Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6286 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי בעיה מוזרה ברכב, אולי יהיה לכם רעיונות בעניין.

כל עוד הרכב אינו נוסע במאמץ וזה בד"כ ככה החום נשאר במסגרת הנורמאלי ואין שום בעיה. 

אבל.. בד,כ זה קורה כשאני נוסע לירושלים, אז הרכב נמצא קצת יותר במאמץ וכאשר הוא עובר את גבול החצי במד החום (בערך 3 שנתות לאחר החצי) המאוורר ממשיך לפעול אבל כאילו שפתאום יש כיס אויר במערכת והאויר שיוצא מהצד השני של המאוורר נהיה קר פתאום.. כאילו פתאום אין מים במיכל בכלל וכמובן שהחום ממשיך לעלות ויש לחץ גדול במערכת.

העניין הזה חוזר כל פעם בדרך לירושלים (רק שם כי כנראה שבדרך הזו הרכב מתאמץ קצת יותר). ובדקתי אם יש מים לפני הנסיעה וכו.. והכל היה בסדר.

אני אציין גם שיש לי דליפה של מים מאד קטנה שעדיין לא איתרתי אותה (יכול להיות שבדפנות של הרדיאטור אבל לא בטוח) ופעם בחודש או משהו כזה אני ממלא ליטר או 2 מים.

הרכב הוא לנצ'יה קאפה 2,400 שנת 1998 ידנית.

פורסם

למדתי, ולא רק מכאן, שלהתחממות יכולות להיות כתריסר סיבות. ולא רק הרדיאטור.

יש לי בעיה דומה שהחלטתי שהקיץ אפתור כבר לגמרי. אצלי זה מאז שהחלפתי את הטרמוסטט המקורי שהיה ברכב,

שאולי, אולי לאורך זמן לא הצביע על הטמפרטורה הנכונה.

אחרי שאפתור הבעיה (מחריף ביחוד עם הפעלת המזגן, ונכון - במאמץ או האצה), אשוב אולי עם התרשמויות.

(וולוו 240 מצוינת, על הכביש מאוקטובר 1982 ורק משתבחת עם השנים)

פורסם

אז ככה, בעקבות התגובות אוסיף ש:

1. משאבת מים הוחלפה לפני שנה וחצי בערך לחדשה.

2. מאחר ואכן הייתה בעיה עם הטרמוסט כנראה אז הותקן תרמוסטט אחר שמפעיל את המערכת של האוורור 2 שנתות לפני החצי במד חום של הרכב.

באמת אחרי שהתקינו את הטרמוסטט היה שיפור גדול אבל עכשיו, כמו שאמרתי, במאמץ הוא מתחמם באופן בלתי נמנע גם אחרי החצי במד חום של הרכב. נראה כאילו אחרי שהוא עובר איזה 3 - 4 שנתות מהחצי "אין דרך חזרה", המאוורר מתחיל לפעול על "ריק" ולהוציא אויר קר והרכב רק ממשיך להתחמם.

כמו שאמרתי, יש כנראה דליפה מהרדיאטור (כנראה שיש הזעה מהדפנות של הרדיאטור)

אני אשמח אם תוכלו לומר לי על רעיונות שלכם.

פורסם

חסר לפעמים 2 ליטר מיים (נוזל קירור אני מקווה)?

כדאי לבדוק ולאתר את סיבת הדליפה, לדאוג שלא יהיה חסר נוזל קירור, ושמערכת הקירור אטומה לדליפות.

לבדוק שפנים הרדיאטור, נקי.

יש לבדוק שלא נגרם נזק לראש המנוע, לבדוק שאין פריצת קומפרסיה למע' הקירור, ולבדוק את כל שאר המרכיבים.

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

• תוכן חדש...