Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6156 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חלץ את X כפונ' של Y מהמשוואה ללא השורש, תציב במשוואה השנייה ותעלה בריבוע. רוב הסיכויים שיהיה ניתן לצמצם את מה שנשאר במכפלת השורשיםפ ואם לא אז מעלים שוב בריבוע כשהשורש שנותר נמצא באגף אחד של המשוואה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

יש להעלות את המשוואות עם השורשים בריבוע (בחזקת 2) ע"מ לבטל את השורש,שים לב שמספרים,שאינם נמצאים תחת השורש עולים בריבוע ומס' תחת השורש אינם משתנים.

לאחר מכן,אפשר להשתמש בשיטת ההצבה ו/או השוואת מקדמים כדי להיפטר מאחד הנעלמים ולהישאר עם משוואה עם נעלם אחד.

במקרה שלך, לאחר שתפתור רק את המשוואה השנייה עם השורש בתרגיל הראשון,תגלה שהאיקסים התבטלו ונשארת עם משוואה של Y בלבד.

במערכת המשוואות הראשונה יצא : X=7 Y=-1/2 .

במערכת השנייה צריך להשתמש באחת השיטות שכתבתי לך והפתרון הוא 2=X ו- 0=Y

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

לא כדאי להעלות בריבוע את המשוואות.

כאשר מעלים בריבוע מעלים את כל האגף ולא מעלים איבר-איבר, מה שאומר שתקבל אמנם שני איברים ללא שורש אבל תקבל גם איבר שהוא מכפלת שני השורשים זה בזה כפול 2.

הדרך המהירה ביותר היא לבודד את אחד המשתנים מהמשוואה ללא השורשים, להציב בשנייה ומשם לעבוד עם נוסחאות כפל מקוצר כדי לבודד את השורש. כשמגיעים לפיתרון יש לחזור אחורה ולבדוק את תחום ההצבה של המשוואה - מה שבתוך השורש חייב להיות אי-שלילי.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

מצטער על ההטעיה בתרגיל השני,שכחתי להעלות את ה- 2 בריבוע...

הפתרונות בתרגיל השני הם : 3=Y ו- 7=X

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

אפשר להעלות פעם ראשונה בריבוע ולהשתמש בנוסחאות הכפל המקוצר

ואז להעלות שוב בריבוע ולהפטר מכל השורשים ולאחר מכן להציב.

בהצלחה

פורסם
במערכת השניה התוצאות הם: X1=47 X2=7

Y1=27 Y2=3

הפתרונות בתרגיל השני הם : 3=Y ו- 7=X

במערכת הראשונה התוצאות הם: X1=-5 X2=3

Y1=7 Y2=2

ועל זה סבא שלי היה אומר, 3 יהודים, 4 דעות :roflmao::roflmao::roflmao:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...