Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6623 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

מצורפת בדיקה של רנו קליאו B שנת 2000 (1600 סמק) יד שנייה, 116,000 ק"מ.

מנוע, קירור, דלק, הצתה: רעשים במנוע אביזרים וגלגולות, רטיבות שמן כולל בין מנוע לגיר, גלגל רצועה (פולי) מנוע זורק, לבדוק כמות שריפה בנסיעה, הוחלף מנוע, מערכת חימום פגומה - מנותקת.

מערכת פליטה: רעש יתר מערכת פליטה.

מערכת היגוי: רטיבות שמן במערכת הידראולית.

קפיצים: תקין.

שילדה: פגיעות פח, פגמים בצבע. (הערה אישית: יש מעיכה קלה בדלת לא רציני...)

בלמים: לפרק גלגלים לבדיקה.

צמיגים: צמיגים אחוריים סדוקים /שחוקים, צמיג רזרבי סדוק, צמידים לא זהים מאחור.

תאורה: פנס חזית שמאל דהוי.

העברת כח: נקישה והשהיה מעבר שלוב הילוכים, יש לסרוק תקלות ע"י סורק מחשב ולבדוק לחצים בתיבת הילוכים, רטיבות שמן במערכת הנעה, תושבות תיבת הילוכים חלשות/בלויות.

מחוונים הבקרה בלוח שעונים פגומה (הערה אישית: ספרה אחת בק"מ קופצת - לא חושב שזה רציני).

הערות כלליות: יש לבדוק החלפת רצועת תזמון לפי הוראות יצרן וזמני טיפול (הערה אישית: הוחלף וטיפולים במוסך מורשה), פיתחי איורור פגומים, מצבר -08.

האם הדברים הם חריגים, כמה עולה לתקן, ומה דעתכם באופן כללי ?

תודה

פורסם

הליקויים קצת רבים מידי כמו לרכב שרק עבר 116K ק"מ, אלא אם כן עבר את כל הק"מ הזה בעיר.

"מערכת חימום פגומה - מנותקת" זה צריך להדליק נורה צהובה, מכיוון שהדבר מדבר על רמה בה טופל הרכב.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

צודק.

למרות שהרכב מטופל היטב במוסך מורשה. - יש ספר טיפולים וקבלות על הכל.

ולאחרונה בוצע החלפת מנוע וטיפול מאוד גדול.

יכול להיות שזה סתם טעות של מכונאי שלא חיבר לאחר שטיפל?

האם ישנם דברים בבדיקה שהם אקוטיים?

פורסם
יכול להיות שזה סתם טעות של מכונאי שלא חיבר לאחר שטיפל?

במוסך מורשה עובדים מכונאים טובים בד"כ. הם עוברים השתלמויות בקורסים אצל היצרן ועובדים לפי הוראות היצרן. אני לא מאמין שבמוסך מורשה היו עושים משהו לא לפי הספר. למרות שלאחרונה יש תופעה, אם לא עומדים ליד האוטו, גם במוסכים מורשים לפעמים שמים חלקים תחליפיים ללא אישור הלקוח (כגון רצועות ופילטרים).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

לדעתי הרכב כן בסדר , רוב הליקויים הן קטנים ורגילים לרכב זה (גיל ודגם) , ערכו הראלי 3000 ש' מתחת למחירון, מורידים תקנה !

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם

חברים יקרים,

תודה רבה על כל התשובות - אשמח לקבל תשובות עם נימוק.

אייל, מדוע לדעתך הרכב מקומבן? (ומה הכוונה..?)

barzelay, האם יש ליקויים מהכרותיך עם המודל הזה שיש לצפות אותם מראש? והאם לדעתך יש צורך בבדיקה של הגיר האוטומטי? (בדיקה שעולה 200 ש"ח בערך).

בנוסף אילו בעיות רציניות לדעתכם חובה לתקנם?

תודה רבה!

פורסם

שאלה נוספת:

גלגל רצועה (פולי) מנוע זורק - מה הכוונה???

האם זה חמור? ומה עלות תיקון ?

תודה רבה!

פורסם

אני מציע לך להכניס את הרכב למוסך מורשה ולשאול כמה עולה לתקן את הליקויים ואז תחליט באיזה מחיר כדאי לך לקנות.

אגב, לדעתי רוב הליקויים הם רגילים (היגוי, קפיצים, שילדה, בלמים והערות הכלליות שנרשמות לכל רכב) והליקויים שכן כדאי לבדוק הם במנוע ובמערכת הפליטה (למרות שייתכן שרוב הדברים שהמכון רשם הם כסת"ח עדיין הייתי מכניס את הרכב לבדיקה במוסך שאני סומך עליו) ושיבדקו באותו הזדמנות את ההילוכים.

התאורה, הצמיגים והתקלה בתצוגה אתה צריך לנסות להוריד מחיר אבל לא מדובר בתקלות רציניות אבל כן מדובר בתקלות שאתה צריך לתקן (אני מעריך שהתיקון לשלושתם יעלה בסביבות 2000 ש"ח אם לא צריך להחליף את הפנס).

שיהיה בהצלחה ואם לא נראה לך תחפש רכב אחר

פורסם

למה מקומבן?

ראה דברים שהדליקו לי נורה אדומה :

הדגשות באדום, הסברים בכחול.

שלום רב,

מצורפת בדיקה של רנו קליאו B שנת 2000 (1600 סמק) יד שנייה, 116,000 ק"מ.

מנוע, קירור, דלק, הצתה: רעשים במנוע אביזרים וגלגולות, רטיבות שמן כולל בין מנוע לגיר, גלגל רצועה (פולי) מנוע זורק, לבדוק כמות שריפה בנסיעה, הוחלף מנוע, מערכת חימום פגומה - מנותקת. בסעיף הזה הייתי כבר עוצר ויורד מהרכב. מנוע הוחלף , אולי כתוצאה מתאונה, אולי כתוצאה מהזנחה. מערכת חימום מנותקת - אם זה לא קומבינה אז מה כן?

מערכת פליטה: רעש יתר מערכת פליטה.

מערכת היגוי: רטיבות שמן במערכת הידראולית. נניח שזה כסת"ח

קפיצים: תקין.

שילדה: פגיעות פח, פגמים בצבע. (הערה אישית: יש מעיכה קלה בדלת לא רציני...)

בלמים: לפרק גלגלים לבדיקה.

צמיגים: צמיגים אחוריים סדוקים /שחוקים, צמיג רזרבי סדוק, צמידים לא זהים מאחור. - רכב מוזנח

תאורה: פנס חזית שמאל דהוי. סיכוי שהרכב עבר תאונה באחד הצדדים והוחלף פנס אחד

העברת כח: נקישה והשהיה מעבר שלוב הילוכים, יש לסרוק תקלות ע"י סורק מחשב ולבדוק לחצים בתיבת הילוכים, רטיבות שמן במערכת הנעה, תושבות תיבת הילוכים חלשות/בלויות. תיבת הילוכים בעייתית - יקר מאוד לתקן. זה לא נראה כמו כסת"ח הנושא של השהייה במעבר בין ההילוכים, כל השאר כן.

מחוונים הבקרה בלוח שעונים פגומה (הערה אישית: ספרה אחת בק"מ קופצת - לא חושב שזה רציני). זה יחד עם ההחלפת מנוע מדליק זרקור אדום

הערות כלליות: יש לבדוק החלפת רצועת תזמון לפי הוראות יצרן וזמני טיפול (הערה אישית: הוחלף וטיפולים במוסך מורשה), פיתחי איורור פגומים, מצבר -08.

האם הדברים הם חריגים, כמה עולה לתקן, ומה דעתכם באופן כללי ?

תודה

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אייל וחברים יקרים,

תודה רבה על תשובתכם המנומקת.

אפרט יותר על מנת שהנתונים יהיו ברורים יותר.

הערות שלי בירוק.

מנוע, קירור, דלק, הצתה: רעשים במנוע אביזרים וגלגולות, רטיבות שמן כולל בין מנוע לגיר, גלגל רצועה (פולי) מנוע זורק, לבדוק כמות שריפה בנסיעה, הוחלף מנוע, מערכת חימום פגומה - מנותקת. בסעיף הזה הייתי כבר עוצר ויורד מהרכב. מנוע הוחלף , אולי כתוצאה מתאונה, אולי כתוצאה מהזנחה. מערכת חימום מנותקת - אם זה לא קומבינה אז מה כן?

המנוע הוחלף כתוצאה של סדק בראש מנוע קודם והמלצה של המוסך להחליף את כל המנוע - יש קבלות, שטר מכר - הכל רישמי ומתוייק ומתועד. הרכב לא עבר תאונה - הכל נקי בוודאות - גם מכון בדיקת הרכב אמר זאת.

מערכת חימום מנותקת - גם לי לא ברור למה....

צמידים לא זהים מאחור. - רכב מוזנח

לא בהכרח - המוכר השקיע אלפי שקלים באוטו(יש קבלות על הכל ממוסך מורשה) והוא עבר טסט לפני 3 חודשים.

העברת כח: נקישה והשהיה מעבר שלוב הילוכים, יש לסרוק תקלות ע"י סורק מחשב ולבדוק לחצים בתיבת הילוכים, רטיבות שמן במערכת הנעה, תושבות תיבת הילוכים חלשות/בלויות. תיבת הילוכים בעייתית - יקר מאוד לתקן. זה לא נראה כמו כסת"ח הנושא של השהייה במעבר בין ההילוכים, כל השאר כן.

כמה עולה לתקן דבר כזה במידה מתקלקל?

שאלה אחרונה: האם גלגל רצועה (פולי) מנוע זורק זאת תקלה רצינית - כמה עולה לתקן אותה?

סה"כ בעלי הרכב עושים רושם של אנשים אמינים - חשוב לא פחות....

תודה.

פורסם

מה שאותי מפחיד ברכב הזה הוא התיבה האוטומטית יקרה מאוד לתיקון, לכן חשוב לבדוק אותה טוב טוב לפני הקניה.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

יש לי רנו קליאו בדיוק מהדגם והשנה הזאת (1.6 אוטומטי שנת 2000), וגם קילומטרז' דומה.

קניתי לפני כמעט שנה, ב 7000 פחות ממחיר המחירון (היד הראשונה הייתה חברה פרטית)

גם בבדיקה שאני עשיתי נרשם "נקישות והשהייה בשילוב הילוכים". זה נרשם כמעט בכל בדיקה, על מנת לפתור את מכון הבדיקה מאחריות על גיר אוטמטי. אני אישית עוד לא ראיתי בדיקה של רכב אוטומטי עם מעל 50000 ק"ם , שלא היו בה שום הערות לגבי הגיר.

אחרי זה עשיתי סריקת תקלות של הגיר, ולא היו תקלות.

למראת זאת, יש אצלי באוטו מכה קלה בהחלפה מראשון לשני, כשהרכב קר.

שיפוץ מלא של גיר אוטמטי בקליוא - עד 10000 במוסך מורשה או 5000-6000 ש"ח במכון גירים.

בהרבה מיקרים לא נדרש שיפוץ מלא, וניתן לפתור את התקלה בעלות נמוכה הרבה יותר.

ההערות שרשמו לך לא אומרות, שהגיר מחייב תיקון או שיפוץ מיידי.

אני לא הייתי קונה את הרכב שבדקת, ואני מצטרף לדעתו של אייל.

בהצלחה.

פורסם

שוב תודה על כל התשובות!

לקחתי את הרכב לבדיקה במוסך מורשה של רנו.

להלן תוצאות הבדיקה:(ציטוט)

• פולי - תקין
  • מערכת פליטה - ריתוך תושבת לממיר קטליטי
  • מערכת היגוי - דרוש שטיפת מנוע לבדוק נזילות
  • החלפת 2 צמיגים אחוריים.
  • העברת כח - לא נמצאו תקלות במחשב אבל זה לא אומר שגיר תקין.

מספר שאלות:

מה אני צריך לעשות בנוסף כדי לבדוק שהגיר תקין??

איך יכול להיות שמכון בדיקה אומר שיש בעייה בפולי ובמוסך (מורשה) אומרים שהוא תקין ??

לגבי מערכת חימום פגומה - מנותקת - לא קיבלתי תשובה - כמה עולה לתקן דבר כזה?

המון תודה!!!

פורסם
שוב תודה על כל התשובות!

לקחתי את הרכב לבדיקה במוסך מורשה של רנו.

להלן תוצאות הבדיקה:(ציטוט)

• פולי - תקין
  • מערכת פליטה - ריתוך תושבת לממיר קטליטי
  • מערכת היגוי - דרוש שטיפת מנוע לבדוק נזילות
  • החלפת 2 צמיגים אחוריים.
  • העברת כח - לא נמצאו תקלות במחשב אבל זה לא אומר שגיר תקין.

מספר שאלות:

מה אני צריך לעשות בנוסף כדי לבדוק שהגיר תקין??

איך יכול להיות שמכון בדיקה אומר שיש בעייה בפולי ובמוסך (מורשה) אומרים שהוא תקין ??

לגבי מערכת חימום פגומה - מנותקת - לא קיבלתי תשובה - כמה עולה לתקן דבר כזה?

המון תודה!!!

תעשה חיפוש בפורום על נושא "רדיאטור חימום פנימי" שם תגלה מדוע מנתקים אותו (בגלל שהוא נוזל ומרטיב את האוטו מבפנים) .....תגלה שזה לא כל כך זול לתיקון ...למה לא שאלת במוסך רנו כמה עולה להחליף את הרדיאטור החימום הפנימי ?

• תוכן חדש...