וגם ה-6 והאקורד ראויות מאוד)

רוני

מבחינת מראה את מי הכי אהבת?

פורסם

מראה חיצוני? האוונסיס אחרונה. משהו לא הרמוני בה ולא מסתדר בעין. הפרונט שלה נורא בולבוסי ומכוער. (כמו של הקורולה, דרך אגב). והפנסים מלפנים ומאחור גדולים וסתמיים. אבל היא נראית מכובדת למדי.

המונדיאו הרמונית אבל פשוטה. מחקה קצת את הפאסאט. נראית טוב אבל לא מסובבת ראשים.

הלגונה מיוחדת. העיצוב מלפנים ומאחור מרשים. הדלת החמישית מוסיפה. אני אוהב את המראה של הגריל הקדמי.

ה-B4 נראית טוב מאוד מלפנים, עיצוב הפנסים החדש יפה ומוצלח הרבה יותר מזה שבאימפרזה. מאחור דווקא הפנסים קצת מפריעים לי, אבל אני אוהב את מכסה תא המטען הקעור (ולא כעור :wink: )

אני חושב שזה מאבק בין ה-B4 והלגונה (כמו גם בשאר המבחן...)

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
מראה חיצוני? האוונסיס אחרונה. משהו לא הרמוני בה ולא מסתדר בעין. הפרונט שלה נורא בולבוסי ומכוער. (כמו של הקורולה, דרך אגב). והפנסים מלפנים ומאחור גדולים וסתמיים. אבל היא נראית מכובדת למדי.

הלגונה מיוחדת. העיצוב מלפנים ומאחור מרשים. הדלת החמישית מוסיפה. אני אוהב את המראה של הגריל הקדמי.

ה-B4 נראית טוב מאוד מלפנים, עיצוב הפנסים החדש יפה ומוצלח הרבה יותר מזה שבאימפרזה. מאחור דווקא הפנסים קצת מפריעים לי, אבל אני אוהב את מכסה תא המטען הקעור (ולא כעור :wink: )

רוני

מצדיק אותך.

ה-B4 והאקורד הכי יפות לדעתי ואחריהם ה-מאזדה 6.

אם אני לא טועה ה-B4 היא גם הכי שקטה מהחבורה...

הפנים שלה יותר איכותי מזה של האוונסיס.

הלגונה ניראת בסדר,מה שמפריע לי זה שהיא האצ'בק...אני מעדיף סדאן :roll:

אז בקיצור ה-B4 הבחירה שלי...

המחיר סביר האמינות מצויינת,עלויות זולות.

תמורה טובה למחיר.

האוונסיס אוטו יפה לדעתי גם

הפנים שלו דומה ל-B4

היא ניראת סאלונית ואיכותית...

אבל אני חושב שזה הרוב אשליות... :roll:

ראיתי איך ענייך היפות דיברו בלי קול,במבטך בחיוך סיפרת לי את הכל,בכל מילה היכול צחוקך עולם אחר לא שלך!!!

רצית לדעת מדוע נישארתי טוב ונחמד איתך!!!

שלאא תעצביי עודד,לאא תכאביי עודדד,לא תהיה לבד יושבת בעולם אכזררר

יאסוו איציק קלה!!!

פורסם

רוני

מצדיק אותך.

תמורה טובה למחיר.

הפנים שלו דומה ל-B4

בקשר לפנים שסובארו... אני לא כל כך מאמין שהפנים יותר איכותי מהטויוטה סלח לי שאני מפקפק אבל איכות ההרכבה והחומרים באוונסיס גבוהה יותר מבB4

פורסם

רוני

מצדיק אותך.

תמורה טובה למחיר.

הפנים שלו דומה ל-B4

בקשר לפנים שסובארו... אני לא כל כך מאמין שהפנים יותר איכותי מהטויוטה סלח לי שאני מפקפק אבל איכות ההרכבה והחומרים באוונסיס גבוהה יותר מבB4

אני לא מזלזל באוונסיס.

אני אוהב את האוטו,הוא איכותי,הוא יה ונותן הרגשה של מכונית אירופאית(לדעתי)

אבל התא נוסעים של ה-B4 הוא על פאלטפורמת האוונסיס והמאזדה 6.

הוא לקח את היתרונות של שתיהם והרכיב תא נוסעים.

התא נוסעים יותר איכותי מה-6 ומהאוונסיס,הנדסת אנוש מצוינת.

ראיתי איך ענייך היפות דיברו בלי קול,במבטך בחיוך סיפרת לי את הכל,בכל מילה היכול צחוקך עולם אחר לא שלך!!!

יאסוו איציק קלה!!!

פורסם

תא נוסעים אוונסיס מול B4:

באוונסיס קונסולה ראשית עמוסה בכפתורים. מחשב דרך עם המון אופציות. איבזור מלא כולל שליטה מההגה. החלק הכסוף במרכז הוא באמת מתכת ולא פלסטיק צבוע, דבר שנותן הרגשה מכובדת. הגוונים בפנים קצת כהים מדי. נתגלו מספר פשלות קטנות באיכות ההרכבה (פלסטיקים לא מהודקים לגמרי, מחזיק כוסות בעייתי) אבל בגדול זה איכותי ומרשים. יש גם שליטה נפרדת במזגן לשני הצדדים למיטב זכרוני.

B4 - מושבים מצוינים, מראה צעיר ועדכני. אין שליטה מההגה, איבזור קצת נחות מבאוונסיס. איכות הרכבה מצוינת. שילוב טוב של גוונים.

אני חושב שזה של האוונסיס מנצח בנקודות, אבל ההפרש לא גדול. ההבדל הוא שה-B4 נראית מבפנים צעירה יותר וספורטיבית, והאוונסיס נראית כמו... רכב מנהלים מכובד (שזה בדיוק מה שהיא)

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

אז ככה - הרכב שלי הוא C5 V6 מנוע 3000, עם כל הפינוקים האפשריים. אחד הפיצ'רים הייחודיים לעומת הדיזל והמנועים הקטנים של הדגם, הוא בקרת משיכה ויציבות, וכן אפשרות לשים את המתלים על מצב "ספורט" (קיים למיטב ידיעתי גם ב-2000 סמ"ק PACK).

לאחרונה יצא לי לעשות סיבוב ברכב עם בחור בשם ישראל, שהוא ממנהלי מוסכי הגליל בחיפה(פיז'ו-סיטרואן) ונהג מירוצים עוד מימי אשקלון העליזים. לחיצה על כפתור מצב הספורט במתלים, לחיצה בריאה על דוושת התאוצה, ו... נהיו לי שערות לבנות! הרכב יושב בסיבובים כמו שאף רכב אחר (חוץ מאימפרזה טורבו, מנסיוני, אבל זו אופרה אחרת) לא מסוגל (קבלו תיקון נוסף - גם ל-B4 החדשה עם מנוע 3000 יש פוטנציאל דומה). הסיטרואן מאוזנת לחלוטין, זווית גלגול אפסית ובצירוף המנוע החזק - הביצועים מדהימים.

לאחר מספר ימים ירדתי דרומה אל ים המלח. פחות משלוש שעות לכל כיוון, מהירות ממוצעת של 130 קמ"ש בעזרת הקרוז-קונטרול והגב - ממש לא מרגישים שיושבים. קרוזר אמיתי. עד שמגיעים לירידות מערד לים המלח: שוב, לחיצה על כפתור הקשחת המתלים, הורדת הילוך בעזרת ה"טיפטרוניק" ו... הגעתי לים המלח רבע שעה לפני הרכב שנסע צמוד אלי מחיפה (מאזדה 6 2.3, אגב, שנהגה נשבע שהוא חייב כמה טיפולי ספא ומסאז' כדי להחזיר את החוליות בגב למקום...).

מסקנה - אמנם ההגה אינו משדר ספורטיביות ומנותק למדי, אבל בתור קרוזר נוח להדהים עם יכולת לתקוף פניות כמו רכב קטן בהרבה - אין מתחרות רבות שיכולות להגיע לרמת ה-C5. ולהזכירכם - הרכב הקודם שלי היה אלפא 156 2500 משופרת מאוד, שהוציאה לי את הסתימות מהשיניים כדי להשיג יציבות טובה (מתלים מתכווננים של קוני)...

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

פורסם
אז ככה - הרכב שלי הוא C5 V6 מנוע 3000, עם כל הפינוקים האפשריים. אחד הפיצ'רים הייחודיים לעומת הדיזל והמנועים הקטנים של הדגם, הוא בקרת משיכה ויציבות, וכן אפשרות לשים את המתלים על מצב "ספורט" (קיים למיטב ידיעתי גם ב-2000 סמ"ק PACK).

לאחרונה יצא לי לעשות סיבוב ברכב עם בחור בשם ישראל, שהוא ממנהלי מוסכי הגליל בחיפה(פיז'ו-סיטרואן) ונהג מירוצים עוד מימי אשקלון העליזים. לחיצה על כפתור מצב הספורט במתלים, לחיצה בריאה על דוושת התאוצה, ו... נהיו לי שערות לבנות! הרכב יושב בסיבובים כמו שאף רכב אחר (חוץ מאימפרזה טורבו, מנסיוני, אבל זו אופרה אחרת) לא מסוגל (קבלו תיקון נוסף - גם ל-B4 החדשה עם מנוע 3000 יש פוטנציאל דומה). הסיטרואן מאוזנת לחלוטין, זווית גלגול אפסית ובצירוף המנוע החזק - הביצועים מדהימים.

לאחר מספר ימים ירדתי דרומה אל ים המלח. פחות משלוש שעות לכל כיוון, מהירות ממוצעת של 130 קמ"ש בעזרת הקרוז-קונטרול והגב - ממש לא מרגישים שיושבים. קרוזר אמיתי. עד שמגיעים לירידות מערד לים המלח: שוב, לחיצה על כפתור הקשחת המתלים, הורדת הילוך בעזרת ה"טיפטרוניק" ו... הגעתי לים המלח רבע שעה לפני הרכב שנסע צמוד אלי מחיפה (מאזדה 6 2.3, אגב, שנהגה נשבע שהוא חייב כמה טיפולי ספא ומסאז' כדי להחזיר את החוליות בגב למקום...).

מסקנה - אמנם ההגה אינו משדר ספורטיביות ומנותק למדי, אבל בתור קרוזר נוח להדהים עם יכולת לתקוף פניות כמו רכב קטן בהרבה - אין מתחרות רבות שיכולות להגיע לרמת ה-C5. ולהזכירכם - הרכב הקודם שלי היה אלפא 156 2500 משופרת מאוד, שהוציאה לי את הסתימות מהשיניים כדי להשיג יציבות טובה (מתלים מתכווננים של קוני)...

ואני חושב שאיבדת פרופורציות.

הרכב יושב בסיבובים כמו שאף רכב אחר (חוץ מאימפרזה טורבו, מנסיוני, אבל זו אופרה אחרת) לא מסוגל (קבלו תיקון נוסף - גם ל-B4 החדשה עם מנוע 3000 יש פוטנציאל דומה). הסיטרואן מאוזנת לחלוטין, זווית גלגול אפסית ובצירוף המנוע החזק - הביצועים מדהימים.

אמנם הדעה שלך סובייקטיבית ומקובלת , אבל ככל הנראה אין קשר בינה ובין המציאות.

פורסם

לפני מספר חודשים, אחד ממגזיני הרכב פרסם השוואה של 10 מכוניות "מנהלים": האקורד, C5, B4, 6, לגונה, אוונסיס, פאסאט, סונאטה, מונדאו ומאקסימה.

המכוניות היו מצויידות במנועי 1800-2000 וטווח המחירים נע בין 140K ל-160K עם סטיות לכאן ולכאן (הפאסאט הייתה היקרה בקבוצה עם מחיר של 170K לערך ואילו הסונטה הייתה הזולה)

חמשת המקומות הראשונים דורגו בסדר זה:

1. אקורד

2. לגונה

3. אוונסיס

4. מזדה 6

5. C5 (הבוחן לא אהבו את הרגשת הניתוק מהכביש[?!])

לצערי לא שמרתי את העיתון. נראה לי שיכל לתרום להשוואה (כמובן שמבחינת אבזור, מחיר וכו' ולא ע"פ הרגשה אישית לגבי רכב מסויים, ע"ע חוות הדעת על ה-C5 בבחינה מול דעתכם).

פורסם
לפני מספר חודשים, אחד ממגזיני הרכב פרסם השוואה של 10 מכוניות "מנהלים": האקורד, C5, B4, 6, לגונה, אוונסיס, פאסאט, סונאטה, מונדאו ומאקסימה.

המכוניות היו מצויידות במנועי 1800-2000 וטווח המחירים נע בין 140K ל-160K עם סטיות לכאן ולכאן (הפאסאט הייתה היקרה בקבוצה עם מחיר של 170K לערך ואילו הסונטה הייתה הזולה)

חמשת המקומות הראשונים דורגו בסדר זה:

1. אקורד

2. לגונה

3. אוונסיס

4. מזדה 6

5. C5 (הבוחן לא אהבו את הרגשת הניתוק מהכביש[?!])

לצערי לא שמרתי את העיתון. נראה לי שיכל לתרום להשוואה (כמובן שמבחינת אבזור, מחיר וכו' ולא ע"פ הרגשה אישית לגבי רכב מסויים, ע"ע חוות הדעת על ה-C5 בבחינה מול דעתכם).

איזה דור של האוונסיס זה היה? כי המבחן האחרון שאני ראיתי ב"אוטו" או זה ידיעות אחרונות אני לא זוכר זה היה לפני כמה חודשים [הלגונה בכלל לא הייתה במבחן] האוונסיס והאקורד התחרו ראש בראש על המקום הראשון

פורסם
הגעתי לים המלח רבע שעה לפני הרכב שנסע צמוד אלי מחיפה (מאזדה 6 2.3, אגב, שנהגה נשבע שהוא חייב כמה טיפולי ספא ומסאז' כדי להחזיר את החוליות בגב למקום...).

עם חישוקי 17" וצמיגים חתך 45 צריך טיפול לגב אחרי כל נסיעה בינעירונית...

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
תא נוסעים אוונסיס מול B4:

באוונסיס קונסולה ראשית עמוסה בכפתורים. מחשב דרך עם המון אופציות. איבזור מלא כולל שליטה מההגה. החלק הכסוף במרכז הוא באמת מתכת ולא פלסטיק צבוע, דבר שנותן הרגשה מכובדת. הגוונים בפנים קצת כהים מדי. נתגלו מספר פשלות קטנות באיכות ההרכבה (פלסטיקים לא מהודקים לגמרי, מחזיק כוסות בעייתי) אבל בגדול זה איכותי ומרשים. יש גם שליטה נפרדת במזגן לשני הצדדים למיטב זכרוני.

B4 - מושבים מצוינים, מראה צעיר ועדכני. אין שליטה מההגה, איבזור קצת נחות מבאוונסיס. איכות הרכבה מצוינת. שילוב טוב של גוונים.

אני חושב שזה של האוונסיס מנצח בנקודות, אבל ההפרש לא גדול. ההבדל הוא שה-B4 נראית מבפנים צעירה יותר וספורטיבית, והאוונסיס נראית כמו... רכב מנהלים מכובד (שזה בדיוק מה שהיא)

רוני

"באוונסיס קונסולה ראשית עמוסה בכפתורים. מחשב דרך עם המון אופציות. איבזור מלא כולל שליטה מההגה. החלק הכסוף במרכז הוא באמת מתכת ולא פלסטיק צבוע, דבר שנותן הרגשה מכובדת."

כשהמחיר כמעט נודגע ב-170,000 ש"ח היא חייבת להיות כזאת בשביל להוכיח את המחיר (היא גם קבוצת רישוי 4 או 5) במיוחד שיש במחיר הזה מאזדה 6 2.3 ל',אופי ווקטרה.....

"יש גם שליטה נפרדת במזגן לשני הצדדים למיטב זכרוני."

אתה מתכוון לבקרת אקלים?

אם כן אז יש את זה גם ב-B4...

התא נוסעים של ה-B4 ספורטיבי יותר מזה של האוונסיס.

לB4 יש מערכת שמע איכותית וטובה!וממש חבל שאין שליטה מההגה... :roll:

לעומת האוונסיס לB4 יש מחזיקי כוסות טובים והרבה תאי איכסון...

ועוד דבר שחבל שסובארו לא התקינו בקרת שיוט,אפילו לא כאופציה(אם זכור לי...)

סובארו חסכו בדברים בשביל שה-B4 תשתייך לקבוצת רישוי 3... :roll:

תא הנוסעים של שניהם הוא איכותי מאוד,ומפואר(עדיף על זה של האקורד :twisted: )

נ.ב:לסובארו יש תוספות כמו:

גריל מרשת,ספוילר....

מבפנים-ידית הילוכים מצופה עור וגם להגה אני חושב

מחשב דרך

וקבינה עם הרבה תאי איכסון ששמים אותה על המנורה....

יאסוו איציק קלה!!!

פורסם

לא בקרת אקלים, אלא בקרת אקלים מפוצלת. זה אומר שניתן לכוון טמפ' שונה ועוצמה שונה לנהג ולנוסע. אין את זה ב-B4 למיטב זכרוני.

בנוגע למערכות שמע, זה גם נבדק, אבל אני לא זוכר כל כך. אני רק זוכר שבאחת מהמכוניות הייתה מערכת זוועתית ביותר (אולי האוונסיס?) ובאחרות זה היה בסדר.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8147 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...