Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5557 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי לכולם,

לאחרונה החלה לי תופעה של עליית טורים בעת לחיצה על הקלאץ- הרכב הוא פיאסטה 98 1300 ידנית. כלומר ברגע שאני מנסה להעלות הילוך, אני עוזב את הגז, לוחץ על הקלאץ והטורים עולים. כשאני עוזב את הגז לטורים לוקח זמן ממושך יחסית לרדת, כלומר הם יורדים במתינות. חשוב לציין כי התופעה קורה בתדירות של פעם ביומיים שלושה. היא נגמרת לאחר כיבוי המנוע, אך לעיתים חוזרת ישר אחרי.

התופעה ממה שקראתי בפורום מוכרת וידועה בפיאסטות. לצערי בדגמים האלה אין שעון טורים ולכן אני לא יכול לומר בדיוק לאיזה רמת טורים זה עולה, אך ניתן להרגיש בודאות בזה. לפי הדיונים הקודמים בפורום, ובעזרתם האדיבה של משתמשי הפורום avikam ויניב ח. ניגשתי לפתרון הבעיה.

כחלק מפתרון הבעיה, ניתקתי את החיישן ספידומטר. ונסעתי כ-2 ק"מ כשהוא מנותק, רק שהספידומטר המשיך לעבוד. אני מצרף שני תצלומים של חיישן הספידומטר, אולי מישהו מכם יכול לומר לי איפה אני טועה כאן? מדובר על מחבר שמחובר לצמה, למחבר יש שלושה חוטים שיוצרים עם הפינים שלהם צורת משולש. הצמה מחוברת בצד אחד למחשב (נראה לי שזה המחשב, הקופסה עם מלא צ'יפים בצד ימין קרוב לנהג) ובד השני לאיזה חלק המחובר לצינור היוצא מלוח המכוונים. האם זהו החמבר הלא נכון? אני מפספס משהו?

לפי הידע המועט שיש לי, הספידומטר לא יכול לעבוד אם החיישן שלו מנותק? לא?

צירפתי גם את הדיונים הקודמים בנושא המחלה המדוברת, למי שמתעניין:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=194216&highlight=Avikam.cz

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=208866&highlight=%D7%A4%D7%99%D7%90%D7%A1%D7%98%D7%94+%D7%98%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%9D

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=158673&highlight=%D7%A4%D7%99%D7%90%D7%A1%D7%98%D7%94+%D7%98%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%9D

אוטו11.jpg

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

למיטב ידיעתי,חיישן מד מהירות אמור להמצא על הגיר.

יש לו את הקונקטור ואת ה"מנוע" שלו שמורכב מגלגל שיניים שמסתובב על הגיר.

פורסם

שלח הודעה לCREAM08 . התגובה האחרונה בשירשור האחרון שצרפת הוא אמר שהוא ניתק את החיישן ספידומטר וזה הסתדר לו.

אם תוכל לעדכן לידע כללי.

פורסם

אהלן,

ניסיתי ליצור קשר עם cream8 אבל לצערי הוא לא עונה בפרטי/מייל.

בכל מקרה נאמר לי על ידי יניב ח. שבגלל שהלוח שעונים הוא אנלוגי זה לא מפסיק את הספידומטר. בכל מקרה אחרי בדיקה ויזואלית נוספת , לא מצאתי שום מחבר משולש אחר ולכן כנראה זהו בכל זאת הספידומטר.

ניתקתי את המחבר של הספידומטר, נסעתי קצת כשהוא מנותק וחיברתי. בנוסף מצאתי את היוניט על דוושת הקלאץ, פירקתי אותה וניקיתי. בינתיים אני נוסע והתופעה לא חזרה מאז (כ 3-4 ימים) אך מתכלחילה התופעה לא הייתה כל הזמן ולכן מוקדם מידי לקבוע אם זה אכן פתר לגמרי את הבעיה או לא.

מה שכן תחושתי היא שההילוכים יותר קצרים עכשיו, כאילו הטורים גבוהים יותר כשאני אני מושך את ההילוכים. לצערי אין בפיאסטות מהדגם הנ"ל שעון סל"ד ולכן זו רק תחושה, יכול להיות שאני מדמיין גם.

שאלה לי לחברי הפורום- מכיוון שהספידומטר עובד לאחר ניתוק החיישן- מה בדיוק תפקידו של חיישן הספידומטר ? אני משער שזה לא בריא לנסוע איתו מנותק, אבל מדוע?

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

עדכון:

התמונה שצירפתי היא אכן חיישן הספידומטר, לאחר הרבה התייעצויות עם חברי הפורום וחברים הוכרע שזהו חיישן הספידומטר.

הפעולות שביצעתי הן:

1) ניתוק חיישן הספידומטר, נסיעה של כ-2ק"מ , וחיבורו מחדש.

2) ניתוק יוניט הנמצאת על הקלאץ, ניקוי מגעים קצרצר והרכבתה מחדש.

לאחר כשבועיים אני יכול לומר שבינתיים לא חזרה הבעיה של הטורים שעולים בלחיצה על הקלאץ. אבל לעיתים עדיין הטורים "נתפסים" אחריו שחרור דוושת הגז, ויורדים לאט יחסית (במקום להאט ישר הרכב מאט בדיליי). כאשר מנתקים את חיישן הספידומטר הטורים יציבים יחסית, והרכב מאיט ישר לאחר עזיבת דוושת הגז. מה שמוביל אותי לחשוב, לכל מי שקשור לבעיות הללו או סתם רוצה לדעת, שיש כאן שתי בעיות: 1 ראשית והשנייה משנית. ויועילו חברי הפורום לתקן אותי או להסביר יותר טוב.

1)חיישן הספידומטר כנראה לא בסדר או מלוכלך מאוד. לא ניקיתי אותו עדיין אם לחץ אויר ויכול להיות שזה יעזור. אני מסיק את זה מכיוון שבעיית הטורים לאחר שחרור הגז נפתרת כאשר החיישן מנותק. החיישן כנראה נותן אותות לא נכונים למחשב הרכב, ולכן הטורים לא יורדים ישירות, נראה לי.

כל המומחים, האם כך עובד חיישן הספידומטר באמת?

2)היוניט שעל דוושת הקלאץ, שאני מניח שתפקידה הוא לשלוח אות כלשהו למנוע הצעדים, ולומר לו "עכשיו אני מעביר הילוך, אנא הורד טורים" (או משהו בסגנון), לא עבדה, ולאחר ניקוי המגעים חזרה לפעולה תקינה, לפחות בינתיים.

מה שגורם לי לחשוב שכל עוד חיישן הספידומטר בסדר, והטורים ישר יורדים אחרי שחרור דוושת הגז, אין זה משנה אם היוניט שעל הקלאץ עובדת או לא (אלא אם כן ממש מושכים את הטורים לפני העברת ההילוכים, ואז אני מניח בכל זאת יש שימוש ליוניט ואני מניח שלשם כך היא נוצרה). הבעיה של היוניט הייתה ברת הרגשה רק כאשר חיישן הספידומטר התחיל לזייף, והטורים "נתפסו" לאחר שחרור דוושת הגז. לכן כעת, כאשר אני לוחץ על הקלאץ הטורים יורדים מיידית, אך אם אני בסך הכל עוזב את הגז בלי להעביר הילוך, הטורים יורדים באיטיות יחסית (ההבדל מורגש לעומת המצב בו נוסעים עם חיישן הספידומטר מנותק).

ושאלתי היא כזו:

מה בעצם תפקידו של חיישן הספידומטר, אם הספידומטר עובד גם כאשר הוא מנותק..?

ושאלה נוספת היא האם אני טועה בלוגיקה הזו ויכול להיות שניתוק חיישן הספידומטר גורם לניתוק מגעים כלשהם אחרים (הקשורים אולי למצערת או למנוע הצעדים- חייב לומר שאני לא מבין בזה) והוא בעצם לא הסיבה הישירה לבעיה? אם כן אפשר לנסות ולנקות מקומות אחרים...

פורסם
עדכון:

התמונה שצירפתי היא אכן חיישן הספידומטר, לאחר הרבה התייעצויות עם חברי הפורום וחברים הוכרע שזהו חיישן הספידומטר.

הפעולות שביצעתי הן:

1) ניתוק חיישן הספידומטר, נסיעה של כ-2ק"מ , וחיבורו מחדש.

2) ניתוק יוניט הנמצאת על הקלאץ, ניקוי מגעים קצרצר והרכבתה מחדש.

לאחר כשבועיים אני יכול לומר שבינתיים לא חזרה הבעיה של הטורים שעולים בלחיצה על הקלאץ. אבל לעיתים עדיין הטורים "נתפסים" אחריו שחרור דוושת הגז, ויורדים לאט יחסית (במקום להאט ישר הרכב מאט בדיליי). כאשר מנתקים את חיישן הספידומטר הטורים יציבים יחסית, והרכב מאיט ישר לאחר עזיבת דוושת הגז. מה שמוביל אותי לחשוב, לכל מי שקשור לבעיות הללו או סתם רוצה לדעת, שיש כאן שתי בעיות: 1 ראשית והשנייה משנית. ויועילו חברי הפורום לתקן אותי או להסביר יותר טוב.

1)חיישן הספידומטר כנראה לא בסדר או מלוכלך מאוד. לא ניקיתי אותו עדיין אם לחץ אויר ויכול להיות שזה יעזור. אני מסיק את זה מכיוון שבעיית הטורים לאחר שחרור הגז נפתרת כאשר החיישן מנותק. החיישן כנראה נותן אותות לא נכונים למחשב הרכב, ולכן הטורים לא יורדים ישירות, נראה לי.

כל המומחים, האם כך עובד חיישן הספידומטר באמת?

2)היוניט שעל דוושת הקלאץ, שאני מניח שתפקידה הוא לשלוח אות כלשהו למנוע הצעדים, ולומר לו "עכשיו אני מעביר הילוך, אנא הורד טורים" (או משהו בסגנון), לא עבדה, ולאחר ניקוי המגעים חזרה לפעולה תקינה, לפחות בינתיים.

מה שגורם לי לחשוב שכל עוד חיישן הספידומטר בסדר, והטורים ישר יורדים אחרי שחרור דוושת הגז, אין זה משנה אם היוניט שעל הקלאץ עובדת או לא (אלא אם כן ממש מושכים את הטורים לפני העברת ההילוכים, ואז אני מניח בכל זאת יש שימוש ליוניט ואני מניח שלשם כך היא נוצרה). הבעיה של היוניט הייתה ברת הרגשה רק כאשר חיישן הספידומטר התחיל לזייף, והטורים "נתפסו" לאחר שחרור דוושת הגז. לכן כעת, כאשר אני לוחץ על הקלאץ הטורים יורדים מיידית, אך אם אני בסך הכל עוזב את הגז בלי להעביר הילוך, הטורים יורדים באיטיות יחסית (ההבדל מורגש לעומת המצב בו נוסעים עם חיישן הספידומטר מנותק).

ושאלתי היא כזו:

מה בעצם תפקידו של חיישן הספידומטר, אם הספידומטר עובד גם כאשר הוא מנותק..?

ושאלה נוספת היא האם אני טועה בלוגיקה הזו ויכול להיות שניתוק חיישן הספידומטר גורם לניתוק מגעים כלשהם אחרים (הקשורים אולי למצערת או למנוע הצעדים- חייב לומר שאני לא מבין בזה) והוא בעצם לא הסיבה הישירה לבעיה? אם כן אפשר לנסות ולנקות מקומות אחרים...

יש רעיונות למישהו?

פורסם
שאלה , מה צריכת הדלק בעיר ומחוץ לעיר ?

עדיין לא יצא לי לבדוק מחוץ לעיר, אבל בנסיעה עירונית בלבד, בחיפה (שכוללת עליות וירידות) הצריכה הממוצעת היא 1:11, שזה נראה לי סביר בהתחשב שהפיאסטות הן לא ידועות כחסכוניות.

פורסם
עדיין לא יצא לי לבדוק מחוץ לעיר, אבל בנסיעה עירונית בלבד, בחיפה (שכוללת עליות וירידות) הצריכה הממוצעת היא 1:11, שזה נראה לי סביר בהתחשב שהפיאסטות הן לא ידועות כחסכוניות.

אז איך זה שאומרים שפיאסטה זאת מכונית חסכונית? שעושה 17 ?

למרות ש 11 ועוד עם עליות עושה רושם שזה כן חסכוני

מתגעגע... לאוטוביאנקי Y10 שלי.

פורסם

אני אישית לא שמעתי על הפיאסטות כחסכוניות במיוחד. לא שהן לא, אלא פשוט ממוצעות נראה לי (למרות שיש כל כך הרבה משתנים כך שממוצעות זה גם לא הגדרה טובה).

סה"כ צריכת הדלק היא בסדר. בהתחשב בשנתון הזה, ובדגם ידני, אני חושב שפונטו (גם 1250 ובוודאי 1100), שרייד, קיה פרייד (לפני שאתם צועקים, כן אני יודע שזה היתרון היחיד שלה) וגם הצרפתיות חסכוניות יותר.

למרות שאינני בטוח, בכל מקרה בפורום לייעוץ רכישת רכב בטח יידעו יותר טוב.

אתה שואל כי זה רלוונטי לבעיה שהצגתי מקודם?

פורסם

תבדוק מה מצב דוושת הדלק

יכול להיות שהיא חוזרת לאטי יותר עקב בעיות בכבל ( קרה לי )

אתה צריך לחבר מחשב ולראות.

פורד מונדאו סטיישן 2011

פורד פוקוס 5 דלתות 1.6 2008

פורד פיאסטה 2000, כבר לא רכב כל כך פשוט...- נמכרה:cry: אבל עדיין עונה על שאלות

פורסם

צריכת דלק אצלי בין עירונית בין 13-14 ק"מ לליטר ונסיעה ממוצעת אצלי זה 120 קמ"ש . לגבי הכבל גז אצלי הוא היה עם מהלך קצר כלומר המרחק מהרצפה היה קרוב יחסית . מה שעשיתי אפשר לכוון את הכבל , לא מסובך, תעקוב אחר הכבל לפני החיבור לבית המצערת יש ברזל שניתן לשלוף קצת בכח שהוא תופס את הכיוון של הכבל . תבקש ממשהו ברכב שילחץ על הדוושה עד למטה ויסתכל שהדוושה סנטימטר או שניים מעל הסטופר שיש בריצפה , ותחזיר בחזרה את הברזל שמקבע את הכיוון. בקצרה תראה שיש לך את כל מהלך הדוושה.

קודם כל ככה את לא סוחט יש את הדוושה , כי כשהיא קצרה יותר השליטה הרבה יותר קשה ולחיצה קצרה פותחת הרבה את המצערת מה שגורם גם לתצרוכת דלק גדולה יותר. ואני משתדל לסוע עם דוושה לרוב על חצי מהלך אפילו פחות.

חוץ מזה הוספתי ליקווי מולי וניקוי אינגרטורים של STP שבעל הרכב הקודם השאיר .

פורסם

סליחה על התשובה המאוחרת אבל הייתי עסוק בלעשות תאונה ולהיות מושבת כמה שבועות.... אני כבר ממש מתחיל לתפוס תקריזה על הדביל שתכנן את החיישנים של הפיאסטה ואולי נארגן משלחת של בעלי פיאסטות שילכו להכות אותו נמרצות. מישהו מעוניין לחבור אלי למען מטרה נעלה זו?

אייל

• תוכן חדש...