Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6424 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

התכוונתי לצורך נוסף, לא רק לטיונר, כי היום בכול מכשיר יש טיונר ברמה מספיק טובה.

בוקר טוב :-P

תחליף אנטנה :idea:

:-D

אהבתי

עכשב לעניין, יש כזה דבר כמו טיונר לוויני במיוחד לרכב, ומתחבר למכשרים ספציפים, אני בזמנו רציתי לקנות ובסוף ירדתי מזה.

תרחיב, אולי יש כאלו שמוכרים בארץ, ואם לא אז מחו"ל.

בהצלחה

פורסם

"תחליף אנטנה", "תוסיף מגבר אנטנה". מה קרה?

הבחור אפילו לא ציין איזה רדיו יש ברשותו. אולי זה רדיו מהמבצע של 400 שקל ושישה רמקולים חינם של אוטו דיפו? המכשירים האלה קולטים רדיו בצורה נוראית, וההגברה הזולה והמעוותת שלהם לא מוסיפה איכות.

אביש, כמו שכבר רשמו לך, מכשיר ממותג (ע"ע JVC, פיוניר, קנווד, אלפיין, קלריון) לכולם יש טיונר מצויין גם בדגמים הפשוטים. מצד שני, בהרבה איזורים בארץ יש בעיות קליטה כאלה ואחרות ואין איכות שמיעה מצויינת ונקיית רעשים לחלוטין באף אחד מהמכשירים. ביום שיהיה לנו רדיו לוויני או שידורי רדיו ב HD נדבר :wink:

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אתה מדבר על רדיו לווייני ועל רדיו בשידורי RF

אם זה FM או AM - אין מה להשוות כאן בין השניים לשידורי רדיו בלוויין - זה שני דברים שונים.

תיכנס לאתר של ראדיושאק ותקרא קצת לגבי משדרים (ממש יחידות ראש לרכב) של סיריוס ושל XM

או שזה MX... יש שתי חברות עיקריות בארה"ב כרגע שמתחרות על השוק הזה.

www.radioshack.com

והנה לינק קצת יותר מדוייק

http://www.radioshack.com/family/index.jsp?categoryId=2032320

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

מצטער - אבל זה שמעלי, התשובה שלך נובעת מחוסר הבנה מסויים.

כל הרדיו-דיסקים למינם הם סה"כ מקלטי רדיו, קליטה טובה יותר מתבטאת בתחנה שמשדרת סיגנל יותר חזק, להיות באזור שיש בו פחות מיסוך ופחות הפרעות לתדר כמו תחנות פירטיות למינן ובסופו של דבר טיבה של הקליטה בכלל נמדדת לפי טיב האנטנה שיש לך ברכב.

כל רדיו דיסק הכי פשוט והכי ממוצע יקלוט לך היום רדיו מצויין - השאלה מה טיב האנטנה שמחוברת לרדיו דיסק הזה.

אורך האנטנה חשוב מאוד, המוליכות שלה, הסיכוך של הכבל שלה והחיבור שלה לגוף הרכב הם החשובים.

האנטנות הכי טובות הן לרוב האנטנות הפשוטות יותר שפשוט מתקינים מחוץ לרכב ומושכים אותן עד הסוף, בעיקר האנטנות החשמליות - תמיד קלטתי איתן נהדר, עד היום אני שומר אחת. שים לב לא אנטנה אלקטרונית שפועלת על מגבר, אלא אנטנה חשמלית שעולה ויורדת לבד...

אנטנה לקליטת תחום FM בתדרים של 88 עד 105 מגה-הרץ צריכה להיות באורך של מטר פחות או יותר בשביל לספק קליטה טובה.

תשים לב שאנטנת 1288 (אנטנה צבאית - הייתי בחיל קשר...) בצבא בתחום התג"מ (תדר גבוה מאוד) שהוא 20 עד 100 מגה הרץ היא באורך של איזה מטר שמונים - ככל שהתדר גבוה יותר האנטנה קצרה יותר - לכן אנטנה לתחום של 88 עד 100 וקצת יותר תהיה משהו כמו שמונים ס"מ עד מטר עשרים ברוב המקרים בשביל לקבל קליטה אידאלית.

היום יש נטיה במכוניות חדשות לעשות כל מיני אנטנות קטנות, סנפירים, מגברים פנימיים, אנטנה קצרה על הגג - ברוב המכוניות האלה הקליטה מלווה הרבה פעמים ברעשים והפרעות, רק כשהסיגנל ממש חזק ונמצאים בשטח פתוח ונמוך יחסית יש קליטה נקייה באמת - וזה מנסיון רב עם הרבה רכבים כאלה.

אז - רוצה קליטה טובה יותר? תשקיע באנטנה מתאימה יותר.

וגם תשים לב לכל מיני שטויות היום כמו פונקציות של TA (הודעות תנועה) PTY (תחנה מועדפת) שגורמות לרדיודיסק שלך לקפוץ ללא שליטה לתחנה מסויימת שבחרת בטעות, אפילו אם זה במהלך שמיעת דיסק...

בהצלחה.

לדעתי מה שאתה אומר ממש לא נכון, יש לי עכשיו הונדה סיויק 2008 האנטנה שלה מובנת בתוך השמשה האחורית, והקליטה ברדיו ממש מעולה (מערכת מקורית של האוטו), קולטים גלגלצ 107 ממש טוב.

לעומת זאת בסובארו DL שיש לנו יש מכשיר PIONEER מדגם די ישן בערך משנת 2004, האנטנה בסובארו DL כזאת שנשלפת ידני בערך באורך של 80ס"מ , ועם הרדיו דיסק הזה בכלל לא קולטים גלגלצ 107.

פורסם

חבל קצת לצטט תגובה שלמה בשביל משפט אחד :wink:

בנוגע למה שאתה ציינת, הזכרת לי משהו שאולי יועיל לשרשור.

האנטנה שלה מובנת בתוך השמשה האחורית, והקליטה ברדיו ממש מעולה
נתקלתי לפני כמה שנים באותו סוג של אנטנה, לפחות ע"פ התיאור, ברכב של חבר (אופל ווקטרה). הקליטה הייתה לא פחות ממדהימה.

מה שהרשים אותי היה כשעברנו במנהרה של כביש בגין בירושלים, מקום חסר קליטה בדרך כלל, והרדיו המשיך לעבוד בלי שום בעיה.

מעניין איך מיושם העניין, יש למישהו מושג?

האם מדובר בשילוב עם מפשיר האדים בשמשה, ואם כן - האם ניתן 'לשפצר' חיבור שכזה במכוניות אחרות?

מקווה שהוספתי נקודה למחשבה,

צביקי

Ford Fiesta Ambiente 2012

Ford Focus Active Tourer  2020

Magenta Workshop

פורסם

זה בגלל שבמערכות כאלה חוץ מהאנטנה עצמה משתמשים בכל מיני מתאמי אורך גל וגם לקוחים את החוט של האנטנה בחשבון - משקיעים בזה המון מחשבה.

במקרים שאני מכיר הקליטה לא משהו ברוב המקרים, עד היום האנטנה הכי טובה והמקלט הכי טוב שהיו לי זה רדיו דיסק פשוט של פנסוניק (שהיה סוס עבודה רציני למען האמת ועד היום מורכב ועובד באחד הרכבים במשפחה) ואנטנה חשמלית.

הקליטה שיש לי היום עם האלפיין 9853 והאנטנה המקורית של הטויוטה לא משהו -אבל זה גם בגלל שחיבלתי קצת בכניסת האנטנה :?

לגבי רדיו לווייני - כן, זה ליגה אחרת לגמרי של סאונד, צליל דיגיטלי באיכות מקור שרץ על כל הספקטרום של התדרים ולא כמו רדיו רגיל שמנגן מתחת ל18 קילוהרץ, משלמים לפי שעות וזה ממש לא סיפור יקר במיוחד.

שווה למי שאוהב רדיו ורוצה אין ספור תחנות רדיו.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

כמהנדס רדיו שמתכנן גם אנטנות - האנטנה הטובה ביותר היא אנטנה מתכתית ארוכה - מוט - הבולטת מעל גוף המכונית ועדיף שהיא תהיה על גג הרכב, זה יכולה להיות אנטנה חשמלית או קבועה.

קבוצת האנטנות הנחותות יותר הם אנטנות מודפסות על חלון או אנטנות סנפיר, זה לא אומר שלא קולטים טוב אם אנטנות כאלו אלא זה אומר שבתנאים קשים (תלוי באיזור הכיסוי) שסיגנל הקליטה נמוך אנטנת מוט על הגג תקלוט טוב יותר.

פרמטר נוסף המשפיע על הקליטה הוא אורך הקואקס מהאנטנה למקלט הרדיו, ככל שהקואקס ארוך יותר בתנאים קשים יהיה קיים קושי בקליטת הסיגנל.

פרמטר נוסף - איכות הטיונר, מהו הרעש העצמי של הטיונר ככל שהרעש גבוה יותר בתנאים קשים הסיגנל הניקלט ימוסך על ידי הרעש של הטיונר ולא תהיה קליטה טובה כמו כן מתווספים פרמטרים תיכנוניים נוספים של המקלט שלא אכנס אליהם.

• תוכן חדש...