Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6325 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

הראש מנוע ברכב מגיע עת עת לסוף ימיו.

ברצוני לשאול:

1.כמה יעלה לי להזמין מנוע חדש מייבוא

ומה זאת אומרת מנוע חדש?

האם זה שווה את זה?

2.האם עדיף לעשות ראש מנוע?

וכמה זה יעלה?

תודה מראש

שיהיה יום מלבלב

פורסם

מנוע חדש באם קיים עולה לפחות אם לא יותר מכל הרכב .

לגבי מנוע מייבוא זה מנוע מפירוק מחו"ל - ז"א רכב שעבר תאונה בחו"ל .

כולם או הרוב אומרים שזה הרבה יותר טוב מאשר מפירוק מקומי .

לפי דעתי זה מאוד תלוי במי שטיפל ברכב - גם אם זה רכב מחו"ל .

למה לא לעשות אוברול , מקווה שאני לא מטעה אך לפי דעתי אחרי אוברול המנוע יהיה טוב יותר ממנוע מייבוא .

Sound Stream -Trantula 800.2

פורסם
מנוע חדש באם קיים עולה לפחות אם לא יותר מכל הרכב .

לגבי מנוע מייבוא זה מנוע מפירוק מחו"ל - ז"א רכב שעבר תאונה בחו"ל .

כולם או הרוב אומרים שזה הרבה יותר טוב מאשר מפירוק מקומי .

לפי דעתי זה מאוד תלוי במי שטיפל ברכב - גם אם זה רכב מחו"ל .

למה לא לעשות אוברול , מקווה שאני לא מטעה אך לפי דעתי אחרי אוברול המנוע יהיה טוב יותר ממנוע מייבוא .

מחדד את תשובתו של egra:

אין להשיג מנוע חדש לאפלאוז שלך בגלל העובדה הפשוטה שאין יותר את הדגם הזה כי הפסיקו לייצר אותו מלפני שנים. שכח מ"חדש" זה כדי לתפוס פראיירים.

מנוע מייבוא לאו דווקא טוב יותר ממנוע מפירוק מקומי, אך לרוב הוא כן. ניתן לבדוק באמת את כח המנוע רק לאחר הרכבתו.

למה לא אוברול, קודם צריך להבין מה כלול באוברול, וזה יותר מהשחזת ראש והחלפת רינגים. ועלות אוברול מלא אמיתי תעלה אלפים רבים, יותר מהרכבת מנוע מייבוא או מפירוק (ויתכן אף יחדיו).

יתכן והמנוע שלך יוכל להמשיך לנסוע עוד אלפים רבים לאחר שיפוץ וטיפול בבעיות הספציפיות במנוע. בדוק אצל מומחה בשיפוץ מנועים.

לעיתים פשוט יותר זול להחליף מנוע ולהמשיך לנסוע. ויש הרבה מנועי אפלאוז למכירה.

יש לך מגוון אפשרויות, הבחירה שלך.

ארז.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם

אם אתה מתכוון בסופו של דבר להחליףמנוע, החלף לדגם ה - HE נפח 1500, שייך לגראן מוב ושרייד קלאסיק, הספק כמעט זהה לאפלאוז, ויוצר עד שנתון 2004, יש מנועים מצוינים מיבוא בדגם זה!

אני אישית הרכבתי מנוע כזה ברכבו של אבי,מנוע שהיה במצב כמעט חדש, לפי בדיקה ויזואלית של מעברי מים, מתחת למכסה השסתומים וכו'.

הז***ן היחיד הוא שצריך לנסוע לעמדה מס' 1 לאשר את המנוע מכיוון שעושים שינוי נפח.

מנוע כזה עולה בין 2500 ל- 3500 ללא עבודה וחלקים נוספים.

צור

:twisted:הכל נראה בסדר אבל בעצם שום דבר לא בסדר.:twisted:

פורסם

לעניות דעתי כדאי להכנס להרפתקה הזאת רק אם אתה קשור רגשית לרכב.

החלפת מנוע/שיפוץ כמו שצריך עם כל מיני תוספות כאלה ואחרות "על הדרך" יכול להגיע לעלות של כ-7000 ש"ח!

כשאתה מחליף מנוע אתה יודע איפה זה מתחיל - מאד קשה לדעת איפה זה נגמר.

לדעתי, בהתחשב במצב שוק המשומשות - עדיף לגרוט ולעבור הלאה....

אם בכל זאת אתה רוצה לעשות את הפרוייקט הנ"ל אני ממליץ לך לקנות את המנוע ולהרכיבו במקום אחד, משום שאם תקנה מנוע בנפרד ותרכיב אותו במקום אחר, במקרה של מנוע לא תקין תצטרך לשלם עוד פעם פירוק והרכבה.

בנושא החלפת/שיפוץ מנוע יש לי נסיון טוב (כמה פעמים) עם "חץ מנועים" בחולון 03-5502507 גם מייבאים, גם משפצים וגם מרכיבים מנועים.

בהצלחה - בכל דרך שתבחר.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

צביקה ידידי היקר, שלום רב !

לצערי אינני מסכים איתך, הרכבת מנוע מיבוא, היא לא בגדר הרפתקאה, והעלות שציינת מעט מוגזמת, אם כי הסכום יכול להתקרב ל6 אפסים.

מצד שני אני מסכים עם ידידי צור, על הרכבת מנוע די מוצלח של שרייד קלאסיק, בעל 1500 סמ"ק, אך יתרונו שהוא בעל שנתון מתקדם יחסית.

לגבי עמדה מספר אחד לאישור, לא הייתי מודע לכך, ואני לא בטוח שלא ניתן לאשר זאת בכל משרד רשוי/ מכון רשוי בארץ.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

לי זה נשמע כמו זריקת כסף, זה הכל.

יש היום משומשות מצויינות בכלום כסף ולטעמי טובות בהרבה מאפלאוז עתיקת יומין.

בהנחה ו-6000 ש"ח שעולה שיפוץ מנוע בצורה מיטבית ייחסכו לטובת רכישת רכב אחר, יהיה אפשר להביא רכב מתקדם בהרבה בתוספת של 4000 ש"ח בלבד.

אם יוצאים מהנחה שהרכב עדיין נוסע ואפשר למכור אותו ב-2000 ש"ח לפחות, אזי מקבלים אפשרות לרכוש רכב טוב הרבה יותר בתוספת זניחה של 2000 ש"ח לעומת ההשקעה שכבר תוכננה.

זאת דעתי לגבי העלויות.

פורסם

אם הבעייה היא רק במנוע ושאר מכלולי הרכב במצב טוב .

אז אולי כדאי לעשות אוברול , שדיברתי על עשיית אוברול .

התכוונתי לפרק מנוע לחרוט בלוק , קראנק , ראש מנוע , סט אטמים קומפלט לראש מנוע , בוכונות , רינגים , החלפת רצועות טיימינג , מותחן טיימינג , משאבת מים , טרמוסטט , לבדוק צינורות מים , לנקות רדיאטור , החלפת ברגי ראש מנוע .

היכן שאני מטפל אני מעריך את כל העבודה בכ- 5,000 ש"ח לערך .

Sound Stream -Trantula 800.2

פורסם
לגבי עמדה מספר אחד לאישור, לא הייתי מודע לכך, ואני לא בטוח שלא ניתן לאשר זאת בכל משרד רשוי/ מכון רשוי בארץ.

בברכה

צביקה

צביקה,

צודק CHEVROLET בהערתו, שינוי נפח ו/או דגם מנוע מוביל לרישום המנוע רק בעמדה מס' 1.

אגב, גם מנועי 1.6 יש שני דגמים HD-E ו-HD-C. בחלק מרשיונות הרכב מצויין רק HD שהינו מנוע HD-C, כך שאם הותקן מנוע HD-E או אם לא צויין במפורש בשטר המכר איזה סוג מנוע הותקן, גם רישום זה יש לבצע בעמדה מס' 1.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם
צביקה,

צודק CHEVROLET בהערתו, שינוי נפח ו/או דגם מנוע מוביל לרישום המנוע רק בעמדה מס' 1.

אגב, גם מנועי 1.6 יש שני דגמים HD-E ו-HD-C. בחלק מרשיונות הרכב מצויין רק HD שהינו מנוע HD-C, כך שאם הותקן מנוע HD-E או אם לא צויין במפורש בשטר המכר איזה סוג מנוע הותקן, גם רישום זה יש לבצע בעמדה מס' 1.

בשטר המכר במקרים אלו מצויין רק HD , שהמנוע מקורי ברישיון הרכב רשום HD-E או HD-C , כאשר בשטר המכר שספק המנועים מנפק רשום רק HD ללא תת הדגם, בכל מקרה שניהם בעלי נפח זהה לכן זה לא משנה, על בלוק המנוע מצויין האותיות HD בלבד.

כנ"ל לגבי ה- HE , זה מה שמסומן על הבלוק בלבד, תת הדגם רשום ברישיון הרכב בלבד.

המנועים זהים לחלוטין חיצונית, פנימית זהים לחלוטין למעט השוני בקדח הצילינדר.

:twisted:הכל נראה בסדר אבל בעצם שום דבר לא בסדר.:twisted:

• תוכן חדש...