Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6497 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במוסך אמרו לי שצריך להחליף טיימינג כל 3 שנים (הוחלפה לפני 3 שנים בדיוק) ונתנו הצעת מחיר של כ1000 ש"ח כולל עבודה.

מוסך מורשה כמובן של פיג'ו וסיטרואן.

אז כל כמה זמן מומלץ להחליף???

• תגובות 69
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
580 ש"ח עבודה על הטיימינג? כמה זמן לוקח ל'מקצוענים' להחליף את הטיימינג? אולי במחיר מחשבים גם את העובד וגם את העיניים היפות של ההנהלה שצופה מרחוק?

הראיה הצרה (מאוד) שלך כלפי נותני השירות היא בגדר בדיחה.

כשאתה נכנס למוסך(מורשה) אתה לא משלם פר דקה לעובד כמה זמן שלוקח לו להחליף טיימינג. אתה משלם (חוץ מהשכר ברוטו של העובד) גם חלק מהמיסים שקורת הגג של המוסך מוקמת בו ואפילו חלק מהממשכורת של הפקידה, מנהל המוסך, החניה בחוץ ועוד ועוד.

מה לעשות, המוסך לא מוקם לשם שמיים (או סעד בשבילך) ובשביל להתקיים צריך לקחת את כל ההוצאות בחשבון, בדיוק כמו שתבדיל בין קניה ואחזקה של דירה בצפון תל-אביב לבין קניה ואחזקה של דירה באופקים או באר-שבע. זה גם בדיוק ההבדל בין לשבת במסעדה טובה בתוך קניון לבין לשבת במסעדה אחרת (ולאכול אוכל הרבה יותר טוב) באותו הכסף ואף פחות - באף אחד מהמקרים אתה לא משלם רק על חומרי הגלם והמשכורת של השף.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
אכן כן. C5 2002 2.0

נדמה לי שבמודלים הללו ההמלצה היא כן ל-3 שנים או 90K ק"מ.

מומלץ לא למתוח את הגבול (תרתי משמע). ראש מנוע זה כואב (בכיס).

פורסם
הראיה הצרה (מאוד) שלך כלפי נותני השירות היא בגדר בדיחה.

כשאתה נכנס למוסך(מורשה) אתה לא משלם פר דקה לעובד כמה זמן שלוקח לו להחליף טיימינג. אתה משלם (חוץ מהשכר ברוטו של העובד) גם חלק מהמיסים שקורת הגג של המוסך מוקמת בו ואפילו חלק מהממשכורת של הפקידה, מנהל המוסך, החניה בחוץ ועוד ועוד.

מה לעשות, המוסך לא מוקם לשם שמיים (או סעד בשבילך) ובשביל להתקיים צריך לקחת את כל ההוצאות בחשבון, בדיוק כמו שתבדיל בין קניה ואחזקה של דירה בצפון תל-אביב לבין קניה ואחזקה של דירה באופקים או באר-שבע. זה גם בדיוק ההבדל בין לשבת במסעדה טובה בתוך קניון לבין לשבת במסעדה אחרת (ולאכול אוכל הרבה יותר טוב) באותו הכסף ואף פחות - באף אחד מהמקרים אתה לא משלם רק על חומרי הגלם והמשכורת של השף.

איציק

איציק , אני מסכים איתך לחלוטין,

הבעיה אצלי היא עם מקומות שכביכול נחשבים יוקרתיים ואיכותיים ועושים עבודה כמו הפרצוף שלהם וגובים עליה הרבה כסף.

אני מוכן לשלם הרבה כסף על איכות, אבל לשלם הרבה כסף ושירקו לי בפרצוף (כמו שקרה לי במוסכי צ'מפיון וגם במוסכי לובינסקי כשהיתה לי פיג'ו) אני לא מוכן.

הבעיה עם אנשים כמו WONDERED (שאין לי שומדבר אישי נגדו) שהם אמנם מאוד אוהבים את הסיטרואן שלהם מצד אחד,

אבל מצד שני לא מוכנים להשקיע בו את הממון המתאים כדי לתחזק אותו כמו שצריך , ומדלגים עם הרכב מחאפר אחד לחאפר שני , מה שגורם לרכב שגם ככה רגיש יותר מאחרים, לההפך לרכב בעייתי.

במיוחד כאשר חאפר א' לא יודע מה חאפר ב' עשה, והרכב הופך להיות טלאי על טלאי.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

תראה, אייל, שנינו יודעים שהרמה המקצועית (כמעט בכל תחום אליו נפנה) אצל רוב בעלי המקצוע היא לא מדהימה בלשון המעטה - ואני לא מדבר רק על ענף הרכב אלא גם על שאר הענפים שגורפים כמויות אדירות של כסף.

המעטפת בה נמצאים מוסכי היבואנים היא, הלכה למעשה, העתיד (עד כמה שזה אולי נשמע לך מוזר) בתחום הרכב. בשנים הבאות יהיה קשה מאוד למוסכים כלליים לשרוד ללא ציוד ומכשור, ידע (ספרות, עדכונים וכד') וניסיון. בתור אחד שחי את תחום הדיאגנוסטיקה לרכבים אני אומר לך חד משמעית שהתחום הזה צ-מ-א לאנשים טובים, חכמים ובעלי תושיה - רק שכאלה כבר יש בודדים בשוק ! בנוסף לכל הצרות (פשוט קשה לי להתעלם מצידו השני של המטבע), בדיוק כמו בתחומים אחרים, התגמול שיש במקצועות מסויימים גורם לאנשים לחפש מקצועות בהם הידיים נשארות נקיות, גם אם צריך לעבוד כפול זמן, בשביל כסף טוב. במילים אחרות: מעסיקים וכוחות השוק פשוט מבריחים את האנשים הטובים שעוד נותרו בגלל עוד כמה לירות למשכורות - והכדור שלג הזה רק תופח מיום ליום. זאת בדיוק הסיבה שאין מכונאי שלא עובד "מהצד". "מהצד" הוא מכניס עוד אלפי שקלים בחודש - כי מה שנכנס לו מהמעביד בקושי מספיק ללחם וחמאה (ושלא תבין לא נכון, אני לא מאשים את המכונאי - הוא הרי רוצה להתפרנס בכבוד בדיוק כמוני וכמוך).

השאיפה היא שהרמה המקצועית תהיה טובה בכל מוסכי הרשת אך בפועל אנחנו יודעים שבשטח נמצאים אילוצים שונים ומשונים שגורמים, לפעמים, ללקוח חוויה שלילית. בין האילוצים יש לנו בעיות של זמן, כח אדם, הכשרה, לחצים כאלה ואחרים והרצון למקסם את הרווחים במינימום מאמץ וזמן עבודה.

לשמחתי, פה ושם אני עוד פוגש אנשים הגונים מהתחום וזה משמח אותי - אבל הרוב פשוט חסרי מצפון ומנצלים את חוסר הידע של האזרח התמים.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אני מצטער, אבל ה'ראיה הצרה שלי' כהגדרתך, נובעת מהנכונות שלי בעבר לשלם יותר ולטפל אך ורק במוסכים מורשים, עם הזמן התגלתה לי העובדה המצערת (לפחות ברדיוס ה 100 ק"מ שבו אני גר) שגם הם חאפרים באותה מידה רק עם תג מחיר גבוה וחדר המתנה יפה.

בנוסף, ישנם מוסכים שמתמחים ברכבי PSA ואינם נמצאים תחת הפיקוח של היבואן וזאת כי נמאס להם מהעריצות של היבואן (כך ע"פ דבריהם) ולכן הם מעדיפים לעבוד תחת כובע של מוסך עצמאי. היתרון הוא שיש להם את כל הכלים והידע לטיפול ברכבים ולמרות זאת הם גובים מחיר נמוך בהרבה ממוסכי היבואן.

לי יש נסיון רע מאוד עם מוסכי יבואן שבהם אני טיפלתי ולכן עברתי למוסך אחר שכבר אינו מורשה יבואן.

אייל;

אתה טועה טעות יסודית בכך שאתה מניח שאני לא מוכן לטפל ברכב כמו שצריך ולשלם בעבור זה, אם קראת עד עכשיו אז אולי התחלת להבין על מה אני מדבר.

נכון שבתיקון הרכב האחרון שלי עשיתי כמה טעויות בשיקול דעת ולקחתי את הרכב למוסך שאינו מתמחה בסיטרואן כדי להחליף מנוע, אבל על זה שילמתי בלמידה כואבת בכיס ובהרבה זמן מבוזבז. למרות זאת אני עדיין לא מתכוון לקחת את הרכב למוסך מורשה באיזור שלי בגלל בעיית החאפריות שקיימת.

בריאות לכולם!

פורסם

אז ככה, יש לי בחור מוסכניק שאני מטפל אצלו באופן קבוע, בכל הרכבים שהיו לי עד כה.

הבחור מקצועי ואני דיי סומך על עבודתו.

הטיפול שעשיתי כולל:

1. החלפת רצועת טיימינג.

2. טיפול 10,000 מלא(החלפת מסנן שמן, שמן, פלגים, פילטר אוויר).

3. החלפת צינוריות עודפים בבולמים הקידמיים(בשני הצדדים-הם היו קרועות)

4. הוספת שמן הידראולי למערכת ההידראולית.

5. החלפת רפידות קדמיות+חריטת צלחות קדמיות.

6. ניקיון מערכת הזרקה(לא תוסף, אלא על ידי חיבור ישיר של מיכל למנוע)

סכום כולל עבודה: 2,200 ש"ח.

האם צריך היה לעשות עוד משהו בטיפול?

ומה צריך לעשות על מנת לגרום לרכב להיות יותר רך? הבולמים דיי קשים, והם לא נמצאים במצב של ספורט.

פורסם

דפקו אותך, היית צריך להיכנס למוסך מורשה ששם יודעים לעבוד כמו שצריך ולשלם את מלוא הסכום שציינו פה, רק כך אתה בטוח שקיבלת את השירות הטוב ביותר לרכבך וטיפול ע"י האנשים הטובים ביותר.

ובקשר לבומבות, נראה לי ששמר צודק, כנראה שצריך להחליף גם אותן כחלק מיישור הקו שאתה עושה.

למרות שאני לא ממש מכיר את ה C5, אולי המחשב תקוע על מצב ספורט ויש בעיה?

בריאות לכולם!

פורסם

סליחה שאני "שובר כיוון " מהשרשור הטכני שנוצר כאן - אבל הייתי רוצה לשאול "שאלה עיסקית".

ידוע שלוי יצחק שוחט סיטרואן במחירון.

המחירון המשוקלל של הרכב, כפי שטען הקונה בהודעת הפתיחה שלו הוא 49500, וזה אחרי שחיטה.

האוטו מטופל ושמור, וגם זה לפי הצהרת הקונה.

מחיר הסגירה - 39200.

למה ?

מה מוביל לכך שהמוכר שטיפל היטב ושמר על האוטו, הוריד למעלה מ-10000 שקל מהמחירון השחוט ממילא כדי להצליח להיפטר מהאוטו ?

האם המצב בשוק המשומשות כ"כ עגום היום ?

שי.

פורסם
אני מצטער, אבל ה'ראיה הצרה שלי' כהגדרתך, נובעת מהנכונות שלי בעבר לשלם יותר ולטפל אך ורק במוסכים מורשים, עם הזמן התגלתה לי העובדה המצערת (לפחות ברדיוס ה 100 ק"מ שבו אני גר) שגם הם חאפרים באותה מידה רק עם תג מחיר גבוה וחדר המתנה יפה

אכן בטיפול שלי התאכזבתי לגלות שגם המוסך אותו "דגמתי" ושהגעתי אליו לטיפול- התנהג באופן דומה. את הטיפול אולי ביצעו על הצד הטוב ביותר, אך לא התייחסו לבקשתי לבצע טיפול למערכת ההידראולית.

גרוע מכך-לאור התלונה שלי כי יש בעיית טורים ומנוע "נחנק" בעמידה ולא "עובד עגול"- דיווחו כי תקנו את הבעייה על ידי "כיוון המחשב"- זה עלבון לאינטליגנציה שלי. אולי עדיף שיגידו- "לא הצלחנו, לא בדקנו, לא הספקנו, התלונה שלך לא מעניינת אותנו". במקצוע שלי- רופא, אם אתן תשובה מהמותן שכל תפקידה לסתום את הפה של ההורה שמגיע אלי מודאג, יגידו שאני מתנשא, מזלזל, וסתם רופא גרוע. אבל למנהל עבודה במוסך- מותר.

ומדובר- במוסך מורשה מכובד ביותר, שעל קירותיו חוזים ואמנות שירות, וכל מנהלי העבודה שלו מכונים "יועצי שירות".

הייתי שמח שיכבדו את הזמן שלי- אתן להם צ'אנס נוסף.

ואגב- האם יש דרך לדעת האם התחברו בכלל למחשב הרכב? הרי את איפוס הקילומטרים עד לטיפול הבא לא עשו, והייתי צריך לבצע בעצמי, וזה הדבר הבסיסי שהרי צריך לעשות לאחר בדיקת תקלות.

פורסם
דפקו אותך, היית צריך להיכנס למוסך מורשה ששם יודעים לעבוד כמו שצריך ולשלם את מלוא הסכום שציינו פה, רק כך אתה בטוח שקיבלת את השירות הטוב ביותר לרכבך וטיפול ע"י האנשים הטובים ביותר.

ובקשר לבומבות, נראה לי ששמר צודק, כנראה שצריך להחליף גם אותן כחלק מיישור הקו שאתה עושה.

למרות שאני לא ממש מכיר את ה C5, אולי המחשב תקוע על מצב ספורט ויש בעיה?

למה שידפקו אותי? הבחור מטפל לי ברכבים נאמנה כבר שנים ואני עדיין לא התאכזבתי ממנו...

לפי דעתי הטיפול נעשה בצורה טובה, הוא הראה לי את כל השמנים שהוא החליף(שמן מנוע, ושמן הידראולי), הכל היה גלוי ראיתי מה הוא שם מה הוא החליף ומה הוא עשה!

להבדיל ממוסך מורשה שאתה נמצא בחדר המתנה ואתה ממש לא יודע מה עושים לך לרכב(ראה תגובת הרופא-zepnik שאפילו לא יודע אם עשו לו בדיקה לטורים הנמוכים למרות שהם טענו שהם עשו עידכון מחשב)

פה אצל המוסכניק שלי שנמצא בכפר כעביה(כפר בדואי) ליד נהלל ורמת ישי(קיבוצים בעמקים) אני מגיע בשעות נוחות יושב וצופה בנעשה ברכב שלי בזמן טיפול, מקבל אינדיקציה מלאה על החלפים שמחליפים לרכב.

הבחור היה מנהל מוסך מורשה הונדה וולוו, באים אליו אנשים מכל קצוות האזור ממרחקים של אפילו 50+ ק"מ.

לכן במקרה הזה אני לא חש ש"דפקו" אותי מר wonderd היקר.

ובקשר לבומבות לפי מה שאמרו לי במוסך מורשה הם בדרך כלל לא נפגמות וכמעט ולא מחליפים אותם אלא במקרים נדירים של פגיעה ונזילה, האם אמת בדבר?

ובקשר למצב ספורט אז אני מאמין שאם הוא היה תקוע אז הנורה שלו היתה דולקת, ואצלי רק כשאני לוחץ היא נדלקת במצב רגיל היא כבויה....

• תוכן חדש...