Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6123 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש מבצע של חבר והסוזוקי עולה 106K. נניח שהפיאסטה הייתה עולה אותו מחיר (היא עולה 1.5K יותר).

איזה רכב עדיף?

ההתלבטות שלי לגבי הsx4 היא בגלל הקורות A, ובגלל שהעיצוב של הפיאסטה עדיף מבחינתי.

אז מה היתרונות והחסרונות של שתי המכוניות? ועל מה אתם הייתם הולכים (במידה ושניהם היו עולים אותו מחיר- 106K).

תודה לעונים.

פורסם

מה הדרישות שלך מהרכב?

הסוזוקי חזקה יותר וגדולה יותר ובמבצע גם זולה יותר.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

המחיר הרגיל של SX4 האצ'בק בסביבות 115 אלף ש"ח.

היא יותר חזקה, יותר מרווחת, יושבת יותר טוב על הכביש, אבלפחות חיסכונית מפיאסטה.

בהנחה ששתיהם במחיר זהה - סוזוקי עדיפה (לדעתי).

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

האם המבצע של חבר הוא לגרסה המאובזרת של ה-SX4? אם כן - זו הנחה יפה של 9000 שקלים. אם מדובר בגרסה הפשוטה ההנחה היא של 3000 שקלים בלבד.

אם כבר מחיר - פיאסטה עולה 105K, לא 107.5K (זה המחיר הישן, לפני המיסוי הירוק).

ה-SX4, גם בהאצ'בק, פחות מרשימה משמעותית מבחוץ ומבפנים מהפיאסטה. היא ככל הנראה גם פחות בטוחה (האם היא מגיעה כבר עם בקרת יציבות?), פחות מהנה לנהיגה, ופחות איכותית למגע ולמראה מבפנים. כמו שצוין כאן היא גם אמורה להיות פחות חסכונית, אבל ממש לא נראה לי שהיא "יושבת יותר טוב על הכביש". מה שכן - היא יותר חזקה ויותר מרווחת, כאמור. אם מרווח הפנים וביצועי המנוע הם לא שיקולים קריטיים עבורך, הפיאסטה תהיה המכונית הנעימה יותר. מומלץ בכל זאת לבצע נסיעת מבחן על שתיהן ולהרגיש בעצמך.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

יש לי SX4 חמש דלתות כבר למעלה מארבעה חודשים. אני מאוד מבסוט מהרכב.

ה SX4 נמכרת לך במחיר של סופר-מיני ולמעשה אתה מקבל משפחתית קומפקטית, מה שמתבטא בתא מטען גדול יותר מהסגמנט, מושב אחורי רחב, נוח וגבוה ובכלל רכב יותר מרווח וגדול. עכשיו, כשה SX4 מגיעה עם 6 כריות אוויר, מערכת ESP ומנוע 1,600 חזק וחסכוני יותר אין כאן בכלל שאלה לדעתי.

אתה יכול לקרוא כאן סיכום שערכתי אחרי חודשיים עם הרכב, כולל צריכת דלק מפורטת. צריכת הדלק האמיתית הממוצעת עד היום עומדת על 13.5 ק"מ לליטר (בדוק ומדוד לאורך כמעט 7,000 ק"מ), וזה עם המנוע הישן. החדש אמור להיות בערך ב 10% חסכוני יותר.

אני מציע שתיקח נסיעת מבחן על כל אחת ותחליט. אם יש לך עוד שאלות בנושא ה SX4 אשמח לענות בה"פ.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

כשהSX4 נחתה בארץ לפני כשנתיים הוא תומחרה מראש סביב 105-108K כי מה לעשות, במחיר זהה למתחרות כמו מאזדה 3, קורולה, פורד פוקוס ואפילו פולקסווגן ג'טה לא היה לה שום סיכוי. בחודשים האחרונים ובמיוחד לאחר שינוי תקנות המיסוי החליטו בסוזוקי להתאים את מחיר הSx4 לרף העליון של קבוצה 2. הסיבה העיקרית לכך לדעתי היא 2 המכוניות החדשות הקטנות שהביאו: אלטו וספלאש וזאת בנוסף לסוויפט היותר גדולה, ולכן כדי שלא תהיה "צפיפות" העלו את מחיר הSX4 וכך כל רכב נמצא בנישת המחיר שלו.

ברור שזה מלאכותי, סוזוקי SX4 לא באמת צריכה לעלות 115K אלא יותר בכיוון של המבצע של חבר, ולכן אין פה שום "מבצע".

פורסם

אם ה-SX4 האצ'בק מגיעה כבר עם ESP אז זה ייחשב לטובתה. עם זאת, היא עדיין פחות בטוחה מהפיאסטה, שקיבלה 5 כוכבים ב-ENCAP ויש לה גם כרית אוויר נוספת. תא המטען בפיאסטה לא קטן יותר (אם כי המרווח מאחור באמת צפוף יותר). המנוע ככל הנראה לא חסכוני יותר מזה של הפיאסטה.

ה-SX4 היא לכאורה בחירה "הגיונית" יותר, אבל הפיאסטה מושכת יותר במאפיינים רבים.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
המחיר הרגיל של SX4 האצ'בק בסביבות 115 אלף ש"ח.

היא יותר חזקה, יותר מרווחת, יושבת יותר טוב על הכביש, אבלפחות חיסכונית מפיאסטה.

בהנחה ששתיהם במחיר זהה - סוזוקי עדיפה (לדעתי).

אני מת לדעת מי הגה את המושג המעפן הזה "יושב על הכביש"

זה ו"מה המחיר על הכביש"

באמת מעפן...

הפיאסטה עולה באמת 105 אלף (ירדה ב3500 שח), מאובזרת יותר,מהנה לנהיגה ודווקא היא יותר "יושבת על הכביש"

פורסם

לא ראיתי פיאסטה, אבל אני הראשון כאן שקנה SX4.

היא יושבת טוב בזכות גלגלים גדולים ורחבים של ג'יפונים, שפשוט בולעים את מהמורות קטנות ומעצבנות.

כך גם לגבי אחיזה באמת מצויינת. אילולי תת-היגוי בפניות הייתי אפילו אומר שהיא מתנהגת טוב.

הפיצוי מגיעה מכוון מרווח גחון שהוא באמת ג'וקר אמיתי ואבזור נדיב. תראו לי עוד רכב בסגמנט שיש לו כניסה בלי מפתח והגה מעור עם שליטה על מערכת.

תא הנושאים בדגם החדש הוא מעודכן והרבה יותר נעים ממה שיש לי. אני לא חושב שהוא נופל מאחרים.

כך גם בסעיף בטיחות, אחרי ששמו בולמי דיסק וESP.

היא אמינה להחריד כיאה לסוזוקי ודי חסכונית.

אבל. ויש כאן אבל אחד גדול, היא לא מצטיינת בכלום. מאין אישה יפה, חכמה, אבל פריג'ידית.

לפעמים אני כחובב מוטורי לייט רוצה לחוש חדוות נהיגה. לתת בראש בצורה רגועה.

סתם לצאת לסיבוב בלילה, כדי לנקות את הראש ולהירדם בלי דאגות. היא יכולה לנסוע מהר בקלות. היא יכולה לפנות, היא יכולה לספר מה קורה מתחת לגלגל והיא אפילו יודעת לעשות שטויות (לפחות אצלי בלי ESP ניתן לעשות גליצ'ים). אבל היא לא משאירה לך על הפרצוף חיוך שלא נמרח כפי שאחרות, פחות טובות ממנה יודעות לעשות.

לרוב אנשים זה מספיק ויותר מכך, כך שבמבחן הסך הכל היא מכונית טובה מאוד.

מזל שיש לי עוד מכונית בבית ובעודף שנשאר לי אחרי קניית סוזוקי במבצע הוט, אני זומם משהוא קטן לנשמה.

פורסם

לנו יש SX4 HATCH כבר שלוש חודשים דגם חדש עם ESP ו119כ"ס GLX

אין לי שום תלונה על הרכב הזה שמציע הרבה בפחות כסף.

רק שהוא לא כלכך חסכוני יחסית.

Audi 100 5CLY 1990

Audi A3 1.8T Manual

פורסם

כמה דברים...

המבצע הוא על הגרסאה המאובזרת של הsx4. הנחה של 8K, שבסופה המכונית עולה 106K. כמו שהבנתי הפיאסטה כיום עולה 105K.

האמת שאנחנו משפחה של 5 נפשות, אבל שתיים מהבנים שלי בצבא בקרבי, ולאחד מהם יש אופנוע ככה שכמעט ולא יוצא לנו לעשות נסיעות משפחתיות. גם לבן הקטן שלי יש אופנוע. בגלל זה גם הלכנו על סופרמיני. הרכב הוא לי ולאישתי בעיקר. יוצא אולי פעם בשלושה חודשים נסיעה שכוללת 4-5 אנשים. ככה שבשביל הנסיעה הבודדה הזאת - אני לא ישים את המרווח מאחורה בראש סדר העדיפיות שלי.

האמת שממזמן הייתי הולך על הפיאסטה. שתי דברים קצת גורמים לי לחשוב שוב - הראשון, זה שדיברתי עם כמה אנשים (גם בפורום יש לפחות 3 אנשים כאלו) שהתלבטו בין הsx4 לפיאסטה ובחרו בsx4. השנייה זה שאני לא ראיתי אפילו פיאסטה אחת על הכביש, ואני נוטה לחשוב שהיא לא כל כך תהיה סחירה בעתיד, ושתהיה לי ירידת ערך גדולה יותר מהsx4 (יש לציין שירידת ערך לא מטרידה אותי כל כך - אני קונה אוטו כדי להנות ממנו ולא כדי למכור אותו בעתיד בקצת יותר כסף. אבל כשאתה רואה שהרכב לא כל כך נמכר (לא ראיתי אחת אפילו על הכביש) ושאנשים מתלבטים בנוגע לפיאסטה ובסוף מחליטים לקחת רכב אחר, זה מערער משהו אצלך).

מה אתם חושבים?

פורסם

לגבי סחירות, יש לקחת בחשון שדגמים שהם מאוד לא נפוצים, הופכים לפעמים לנחשקים בשל נדירותם.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

אני לא חושב שלרוכשי סוזוקי יש מה להיות מודאגים מנושא הסחירות, ה"עדר" עדיין נוטה לשמור אמונים לתוצרת היפנית (אם כי במקרה הזה גם בצדק :wink:).

אני חוזר ואומר שלדעתי ה SX4 נותנת תמורה מצויינת לכסף, מקבלים הרבה "אוטו" במחיר נמוך. לא צריך להעמיד אותה מול מאזדה 3 פורד פוקוס ושאר משפחתיות כי היא לא מתחרה איתן ראש בראש, היא סוג של סופר-מיני מגודלת, וכאחת כזאת היא פשרה נהדרת.

אגב קורת A, רוב היצרנים עברו היום לתצורה הזאת \ קורת A (השם של הקורה, לא הצורה) רחבה ושמנה. במאזדה 3 לטעמי המצב לא הרבה יותר טוב.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

הכיוון של שאלותיך מראה שאתה מחפש ברכב בעיקר דיל כלכלי משתלם, אין לך דרישות מעבר לכך.

אי לכך לטעמי הסוזוקי מתאימה לך בול, ומבחינה כלכלית מדובר על הצעה משתלמת.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

• תוכן חדש...