Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6486 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חבר'ה

אנחנו מחפשים רכב.. יד 2 אבל .. חדש (שנת 08 וההתלבטות היא בין מאזדה 3 5 דלתות 2.0 ליטר לבין הונדה סיוויק..

מה שחשוב לנו ברכב זה שהוא יהיה בטיחותי ...חסכוני עד כמה שאפשר בדלק...

וכמובן שיסע כמו שצריך .. אמין וכו'...

מה דעתכם? איזה רכב עדיף ... מבין השתיים?

פורסם

לדעתי רכישת רכב יד 2 חדש דווקא מפרטי יכול להיות דבר מסוכן. יתכן ומדובר ברכב לימון שהתיל לעשות בעיות מרגעים הראשונים, יתכן ומדובר בזיופים מתוחכמים כאלה ואחרים וכו' וכו'. מאחר ומחירם של הרכבים כאלה איננו רחוק מהמחירונים בסוכנויות ובהלקח בחשבון את העובדה שכיום נהוג לתת שם הטבות וצ'ופרים רבים - הייתי מציע לך לשקול שוב את הדברים - האים שווה לך לקחת את הסיכונים הנ"ל בגלל כמה אלפי ש"ח בודדים.

פורסם

יד שנייה אינו בהכרח רכב לימון, אלא לעיתים רכב חדש לחלוטין (אפס קילומטרים) שלא נמכר ועמד במחסני היבואן במשך שנה ומעלה, ועפ"י התקנות החדשות של משרד התחבורה, היבואן חייב לבצע לו הליך רישוי, הכולל הוספת יד.

יש גם רכבים שנרכשים ע"י חברות השכרה/ליסינג ומתבררים כמיותרים (אין ביקוש בהשכרה, ביטול עיסקת ליסינג וכו'), גם הם לא נסעו, פשוט טעויות אנוש של מי שמזמין את הרכבים.

רכבים אלה יימכרו תמיד בהנחה גדולה יחסית - ומי שלא נוסע על ידיים, אלא על רכב - עושה את שיקול גובה ההנחה מול הפסד הערך הצפוי במכירה.

לפיכך - צריך לשקול כל מקרה לגופו.

פורסם
יד שנייה אינו בהכרח רכב לימון, אלא לעיתים רכב חדש לחלוטין (אפס קילומטרים) שלא נמכר ועמד במחסני היבואן במשך שנה ומעלה, ועפ"י התקנות החדשות של משרד התחבורה, היבואן חייב לבצע לו הליך רישוי, הכולל הוספת יד.

יש גם רכבים שנרכשים ע"י חברות השכרה/ליסינג ומתבררים כמיותרים (אין ביקוש בהשכרה, ביטול עיסקת ליסינג וכו'), גם הם לא נסעו, פשוט טעויות אנוש של מי שמזמין את הרכבים.

רכבים אלה יימכרו תמיד בהנחה גדולה יחסית - ומי שלא נוסע על ידיים, אלא על רכב - עושה את שיקול גובה ההנחה מול הפסד הערך הצפוי במכירה.

לפיכך - צריך לשקול כל מקרה לגופו.

לגמרי מסכים איתך ואין בינינו ויכוח - הרי הדגשתי כי מדובר ברכבים דווקא מיד פרטית. אילו ישנה ההזדמנות למצוא רכב יד 2 עם 0 קם ממוסד רציני כמו יבואן או חברת ליסינג גדולה כפי שתיארתה - ודאי מדובר בעיסקה לא רעה. אך לדעתי עיסקות מסוג זה ברכבים מדוברים (מאזדה, סיוויק ) הרי נחלתם של המקורבים והמיוחסים למינהם. סביר להניח שאדם רגיל מהישוב ילך לג'ונגל של האתר יד 2 או חלילה למגרשים למינהם - ושם יש לו ההזדמנות להתקל ברכבי לימון ובעיות כאלה ואחרות.

פורסם
ההבדל במחירים נע בין 10-15 K ....

בכל מקרה שאלתי היא איזה רכב עדיף..?

ההבדל מתקזז מפני שתפסיד כמה אלפי ש"ח במכירה בגלל היד הנוספת וכמו כן בגלל ההטבות שכרגע נותנים היבואנים. כך למשל באולמות המאיר זוכים חברי המועדון הוט בהנחה של 4000 ש"ח על הסיוויק הבסיסי. למעשה כל לקוח מתעקש יכול לזכות בהטבה זו. ההטבה על הסיוויק המאובזר יכולה להגיע למספר 5-ספרתי.

לטעמי האישי סיוויק עדיף על מאזדה גם בגלל החיסכון בדלק, גם בגלל כיול המטלים וגם בגלל העיצוב.

פורסם
ההבדל מתקזז מפני שתפסיד כמה אלפי ש"ח במכירה בגלל היד הנוספת וכמו כן בגלל ההטבות שכרגע נותנים היבואנים. כך למשל באולמות המאיר זוכים חברי המועדון הוט בהנחה של 4000 ש"ח על הסיוויק הבסיסי. למעשה כל לקוח מתעקש יכול לזכות בהטבה זו. ההטבה על הסיוויק המאובזר יכולה להגיע למספר 5-ספרתי.

לטעמי האישי סיוויק עדיף על מאזדה גם בגלל החיסכון בדלק, גם בגלל כיול המטלים וגם בגלל העיצוב.

הבנתי.. לא בדקתי את הנושא בהונדה.. הייתי במאזדה ושם הם לא בדיוק מתלבהים למכור.. שלא נדבר על הנחה.. רוצה תקנה לא רוצה? יבוא מישהו אחר.. זאת הגישה שם ...

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1011959&postcount=11

***עריכה - ההודעות הבאות שלך ללא סימני פיסוק ועם נקודות תמחקנה. ראה והזהרת. זה פורום רכב, לא צ'אט של כיתה ג'1 ***

פורסם
הבנתי.. לא בדקתי את הנושא בהונדה.. הייתי במאזדה ושם הם לא בדיוק מתלבהים למכור.. שלא נדבר על הנחה.. רוצה תקנה לא רוצה? יבוא מישהו אחר.. זאת הגישה שם ...

בטח שהם לא יתלהבו

אני לא חושב שיש עוד רכב במחיר הזה שנותן מחיר-תועלת טוב יותר.

במחיר של המאזדה היא הכי משתלמת ( רק הדלק קצת מפריע \: ).

בהונדה איתנו הם יצאו "פראיירים", לא הורידו לאבא שלי 600 שקל והפסידו עסקה, מבחינתי היום אני אומר מזל שזה היה ככה, כי המאזדה הרבה יותר מהנה מהונדה ללא תוספות.

ולגבי ההנחה, אתה רואה מכוניות שלהם כמו חול, ובגלל אותו עניין של תחרות ( שאין בתקציב הזה מכוניות שיכולות להתחרות איתה, לדעתי ) הם לא ממש מורידים במחיר.

פורסם

קשה לי לדעת אם ההצלחה של מאזדה בשוק שלנו מוסברת על ידי איכותה ותמורתה המיוחדת למחיר או על ידי כוחו המיוחד של אדון תשובה. אני בכול אופן אהבתי את המאזדה יותר מאימפרזה B3 אך פחות מסיוויק.

פורסם

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1011959&postcount=11

***עריכה - ההודעות הבאות שלך ללא סימני פיסוק ועם נקודות תמחקנה. ראה והזהרת. זה פורום רכב, לא צ'אט של כיתה ג'1 ***

כשאתה אומר "לא מתלהבים למכור" אתה מתכוון להגיד שסוכני המכירות העדיפו שתצא מהסוכנות ותקנה רכב אחר או שפשוט לא עשו לך הנחה בגובה שחשבת עליו? משהו בסגנון של 5000-15000 ש"ח?

בטח שהם לא יתלהבו

אני לא חושב שיש עוד רכב במחיר הזה שנותן מחיר-תועלת טוב יותר.

במחיר של המאזדה היא הכי משתלמת ( רק הדלק קצת מפריע \: ).

בהונדה איתנו הם יצאו "פראיירים", לא הורידו לאבא שלי 600 שקל והפסידו עסקה, מבחינתי היום אני אומר מזל שזה היה ככה, כי המאזדה הרבה יותר מהנה מהונדה ללא תוספות.

ולגבי ההנחה, אתה רואה מכוניות שלהם כמו חול, ובגלל אותו עניין של תחרות ( שאין בתקציב הזה מכוניות שיכולות להתחרות איתה, לדעתי ) הם לא ממש מורידים במחיר.

בהונדה יצאו פראירים?

אבא שלך לא קנה את הרכב שהוא רוצה בגלל שלא הורידו לו 600 ש"ח?

אתה שומע מה אתה אומר? לא חבל?!

קשה לי לדעת אם ההצלחה של מאזדה בשוק שלנו מוסברת על ידי איכותה ותמורתה המיוחדת למחיר או על ידי כוחו המיוחד של אדון תשובה. אני בכול אופן אהבתי את המאזדה יותר מאימפרזה B3 אך פחות מסיוויק.

אתה טוען שלמר תשובה יש כוחות על?

מסכים איתך,גם אני אוהב את הסיויק יותר מהמאזדה.

למה לקוחות ישראלים לא יכולים לקנות בלי הנחה,

או בלי הנחה משמעותית?

אנשים קונים הנחות או רכבים,

תקנו רכב כי אתה רוצים את הרכב ולא בגלל שאתם מרגישים שעשו לכם אחלה הנחה.

מערכת שיקולים קלולקלת לחלוטין...

פורסם

לפחות עצלי ההנחה בקניית רכב חדש משחקת תפקיד חשוב אך לא מכריע. לראייה - בעט שקניתי את רכבי הייתה הנחה קצת יותר משמעותית על ניסן נוט (20,000 ש"ח) והרכב נמכר במחיר של סופר-מיני. אך בכול זאת העדפתי לשלם 35,000 ש"ח יותר על רכב אחר מפני שאהבתי אותו הרבה יותר.

ההנחה על רכב חדש מקזזת את נפילת הערך ברגע שהוא יוצא מהסוכנות. אגב, לדעתי יתכן וחברת מאיר עושה over-pricing על הונדות. כך למשל בחו"ל הסיויק הבסיסית בא פחות או יותר באותו המחיר כמו מזדה 3, קורולה או אימפרזה הבסיסיים. אך משום מה כל אלה עצלינו הוכנסו לקבוצת רישוי 2, ואילו המחירון של סיויק מתייצב כמעט בתוך קבוצה 4. יתכן וישנם משקי איבזור כאלה ואחרים שאינני יודע עליהם, אך בכול אופן ההנחות הנוכחיות במאיר נראות לי מוצדקות ואף הכרחיות.

פורסם

אתה צודק שההנחה מקזזת את ירידת הערך, אבל...

מה קורה לשוק המשומשות מתי שהיבואן עושה הנחות חריפות כל כך-המחירון נופל

איך מרגיש לקוח ששילם עם מיטב כספו את המחיר המלא על הרכב-מרומה וממורמר

מה קורה ללקוח שיש לו רכב בן שנה-שנתיים והוא רוצה למכור אותו אך במחיר הפסד כי אפשר לקנות רכב חדש אצל היבואן בכמה אלפי שקלים בודדים מעל המחיר מחירון של הרכב המשומש?- הוא מפסיד המון כסף במכירה/נתקע עם הרכב/מרגיש נדפק.

זה למה לא עושים הנחות על רכבים בדלק מוטורס.לטובת המותג ולטובת הצרכנים!

פורסם

אני כעיקרון מסכים איתך. רק יש לזכור כי שיקוליו של המוכר הפרטי לאו דווקא זהות לאלו של היבואן. כאשר הראשון ברוב המקרים יכול לדחות את המכירה או בכלל לוותר עליה במידה ומצב השוק לא נראה לו, לא כך המצב עצל היבואן. לכן מחירי המשומשות לאו דווקא צמודות למחירי החדשות, אך כמובן קיים ביניהם קשר כלשהו. לדעתי פעם ההפרש בין המחירים הנ"ל יכול להתרחב, פעם להצטמצם. אני סבור שבתקופות המבצעים כמו כיום ההפרש מצטמצם וקניית רכב חדש ניהת אטרקטיבית יותר מבעבר.

יחד עם זאת ביצעתי את הרכישה תוך ידיעה ברורה כי רוב הסוכויים שבסוף דצמבר אוכל להסיג מחיר טוב יותר. יתכן אף כי בשנה הבעל"ט המחירים יהיו אף נמוכים יותר, אבל גם יתכן שלא. בסך הכל הרכב לא נועד למטרת הרווח אלה להנאה. מאחר ואינני מתכוון למכור את הרכב, מחיר המחירון חשוב לי רק לצורך מקרי הביטוח (גניבה, אובדן כללי). במידה ולא קורה לי דבר - לא הכפת לי שהיבואן ימכור בחצי מחיר, עליי זה כבר לא משפיע ישירות.

פורסם
בהונדה יצאו פראירים?

אבא שלך לא קנה את הרכב שהוא רוצה בגלל שלא הורידו לו 600 ש"ח?

אתה שומע מה אתה אומר? לא חבל?!

כן, הם הפראיירים.

אנחנו כלקוחות חוזרים ( כמו שאמרתי, יש לנו סיוויק ES 2007 ), ביקשנו הנחה שמגיעה לנו והסוכן אמר שלא ( היה משהו בקטע עם הדלק לשנה ועוד משהו שהיה להם, והם הסכימו לתת לנו רק אחד מהם למרות שהם לא קשורים אחד בשני ).

אגב, הקטע המצחיק, שאחרי שבוע הם התקשרו יפה מאוד וביקשו שהוא יבוא להזמין, אבל זה היה מאחור מדי והוא כבר הזמין את המאזדה, מזללללללל!!!!!!!!!!

קשה לי לדעת אם ההצלחה של מאזדה בשוק שלנו מוסברת על ידי איכותה ותמורתה המיוחדת למחיר

אמרתי, האיכות פלסטיקים נופלת מההונדה, אבל היא נותנת תמורה מעולה לכסף ( לפחות ה 3 שלנו ).

• תוכן חדש...