Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6160 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לנטיס 323 2003 מנוע 2000.

למייטב הבנתי חיישן ה maf מתנקה שבכך בעת הדלקת סוויצ חוט "הלהט" בחיישן מתחמם מאוד עלמנת לשרוף שאריות אבק .

אז מה קורה עם פותחים סוויצ (on) כל הנורות דולקות (חום,שמן,טעינה,תקלה במנוע,כריות אויר...)למשך 15 דקות רצוף?

האם החיישן מתנקה לאורך כל הזמן הזה? הוא שתהליך הניקוי נפסק אוטמטית .

בקיצור האם אני עלול להרוס משהו?

תודה

רוצה להצחיק את אלוהים...

ספר לו את התוכניות שלך.

פורסם

תהליך הניקוי מבוקר מחשב והוא נמשך למשך שנייה אחת אחרי כיבוי המנוע. בזמן תהליך 'הניקוי' החוטים מחוממים לטמפ' של 1800 מעלות צלזיוס.

לא תמיד התהליך מתבצע וקיימים מספר תנאים שמחשב הרכב בודק לפני החלת תהליך הניקוי.

מסקנה

החיישן לא אמור להינזק כתוצאה מאחזקת המפתח במצב ON למשך 15 שניות או שעה.

איזה כייף לי :)

פורסם

שכחתי לציין שהדבר נכון לגבי MAF תוצרת חברת בוש ומערכת ניהול גם תוצרת בוש.

אני מאמין שאצל הייצרנים היפניים זה לא שונה.

פורסם

מרק, לא ציינת לאיזה סוגים של חיישן MAF התהליך מתבצע.

יש חיישנים המבוססים על 2 נגדים זעירים(כמו לאנטיס),יש גם עם סרט מתכתי ויש עוד כמה..

פורסם

תשובתי מתייחסת לחיישן אוויר מסוג 'חוט חם'=חוט להט=HOT WIRE כפי שציין פותח האשכול.

ברוב הרכבים המודרנים תוצרת הייצרן VAG משתמשים באותו עיקרון אבל עם 'רדיד חם'= hot-film שהחליף את 'חוט הלהט'. מכיוון שחיישן מסוג זה פחות רגיש לזיהום והידבקות של לכלוך לא מתבצע תהליך הניקוי הנקרא self-cleaning burn-of.

חיישן כמות אוויר מכני הנקרא VAN אין לו שום יכולות ניקוי עצמי.

פורסם

אתה מצחיק אותי :-)

חברת בוש מכנה את החיישן המכני בשם-VAN ויש כאלו שמכנים אותו VAFM או VAF שזה קיצור של:

Van'e Air Flow Meter

VANE=שבשבת או חלק שנע סביב הציר שלו שמחובר לנגד משתנה (פוטנציומטר) במקרה של חיישן כמות אוויר.

קיימים גם מדי מים של חברת מקורות שהחלק המסתובב שמשמש למדידת ספיקת המים נקרא VAN.

פורסם

ואתה מצחיק עוד יותר :lol:

חברת בוש זה משהו אחר, וזה לא משנה איך היא מכנה את החיישן.

החיישן המכאני ניקרא(ולא שם מכונה) הוא VAF= Volume air flow

במאזדה בדגמים הישנים החיישן מד כמות אוויר המכאני עובד עם מדף שצירו מחובר לפוטנציומטר, למדף יש קפיץ, ככל שניכנס יותר אוויר הוא מתנגד לקפיץ, וכשהמדף נפתח הוא מסובב פוטנציומטר.

עריכה: גם באוטודאטה מד כמות אוויר מכאני נקרא VAF.

פורסם

תודה רבה על התשובות המהירות.

אז איזה מנגנון יש ברכבי ?

לנטיס323F 2003 מנוע 2000.

תודה

רוצה להצחיק את אלוהים...

ספר לו את התוכניות שלך.

פורסם
ואתה מצחיק עוד יותר :lol:

חברת בוש זה משהו אחר, וזה לא משנה איך היא מכנה את החיישן.

החיישן המכאני ניקרא(ולא שם מכונה) הוא VAF= Volume air flow

במאזדה בדגמים הישנים החיישן מד כמות אוויר המכאני עובד עם מדף שצירו מחובר לפוטנציומטר, למדף יש קפיץ, ככל שניכנס יותר אוויר הוא מתנגד לקפיץ, וכשהמדף נפתח הוא מסובב פוטנציומטר.

עריכה: גם באוטודאטה מד כמות אוויר מכאני נקרא VAF.

אוטודאטה אינו מקור שאפשר לסמוך עליו בעניין כינוי נכון של חלקים ברכב מכיוון שהם בהרבה מיקרים נוהגים לקרוא לחלק מסויים בשם אחיד למרות שאצל ייצרן החלק הוא נקרא אחרת.

בשבילך מצורפים קישורים לספרות של טויוטה שגם הם מכנים את החיישן המכני בשם - Van'e Air Flow Meter

http://www.autoshop101.com/forms/h34.pdf

http://www.knfilters.com/MAF/MAFDevices.htm

http://www.aa1car.com/library/vaf_sensors.htm

חברת בוש היא הראשונה שייצרה חיישן מכנאי למדידת כמות אוויר והוא נקרא airflow sensor והם כינו אותו בשם קצר VAN או vane-type air meter שלמעשה מודד את נפח האוויר.

עיקרון הפעולה של החיישן הנקרא VAN דומה לעיקרון הפעולה של החיישנים במאזדות היישנות שאתה מכנה אותם בשם VAF והמדף נקרא VAN.

פורסם

חיישן ה-MAF המותקן במאזדה 323 הינו מסוג 'חוט להט' או 'רדיד חם'.

ניסיתי למצוא מידע לגבי החיישן המותקן במאזדה 323 שנת 2003 ולצערי לא מצאתי תשובה האם החישן הוא מסוג HOT WIRE או HOT FILM.

פורסם

מדובר בחיישן בעלי 2 "סלילים", שבפועל אלו 2 נגדים זעירים, אחד מתחמם והשני לא מתחמם, והיחידת בקרה משווה בין הטמפרטוה ככל שהנגד מתקרר ניכנס יותר אוויר.

פורסם

מתברר שמשהו לא תקין כן קורה.

בכל פעם שאני מסובב את המפתח ל ON (כמובן לאחר הכנסת קוד לקודנית, אחרת יש ציפצוץ טורדני שמזכיר לך ששכת).

לאחר כ 10/15 דקותבמצב כזה בעת ההתנעה, הרכב מגמגם קשות והטורים יורדים ועולים עד שהמנוע כבה.

רק כיבוי מלא הכנסת קוד והתנעה מחדש זה מסתדר.

אין דריכה פאסיבית של הניתוק!!

וזה לא נראה לי קשור לקודנית.

אלה למערכתההצתה/דלק/חיישנים.

נ.ב

עם אני ינסה להתניע ללא הכנסת קוד הרכב בכלל לא יניע(רק סטרטר).

הייתי בקוברה ונבדק במחשב לאחר חיבור האזעקה שהדריכה הפאסיבית מבוטלת.

תודה

רוצה להצחיק את אלוהים...

ספר לו את התוכניות שלך.

• תוכן חדש...