Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6035 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים !

אז הסיפור הוא כזה, אני לאחר סיום התיכון המשכתי לעתודה טכנולוגית בפרוייקט של חיל האויר, מרום טכנולוגי ולמדתי במכללה י"ג ,י"ד. למדתי הנדסאי אלקטרוניקה (טעות חיי).

לאחר סיום הלימודים הגעתי לבסיס הטכני בשביל טירונות והכשרה ראשונית, את הטירונות כמובן סיימתי וגם את הקורס עם ציונים בין הגבוהים, ללא כל בעיות משמעת וכו'.

אז היכן הבעיה בעצם?, טוב אז נתחיל קצת עם רקע יש לי מספר בעיות רפואיות גם אורוטופדיות (בעיות גב ורגליים), ציפורניים חודרנית באופן כמעט קבוע, וגם נפרולוגיות (כלייה אחת ויתר לחץ דם). כרגע הפרופיל שלי על 72 והמלצה להורדה ל-64.

אני גר בישוב בצפון באיזור הכנרת, ההצבה שניתנה לי לאחר סיום הקורס היא לא פחות מבסיס מפלמחים :shock:.

להגיע מהישוב שלי עד לבסיס הזה זה סיפור של משהו כמו 5 שעות מינימום ומעבר של 4-5 אוטובוסים שונים בדרך, הבעיות האורטופדיות גומרות אותי מכאבים ובטח שאני צריך לקחת ציוד לשבועיים כל פעם עם תיק במשקל גבוהה מלבד זה יש את הבעיות הנפרולוגיות שגם תורמות את חלקן ובקיצור לעבור 4-5 אוטובוסים ונסיעה כל כך ארוכה על בסיס של 3 שנים יהיה קשה מאוד מאוד עבורי עד בלתי אפשרי (בגלל מיקום הישוב אין לי כמעט תחבורה ציבורית). לכן ביקשתי שיתחשבו בי ויתנו לי בסיס קרוב כמו רמת דוד.

ניסיתי לדבר עם המפקד שלי אך ללא הועיל, הבהרתי לו חד משמעית שאני לבסיס הזה לא הולך גם אם התהפך העולם. נכון לעכשיו מרבית מי שהייה איתי בקורס כבר עזב, לי עדין יש קלפי מיכוח ביד, אי אפשר לעשות לי קלירנס כי אני צריך לעבור וועדה רפואית ולראות עוד רופאים מומחים. לאחר שהמפקד הפציר בי לסגור הפניות סגרתי אותן אבל למזלי הד"ר נתן לי עוד הפניות.

נכון לעכשיו התהליכים שלי כנראה יקחו עוד לא מעט זמן, לבנתיים אני נהנה מהמצב ולא אכפת לי להמשיך ככה לדפוק את המערכת :evil:, אני לא עושה כלום והפז"מ דופק שרפתי כבר חצי שנה בטכני אין לי בעיה להמשיך.

לאחר שסיפרתי לכם את הסיפור, מה לדעתכם ניתן לעשות?

למי עלי לפנות ? (ביקשתי שיחה עם מפקד גף, עוד לא ניתנה לי).

אין לי בעיה לנקות בכל האמצעים שאני יכול להתמודד איתם נגד המערכת האטומה הזאת, כולל נפקדות למרות שאני רואה את זה כמפלט אחרון למדי ומעדיף שלא להיכנס למעצר\ כלא צבאי.

כל רעיון , הצעה או קומבינה :lol: יתקבלו בברכה.

פורסם

תמשיך עם אינספור ההפניות שלך, גם אם מפצירים בך לא לקבל אותן, אין להם שום זכות לקחת ממך אותן. אל תסגור שום הפניה - בחיים! וככה גם תישאר בטכני עוד הרבה זמן :-P

זו ההמלצה הראשונית שלי. חכה שיגיבו לך עוד :-)

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

אהלן,

בתור אחד שסיים להלחם עם המערכת האטומה הזו לפני כמה ימים (גם לי בעיות בריאותיות)

אני רוה להגיד לך ש:

1) צה"ל זו המערכת אטומה ומטומטמת.

2) אתה מספר וכח עבודה זול בצה"ל

3) לא באמת אכפת להם שיש לך ציפורן חודרנית.

4) בצה"ל אפשר להשיג משהו רק על ידי הפעלת כח ונחישות בלתי מוגבלת

הנה העצה שלי:

במידה ובאמת אתה מרגיש שלא מקשיבים לך, כלומר ניסית לדבר ולהסביר ואין מוצא (מה שכנירא קרה כי זה ככה בצה"ל) תפעל ככה:

דפוק נפקדות, כשיתחילו להתקשר אליך המפקד ואז המ"פ תגיד לו שאתה לא מוכן לשרת בבסיס הזה ותסיים את השיחה. אל תענה יותר לשיחות שלהם. תן להם להגיע אליך הביתה (זה יקרה תוך 5 ימים לכל היותר).

לפני שיגיעו, רצוי לעדכן את אחד ההורים שיתמוך בך וידבר איתם ביחד איתך, תסביר להם שלא אכפת לך מכלום ,(הם ינסו להפחיד אותך במאסר עולם ועבודות פרך באפריקה, אל תקח ברצינות...) ואתה פשוט לא תשרת בבסיס הזה, יש לך בעיות בריאותיות, אתה פיזית לא מסוגל.

אחרי זה, הגישה תשתנה, אתה תחזור איתם. תשפט במשפט שדה קצר, (יביאו לך על תנאי ותו לא) ושם תמשיך לחפור להם שאתה רציני וממש לא מתכוון להישאר שם. כמו כן מומלץ לבקש קבן עוד באותו מעמד בו הם נמצאים אצל בבית, לקבן תסביר את הבעיות שלך וכך זה יותר יקדם אותך לכייון בסיס קרוב יותר.

תזכור, צריך להיות נחוש ולא לוותר, בסופו של יום, אתה סובל מבעיות בריאותיות, ואתה פוגע בעצמך, אני חושב שאצל כל אדם קיים אינסטינקט בסיסי של הגנה עצמית.

VW Passat V6 2.8 L 4Motion

פורסם

תודה על התגובות חברה.

דני , אני לא יכול לפסול קורס כי גם ככה עשיתי קורס שנחשב לקורס שנותנים לאנשים עם בעיות רפואיות, צב"ד (ציוד בדיקה) גם אנשים עם 45 יכולים לעשות אותו.

אנשים הציעו לי גם להתפנות לפלמחים למרות הכל ושם להגיש טופס 55, ניראה לי חסר סיכוי לחלוטין וברגע שאני יגיע לשם פשוט נפלתי ברשת ואין לי שום סיכוי לצאת.

KIKI בקשר לקב"ן בהחלט שוקל את זה ברצינות .

פורסם

אין לך מה ללכת לקב"ן. הוא לא נותן אישורים בהזמנה. מה שאתה צריך זה רופא שייקבע שאתה לא יכול לטייל שעות באוטובוסים בגלל מצבך הבריאותי.

אבל הכי חשוב, לבוא חיובי. אל תגיד מה אתה לא מוכן. תגיד "לצערי כי רב, אני לא מסוגל לעשות 1-2-3, אבל אשמח נורא אם תתנו לי הצבה לעשות 4-5-6. אני, למעשה, משתוקק לעשות 4-5-6, תנו לי במטותא לעשות כך את השירות. יש לי מוטיבציה, יש לי רצון וכו'".

אם תציג את עצמך כעושה צרות וסרבן מקצועי, אולי את ההצבה שנתנו לך מראש לא תקבל, אבל יזיינו אותך עם משהו אחר.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

בתור מישהו שהיה בצד השני של המערכת בטכני למשך כמה שנים:

1. אתה לא תסע כל יום לבסיס, אלא כל שבוע או שבועיים. קשה לי להאמין שכרגע אתה יושב בבית ולא נוסע לבקר חברים בת"א למשל.כדי להגיע לפמחים אתה צריך אוטובוס לחיפה, רכבת לראשון ואז אוטובוס לבסיס (יש כאלה מסודרים עד כמה שזכור לי).

2. עשית י"ג וי"ד ע"ח הצבא - מבחינת הצבא הוא רוצה להחזיר את ההשקעה שנתן בך. כבר קבלת קורס יחסית קליל, לדעתי יהיה קשה שיתפשרו על עוד.

3. לפי מקום המגורים שלך - אתה רוצה הצבה בבסיס שנמצא קרוב מאוד אליך(אמנע מלציין את השם). אולי כדאי לך ללכת על קורס שמתעסק עם מטוס X (שגם לא אציין את שמו) שנמצא באותו בסיס, אפילו שקושי הקורס יהיה יותר גבוה?

4. רכשת מקצוע מצוין כהנדסאי, אתה באמת רוצה לברוח מזה? ניסיון צבאי של 3 שנים זה בדיוק ההבדל בינך לבין המתחרה שלך בעוד שנתיים וחצי כשתחפש עבודה.

פורסם

עקשנות,עקשנות ועוד עקשנות.

רק ככה משיגים דברים בסדיר(וגם במילואים).

תמשיך לקבל הפניות רפואיות ותמשיך להתלונן על בעיות רפואיות,אין סיבה שלא תגיע לאן שאתה רוצה אם תתמיד.

בהצלחה.

פורסם

טוב חברים קבלו עידכון חם וטרי מהשבוע. נתחיל מהסוף לפלמחים אין סיכוי כבר שאני יגיע תכף הסביר למה :-).

הייתי השבוע בוועדה רפואית, התלבטו מאוד איזה סעיף פרופיל לתת לי כי קצת בעייה עם הבעיות הרפואיות שלי, אין להם בספר פרופילים פרופיל שמתאים לבעיה הרפואית שלי לכן הרופא בוועדה הרפואית אמר שיסיכוי גבוה מאוד שיש לי סעיף פוסל שירות :shock:

הפרופיל שלי ירד לבנתיים בגלל בעיה אחרת ל-64, באופן עקרוני אני צריך ללכת לראות שוב פעם נפרולוג שיחליט בסעיף ליקוי שלי.

הוועדה הרפואית החליטה על סעיף ליקוי 26616/7 על פי מה שהבנתי ספרת האחדות בסעיפי הליקוי מציינת את חומרת הבעיה כאשר 1 זה הכי נמוך ואינו משפיע על הפרופיל ו-7 זה פוסל שירות לי הומלץ על דרגת קושי 6 או 7.

רציתי לשאול מספר שאלות , במידה ואני יוצא רפואית מהצבא כיצד זה ישפיע עלי אחר כך בחיפוש עבודה (מלבד חברות ממשלתיות) ובלימודים אקדמאיים (שוקל אולי משפטים בעתיד).

עוד שאלה במידה וחומרת הבעיה תוגדר כ-6 הפרופיל שלי יהיה 45?, האם בפרופיל כזה אני זכאי לקל"ב אוטומטית?

פורסם

גילוי נאות - שירתתי שירות חובה במערך כ"א של ח"א.

קודם כל - מה ש faluo כתב הכי נכון, אם יראו שאתה מנסה בכוח לנצנץ, אז ידפקו אותך עוד יותר בכוח - אין מה לעשות, ככה המערכת הזו עובדת.

יש לך בעיות רפואיות אמיתיות, אבל גם לחיל האויר יש בעיה לשבץ אותך איפה שאתה רוצה ו/או צריך בצפון הארץ מפאת מיעוט האפשרויות שם (והמבין יבין), בגלל זה בנות מהקריות משרתות יומיות בקריה די הרבה, למשל.

אני חושב שכרגע לא יודעים איך לאכול אותך וזה משרת את מטרתך לא להגיע לבסיס רחוק, תן למערכת הרפואית לעשות את שלה ואז השיבוץ שלך ייקבע לפי מה שאתה מסוגל והרופאים מתירים.

7 זה חמור מאד, בד"כ פוסל אותך לשירות ברוב סעיפי הליקוי (6 פוסל זמנית, פרופיל 24, אין שום סעיף רפואי שאוטומטית נותן קל"ב, זה תלוי בבעיה הרפואית עצמה ובהמלצת רופא מומחה וועדה - וזה כותב לך מי שהיה לו קל"ב רפואי בגלל אסטמה קשה ויצאה לי הנשמה עד שהוא אושר).

פסילה לשירות על רקע רפואי לא תשפיע בכלום על עתידך. סע לשלום (אם כי נחמד היה אם היית מתנדב לשירות לפי יכולתך ולו בשביל האחרים שכן משרתים).

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

ממליץ לך להלחם על שלך אבל לשמור על הגישה החיובית כמו הציעו פה , יש לך מקצוע ביד חבל לאבד אותו, המערכת הזו יכולה גם לשכוח לתת לך את התעודה אם ימאס להם ממך .

יש לך הזדמנות לצבור נסיון במקצוע, אל תאבד את זה.

מצד שני כמובן אם באמת יש לך בעיה רפואית חמורה תלחם על הזכויות שלך .

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

ממש שאני זוכר בספר הפרופילים (15 שנה לך תזכור...) סעיף ליקוי בחומרה 6 נותן פרופיל 24 כמעט בכל סעיפי הליקוי, לפעמים פרופיל 31.

למשל לי היה אסטמה בחומרה 5 ופרופיל 45. סעיפי ליקוי נפשיים בחומרה 5 זה גם 45 בדרך כלל.

פרופיל 24 הוא "לא כשיר לשירות זמנית". אם תחזור אחרי תום הזמן הזה לצה"ל כל תקופת אי הכשירות תחשב לך לפז"מ, אם אחרי התקופה תקבל פרופיל 21 מן הסתם כבר לא ישנה לך אם הפז"מ דופק או לא - תשוחרר משירות כליל.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

תערב הורים , אם זה באמת חשוב לך שאמא או אבא יתקשרו לקרפר או למבס ...הם ישתדלו להקשיב יותר...

יש גם אי התאמה מקבן שלא פגע לך בתעודת שחרור.

הפרופיל היחידי שיניב לך קלב עד 100 ק"מ מהבית הוא 45 עם סעיף לינה ביתית .אני מכיר אנשים שיו להם בעיות גב חמורות שהיו צריכים לישון על מזרן מיוחד והנסיעות לא הטיבו איתם.אני מציע לך לירות לכל הכיוונים האפשריים אם זה משקית תש קבן פרופיל רפואי ולערב הורים. אני חוזר ומציין אני לא בא כאן חס וחלילה להסיט אותך ,אני יודע מה זה רגעי משבר בצהל אני השתחררתי באוגוסט האחרון ויש לי המון חוויות טובות וקצת פחות מהשירות.

הייתי בגדוד קרבי קדמי ועשיתי את כל מגוון הפיעיליות ואני לא מצטער על שניה אבל ברגע שזה פוגע לך בבריאות ויותר גרוע מזה בהרגשה ובנפש שלך זה לא שווה את זה...

בהצלחה

קומפוננט: ‏6.5 ‏אינטש PULSE Morel

רדיו דיסק: Pioneer DEHP4050UB

מגבר : HIFONICS TXI640

סאב : 12'' pioneer impp 450w

פורסם
תערב הורים , אם זה באמת חשוב לך שאמא או אבא יתקשרו לקרפר או למבס ...הם ישתדלו להקשיב יותר...

יש גם אי התאמה מקבן שלא פגע לך בתעודת שחרור.

הפרופיל היחידי שיניב לך קלב עד 100 ק"מ מהבית הוא 45 עם סעיף לינה ביתית .אני מכיר אנשים שיו להם בעיות גב חמורות שהיו צריכים לישון על מזרן מיוחד והנסיעות לא הטיבו איתם.אני מציע לך לירות לכל הכיוונים האפשריים אם זה משקית תש קבן פרופיל רפואי ולערב הורים. אני חוזר ומציין אני לא בא כאן חס וחלילה להסיט אותך ,אני יודע מה זה רגעי משבר בצהל אני השתחררתי באוגוסט האחרון ויש לי המון חוויות טובות וקצת פחות מהשירות.

הייתי בגדוד קרבי קדמי ועשיתי את כל מגוון הפיעיליות ואני לא מצטער על שניה אבל ברגע שזה פוגע לך בבריאות ויותר גרוע מזה בהרגשה ובנפש שלך זה לא שווה את זה...

בהצלחה

ברגע שזה פוגע בנפש שלך זה לא שווה את זה?

לא, הצבא לא שווה פגיעה בנפש הרכה שלך שחס וחלילה לא תהייה עצוב קצת ....

יש לדרוש התחשבות מתוך בעיות בריאותיות ויש להיות מפונק , פגיעה בהרגשה זה פינוק. בניגוד אליך פותח השירשור נשמע כמו אחד שיודע לעשות את ההבדל.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

• תוכן חדש...