Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6265 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דני, מה בדיוק הפריע לה לעבור על המהירות המותרת? טוב, אולי ארגז מפיבר- כי שלי היה מתכתי למהדרין!:wink:

וכן- הטנדר "שלי", לאחר, שנמכר במכרז- עדיין חי וקיים, ואני כל פעם שמח לראות אותו שוב בכביש (אני יודע, למי הוא שייך), והוא עדיין עושה את העבודה. ומי יודע- אולי יום אחד...:twisted::wink:

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

• תגובות 180
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תודה רבה לחן פרחי!

שמחתי לקרוא את מילותייך, המשך כך!

השרשור הזה הווה פתח לכל מיני צרי עין למיניהם ועל זה אני מצר.

לכל המעוניין, נא עיינו בחתימתו של Fat Bastard. :lol:

gluk, אין ספק שהטנדר הזה הוא משהו מיוחד.

וגם מספק הנאה רבה כאשר יודעים מה הוא מסוגל ומה לא מסוגל לעשות.

והנה תמונה לכל הוותיקים כאן שידם כבר לא אוחזת בהגה של ה"חיה הרעה" הזו.

הבייבי שלי: (לאחרונה הצטרפה אליו אחות קטנה חורגת, גם היא מלוכסנת, יש להם פלאגים משותפים :lol:)

DSCF0782.jpg

והטנדר של חבר:

i485.jpg

פשוט תאווה לעיניים.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם
דני, מה בדיוק הפריע לה לעבור על המהירות המותרת? טוב, אולי ארגז מפיבר- כי שלי היה מתכתי למהדרין!:wink:

וכן- הטנדר "שלי", לאחר, שנמכר במכרז- עדיין חי וקיים, ואני כל פעם שמח לראות אותו שוב בכביש (אני יודע, למי הוא שייך), והוא עדיין עושה את העבודה. ומי יודע- אולי יום אחד...:twisted::wink:

אני לא יודע אם הכרת את ארגזי הפיבר המכוערים עם הבליטה שישבה על הגג של הקבינה כדי שיהיה עוד מקום לאחסנה , הארגז הזה נותן לטנדר אוירודינמיות של בלוק איטונג וכידוע - לא איטונג לא קונה ... :lol:

אלוף צפון אמריקה בפינג פונג כיס !

פורסם
לצערי ולצער חשבון הבנק שלי נחשפתי למוצרים היפניים האיכותיים של תחילת ואמצע שנות ה-90.

אחזקה זולה? לאו דווקא. החלפים תמיד עלו כמשקלם בזהב וצריכתם השתוותה רק לתצרוכת הדלק הלא נמוכה של מנוע 16 השסתומים הרועש והמחוספס, שלמרות הקפדה על שימוש בנוזלי צינון איכותיים המומלצים על ידי היצרן, אהב לפתח קורוזיה בכל פינה אפשרית בבלוק האלומיניום שלו ובכל מכלול שמסביבו.

שלוש שנים עם משפחתית יפנית משומשת בעלת "מוניטין אמינות וסחירות" היו יקרות יותר מאשר הסופה והקליאו גם יחד. ותאמינו למי שכבר ניסה ונכווה - אם היפנית היתה מדגדגת חצי מהאמינות שמפגינים הג'יפ הישראלי הגדול והצרפתיה הקטנה, לא הייתי מתלונן

...

. "זה אמין" טען האבא המומחה שבעצמו קיבל חזק בראש ובעיקר בכיס, ממשפחתומטית יפנית פופולרית ששלטה בשוק הישראלי באמצע שנות ה-90

....

באותו הזמן המציאה היפנית האמינה, הזולה לאחזקה והשומרת על ערכה, כזו שתמיד מניעה, תמיד מקררת ותמיד מגיעה בזמן לאן שצריך, השתפצה לה להנאתה במוסכים, בהמשכים ובפריסת תשלומים ובלי סוף נראה לעין, כל שני וחמישי.

...

התעקשו שני קרובים ... ורכשו שתי מכוניות זהות מאותה פירמה יפנית רבת מוניטין. לאחר כמה חודשים, כאשר נטל ההוצאות במוסכים התחיל להדאיג גם אותם, שאלו אותי בחצי תמימות למה לא הזהרתי אותם מראש...

וכדי לאשר את הפתגם הידוע - מי שנדפק פעם אחת כבר לא יכול להיגמל מזה - אותה גברת החליפה את היפנית הלא מוצלחת ההיא ביפנית אחרת, חדשה בשש שנים, ממשפחה טובה יותר, אמינה ומוצלחת הרבה יותר. לזכותו של הרכב הזה ייאמר שהוא באמת כמעט ולא מתקלקל, כלומר אם לא נתייחס לבלאי היסטרי של בולמי זעזועים ובלמים, לקרטועים מדי פעם, לרעשים וקרקושים מכל עבר, לדיפונים נושרים, לבעיות חשמל, לתצרוכת דלק לא נמוכה, ובעיקר לעלויות טיפולים וחלפים מפחידות (כל כניסה לטיפול תקופתי נגמרת בסכומים של ארבע ספרות ומדובר במוסך הגון שלא מרמה) אפילו "מחיר המחירון", אותו ערך מקודש, תכלית קיומה של כל משפחתית מייד-אין-ג'פאן, כבר צלל לחצי אחרי פחות מארבע שנים, ולמרות שהבונבוניירה ללא תאונות ובמצב מצויין לגילה וכבר חודש וחצי מפורסמת למכירה, זה קצת מוזר, אבל אף אחד לא מתעניין...

איזה מכוניות אלה?

יהודה

פורסם
אני לא יודע אם הכרת את ארגזי הפיבר המכוערים עם הבליטה שישבה על הגג של הקבינה כדי שיהיה עוד מקום לאחסנה , הארגז הזה נותן לטנדר אוירודינמיות של בלוק איטונג וכידוע - לא איטונג לא קונה ... :lol:

תשמע- אני דווקא אוהב את המראה של הארגז "המגודל" הזה!:-) שלי היה "רגיל", מתכתי, ולא ממש סבל מחוסר אוירודינמיקה, לפחות לא משהו, שהרגשתי!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

מה זה, למה המתבכיינים הפסיקו לכתוב כאן?

זה היה דיי מהנה לקרוא את מה שהם כתבו, לראות איך אנשים מוציאים את כל הכעס והתסכול שלהם על משהו שלאחרים הצליח ולהם לא.

זה כמו אותם אנשים ששונאים את מכבי ת"א שהיא כל שנה לוקחת את כל התארים בליגה (עזבו את השנים האחרונות זאת רק דוגמא) שינאה כזאת מובנת בליגה שלנו אבל הבעיה איתם שהם מתים לראות אותה מפסידים גם באירופה גם אם היא תשחק נגד הפועל חמאס, לא מעניין אותם שהם מייצגים את כל המדינה.

מה שהקינאה וצרות העין עושה לאנשים זה פשוט מדהים.

כנראה שאחת הסיבות גם קשורה לזה שאת הרכבים שהם אוהבים הם יכולים לראות רק במוזאון בחו"ל, או להוציא סכומי עתק ושנים כדי לשפץ אחת, וגם אז היא תהיה סוג של קישוט, בעוד שאדם שמעוניין לקנות סובארו ישנה רק צריך לפתוח עיתון או להיכנס לאתר יד 2 ותוך כמה שעות להיות בעלים של איזה סובארו שהוא רוצה במצב נסיעה.

אז הם יכולים להמשיך לקנא שאין להם רכבים כאלה:

dscf0415a.jpg

רכב יפיפה, שיש ממנו לא מעט למכירה, אמנם לא קאסטום ברוב המקרים אבל עדיין.

הם ימשיכו לקנא שרכב כזה יפה יגרום להרבה אנשים לסובב אחריו מבטים ולעלות להם זיכרונות ילדות (קופשע :-) )

im9.jpg

בתמונה, לאונה סטיישן עם 4 ערסים ששומעים מוזיקה מזרחית בקולי קולות ומוציאים את הידיים החוצה כי אין להם מקום בפנים כי "נורא צפוף שם" :lol:

333377842rfipqm.jpg

גם אחת כזאת שתעבור לידם תהרוס להם את היום

25529671.jpg

ואם הם יראו אחת כזאת ברחוב, הם ישר יסובבו את הראש מרוב קנאה:

attachment.php?attachmentid=156087&d=1241784280

שלא נדבר על אחת כזאת שיפה עד כאב:

xt6screen.jpg

בחלומות הלילה הם לא ימצאו צרפתיה שמגרדת חצי מהיופי של הדבר הזה.

ועוד משהו בשביל הגאון שכתב את המשפט ההזוי הזה (בין היתר): "קל מאוד לקלקל סובארו מודרנית ולשלם תועפות על תחזוקה ותיקונים שלה."

הינה לך סובארו "מודרנית", במרדף משטרתי שנמשך יותר מרבע שעה, המשטרה לא מצליחה להגיע לסובארו, בזמן שהסובארו טסה לה במהירויות מטורפות, מתנגשת במכוניות, עוברת דרך שער, נוסעת ביער, מקפצת לתוך מגרש גולף וחוזרת לכביש.

http://videos.streetfire.net/video/T...from_20825.htm

אגב, "זבל" ו"מתפרק" אומרים על מכוניות שנעלמו מהנוף שלנו בטרם עת ולא על כאלה שעדיין איתנו ונכנעות רק לגניבות ותאונות, לא צריך להמשיך לאן זה מוביל נכון?

וגם לא זכור לי שכשאני מסתובב ברחוב רואים את אוכלוסית אזרחי ישראל הולכים עם גב כפוף, ומסננים קללות "הכל בגלל הסובארו הזאת שקניתי לפני 30 שנה".

ועל כל זה נאמר, ימותו הקנאים לא?

סובארו-SVX שחורה 94' ,סובארו SVX לבן פנינה 92', סובארו XT טורבו שחורה 86', סובארו XT טורבו בורדו 86', סובארו XT טורבו לבנה 86'

ארז

פורסם

היי - לא יפה , דווקא אני מפרגן לסובארו - אבל יש לי צרפתיה :lol: = עליזה ( אליז בצרפתית )

פורסם
מה זה, למה המתבכיינים הפסיקו לכתוב כאן?

...ועל כל זה נאמר, ימותו הקנאים לא?

ואיפה אתה היית כל השרשור? השארת אותי לבד במערכה ועכשיו, כשהדם עדיין לא התייבש אתה מתחיל לרקוד דבקה?

ארז רונן

פורסם

סליחה דני, אין לי שום כוונה להמעיט מערכה של עליזה, המשפט הזה שלי יותר נועד להכניס לפרופורציות אנשים מסויימים.

וארז, איזה 3 פעמים באתי לכתוב בשרשור הזה ובלמתי את עצמי, הרגשתי שאני בוטה מדי ורק חושב איך להעליב את צרי העין בשרשור, אז חיכיתי קצת ונרגעתי, והפעם יצאה לי הודעה רכה יחסית שלא באה מכעסים אלה מהצד המשעשע של העניין.

סובארו-SVX שחורה 94' ,סובארו SVX לבן פנינה 92', סובארו XT טורבו שחורה 86', סובארו XT טורבו בורדו 86', סובארו XT טורבו לבנה 86'

ארז

פורסם

:mm_nah::mm_nah: לא לעניין! אני מבין מה ניסית לעשות, אבל קיבלת את התוצאה ההפוכה.

על טעם ועל ריח אין להתווכח. אל תרד לרמה של אותו משתמש שהיה אמור להחסם כבר מזמן.

PEUGEOT 205 XR 1992

חבר במועדון רנו 4 הישראלי

פורסם
סליחה דני, אין לי שום כוונה להמעיט מערכה של עליזה, המשפט הזה שלי יותר נועד להכניס לפרופורציות אנשים מסויימים.

.

סלחתי , סלחתי - העולם מצחיק אז צוחקים ... :lol:

פורסם
אני לא מתבייש להיות "פלצן" ואנין-הגה ולא להעריץ את העגלות היפניות של שנות ה-80. רק במדינה בה מכונית נמדדת לא לפי איך היא נוסעת, אלא רק על פי אמינות ועלות אחזקה (כלומר - כמה זמן היא יכולה לשרוד ללא תחזוקה כלל - כפועל יוצא משתי תכונות אלה היא נשפטת כ"סחירה" או לא) אנשים מתייחסים למכונית כמו לאיגרת-חוב ומעריצים את הסובארו הישנות. לזכותן ייאמר שהאמינות של מנועי הבוקסר הישנים באמת מיתולוגית, (במחיר של ביצועים עלובים) אבל לסובארו אין מונופול על אמינות מיתולוגית. לפניה היו פיג'ו 404, וולבו 144 וכמובן החיפושית. כולן אמינות להפליא, וכולן אגב (כמה מפתיע), "מצטיינות" בניהוג רע להפליא, ולחובב הגה אין באמת מה לחפש בהן... (זה סרט שחוזר על עצמו גם היום ע םעוד כמה "סמלי אמינות", אולי זה אומר משהו?) מנוע אמין זה טוב וחשוב, אבל מכונית היא לא רק מנוע שיודע לנסוע 300,000 קילומטר. ואם היא נוסעת כל כך רע, למי זה כל כך משנה שהמנוע שלה שורד שנים ארוכות?.... כאן לא אפריקה. מותר לנו לצפות מהמכונית שלנו לעוד כמה תכונות.

כבר מזמן לא נתקלתי בשרשור "יצרי" כל כך בפורום אספנות. פשוט תענוג.

כאחד שמעיד על עצמו כאנין הגה - ומצהיר מספר שורות בהמשך על חיפושיט ש-

ציטוט

"מצטיינת" בניהוג רע להפליא ולחובב הגה אין באמת מה לחפש בה...

סוף ציטוט

ובהמשך מספר לנו על החיפושיות שלו :roll:

עם מי אנחנו מתכתבים? ד"ר דרור או מר ברלי :lol:?

ומדוע יש לי הרגשה שמעולם לא נהגת על פיז'ו 404 סדאן(ואולי נהגת בטנדר אם הגעת למסקנתך המוזרה לגביה)?

הסימפטיה שלי לסובארו המוקדמות מסתיימת עם דגמי 1979 של הליאונה(דור ראשון). הדור השני היה נאה אך בינוני מאד, השלישי מאוס. ועדיין, קביעותיך לוקות בצרות אופקים רבה. אם נתייחס רגע לדור השני, אותו ציינת כעולה רק על השרמנט(אכן מכונית עלובה ואחות תאומה לקורולה של אותן שנים), הרי שחלק מהמכוניות האירופיות שציינת היו כוכבות לא ממש מבריקות. ברשותך, הוספתי עוד כמה:

-רנו 9 1.1

-טלבו הורייזן

-פיאט ריטמו ובהמשך רגאטה

-אוסטין מאסטרו

-פולקסווגן ג'טה (או במלים אחרות, איך הורסים גולף בששים שניות)

-פורד קורטינה 1.3

-וולוו 340

-פורד אוריון(אותו סיפור כמו הג'טה)

אה - ולעניין המושבים. הרשה לי לחדש לך. ישנם "שוברי גב" מדופלמים יותר משל סובארו, נעדרי כל תמיכה בגב תחתון. יכולת למצוא אותם במגוון דגמי אופל של שנות השמונים והתשעים...

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם
:mm_nah::mm_nah: לא לעניין! אני מבין מה ניסית לעשות, אבל קיבלת את התוצאה ההפוכה.

על טעם ועל ריח אין להתווכח. אל תרד לרמה של אותו משתמש שהיה אמור להחסם כבר מזמן.

אני אגיד שוב, סליחה, על טעם ועל ריח באמת אין להתווכח, יצא לי לא יפה, תתעלמו מהמשפט הזה.

ארז

פורסם

חוסר הסובלנות כלפי מי שמעיז לחרוג מהקונצנזוס הוא אחד ממאפייני החברה הישראלית, ומתבטא כאן במלוא כיעורו. אולי באמת מגיע לכם לנסוע במכונית כמו ליאונה.

אין ספק שאם מישהו בהנהלת סובארו ביפן יקרא את השרשור ההזוי הזה, הוא ייתן הוראה מיידית להחזיר מיד לייצור את הליאונה דמוית הצוללת משנות ה-70...

עוצמת הרגשות שאתם מביעים כלפי הפחנוע הזה מונעת מנוסטלגיה-נטו לרכב שלזכותו ייאמר שאולי היה באמת אמין, אבל לא שום דבר מעבר לזה (הקופה GFT של 79 היתה גם בעלת עיצוב מיוחד ושונה, אבל זה כבר באמת עניין של טעם אישי). זה גם מה שהיה אז, אז בזה נסעו ובסוף גם התרגלו... וכמו שמקובל בישראל - גם כאן תופס הכלל של "שלי הכי גדול, שלי הכי טוב, וכל מי שחולק על דעתי ואין לי תשובה עניינית לענות לו, אז לפחות אכנס בו בכל הכוח ברמה האישית". נו, שיהיה לבריאות. אני מקבל דברים כאלה בחיוך, לא נעלב מחבורה פאתטית כזו.

עיני מישהו צרה בליאונה שלכם? זה באמת כבר מגוחך. רוצים לעורר את קינאתי ולגרום לי לרייר על מכונית אספנות שווה באמת? תראו לי סיטרואן DS משופצת כמו שצריך, ואני אשפיך ניטים... וגם זה כמובן עניין של טעם אישי. יש מספיק כאלה שלא סובלים אותה.

ולמי ששאל איזה מכונית קרעה לי את הכיס - פיזרתי מספיק רמזים, אבל בכל זאת: דייהטסו אפלאוז, שהוא באמת הרכב הכי עלוב בהסטוריה של תעשית הרכב. מצד שני זה בכלל לא מפליא - בהתחשב בעובדת היותה של דייהטסו חטיבה בטויוטה... עוד מותג-אליל עם אלפי חסידים שוטים כאן בארץ.

השניה היא סוזוקי באלנו, שעצבנה אותי הרבה-הרבה פחות מהאפלאוז, אולי כי לא אני שילמתי את החשבונות.... בכל מקרה, אם מישהו חושב בכיוון של משומשות כאלה (מי יודע, אחרי שקוראים את ההשתפכויות שלכם כאן אולי הוא עוד עלול לחשוב שגם הן יהיו "קלאסיות" בעוד 20 שנה...) אז שיכין את חשבון הבנק שלו, וישנן את מפת קוי האוטובוסים סביב מקום מגוריו...

יאללה. עייפתם אותי. תהנו.

• תוכן חדש...