Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6597 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חבר'ה

רכשתי מצבר ואני מעוניין לשמור עליו כמה שיותר

לכן מספר שאלות

המצברlead acid 12A 12V שעה.

1 מעבר לאיזו רמה להפסיק שימוש במצבר ולהטעינו בהקדם בשביל לא לקצר חייו\מה המצב המומלץ ביותר שעליו עליי לשאוף?

והאם הנתון הוא ב וולט או באמפר?

2 עדיין לא רכשתי מטען,מה עלי לבדוק במטען לפני רכישה(ניתוק אוטומתי בגמר טעינה וכו',אמפר לא גבוהה מידי...)

אני לא מחפש זבל. מעוניין במשהו איכותי.

אם יש המלצות השמח לקישור.

3 האם יש מכשיר שיושב קבוע על חיבורי המצבר ויכול להראות לי בכל זמן נתון איפה המצבר עומד מבחינת יכולתו לעבוד.

מבלי לגרום לו פריקה עמוקה מידי שתקצר את חייו.

שמעתי שייש קיט אלקטרוני שמרכיבים שיכול להיות נחמד.

4 המצבר יהיה בשימוש פעם ב חודש +- לפרק זמן שלא יעלה על הנתון שמתחתיו המצב מהווה פריקה עמוקה מידי.

מה עושים בין לבין?

ביצעתי חיפוש באינטרנט אני חש לא בטוח לגבי האינפורמציה שהועברה.

מרק\אביב

אותכם יהיה מעניין מאוד לשמוע

תודה חבר'ה

רוצה להצחיק את אלוהים...

ספר לו את התוכניות שלך.

פורסם
חבר'ה

רכשתי מצבר ואני מעוניין לשמור עליו כמה שיותר

לכן מספר שאלות

המצברlead acid 12A 12V שעה.

1 מעבר לאיזו רמה להפסיק שימוש במצבר ולהטעינו בהקדם בשביל לא לקצר חייו\מה המצב המומלץ ביותר שעליו עליי לשאוף? - רצוי ומומלץ לשמור על המצבר במצב טעינה מקסימלי כלומר מתח הדקים הינו 12.7 וולט. מצבר 'עצל' כלומר שאינו תחת פריקה/טעינה אורך החיים שלו מתקצר.

והאם הנתון הוא ב וולט או באמפר?

2 עדיין לא רכשתי מטען,מה עלי לבדוק במטען לפני רכישה(ניתוק אוטומתי בגמר טעינה וכו',אמפר לא גבוהה מידי...)

אני לא מחפש זבל. מעוניין במשהו איכותי.

אם יש המלצות השמח לקישור.

3 האם יש מכשיר שיושב קבוע על חיבורי המצבר ויכול להראות לי בכל זמן נתון איפה המצבר עומד מבחינת יכולתו לעבוד.

מבלי לגרום לו פריקה עמוקה מידי שתקצר את חייו.

שמעתי שייש קיט אלקטרוני שמרכיבים שיכול להיות נחמד. - ראה קישור לפרוייקט שלי שהינו מוניטור למצבר הרכב אשר מנטר את מתח המצבר כול הזמן. קיימת אפשרות לבנות משהו יותר פשוט, כלומר מעגל שמתריע על מתח הדקים נמוך מרמה מסויימת שנקבעת על-ידי המשתמש.

https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=140104

4 המצבר יהיה בשימוש פעם ב חודש +- לפרק זמן שלא יעלה על הנתון שמתחתיו המצב מהווה פריקה עמוקה מידי.

מה עושים בין לבין? - מצב בעייתי שפוגע במצבר ובמהרה המצבר ייתרוקן ומה שייקצר את אורך חייו.

פיתרון, רכישה/בנייה של מטען אחזקה אשר יוחבר למצבר באופן קבוע וברגע שמתח ההדקים של המצבר יורד המטען מטעין את המצבר באופן קבוע במחזוריות ובביטחה.

המלצה שלי לשמור על מתח הדקים שלא פחות מ-12.2 וולט.

ביצעתי חיפוש באינטרנט אני חש לא בטוח לגבי האינפורמציה שהועברה.

מרק\אביב

אותכם יהיה מעניין מאוד לשמוע

תודה חבר'ה

אתה יכול לרכוש/לבנות מטען פשוט בעל זרם מוצא מקסימלי של 1A-2A אם אפשרות של טעינה איטית או טיפטוף קבוע בכדי לשמור על המצבר.

איזה כייף לי :)

פורסם

פרויקט המוניטור שלך מדהים!

אני חושב כמוך שמעגל שייתן לי התראה ברגע בו אני מגיע לנקודה שמעבר לה אני מזיק למצבר. מעגל כזה יספיק.

הנקודה שבנוסף ללד קטן ואדום אני צריך "באזר" קטן 12V , שיתריע לי גם כשאינני ליד המערכת.

השאלה היא עם 12.2 V זה לא קצת גבוה?

אני ישאל ככה:

אם הצרכן צורך 2.56 אמפר שעה.

והסוללה היא 12V 12 אמפר שעה.

כמה זמן יקח לסוללה להגיע לשלב ה"קריטי" שמצריך כיבוי שהוא עלפי המלצתך 12.2V?

אני השמח לבנות מטען שיטעין לי את המצבר ויתחזק אותו בקביעות וכמובן שיהיה מוגן מטעינת יתר.

וגם מעגל חיווי על מצב סוללה.

אבל לא בטוח בכישורי לביצוע העבודה.

בסוף השירשור של הפרוייקט שלך העלת את הנקודה שניתן להזמין ממך קיט מוכן או רכיבים.

יש מצב שהצור עימך קשר בפרטי ונארגן משהו?

בברכה

mush

רוצה להצחיק את אלוהים...

ספר לו את התוכניות שלך.

פורסם

איתי שלום רב,

אני אנסה להבהיר את עצמי...בהתייחס למצבר חדש וטעון.

כאשר צרכן (עומס) מחובר למצבר מתח ההדקים יורד כפונקציה של צריכת הזרם מהמצבר ומשך זמן ההעסה. לאחר כיבוי העומס מתח ההדקים של המצבר מתחיל לעלות בצורה איטית עד רמה מסויימת ומתייצב ולאחר מכן מתחיל תהליך פריקה איטית (עצמית) של המצבר. מתח ההדקים לאחר ניתוק העומס והמתנה של לפחות שעה לפחות צריך להיות בסביבות 12 וולט בכדי לא להגיע למתח של 11.7 וולט שנחשב כמצבר שעבר פריקה מלאה.

המלצתי לחבר למצבר את הפרוייקט שלך ולבדוק את הפרמטרים שציינתי קודם לכן ולהסיק מכך כמה זמן לוקח למצבר להגיע למתח שציינתי=קל ופשוט ויותר מדוייק מנוסחאות וחישובים. כמובן שזמן זה התקצר במהלך שירות המצבר.

מטען

המלצתי שתרכוש מטען 'חכם' של בוש המאפשר חיבור קבוע למצבר וגם יכול לשמש אותך לטעינת מצברי רכב גדולים בזמן יחסית קצר לדוגמא: BATTMAX-8

http://www.ledico.com/parts/?aid=ff48c2c30335f13507de1b76642cb671&did=314

לא מצאתי מידע טכני מפורט לגבי המטען אך רשום שזרם הטעינה יורד עם עליית מתח המצבר, ברר זאת עם הסוכן.

למטען יש 2 מצבים זרם טעינה נמוך/גבוה.

בזמנו ראיתי אצל סוכן מצברים של חברת שנפ מטען 'חכם' תוצרת איטליה (בדוק את הנושא).

אתה מוזמן ליצור קשר טלפוני מתי שנוח לך !

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...