Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6507 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מכיוון שנולדו לי תאומים ויש לי כבר 2 ילדים קטנים(הגדול בן 7) עלי לקנות רכב גדול יותר

התקציב שלי הוא 45 א' ש"ח .חשוב לי שיהיה רכב אמין .

קיה קארנס וגויס יורדות מהפרק עקב חוסר אמינות וטיפולים יקרים .וההתלבטות העיקרית היא בין מאזה MPV למיצובישי ספייסווגון שנת 98-00'

המוסכניק שלי ממליץ על MPV שהוא רכב מאוד אמין .אך אני לא בטוח שזה הרכב שיתאים לי מכיוון שהבנתי שהוא זולל דלק וכמו כן יש לי 4 ילדים קטנים ואני לא זקוק לרכב כ"כ גדול.ומצד שני אומרים שלמיצובישי יש תיבת הילוכים מאוד לא אמינה אך חוץ מזה הרכב אמין.ויותר חסכוני בדלק.

שאלתי היא על איזה רכב אתם ממליצים מבחית אמינות ונוחות נהיגה והאם יש הבדל משמעותי בצריכת הדלק של בין 2 הרכבים .מכיוון שאם אין הבדל רציני בצריכת הדלק אז אני מעדיף את המאזדה שאמורה להיות הרבה יותר מפנקת לנהיגה?

פורסם

מה שהבנתי מסיפור, אתה צריך רכב עם 6 מקומות ישיבה. לפי דעתי כדאי לשקול גם פיאט מולטיפלה, אם תמצא אחת כזאת במצב טוב, זו יכולה להיות אופצייה מעולה. מנוע טורבו דיזל 1.9L יהיה הרבה יותר חסכוני ממנוע V6 3L של MPV למשל.

כרגע ביד 2, ראיתי מולטיפלה ב-49K שנת 2002 עם 140K ק"מ, לדיזל לה בכלל לא הרבה.

הנה מודעה:

http://www.yad2.co.il/Cars/Car.php?AreaID=&ModelID=38&SubModelID=345&FromYear=&UntilYear=&Auto=&fromPrice=42000&untilPrice=49500&Info=&SubSubModelID=0&OwnerID=&fromKM=&KM=&fromEngineVal=&untilEngineVal=&EngineTypeID=&fromHand=&Hand

*למען הסר ספק, אינני מכיר את המוכר ולא יודע מה מצב האמיתי של הרכב. מידע שלי מבוסס על פירסום בלבד.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

במצבך הדבר החשוב ביותר - לבחור את הרכב היותר מתאים לצרכים שלך. אחר כך שוקלים את עניין צריכת הדלק, אמינות הגיר וכו..

אם אתה לא נוסע הרבה (יותר מ 15-20 אלף ק"מ בשנה),בין שתי האופציות שנתת, כדאי לך ללכת על מאזדה MPV.

הסיבה העיקרית, לדעתי, היא מרחב פנים יותר גדול.

אתה צריך מקום ל 4 כיסאות בטיחות\ בוסטרים וגם למקום לעגלת תאומים, תיקים ואולי גם קניות.

אם תציין את הקילומטראז' בשנה, האם חייבים גיר אוטומטי ועוד דרישות יהיה יותר קל להציע עוד רכבים שמתאימים למשפחתך.

ויש עוד רכבים כאלה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

מרחב הפנים פחות חשוב לי מכיוון שכפי שכבר ציינתי מדובר על 4 ילדים קטנים .

ובספייס וואגון למרות שהוא יותר קטן,אני יכול לקפל אחד מהמושבים האחוריים ואז ליצור תא מטען בגודל סביר .

אני נוסע כ20K קילומטר בשנה ולכן חשובה לי צריכת הדלק .מה גם ,שהנסיעות של כל המשפחה ביחד יהיו בעיקר בסופ"ש

ולמרחקים קצרים או לביה"ס ולגן

פורסם

יש לי מאזדה mpv, ואנהגתי גם על ספייוגן של דוד שלי ואני יכול להגיד לך שזה הבדיל שמיים וארץ , מבחינת נוחות , ומבחינת מקום ,

אם יש לך שאלות נוספות אתה יכול לשאול אותי בפרטי כיון שיש לי הרבה ידע בשני רכבים אלו...

ואהבת לרעך כמוך

פורסם
היא מאוד לא אמינה...

מניסיון אישי?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
היא מאוד לא אמינה...

מניסיון שלי הרכב וודאי יותר אמין מספיסוואגן (אחרי אינטרקולר לגיר).

ובאופן כללי אני חושב שזה רק סטיגמה כי הרכב מגלה אמינות די גבוהה.

ותיקח בחשבון שעל הסכום שאתה מדבר תוכל להשיג שנתון יותר גבוה.

פורסם
מניסיון שלי הרכב וודאי יותר אמין מספיסוואגן (אחרי אינטרקולר לגיר).

ובאופן כללי אני חושב שזה רק סטיגמה כי הרכב מגלה אמינות די גבוהה.

ותיקח בחשבון שעל הסכום שאתה מדבר תוכל להשיג שנתון יותר גבוה.

חוץ מהגיר נתקלת בעוד בעיות עם הספייסוואגון?ומה עלות התיקון של החלפת גיר/אינטרקולר?

נראה לי שהאופציה הטובה ביותר היא הMPV שעל אף החיסרון של צריכת דלק גבוהה אני אחסוך בעלות התיקונים...

פורסם

לשכנתי יש 307 SW ואפילו הרבחתי ממנה ''נסיעת מבחן'' ואני יכול להעי שהרכב מצוין (מניסיון של 30 ק''מ)

לפי מה שאני שומע ממנה הרכב מעולה, עושה בעיות לעיתים דיי רחוקות ואפשר להסתדר עם הרכב.

אבל חבל הויכוחים אין לפותח השרשור תקציב ל307 SW.

אני ממליץ על המולטיפלה כפי שכבר צוין כאן.

הרכב סביר, עיצוב מפחיד, חסכוני ביחס למתחרות ואפילו אמין.

הרכב יעשה עבודה מעולה חוץ מ''לעשות פרצופים''.

זו גם האופציה היחידה שתתן לך את התמורה הכי טובה...

שלומי.

פורסם
היא מאוד לא אמינה...
חשבתי שבאת להתייעץ.

מסתבר שבאת לחלוק איתנו את הידע המופלג שלך.

פרט, נמק והרחב. מה בדיוק עושה את ה- 307SW ל"מאוד לא אמינה"?

כל ה- 307 "מאוד לא אמינות", או שהתוספת של הסטיישן עושה להן את זה?

פורסם
חשבתי שבאת להתייעץ.

מסתבר שבאת לחלוק איתנו את הידע המופלג שלך.

פרט, נמק והרחב. מה בדיוק עושה את ה- 307SW ל"מאוד לא אמינה"?

כל ה- 307 "מאוד לא אמינות", או שהתוספת של הסטיישן עושה להן את זה?

חבל שאתה מכותב בצורה מתנשאת כלפי בעוד שאני כותב את דעותיי בצורה תמימה וללא כוונת זדון.

כשהעלתי בפני המוסכניק שלי את האופציה של ה307 הוא אמר לי "רק לא סיטרואן/פיג'ו" וכמובן שאין לו שום אינטרס כי הוא מכונאי כללי ולא מורשה מאזדה וכד'.

מעבר לכך ממה שידוע לי יש הרבה תקלות חשמל ב307 הגיר האוטומטי לא כ"כ אמין ועלות החלפים מאוד גבוהה...

ולהלן דוגמא מדה מרקר בנוגע לתביעה ייצוגית נגד יבואנית פיגו בגין פגמים בתיבה האוטומטית

http://www.themarker.com/tmc/article.jhtml?log=tag&ElementId=skira20061025_779073

אין לי ספק שמבחינת הנאה מנהיגה היא במקום הראשון ואם הייתי לוקח רכב מליסינג אז סביר להניח שהייתי הולך על רכב אירופאי.אך כאשר הרכב הוא בבעלות פרטית .האמינות היא במקום הראשון בסדר העדיפויות שלי...

פורסם

אני לא יודע על מה אתה מדבר...

בפיג'ו אין שום בעיות חשמל שהוזכרו על ידי שכנתי.

היא נהנת מהרכב, היא מתמשת כל הזמן בדברים החשמליים

ושום דבר לא עושה בעיות, בטח לא מהסיבות שהוזכרו כאן על ידך.

הדבר הכי מעצבן במכונית הזאת והיא תקפה כמעט לכל פיג'ו מעל שנת 2004 זה הצפצוף הזה כאשר אתה עוזב

את הגז ואתה במהירות של מקסימום 10 קמ''ש.

אבל חוץ מזה האוטו מעולה, צורך דלק, ומרגיש מאוד כבר על הכביש אבל

הוא לא יוצר שום בעייה שהזכרת.

מצטער...

שלומי.

פורסם
כשהעלתי בפני המוסכניק שלי את האופציה של ה307 הוא אמר לי "רק לא סיטרואן/פיג'ו"

על כך נותר לי רק להגיד שכדאי שתחליף מוסכניק.

בעל מקצוע שמדבר בלשון גורפת שכזו על כל המכוניות, מכל הדגמים של יצרן כזה או אחר לא ראוי לאמון שאתה נותן בו.

וכמובן שאין לו שום אינטרס כי הוא מכונאי כללי ולא מורשה מאזדה וכד'.
כמובן שיש לו אינטרס. המכוניות המודרניות של פיג'ו\סיטרואן מצריכות גישה למחשב תחזוקה של היצרן לשם ביצוע רוב הפעולות. מוסך מכונאות כללי לא יכול להחליף מראה או ידית איתות ללא המחשב הזה, וזה לא טוב לעסקים, אז מספרים כל מני סיפורים ללקוחות כמוך.

שנית, לא "ידוע לך" על הרבה תקלות חשמל. שמעת שמועות. זה לא ידע. זה גם לא קרוב לידע.

כשקונים רכב משומש בודקים את היסטוריית הטיפולים שלו, ואז גם רואים אם בעברו היו בעיות חשמליות או לא.

שלישית - הגיר של הפיז'ו לא סובל מחוסר אמינות כה מובהק כמו שנרמז מההודעה שלך, אבל בכל מקרה, הרי זה לא העניין. הרי אתה שוקל לקנות מיצובישי, אפילו ש"אמרו לך" שהגיר שלה מאוד לא אמין, אז בעצם הנכונות שלך לרכוש רכב עם גיר בלתי אמין פתוחה למו"מ.

רביעית - עלות החלפים גבוהה? מהיכן בדיוק השטויות האלה מוקרצות?

היתה לך פיז'ו-סיטרואן לאחרונה? יש לך בכלל מושג על מה אתה מדבר, או שאתה פשוט מצטט שמועות שאספת ברחבי הרשת?

• תוכן חדש...