Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6259 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, היום החלפתי גומיית O-RING במפלג שלי. (הונדה האצ'בק 98)

לאחר שהחלפתי את הגומיה החזרתי את המפלג למצב שבו היה קודם, אך אני מאמין שלא בדיוק של מילימטרים..

האם יכול להיפגע כיוון ההצטה בגלל זה? והאם כיוון הצטה פגוע פוגע ב"סחיבה" ?

תודה..

VW Passat V6 2.8 L 4Motion

פורסם

לפני שמפרקים מפלג עושים חריטה בין גוף המפלג לראש המנוע, ככה תדע להחזיר אותו למצב שהיה.

האם הרגשת שינויים בתגובה הדוושה לאחר ביצוע העבודה?

פורסם

אפרופו הפסיקה הנזילה ?

כוון את המפלג כך . במידה והרכב לא סוחב , תקדם הצתה ע"י סיבוב המפלג בכיוון השעון , מילימטר בכול פעם לא יותר.

לאיחור הצתה הסיבוב נגד כיוון השעון ,מילימטר בכול פעם , בכול כיוון סע כשהמנוע בטמפרטורת עבודה ותרגיש עם הרכב סוחב ולא מצלצל עד שתגיע לכיוון הרצוי .

זהירות בפתיחת ברגי המפלג לכיוון ,לא לחזק יותר מידי, ברגים בדר"כ עדינים שלא ישברו .

בסוף הכיוון חזק את הברגים קצת וזהו.

יהיה טוב, רק לא ידוע למי ומתי .

פורסם

אין צורך ממש לחרוט, סימון בגיר/טוש/טיפקס יספיק בהחלט ויש למחוק אותו לאחר ההרכבה ובדיקה שהכל תקין.

אם כל פעם שתפרק את המפלג תחרוט סימונים, מהר מאוד לא תדע לאיזה סימון להתיחס בשעת ההרכבה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

בד"כ נותנים פס עם מברג בעדינות, כי מטבע הדברים, מברג הרבה יותר זמין במוסך מאשר עט. השכבה המבריקה נעלמת עם הזמן ולא בעייה להבחין בפס חדש שנעשה. לא שההצעה שלך רעה, אבל במוסך זה בד"כ לא עובד.

פורסם

תודה חברים, אני יגיד לכם מה. כשקניתי את הרכב הוא סחב נהדר יחסית למנוע 1.4

אחרי כמה ביקורים במוסך ירדו הביצועים. יש לציין שבמוסך לא ביקשתי שיתקנו לי דבר שקשור למפלג או למערכת החשמל שם.

אבל אתמול כשפתחתי את הברגים, ראיתי שהבורג התחתון היה משוחרר ופתחתי אותו אם היד בקלי קלות. לעומתו העליון היה קצת קשה אבל לא יותר מדי (כמו שצריך). כנירא שבגלל שהוא היה משוחרר גם נזל השמן, בכל זאת החלפתי את הגומי. עכשיו הנזילה כמובן הפסיקה, אבל אני מרגיש חוסר סחיבה ותגובה מאוחרת בדוושה. לוקח לרכב הרבה זמן לתפוס תאוצה משבעבר...

אז כמו שהבנתי, במצב הזה עלי לסובב כל פעם בעדינות את המפלג עם כיוון השעון?

פורסם

כן לקידום הצתה כל פעם מילימטר לא יותר עם כיוון השעון .

מתי לאחרונה בוצע טיפול ברכב ?

פורסם

אין תחליף לכוון הצתה עם סטרובוסקופ!

לרוב ברכב שהשליטה על כוון ההצתה מבוצע ע"ימ יחידת בקרת המנוע נדרש ביצוע תהליך מסויים כדי לקבע הצתה על כוון בסיסי ורק אז לבצע את הכוון עם המכשיר.

פורסם

ברכבים שנת 90 ומשהו , ניתן להגיע לסחיבה טובה של הרכב , בקידום הצתה לפי מה שכתבתי ופתיחה קצת של בורג תערובת דלק /אויר במידה ויש קרבורטור, והרכב סוחב הרבה יותר טוב .

כמובן שבמקביל לבדוק שלא מפייח פלגים כשפותחים את בורג התערובת.

לפני הטסט היתי סוגר את בורג התערובת עד הסוף תוך כדי ספירת סיבובים , ופותח רק סיבוב וחצי בשביל לעבור את בדיקת הגזים .

ביציאה מהטסט היתי פותח את הבורג לפי מספר הסיבובים שסגרתי והרכב היה סוחב , חבל על הזמן .

כמובן שבמידה והולכים למוסך הכיוון יעשה ע"י המכשיר שצינת , אבל לא בטוח שהרכב יסחוב טוב.

את הכתוב עשיתי בעבר בפיאסטה , פג'ו 205 ורכבים ישנים אחרים שהיו לי .

פורסם

אין בכל קרבורטור בורג אויר ולרכב עם מערכת הזרקה לא כדאי לשחק עם כווני הצתה בצורת הניסוי והטעייה, רוב הסיכויים שגם אם נדמה לך שאתה כוונת נכון הכוון לא יהיה נכון, במיוחד שמדובר בחובב.

גם ברכבים ישנים בעלי קרבורטור, השגתי תמיד תוצאות יותר טובות בעבודת תאום מנוע עם ציוד יעודי ולא עם "משחקים".

פורסם

ברכב שלי יש הזרקה ויש מחשב אז העניין מסובך יותר.

מישהו יכול להמליץ לי על בעל מקצוע שיעשה לי כיוון מקצועי באיזור פתח תקווה? אשמח גם לדעת מחיר בערך. תודה!

פורסם
ברכבים שנת 90 ומשהו , ניתן להגיע לסחיבה טובה של הרכב , ופתיחה קצת של בורג תערובת דלק /אויר במידה ויש קרבורטור, והרכב סוחב הרבה יותר טוב .

טעות בידך. העשרת התערובת מעבר ל-1-2% co (שהיא פחות מהכמות המותרת בחוק) לא נותנת כלום פרט לצריכת דלק מופרזת ופיוח המנוע.

פורסם

במידה והיה פיח במנוע, הפלגים היו שחורים לאחר נסיע של כמה מאות K וזה ממשש לא היה המצב .

פג'ו 205 שנת 93 ,אני לא בטוח ש ליטר ל12 ק"מ בנסיעה משולבת כשרובה מיחוץ לעיר ובנוסף מזגן עובד זו צרכת דלק גבוה.

פורסם
ברכב שלי יש הזרקה ויש מחשב אז העניין מסובך יותר.

מישהו יכול להמליץ לי על בעל מקצוע שיעשה לי כיוון מקצועי באיזור פתח תקווה? אשמח גם לדעת מחיר בערך. תודה!

פנה לחיים יוד שהוא חבר הפורום, ומנהל עבודה אצל "משה זר "בפתח תקווה.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תוכן חדש...