Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6058 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
שלום לחברי הפורום, עזרה מקצועית פה תעזור.

להלן השתלשלות הארועים.

קיבלתי את הרכב הזה במצב מעשן כבד.

ביצעתי בדיקת קומפרסיה וכל הבוכנות הראו 185 PSI מה שכשלעצמו נראה תקין.

לפי כל הממצאים הנחתי שבעיית העישון נובעת מגומיות שסתומים ולכן קניתי סט שלייף (שיהיה הכל על כל מקרה) והחלפתי גומיות שסתומים.

לצערי הרכב נשאר בדיוק באותה התמכרות לעישון.

אז החלטתי לעשות לו חצי אוברול. פתחתי מנוע הזעתי יום שלם והחלפתי רינגים לגרים.

אבל שוב לצערי הרכב נשאר בדיוק באותה התמכרות לעישון.

בעת פירוק המנוע:

1. הצילינדרים נראו יפה מאוד וללא מדרגה

2. כל טבעות השמן בכל הבוכנות היו תפוסות ומלאות פיח , אם אכן הבעיה היא בשמן שהצבטר בדוד האחורי , מה ההסבר לסעיף זה ?

3. לא שלחתי את ראש המנוע לבדיקה

מאיפה בשם ההוא שם למעלה מגיע שמן לבוכנות ???

האם יכול להיות איזה בעיה בראש המנוע שלא קשורה לגומיות השסתומים שממנה נמשך שמן לבוכנות ???

תודה מראש לעוזרים

ירון

:roll:

HONDA CIVIC LS

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

דניאל, לגבי נשם, זה לא זה. גם זה נבדק וגם פילטר האויר נקי ברמות על.

מסנן אויר נקי לא אומר בהכרח שהנשם תקין, ההיפך הוא הנכון, מידה מסוימת של אדי נשם על המסנן אויר תקינה ומקובלת, הרי יש חיבור של צינור נשם ישירות לסעפת יניקה ומשם יכול להגיע שמן למנוע.

אני שואל שוב, בהתעלמות מהעשן, האם יש תצרוכת שמן לאחר התיקון?

פורסם

הייתי מתחיל ממה שדניאל הציע.

מה יותר פשוט מלפרק את הפלאגים ולבדוק.

האם בכולם יש סימני שמן או בחלקם?

אם יש סימני שמן בפלאגים אז תעזוב את הסיפור עם השמן שנשאר באגזוז ותחזור למנוע.

אם רק בחלקם יש סימני שמן יש לך בעיה בצילינדר/ים ספציפ/ים(שסתומים, צילינדר שרוט וכיוצא בזה) אין לך ברירה פתח שוב מנוע ותבדוק.

אם סימני השמן הם בכולם תבדוק קודם את שאר הדברים שדניאל כתב.

אגב, יכול להיות שבדיקת הקומפרסיה לא הייתה נכונה בגלל שהיה שמן בצילינדרים.

איך הרכב סוחב עליות? אני מדבר על עליות קשות וארוכות כמו הקסטל?

פורסם

שלום רב !

לדעתי פירוק הפלגים לא יגלה דבר, והפלגים יצאו יבשים נקיים וללא סימני שריפת שמן.

הסחיבה תיהיה סבירה, מה שעדיין לא ידוע, מה צריכת השמן הנוכחית אם בכלל?!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• ספונסר פורום
פורסם

כאשר הרכבת טבעות בוכנה חדשות מדדת את קוטר הבוכנה? יתכן שהרכבת טבעות במידה סטנדרטית על בוכנות אוברסייז?

הינך יודע איך להרכיב את טבעת השמן?

זכור לך אם לאחר פירוק הראש היו סימני שמן על שסתומי היניקה בהסתכלות מהחורים בצד הסעפת?

את גומיות השסתומים הרכבת בעצמך או בעל מכון לשיפוץ ראשים? אם אני זוכר נכון באפלאוז קוטר קנה שסתום הפליטה והיניקה אינם זהים.

בברכה,אורן

פורסם

תודה לכל העונים. אני אנסה לענות ולהגיב על כל מה שנאמר.

1. לגבי תצרוכת שמן, יש לי בעיה לדעת מכיוון שאשתי נוסעת עם הרכב בערך 5 ק"מ ביום.

2. לגבי גומיות שסתומים, אכן הם מיוחדים באפלאוז, אך זה מנוע שרייד 1.3 שכולן זהות

3. את החלפת הגומיות עשיתי לבד עם פלייר מיוחד ונכון הדבר שלא לקחתי את הראש לבדיקה במכון

4. לגבי קומפרסיה, אני אבצע בדיקה נוספת שוב אחרי ואעדכן בהתאם.

5. טבעות בוכנה אני יודע להרכיב זו לא פעם ראשונה, ולפי הסימונים על הבוכנה הקוטר הוא סטנדרט

6. לומר את האמת בפירוק הראש לא עלה בדעתי לבדוק את חלקן הפנימי של השסתומים לסימני שמן, כך שאיני יודע.

7. אני לא יכול לשלול את אפשרות השמן באגזוז אך לא נראה לי שכמות עשן כזו תצא בגלל כך (יכול להיות שאני טועה)

אני מצרף תמונה של העישון מהים בבוקר.

נקודות שיכולות אולי לעזור באבחון:

1. ב-5 עד 10 השניות הראשונות של ההנעה בבוקר לא היה עישון בכלל ומיד אח"כ התמונה מדברת בעד עצמה (זה בלחיצת גז של כ-3000-4000 סל"ד) אולי זה קשור בזמן שלוקח לשמן להגיע לראש ?

2. הרכב לא מצליח לעבוד בטורים, לא לאחר השיפוץ ולא לפניו. חייב לפמפם עם רגלית הגז כדי שלא שהמנוע לא יכבה

3. חשוב לשים לב כי לא חל שינוי אפילו של 0.00001% בענני העשן, לא לאחר החלפת גומיות שסתומים ולא לאחר החלפת הרינגים כך שאני לא מאמין שזה הכיוון. זה כנראה משהו אחר. שאם זה היה קשור היה חייב להיות איזשהו שינוי ולו הקטן ביותר.

4. אני משער ששורש הבעיה כמו שאמרו חברי לעיל טמונה בהגעת שמן ממקום מסוים לסעפת היניקה. נשם, דלק, סדק או משהו בסגנון.

אשמח לתובנות

יום טוב,

ירון

4048903275_2dd3da608a.jpg

:-D אוטו זה כמו חומוס. קונים אותו מאהבה או לא קונים בכלל :-D

• ספונסר פורום
פורסם

פרק מצתים,צלם(באיכות טובה) ותעלה לפורום בבקשה,לדעתי,הצילינדרים אובליים או שחוקים יתר על המידה מדדת את מידת מרווח הריניג החדש בתוך הצילינדר?

אורן

פורסם

להלן ממצאים:

1. לפני יומיים עשיתי לרכב "בדיקת שתן", ניתקתי את צינור הדלק מהקרבורטור, נתתי סטרטר ונתתי לדלק לעבור לכוס חד פעמית. דבר ראשון צבע הדלק היה צהוב וסמיך ולא ירקרק. את הכוס השארתי בחוץ ולהפתעתי אחרי יומיים הדלק לא התאדה. מתוך כוס דלק, נשארה כרבע כוס עם נוזל שמנוני שנראה כמו שמן מנוע דליל אבל נקי, לא שחור (מצ"ב תמונה, יש קצת בעיה עם הפרופורציה של התמונה מכיוון שהיא צולמה מקרוב).

4051854303_7a7ebec44e.jpg

2. כל הפלגים רטובים (מצ"ב תמונה)

4052612780_fcf913dc81.jpg

3. קומפרסיה עוד לפני הרצה של המנוע 180 בכל הבוכנות

בעקבות כך להלן כיווני החקירה שלי:

1. כדברי צביקה, לבדוק תקינות משאבת דלק שאינה שואבת שמן מהמנוע - אני אנסה להביא משהו בזול מפירוק לצורך הבדיקה

2. ישנו שמן / סולר / חומר אחר בטנק הדלק שהגיע לשם בשוגג או במזיד - אני אעביר את צינורות הדלק מהמשאבה לפח דלק זמני במקום לטנק הדלק.

מה דעתכם ?

יום טוב, ירון

• ספונסר פורום
פורסם

לא סביר ששמן מנוע יצליח לעבור לדלק,לחץ הדלק במשאבה גבוה יותר מהלחץ מאחורי המאבה ולכן תמיד יעבור דלק לשמן ולא להפך.

לדעתי שוב הבעיה היא בחוסר גריפת השמן מהצילינדרים כתוצאה מהרכבת רינגים לא נכונה,צילינדרים שנשחקו או בוכנות מעוותות.

אורן

פורסם

תודה אורן, אפשרות זו אני שומר לסוף. אך בהנחה שאתה צודק, נסה לעזור לי במציאת ההגיון:

1.מדוע לא נוצר שינוי בכלל בעישון לפני ואחרי הרינגים ולו הקטן ביותר

2. לא היתה מדרגה בצילינדרים

3. קומפרסיה פיקס לפני ואחרי החלפת רינגים

4. דלק לא מתאדה לחלוטין.

פורסם

לצערי אני עדיין בעבודה...

אני אגיע עוד איזה שעה הביתה וכמו שתיכננתי אני אכן אנסה ואעדכן ברגע שתהיה לי מסקנה.

פורסם

שלום רב !

כפי שכתב חברי אורן בן סימון, שמן לא יכול לעבור לדלק, אלא להפך דלק יכול לעבור לשמן !

לאחר שהראית את צבע הדלק, מתחזק החשש , שהדלק שלך מהול בסולר, ולכן בדיעבד ששיפוץ המנוע, בגלל עשן סמיך היה מיותר !

לכן המלצתי במידה ויתברר שחששי מוצדק, לפרק את מסנו הדלק ולרוקן גם אותו לכלי ולראות האם הניר המקרוני נראב כשומני, והייתי מחמיר ומבצע חיתוך המסנן לשנים, ובדיקת הניר המקרוני, האם הוא שמנוני, ומריח כסולר ולא בנזין(שני ריחות שונים לגמרי), ומחבר גריקן של 10 ליטר דלק שניקנה בתחנת הדלק, משאיר את הגריקן ברכב, ובעזרת צינור דלק ארוך הטבול בגריקן ונשך מהחלון לתא המנוע וחיבור ישירות משאבת הדלק, וסתימת הצינור דלק המקורי המגיע מהטנק בעזרת בורג או פקק כלשהו, מבצע נסיעת מסחן ארוכה, ובודק האם העשן לא נעלם, ביצועי הרכב משתפרים, ומפרק שוב את המתים ובודק האם הם יבשים.

אנא חזור לפורום לעדכון אחרי הבדיקה.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

אני אבצע את בדיקת הדלק כמובן ואעדכן.

ולכם אורן וצביקה שאלה טכנית. אתם טוענים שלא יכול להיות ששמן יעבור לדלק בגלל שבמשאבת השמן יש לחץ גבוה יותר. אבל...

תקנו אותי אם אני טועה. המשאבה עובדת בשיטה של דיאפרגמה ולה שני צדדים.

היא למעשה מבצעת שתי פעימות: יניקה של דלק מהטנק, דחיסה של דלק לקרבורטור.

בדחיסת הדלק לקרבורטור אני מסכים איתכם שלא יכול להגיע אליה שמן אבל ביניקה של הדלק אם יש חריר בדיאפרגמה האם לא יכול להיות שהוא יונק דלק + שמן ?

• תוכן חדש...