Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6124 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
שלום לך. רציתי לדעת האם חל שיפור כלשהו בצריכת השמן הנושא חשוב לי.

כמו כן - על איזו פחית BG אתה מדבר ? ולמה מתחת לחצי המדיד זה בעייתי ?

BG44,תוסף בצבע אדום כזה

הפחית בצבע כחול מטאלי....

ממש רד בול לרכב.

לגבי מתחת לחצי המדיד,אני לא יודע,אבל בנירגד ירושלים,יגאל-מכונאי שם המון זמן כבר, אמר לי בפירוש לא לתת למנוע לפעול בפחות מחצי מכמות השמן,זה ממש יפגע במנוע ויכול לגרום לקריסה שלו.

פשוט מאוד,קבוע,כל יום שישי,לבדוק שמן+מים.

וזה מה שאני עושה.

כל שישי בודק שמן,מים,שמן ברקס גם על הדרך,וזהו.

לרוב מוסיף כוס פלסטיק חד פעמית מלאה בשמן(250CC) לאחר נסיעה של 400 ק"מ +-~.

אבל יש גם מצבים שהאוטו לא זקוק לשמן בכלל לאחר שבוע {בדרך כלל לאחר נסיעה בכבישים מהירים-האוטו מעשן אך ורק כאשר הוא עומד בפקקים או עומד ברמזור איזה 5 דקות +-~}

אני מאמין שבשבועיים הקרובים אני אתן תוצאות מדוייקות יותר לגבי תצורכת השמן לאחר הוספת התוסף.

כבר בתחילת השירשור אמרתי,אני מוכן לסכן 65 שקל.

מקרה הכי גרוע הפסדתי 65 שקל (את XADO אני מת לנסות אבל ממש לא מוכן לסכן 450 שקל על זה למרות שהם טוענים בתוקף כי יש להם ג'ל משקם של בוכנות\רינגים)

http://www.xado.co.il/62758/ג-ל-לצילינדרים

אני חיפשתי רבות בפורומים לגבי זה,לא אותר משהו מעניין...

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תנסה לשים שפורפרת אחת או שתיים מהתוספיים של קסדו, אתה לא חייב לשים את כל שלושת השפורפרות. תקנה בהתחלה שפורפרת אחת, תיסע איתה 1500 ק''מ, תראה את התוצאות ואז תמשיך, מניסיון אישי לי זה עזר.

פורסם
תנסה לשים שפורפרת אחת או שתיים מהתוספיים של קסדו, אתה לא חייב לשים את כל שלושת השפורפרות. תקנה בהתחלה שפורפרת אחת, תיסע איתה 1500 ק''מ, תראה את התוצאות ואז תמשיך, מניסיון אישי לי זה עזר.

תוכל לפרט בבקשה מה עזר לך חומר הXADO?

BMW E36 M40 year of 1992

פורסם

איזו צמיגות שמן אתה שם? כמו שנכון מאוד המליצו לך, כניראה שיש עליך לעלות את הצמיגות. למשל לשים שמן 20W50. במידה ואתה ממלא 15W40 או שמן דליל יותר, יש סיכוי שהחלפת שמן תגרום לכך שמנוע ידפוק פחות וצריכת שמן תקטן משמעותית. האם שמן שאתה שם הוא מינראלי (אם לא, ממליץ לעבור)?

בניתיים כדאי לחפש מנוע בפירוק או למצוא מישהו שיעשה שיפוץ.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

תנסה לנסוע בכביש ריק בהילוך שני . תגביר ל 3000 3500 4000 סלד. אח"כ תעזוב את הגז. תשאר בהילוך שני . תחכה שירד ל 2000 סלד ואז תתן גז .מישהו אמר לי שאם יוצא עשן במצב כזה אז מדובר בגומיות שסתומים.

אגב יתכן שיש בעיה גם ברינגים אבל יתכן שצריכת השמן תרד אם מתקנים רק את הגומיות בלי לפתוח ראש מנוע. מכל מקום חשוב בבדיקה לתת למנוע נוסע לעבוד ללא גז בסלד גבוה כי ככה נוצר תת לחץ כמו בירידה. תחזור עם תשובה בבקשה.

פורסם

הייתה לי הונדה סיוויק, מודל 91 (המרובעת ), היא הייתה אוכלת לי שמן, אבל פחות מהרכב שלך, משהוא כמו חצי קילו בחודשיים, בדקתי באינטרנט לגבי תוספיים, עד ההגעתי לתוסף בשם xado, היתקשרתי לאיש הקשר ששמו מוטי, הוא מייבא את התוספיים והשמניים שלהם לארץ, הוא המליץ לי לרכוש שלושה שפורפרות, (של הנוזל ג''ל xado ) שמתי שפורפרת אחרי שפורפרת לפי ההראות שמוטי נתן לי, כבר בשפורפרת השנייה הרגשתי שיפור משמעותי בנסיעה של הרכב ובסחיבה, הרכב הפסיק לאכול גם שמן, בשפוררת השלישית הרגשתי שכיאילו המנוע שלי עבר אוברול, המנוע נהיה חזק מאוד, לפי דעתי מספיק היה לשים אצלי שתי שפופרות, עלפי מה אני ידוע זאת מפני שאחרי ששמתי את השפורפרת השלישית, ניפתחו לי שתי מחזירי שמן כנראה מעודף לחץ במנוע. בגלל זה אני אומר לך שים קודם כל שפורפרת אחת, למרות שבמיקרא שלך ניראה לי שאתה צריך לשים שתיים ואז תן למנוע, לעבוד קצת, ואז תבדוק את התוצאות.

פורסם
ניפתחו לי שתי מחזירי שמן כנראה מעודף לחץ במנוע. בגלל זה אני אומר לך שים קודם כל שפורפרת אחת, למרות שבמיקרא שלך ניראה לי שאתה צריך לשים שתיים ואז תן למנוע, לעבוד קצת, ואז תבדוק את התוצאות.

נשמע מפחיד משהו,כמה עלה התענוג לתקן מחזירי שמן?

ותחשוב שאם עודף לחץ גרם אצלך להתפצצות של מחזירי שמן,מה עוד הדבר יכול לגרום.

נראה לי שהXADO נכנס גם למקומות שהוא לא צריך להיכנס אליהם אם הוא מקטין קומפרסיה עד כדי כך ואני ממש לא מבין במנועים....

צביקה???

BMW E36 M40 year of 1992

פורסם

אני נוסע ככה כמוך כבר שנתיים עם המרצדס ,היא אוכלת ליטר ל500 ק"מ ויוצא לי כל חודשיים לקנות גלון של דלקול 20-50 ב45 שקל בהום סנטר.

כבר עשיתי כמה פעמים ראש מנוע והציעו לי רינגים אבל כששמעו על הצריכת שמן אמרו לי תסע עד שישבוק תעשה אוברול.

וזה מה שאני כרגע -כל עוד הצריכת שמן לא תחמיר או המנוע ידפוק יותר אני ימשיך לנסוע.

למרות שאני כנראה יעשה פחחות וצבע אז אחרי אני יעשה אוברול ויהנה מרכב חדש.

תחליף לשמן 20-50 של דלקול ואל תשים תוספים!! אתה רק תחמיר את המצב -לי שמו תוספים לשמן ומאז כבר שנתיים שהמנוע דופק בסרק מהשסתומים .

בכל מקרה תתחיל לחסוך ובבוא היום תעשה אוברול או תחליף מנוע.

מה גם שרק פעם אחת נכשלתי בטסט ומאז שאני מכוון את המנוע האוטו עובר טסט על 2.5% CO שזה נראה לי מצויין למצב של המנוע.

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם
בכל מקרה תתחיל לחסוך ובבוא היום תעשה אוברול או תחליף מנוע.

.

זה התיכנון אחי...

מלפני חמש שנים אני מחכה לזה ומוכן לזה.

שימות המנוע,נחליף.

אין מה לשפץ אותו...

אבל לי אישית נראה עדיין שהתוספים הידועים,עושים עבודתם נאמנה...(בעיקר BG וליקווי מולי)

BMW E36 M40 year of 1992

פורסם

אם אתה רוצה לגמור את המנוע מספיק שתגיע לטורים גבוהים (נסיעה מעל 100 קמ"ש למשל) ואתה תשמע אותו.

אני חושב שיוצא לך שמן כמו אצלי 300 שקל בשנה.

אל תבזבז כסף על תוספים הם לא יעזרו לך ,במקום זה תקנה עוד גלון שמן.

אגב- אתה עוד משקיע במנוע ומפנק אותו בשמן איכותי אני שם לו דלקול וזהו.

חיפושיות 73-74

פורסם
אל תבזבז כסף על תוספים הם לא יעזרו לך ,במקום זה תקנה עוד גלון שמן.

אגב- אתה עוד משקיע במנוע ומפנק אותו בשמן איכותי אני שם לו דלקול וזהו.

אני מאוד אוהב את האוטו שלי...למה לא לפנק?

כולם טוענים ששמן טוב זה א.ה של עבודה...

אז לא ניתן לו AGIP?

BMW E36 M40 year of 1992

פורסם

אחרי ההחלפה.

עכשיו המנוע גמור זה לא יעזור השמן .

תשים דלקול חבל על הכסף.

למרות שאם אתה משלם 45 שקל ל4 ליטר LM ואני משלם אותו מחיר לגלון של 3.78 ליטר בצמיגות 20-50 SL אז אני משלם קצת יותר.

דלקול זה שמן טוב כי עובדה שאני משתמש בו בחיפושית ובמרצדס ואין בעיות כבר חצי שנה.

בקיצור -שים את השמן הכי זול שיש רק לא חברות בלי אמא ואבא (אמריקן איגל או פורמולה 500 וכו'..)

אל תשכח שזה מנוע גרמני הוא יחיה לך ככה עוד שנה שנתיים לפחות אם תמשיך לעקוב אחרי השמן.

חיפושיות 73-74

פורסם
אחרי ההחלפה.

עכשיו המנוע גמור זה לא יעזור השמן .

תשים דלקול חבל על הכסף.

אל תשכח שזה מנוע גרמני הוא יחיה לך ככה עוד שנה שנתיים לפחות אם תמשיך לעקוב אחרי השמן.

בסדר,,,,

מה שנעשה נעשה...

נעדכן בקרוב לגבי הננו...

BMW E36 M40 year of 1992

• תוכן חדש...