Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4608 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אז ככה קניתי אופל קורסה 99 אוטומת 1400, 77000 קילומטר.

יש לי אותו שלושה שבועות, ואני רוצה לעשות לרכב טיפול כמו שצריך ולשמור עליו.

עכשיו אני לא מבין במכוניות כלום ממש כלום אני חדש בתחום הזה.

אשמח אם תוכלו לעזור לי קודם כל במה זה אומר "טיפול גדול ונכון" לרכב, ואם יש המלצות לאיפה לעשות את זה? (אני מעכו אם זה עוזר).

יש גם כמה דברים שמפריעים לי אשמח אם תוכלו להסביר לי בקצרה מה הבעיה:

- האוטו קצת רועד וההגה כנ"ל רועד, האם יש אפשרות לעשות משהו שזה יפסק ? זה לפעמים חזק יותר ולפעמים חלש יותר.

- האם כשאני מגיע ל110-120 קמ"ש האוטו אמור לרעוד יותר מהרגיל? אני מרגיש אתזה בדוושה ובהגה במיוחד. (אני לא נוסע

במהירות הזו בדר"כ כי אני לא נוסע הרבה בכביש מהיר אבל בכל זאת אני רוצה לדעת מה הבעיה).

- קצת קשה לסובב את ההגה, נהגתי לפני זה על סיאט קורדובה 98 וההגה הרבה יותר קל. האם זה תכונה של האוטו או בעיה?

- בבדיקה לפני הקניה הטכנאי אמר לי שהקפיצים של האוטו עדיין מקוריים ולא החליפו אותם אף פעם, האם זה קריטי? וכדאי להחליף?

- בבדיקה הטכנאי אמר שיש זיהום גבוהה שיוצא מהרכב ושבטסט לא יעבירו אותי בגלל זה, הוא אמר לי לשים טופס שינקה את

מערכת הדלק, האם זה עוזר התוסף הזה? או שעדיף לעשות ניקוי כמו שצריך לכל מערכת הדלק במוסך? והאם זה משפיע על

הצריכה של הדלק?

זהו בכללי :) אשמח מאוד אם תוכלו לעזור לי לפני שאני הולך למוסך כדי שאני ידע לפחות מה להגיד ושלא עובדים עליי וכאלה

כי המוסכים בארץ דיי גנבים :)

תודה רבה מראש לכל אחד שעוזר או מנסה לעזור :)

ארטיום

פורסם

שלום רב,

ראשית כל תתחדש.

רכב\הגה רועד, יכול לנבוע מחוסר בלחץ אוויר בצמיגים, יש לבדוק לחץ אוויר ולמלא ע"פ הוראות יצרן, בדרך כלל בפנים הדלת של הנהג יש מדבקה עם לחץ האוויר שקבע היצרן (נראה לי שאצלך זה דווקא בדלת של מיכל הדלק). ולא, במהירות של 120 קמ"ש רכב לא אמור לרעוד משמעותית.

חכה לתגובות של אחרים בקשר לשאר הדברים :D

Hyundai I20 Inspire 2010

פורסם

רכב נהדר, תתחדש.

רעידה כזו יכולה לנבוע גם מבעיה באיזון גלגלים. עלות זניחה.

תשים לב אם ההגה מושך לצד כלשהו בזמן נסיעה - זה יכול להעיד על כיוון פרונט לקוי. במקרה כזה גם הצמיגים הקדמיים יהיו שחוקים במידה לא אחידה (פנים לעומת חוץ). עד כמה שאני יודע זה לא אמור לגרום לרעידות אבל כדאי לבדוק בכל זאת.

לגבי שאר הדברים: אתה יכול להתחיל עם יישור קו ולעשות לרכב טיפול מלא הכולל החלפת שמן, פילטרים וכדאי מאד גם החלפת נוזל קרור ביחוד אם הוא נראה בצבע חום. כדאי מאד להשתמש בחומרים איכותיים - שיקולי העלות תועלת מצדיקים מאד.

באותה ההזדמנות צריכים גם לבדוק בלמים.

נראה לי שבדגם זה יש כבר את המנוע החדיש יותר - ECOTEC, אם כן אזי אמורה להיות לו שרשרת טיימינג ולא רצועה. אם זו עדיין רצועה, כדאי לבדוק מתי החליפו אותה לאחרונה ומתי צריך להחליפה לפי הוראות יצרן (ק"מ או זמן).

שיהיה בהצלחה

פורסם

נראה לי שבדגם זה יש כבר את המנוע החדיש יותר - ECOTEC, אם כן אזי אמורה להיות לו שרשרת טיימינג ולא רצועה. אם זו עדיין רצועה, כדאי לבדוק מתי החליפו אותה לאחרונה ומתי צריך להחליפה לפי הוראות יצרן (ק"מ או זמן).

שיהיה בהצלחה

מנוע אקוטוק מגיע עם רצועה לכל דבר, אתה מדבר על דגם מנוע X14XE, שיש בו רצועת טימינג בריאה וחזקה.

פורסם

תודה רבה לכולם על העזרה,

יש עדיין כמה שאלות שלא נענו אני יחכה :) יש סבלנות..

בעניין של להחליף שמן ומי קירור, האם לאוטו\דגם הספציפי הזה יש שמן מסויים שצריך ? יש המלצות למשהו טוב ?

תודה רבה לכולם :)

• 4 שנים מאוחר יותר...
פורסם

תתחיל שלב שלב...

טיפול 10,000. אני ממליץ על החלפת כל הפילטרים כולל מסנן דלק ופלאגים, היות שאתה לא יודע מתי הוחלפו לאחרונה.

תתעקש על שמן איכותי. לדעתי הצמיגות הרצויה 10/40W חצי סינטטי מחברה טובה. אם אתה מהפדנטים, נסה סינטטי מלא...

בנוגע לרעידות כמו שכתבו לך - הגיוני שזה קשור לאיזון גלגלים, שאתה זה אתה עושה בפנצ'ריה, עדיף לחפש פאנצ'רמאכר מקצועי כדי שהאיזון יהיה איכותי.

אם קיימת משיכה ימינה/שמאלה - מדובר בכיוון פרונט שאותו עושים במכון לכיוון פרונט. העלות בד"כ 200-300 ש"ח.

לפני שאתה מבצע כיוון פרונט כדאי לבדוק את מצב הצמיגים.

לגבי הבולמי זעזועים/קפיצים - סביר להניח שברכב עם 77,000 ק"מ הבולמים יהיו עדין במצב סביר ושמיש. לא רואה כל צורך בהחלפה אלא א"כ הם נוזלים/האוטו קופץ מספר פעמים (אתה נשען על מכסה המנוע מעל אחד הגלגלים ונותן דחיפה כלפי מטה, הרכב צריך לחזור בפעם אחת למקומו. אם הוא עולה ויורד כמה פעמים - כנראה הבולמים תקולים)

אל תשתגע יותר מדי ותחפש איפה להוציא/להשקיע כרגע, חוץ מהטיפול הרצוי שהזכרתי כך מרווח נשימה וסע על האוטו עוד כמה שבועות, יתכן ותעלה על דברים נוספים שצריכים טיפול.

בנוגע לזיהום האויר, זה יכול להיות תלוי בהמון דברים, כמו ממיר קטליטי, חיישן חמצן, חיישן למדה, כל אלה לא זולים ומסתכמים בכמה מאות שקלים וצפונה... דבר כזה צריך לפתור אצל בעל מקצוע מומחה, חבל שתתחיל לשפוך כסף בשיטת 'נסה'. מתחיל להחליף משהו, לא עוזר? יאללה חיישן הבא... לא עוזר? יאללה חיישן הבא.. בשביל זה יש מחשב וסורק תקלות :)

תוסף פחות מומלץ, לי היה ניסיון ברכב שמאז שהוספתי K44 כנראה שפיח שהיה במיכל הדלק עבר למערכת ההצתה איפשהו ומאז האוטו קרטע ועשה בעיות. שוב - לדעתי ברכב ישן -לא מומלץ.

תתחדש!

דור

פורסם
אחלה רכב

וואלה?

עוד לא פגשתי בעלים של אחד שהיה מרוצה ממנו ושלרכב לא צצה בעיה חדשה כל שבוע.

והכרתי כמה כאלה...

לא סתם הם נעלמו מהראדאר לכמה שנים טובות.

לפותח השרשור - בהצלחה

כבר חתמתי...

• תוכן חדש...