Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6222 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

החיסרון בבוקסר בו הבוכנות שוכבות במאוזן על צד אחד שלהן ומשקלן שוחק רינגים וסליבים , לא רובו על הטלטל כמו בשורה או V, גדול מהייתרון של איזון הויבראציות שהיום נעשה מצוין ע"י גל איזון ע"י הקראנקשאפט.

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני לא יודע אם ככלל מנועי בוקסר אמינים יותר , בVW הישנים זה היה פשוט ועל יוצא של חברה טובה עם הנדסה טובה , הסובארו הישנות והפורש הראשונות קיבלו מנועים שבאו מVW קירור אוויר וקירור מים(אאל"ט לסובארו מעולם לא היה קירור אוויר ) ופותחו לאט לאט למה שיש היום , זה כבר ממש לא אותו מנוע , אבל כנראה שכל פעם שתכננו משהו חדש שמרו בחברה על מה שעבד מהקודם.

בוקסר נוספים יש באופנועי ב.מ.וו. שוב חברה בעלת אמינות לא רעה בלי קשר לתצורת המנוע .

אלפא אני לא מכיר הרבה מעבר לשם ...

אני כן מכיר מנועים טוריים של טויוטה ששרדו הרבה מעל 600000 ק"מ של התעללות קיבוצניקית למופת .

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

משום מה, המנועים האטמוספרים של סובארו מסרבים למות, אך המוגדשים לא אמינים במיוחד.

בחמש שנים האחרונות החלפתי פעמיים מנוע באימפרזה GT.

לפני שנה הלך לי מנוע ב WRX אז החלפתי אותו לאחד של STI

שלא לדבר על העובדה שמוגדש או לא, מנועי סובארו לא הכי חסכוניים ( אני מדבר מניסיון אישי בלבד).

ולגבי טיפולים, מדובר במנוע מסובך שלא בנוי לטיפולי חצר, כמו שנאמר פה.

הנה תמונה של ה WRX עם המנוע והגיר של STI, עוד לפני האינטר קולר חזית החדש.

eng.JPG

כל מה שתעשה בחיים, יהיה חסר חשיבות.

אך חשוב מאוד שתעשה אותו,

כי איש לא יעשה אותו מלבדך.

פורסם

אם כבר ב.מ.וו אז הם דווקא ידועים שהמנועים הכי טובים שלהם הם עם 6 צילינדרים בטור.

חבל מי שמדבר על ה-205 כאוטו לא אמין, הסטיגמה שיש לו זה ממש נורא.

Never argue with idiots, they'll drag you down to their level and beat you with experience.

פורסם

מנועי בוקסר אמינים בגלל המושג שנקרא "בוכנה צפה", בעת כיבוי המנוע במנוע שאינו בוקסר השמן חוזר חזרה לאגן שמן, מה שקורה זה שבהנעה המנוע עובד בעצם ללא שימון, בבוקסר תמיד נשאר שמן על הבוכנות ולכן אין מצב כזה גם בהנעה תמיד יש שמן על הבוכנות ומכאן שבלאי אדיר נחסך במשך הזמן זאת הסיבה שמנוע סובארו גם לפני 20 שנה עדיין נוסעים.

יתרון נוסף של הבוקסר זה הורדת מרכז הכובד של הרכב, המנוע יושב נמוך למטה ומוריד את המרכז הכובד דבר אשר תורם להתנהגות כביש טובה יותר.

פורסם
rk על סמך מה אתה קובע מה מותר לי ואסור לי לשתות?

אים אתה מיתעצבן מזה שאין לך סובארו אז זה הבעיה שלך לא שלי ופה נגמר הסיפור מבחינתי.

:shock:

ההערה שלי לא כוונה אליך כלל, אלא למשתמש אחר (ואסור היה לו לשתות על פי החוק כיוון שטרם מלאו לו 18 שנים לתקומתו בישראל). לי אישית אין שום דבר נגד סובארו, בייחוד לא נגד היותר ספורטיביות ביניהן :twisted:

גם עם בוקסרים יש לי איזשהו ניסיון, מעל 5 שנים ומעל 100,000 ק"מ עם 146.

בקיצור, אם נפגעת, קבל את התנצלותי, שכן לא התכוונתי אליך בכלל.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
משום מה, המנועים האטמוספרים של סובארו מסרבים למות, אך המוגדשים לא אמינים במיוחד.

בחמש שנים האחרונות החלפתי פעמיים מנוע באימפרזה GT.

לפני שנה הלך לי מנוע ב WRX אז החלפתי אותו לאחד של STI

מה אופי השימוש בהשוואה לאטמוספרי?

כולם היו "stock" (כולל כל המערכות מסביב)?

אני מניח שלא ואני מקווה שאתה מבין לאן אני חותר... :-)

פורסם

יש כמה דברים נוחים במנועי בוקסר מעבר למה שהוזכר (ואני לא נכנס לנושא האמינות כי אין לי מידע מבוסס בתחום), לפחות בזה של אלפא :

1. קל מאוד לעשות טיימינג כי רצועות הטיימינג בחזית המנוע ורק צריך להוריד אולי גריל וזהו, יש לך גישה מלאה לכל האיזור.

2. כנ"ל החלפת אלטרנטור.

3. יותר קל להחליף קלאץ' מאשר במנוע רוחבי.

מצד שני יש חסרונות - שני ראשי מנוע, גישה לפלאגים בחלק מהמנועים מופרעת, המנוע מסתובב על צירו בהאצות וצריך מוט מייצב.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
מה אופי השימוש בהשוואה לאטמוספרי?

כולם היו "stock" (כולל כל המערכות מסביב)?

אני מניח שלא ואני מקווה שאתה מבין לאן אני חותר... :-)

ב GT מקורי נטול צ'יפורים, ב WRX כבר לא... 8)

כל מה שתעשה בחיים, יהיה חסר חשיבות.

אך חשוב מאוד שתעשה אותו,

כי איש לא יעשה אותו מלבדך.

פורסם

סובארו זה אחלה. הלוואי והיתה לי (הנה, תראה הוכחה בחתימה - אני לא משקר).

(שרשור מעניין ועם טעם, לו רק היו "מנקים" ממנו את התוספות של פותח השרשור)

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

היתרון של מנועי הבוקסר המדוברים, טמון בהרבה מקרים בפשטות שלהם.

ברגע שמתחילים להוסיף מגדשים, קומפרסורים וכו, המנועים לא שונים בהרבה ממנועים טוריים או מנועי וי.

וכמובן, איכות הטיפולים משפיעה המון - אם זה דייהו, סובארו או פורשה.

ולסיום, תמונה של סבא בוקסר הפשוט והטוב שלי:

IMG_0156.jpg

Passt scho...

פורסם

לא הייתה לך חיפושית נכון? ואני מאמין שגם לא VW T3 קרור מים...

מנועי סובארו ידועים כאמינים מאד בלי קשר לתצורה שלהם. כמו כן מנועי סובארו נוהגים ככל מנוע לאכול שמן ולגמור כסבות בלי קשר לצורה.

ואם כבר במנועים אמינים עסקינן, אני מכיר מנועי V6 אמריקאיים שחיים 300 אלף קילומטר ויותר, מנועי 6 טור שחיים במשך שנים וגם מנועי V8 שמסרבים למות.

כמו כן מנועים טוריים בעלי 4 צילינדרים מראים אמינות גבוהה (קח למשל את הפיאסטה).

אפילו המנוע הרוטציוני הידוע בשם "וונקל" שהיה ידוע כמנוע לא אמין בכלל (בעיקר בגלל הבליצים שאוטמים את התאים במנוע) מראה אמינות אצל מאזדה.

מה המסקנה? שכל מנוע בכל תצורה יכול להיות אמין ביותר תלוי מי הייצרן ומה איכות החומרים.

כבר לא מחפש מנוע 2 ליטר לסיירה. פינטו או לא פינטו.

השימוש במידע הינו על אחריות המשתמש בלבד, על כל המשתמע מכך.

• תוכן חדש...