Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6257 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני בהחלט מבין את תגובתו של יאשה ואפילו יכול להזדהות איתה. רכב ספורטיבי בהחלט אינו מתאים לנהג חדש ובוודאי לא לנהג חדש ומתלהב. נידמה לי שפותח השרשור עונה על התיאור השני.

יחד עם זאת אני לא רואה בתגובות בשרשור כלקיחת אחריות על עצמותיו השבורות (נקווה שלא, טפו, טפו, טפו) של נהגנו הדנדש.

לגופו של עיניין וכפי שכתבו כאן רבים לפני כל מכונית שהיא הנעה אחורית יוצאת מייד מהרשימה (לא מיאטה, לא סולטיס, לא MR2 ישנה וכו). כל נינג'ה כלשהיא גם חייבת להשאר בחוץ.

מה כן? הנעה קדמית (או כפולה - האלדקס בסיגנון סיאט/אודי), בקרת אחיזה (רצוי כזו שאינה מתנתקת לחלוטין) והרבה כריות אויר.

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הנעה קידמית, איביזה אולי, אם כל הכבוד הוצאתם את הנינג'ות כי הן חזקות מידי ומסוכנות, אבל שים נהג חדש שעושה טעויות בהנאה קידמית עם הרבה כח והתוצאה כנראה תת היגוי ואפילו אולי בצורה קטלנית שתדביק אותו לאיזה קיר, לטעמי הרבה יותר מסוכן

הנק' שלי היא, שאת החינוך אני משאיר להוריו ואת האחריות לו עצמו, כבר ילד גדול, ראיתי כבר ילדים גדולים ממנו שחשבו שזה חכם להכניס לשני במעגל תנועה וללחוץ על הדוושה באיביזה טורבו, כולנו מבינים מה הייתה התוצאה

ובגלל זה לא משנה איזו ספורטיבית זו תהיה , נינג'ה ,הנעה קידמית ,זה פשוט לא ישנה, הוא יתלהב ,הוא ישלם זה הכל

אגב גם ברכב רגיל ,אם יתלהב הוא ישלם, ככה שזה לא ממש משנה, לא צריך 200 כ"ס בשביל תאונה קטלנית, יספיקו חמישים קמ"ש במזדה 3 ספורטיבית

דבר נוסף, זה גם קשור לאופי האדם

לגבי הנעה אחורית, הכל עדיף כנראה עליה כרגע, אבל לבחירתו וכמו שאמרו אף אחד לא שאל אותי אם זה כדאי או לא כדאי שאל איזו מכונית תיכנס בתקציב

בן

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם
לדעתי, למנוע מאדם פשוט (כלומר לא נהג מירוצים), שמסוגל לקנות רכב יקר, להגיע למגבלות של הרכב (והכוונה למהירויות שכבר קשה לשלוט ברכב).

יש מקרים שבהם נהגים חדשים מקבלים רכב ספורטיבי וחדש, הם שומרים עליו כעל חייהם, וגם לומדים לנהוג הרבה יותר טוב מנהג חדש שקיבל רכב "רק" ב-100K (כמו אלו שהמלצת). אז אל תגיד שזה להיות פושע להמליץ לו על רכב כזה ואחר בתקציב שהוא אמר. כי זה לא.

ואתה תחליט מה מתאים לו ומה לא? אני לא מבין מה זה מפריע לך.

בא בן אדם, שאל שאלה, נתנו לו תשובה. בזה הסיפור נגמר. זכותו לעשות עם זה מה שהוא רוצה. יש לו הורים שידאגו לחינוך שלו.

אדון שומאכר לאיזה הודעה להתייחס ברצינות .לעליונה בה אתה אומר את מה שאני אומר. או לשניה . או שאתה שוכח מה אתה כותב

אדון אלקס כנראה לא תבין מה אני כותב. אני בעד הבחור , שישמור על חייו חיי הנוסעים איתו ועל חייך ועל חיי אחרים שמשתמשים בדרך ועלולים לפגוש/ להיפגע מאותו נהג.

לא אני ולא אתה נגיד לו מה לעשות אבל זה לא אומר כשהוא בא לבקש עצה אני צריך להגיד אמן .אם אני חושב שהוא טועה.

אני לא בא לחנך אותו .אני בא לשמור על עצמי. מקווה שהפעם הבנת . אם לא , האשמה היא רק של המסביר.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
אני בהחלט מבין את תגובתו של יאשה ואפילו יכול להזדהות איתה. רכב ספורטיבי בהחלט אינו מתאים לנהג חדש ובוודאי לא לנהג חדש ומתלהב. נידמה לי שפותח השרשור עונה על התיאור השני.

יחד עם זאת אני לא רואה בתגובות בשרשור כלקיחת אחריות על עצמותיו השבורות (נקווה שלא, טפו, טפו, טפו) של נהגנו הדנדש.

לגופו של עיניין וכפי שכתבו כאן רבים לפני כל מכונית שהיא הנעה אחורית יוצאת מייד מהרשימה (לא מיאטה, לא סולטיס, לא MR2 ישנה וכו). כל נינג'ה כלשהיא גם חייבת להשאר בחוץ.

מה כן? הנעה קדמית (או כפולה - האלדקס בסיגנון סיאט/אודי), בקרת אחיזה (רצוי כזו שאינה מתנתקת לחלוטין) והרבה כריות אויר.

עדיין לא הבנתי מדוע כולם פוסלים על הסף רכבי הנעה אחורית, בייחוד רכבים "רכים" ולא נשכנים , למשל-מיאטה.

תסכים איתי שמועדון (מועדון הרודסטרים הישראלי) יש מספר נהגים חדשים וצעירים ורובנו נוסעים על האוטו ונהנים

ללא צורך בהופעות תאוצה ואיבודי שליטה. אני נהנה מכל רגע ולומד על הרכב ועל נפלאות ההנעה האחורית המון.

אני לא חושב שזה קשור לכמות המיומנות של הנהג אלא לאופי. אני עם רישיון שנה וחצי וזהו רכב ההנעה האחורית השני שלי ואני נהנה ממנו, לקחתי קורסים (גם לנהיגה בטיחותית וגם לנהיגה מתקדמת בפן הספורטיבי) ואני פשוט נהנה ולומד את הרכב. אף פעם לא ניסתי לעשות משהו שיסכן אחרים בכביש וכמובן שלא את עצמי. לכן, אני לא חושב שלפסוק שנהג חדש והנעה אחורית לא הלך יחדיו (ותסכים איתי ששנינו מכירים מספר נהגים צעירים שיודעים לנהוג מצויין ושולטים ברכב וגם יודעים לשמור על עצמם ועל האחרים).

Lexus CT200H

פורסם
אדון שומאכר לאיזה הודעה להתייחס ברצינות .לעליונה בה אתה אומר את מה שאני אומר. או לשניה . או שאתה שוכח מה אתה כותב

תתייחס לשתיהן, כי הן לא קשורות אחת לשניה (הבאת אותם משירשורים נפרדים). מה זה קשור עכשיו ההגבלה שיש על רכבי "על" להצעה שביקש פותח השירשור? איך בדיוק קישרת? כי אני לא מבין.

בוא אסביר לך אחרת: הגבלה שיש ברכבים - על מנת למנוע מרכב להתפרק\להיות חסר שליטה אצל בן אדם לא מיומן (נהג מירוצים לטעמי זה מיומן, ויש מעטים כאלה בינינו). ופה, יש מצב, שלפותח השירשור יש סכום כסף מכובד, והוא רוצה לקנות רכב ספורטיבי, ואני טוען שזו זכותו, ובאיזשהו מקום אולי אף ישפר את יכולות הנהיגה שלו.

אז איך בדיוק שתי ההודעות האלו מתקשרות אחת לשניה? בוא תסביר לי.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

אני לא מבין איך כולם פה נהיו אנטי הנעה אחורית כשזה מגיע לנהג חדש.

כאילו, לכו שלושים שנה אחורה, כשנהגים חדשים הוציאו רישיון, אז מן הסתם הרכבים היו עם הנעה אחורית, ואני מאמין שהם (הנהגים) עשו שטויות עם זה או בלי זה.

ואף אחד לא בא ואמר להם "אה, אתם נהגים חדשים... אל תנהגו ברכב עם הנעה אחורית".

בכל מקרה, זה לא נושא השרשור, אז נעזוב.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

די ברור שהילד הזה לא מתכוול סוע באוטו שלו כמו קורטינה מלפני 30 שנה.

אני הייתי ממליץ לך על הונדה סיויק 1.8 5 דלתות, רכב מדהים היופיו ועם 140 כ"ס צנועים גם יתאים לך.

כבר לא מחפש מנוע 2 ליטר לסיירה. פינטו או לא פינטו.

השימוש במידע הינו על אחריות המשתמש בלבד, על כל המשתמע מכך.

פורסם
מותר לי להשמיע כל היום ( חוץ מבין 2 ל-4 ואחרי 11 בלילה, יום כיפור וכל אלה ) מוזיקה מהאוטו באיזה ווליום שאני רוצה ?

שוטר לא יכול לעשות כלום בקשר לזה ?

לדעתי, למנוע מאדם פשוט (כלומר לא נהג מירוצים), שמסוגל לקנות רכב יקר, להגיע למגבלות של הרכב (והכוונה למהירויות שכבר קשה לשלוט ברכב).

יש מקרים שבהם נהגים חדשים מקבלים רכב ספורטיבי וחדש, הם שומרים עליו כעל חייהם, וגם לומדים לנהוג הרבה יותר טוב מנהג חדש שקיבל רכב "רק" ב-100K (כמו אלו שהמלצת). אז אל תגיד שזה להיות פושע להמליץ לו על רכב כזה ואחר בתקציב שהוא אמר. כי זה לא.

א נ י א ס ב י ר ל א ט ל א ט, ו ת ר אה ש ה ן ק ש ו ר ו ת.

ראשית ראה את ההודעה העליונה גם של פותח השרשור+ ההודעה האחרת שהוא פתח בשרשור אחר כדי שתבין שיש לנו עסק עם פרחח שלהוריו יש כסף ומבחינתו השמים הם הגבול ואני שם זין על כל העולם.

כל עוד זה בין כותלי ביתו ניחא. גם שם יש מגבלות. כאשר זה במקום ציבורי ופעולותיו יכולות לפגוע בכולנו , ממש לא רצוי.

סימנתי לך באדום בשתי ההודעות שלך , שבהם אתה אומר בדיוק את אותו הדבר.

רק באחת מדובר "ברכב על" שלדעתך לא כל אדם פשוט יכול להשתלט עליהן ,( למה? נהג חדש לא יכול? לא ייתכן !! ) והשני ברכב ספורטיבי שאתה בדעה שנהג חדש יכול להשתלט עליהן ואני לא בדעה כזו, עד שלא ירכוש ניסיון. ולכן הצעתי לו מכוניות שילמד עליהן ומשם יעבור אחרי זה למכוניות יותר חזקות ( ספורטיביות ).

וכדי שעניין הכסף לא ייכנס למשוואה.

אם היה מבקש לרכוש רכב ב 50K והיה שואל על המלצה בין קליאו ספורט או קליאו רגילה במצבו כנהג חדש הייתי ממליץ לו על קליאו רגילה כי מה שקובע היא יכולת הנהיגה של נהג חדש.= אצלך נהג פשוט "במכונית על"

מקווה שהפעם הסברתי לך יותר טוב את מה שאתה בעצמך כותב.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

מה שאתה לא מבין ישה,

זה שבן אדם שיש לו 250k להוציא על רכב, לא יקנה סיריון. לא משנה כמה תגיד לו שזה מה שמתאים כרגע.

ושוב - הוא יכול להרוג אותך כשהוא נוהג במאזדה 3 בדיוק באותה מידה שהוא יכול לעשות את זה על שירוקו או מיטו.

emotion of motion

פורסם

לקסוס, מיאטה יכולה להיות מאוד נשכנית אם אתה לא יודע מה לעשות איתה. לא מאמין לי? תאמין לכל שברי המיאטות שנרקבות במאגר - ואני כמובן לא מציין את כל האובדנים להלכה שמצאו את דרכם חזרה לכביש.

אכן יש כמה נהגים צעירים שנוסעים - חלקם אפילו בכישרון רב - על מיאטות. לרוב מדובר באנשים אשר חוש האחריות שלהם גבוה בכמה דרגות מגילם. חלקם הלא מבוטל לקח שיעורי נהיגה מתקדמת והתאמן במסגרת מועדון הרודסטרים ומיעוטם מביאים איתם ניסיון קודם בקארט. על פי מה שאתה כותב אתה נמנה על קבוצה זו וכל מה שנותר לי לומר לך הוא - יופי! כן יירבו!! לצערי (באמת לצערי, בלי טיפה של ציניות) אתה יוצא מן הכלל. אני - בכל מקרה - בעדך.

ועכשיו לפותח השרשור. אני לא קורא נפשות ולא בוחן כליות אבל הבחור אינו נראה כמי שעונה אפילו על קריטריון אחד. לפחות לא לפי מה שהוא בחר לכתוב - ותקנו אותי אם אני טועה.

לכן המלצתי בעינה עומדת - הנעה קדמית, מערכת בקרת אחיזה שאינה ניתנן לניתוק מלא והרבה כריות. אה, כמעט שכחתי - דחוף קורס נהיגה מתקדמת!

פורסם

mk3 ראשית אתה מכיר אותי מהמועדון (סלק.. אומר לך משהו?) והעובדה שציינת כי יש לא מעט מיאטות שמוצאות את עצמן בקיר ובמצב אובדן להלכה רק מחזק את מה שאני אומר - אין קשר לגיל הנהג אלא לאופיו. אתה צודק ברמה העקרונית שנהגים חדשים נוטים לעשות הרבה יותר טעויות, חלקן מתוך חוסר ניסיון וחלקן מתוך נסיונות להרשים אחרים ולחפש ריגושים שמסכנים את הסובבים-מאידך, אני מכיר לא מעט נהגים הרבה יותר מבוגרים ממני שעושים כאלו שטויות על הכביש ברמה כזו שהם מהווים סכנה לכל הסובבים אותם! בינינו, אני (ואני מניח שגם אתה) יודע על כמה סיפורים בהם הנהגים שריסקו את הרכב היו ממש לא צעירים.

באשר לפותח השרשור (ומקווה שלא מדובר בתסמונת חופש גדול בה כולנו שורפים זמן) אכן על פניו, נראה כי לא מדובר ברכישה נכונה מאחר ואופיו (המשתמע מן הכתוב כמובן) לא נראה כאחראי ובוגר. אני לא חושב שיש סיבה לנהג צעיר שלא לרכוש מיאטה כל עוד הוא יודע להציב גבולות ולהבין שהוא לא שומכאר והכביש הוא לא מסלול מירוצים. אני אפילו חושב שכחובב מוטוריקה שברוך ה' יש לו את היכולת להחזיק רכב כזה זהו אפילו צעד מבורך! הלמידה (גם בקורסים המקצועיים וגם הנסיעות הקטנות בחיי היום-יום) מהווה שיפור מיומנות ומוסיפה מכוניות נאות לנוף הארצי-ישראלי הדל.

מכונית שכזו היא כייף אמיתי ואין כל קשר לגיל. האופי של הנהג יקבע בסופו של דבר אם היא תכנס בקיר או תהווה הנאה לבעליה מבלי לקיחת סיכונים מיותרים!

Lexus CT200H

• תוכן חדש...