Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6283 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רוצה לדעת איך אני יכול לבדוק ממסר 4 או 5 רגלים?

ראיתי בפורום שצריך לחבר זרם לרגל 85 ו86 ואז צריך להישמע קליק, ואז צריך לבדוק התנגדות

אבל יש כמה דברים שלא הבנתי

התנגדות אני בודק בזמן שאני נותן זרם או שאני מפסיק לתת זרם ואז בודק התנגדות??

מה אני עושה אם הרגלים האחרות לא צריך לבדוק אותם איכשהו?

מה טווח ההתנגות שאומר את התקינות של הממסר? כי ראיתי שצריך להיות בין 75 ל 85 אבל בבדיקה שמישהו עשה יצא לו 45 ואמרו לא זה אולי לא חברה טובה, אז אני לא מבין איך יש לו 45 אום וזה תקין? מאיזה אום זה כבר לא תקין?

במידה ויש משהו לבדוק ברגלים האחרות אפשר לכתוב לי את זה במספר שעל הממסר ולא לרשום פיקוד, ערקה צרכן וכל מה שיש כי אני לא מבין מה זה כל רגל וזה מסבך אותי, אז אם אפשר במספרים זה יעזור לי יותר

תודה מראש.

פורסם

קודם כל הכל ענין של הוראות יצרן בכל מה שקשור להתנגדויות וכו' תבדוק איזה רגליים מפעילות את הממסר(משורטט בד''כ על הממסר עצמו) תן זרם... יש קליק? עובר זרם? מנתק זרם? סימן שהממסר תקין ככה בדקת את כל הרגליים אלה שמחברות ומנתקות ואלה שמעבירות את הזרם..

בהצלחה

מחפש את כל החלקים לקפריס כולל סוויטצ' סלון וחלקי פח... 0528567439-שי, או במייל [email protected].

פורסם

שיטה טובה ופשוטה יותר הנה להפעיל הממסר ע"י רגליים 85 ו86 ולהפעיל נורה דרך רגליים 30 (כניסת זרם מגעי הממסר) ורגל 87 (יציאת זרם מהממסר) ואם הנורה דולקת טוב אז הממסר תקין.

עוד אפשרות הנה לבדוק את פעולת הממסר ברכב עצמו כשהוא מחובר למקומו וזאת תוך ידיעה ברורה מה מתחבר אל כל רגל של הממסר כי צריך להזהר עם חיבורים אל מחשבי רכב שעלולים להינזק מחיבור לא נכון או העמסתם בזרם גבוה מדי מהמתוכנן עבורם.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם
שלום לכולם

ידידי רפי

הסבר מצויין מחזק את דבריך

חג שמח

שלום עופר

אתה עוסק בציוד מדחסים לרכב ?

אני רוצה לדעת איך אני יכול לבדוק ממסר 4 או 5 רגלים?

ראיתי בפורום שצריך לחבר זרם לרגל 85 ו86 ואז צריך להישמע קליק, ואז צריך לבדוק התנגדות

אבל יש כמה דברים שלא הבנתי

התנגדות אני בודק בזמן שאני נותן זרם או שאני מפסיק לתת זרם ואז בודק התנגדות??

מה אני עושה אם הרגלים האחרות לא צריך לבדוק אותם איכשהו?

מה טווח ההתנגות שאומר את התקינות של הממסר? כי ראיתי שצריך להיות בין 75 ל 85 אבל בבדיקה שמישהו עשה יצא לו 45 ואמרו לא זה אולי לא חברה טובה, אז אני לא מבין איך יש לו 45 אום וזה תקין? מאיזה אום זה כבר לא תקין?

במידה ויש משהו לבדוק ברגלים האחרות אפשר לכתוב לי את זה במספר שעל הממסר ולא לרשום פיקוד, ערקה צרכן וכל מה שיש כי אני לא מבין מה זה כל רגל וזה מסבך אותי, אז אם אפשר במספרים זה יעזור לי יותר

תודה מראש.

כך בחשבון

ממסרים יכולים לתעתע בך,ממסרים יכולים להראות רציפות ועדיין אינם תקינים

כל משקע שריפה או סימני שריפה על המגעים הפנימיים יכול להטעות

הוא יכול להדליק מנורה,אבל לא להיות מסוגל לספק צרכן גדול

לכן הטוב ביותר הוא לבדוק אותו עם צרכן שווה ערך לזה המחובר אליו

פורסם

אצלי בחיפושית ברגע שאני מחבר את המינוס או הפלוס יש תק של הממסר וכנראה שהוא גומר לי את המצבר.(אני מנתק אותו לאחר נסיעה אבל אני רוצה לדעת אם זה משם הזליגה)

על הממסר כתוב 40A והוא 4 רגלים.

בהזדמנות הראשונה אני יקנה אחד חדש.

אגב- לאחר שהאוטו מונע או לאחר סטרטר הממסר די חם.

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם
שיטה טובה ופשוטה יותר הנה להפעיל הממסר ע"י רגליים 85 ו86 ולהפעיל נורה דרך רגליים 30 (כניסת זרם מגעי הממסר) ורגל 87 (יציאת זרם מהממסר) ואם הנורה דולקת טוב אז הממסר תקין.

עוד אפשרות הנה לבדוק את פעולת הממסר ברכב עצמו כשהוא מחובר למקומו וזאת תוך ידיעה ברורה מה מתחבר אל כל רגל של הממסר כי צריך להזהר עם חיבורים אל מחשבי רכב שעלולים להינזק מחיבור לא נכון או העמסתם בזרם גבוה מדי מהמתוכנן עבורם.

אז לפי מה שאני מבין אני צריך לחבר בטריה לרגליים 85 ו 86 ואז לצאת מהמסר ברגליים 30 ו 87 למנורה?

אני הבנתי נכון?

אני יכול במקום מנורה לחבר רב מודד על מצב של מדידת זרם ולראות מה אני מקבל אם בכלל?

פורסם

בהרבה פעמים רב מודד יראה שמגעי הממסר תקינים אבל רק בזרימת זרם אמיתי דרך מגעי הממסר (פלטינות) יווצר בהן מפל מתח שבעזרת נורה גם יראה לעיין.

כפי שאמר לי פעם איזה רופא "זאת הקליניקה של השטח".

פורסם

בדיקת ממסר תבוצע באופן הטוב יותר כאשר הוא מותקן ברכב ומפעיל את הצרכן המחובר אליו. אם אין מנוס מלבדוק ממסר בחוץ יש לבצע זאת עם נורת ביקורת חזקה או צרכן חשמלי כבד מספיק להעמיס על הממסר.

גם אם עבר בהצלחה הממסר את הבדיקות הנ"ל זה לא יכול להעיד כי הוא תקין לחלוטין ונתקלתי בממסרים שלא עובדים לסירוגין ובבדיקה במוסך נראה שהם תקינים, רק החלפה לניסיון פתרה את התקלה. פתיחת אריזת הממסר ןבחינה פנימית של המגעות הראתה שני סוגי כשלים, מגעות מותכות ושרופות חלקית או גוף זר תפוס.

רפי, אולי גם תפרט איך לבדוק תקינות של דיודת הגנה פנימית של ממסר?

פורסם

ממסרי רכב לא אטומים הרמטית כי הם זקוקים לקירור וכבר פגשתי ממסרים עם חרקים קטנים לכודים בפנים וכמובן שגם מהיצור.

• תוכן חדש...