Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6261 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

ברשותי רכב מסוג שרייד '92 1000 אשר המנוע שלו נפח את נשמתו (אין מה לעשות כנראה שהאלומניום והבעלים הקודמים לא הסתדרו כ"כ..)

חיפשתי רבות בפורום השוואות בנושא זה ולא הצלחתי להגיע למסקנה ברורה.

אני מתלבט בין החלפה במנוע מפירוק מקומי או מיבוא.

העניין הוא שמציעים לי החלפה של המנוע במנוע מפירוק במחיר כולל שיצא זול יותר ב-1500 ש"ח מאשר מנוע מיבוא.

הצעת המחיר למנוע מיבוא מגיעה כמעט למחירו של הרכב...

חלק רושמים שמנועים מיבוא טובים בהרבה מאשר מנועים מפירוק ולעומתם יש כאלה שאומרים ששניהם "חתול בשק" ואם מנוע מפירוק גמור אז באותה מידה גם מנוע מיבוא יכול להיות גמור מכיוון שזה בדיוק אותו דבר רק מגיע ממגרשי פירוק בחו"ל.

לעומת זאת, חלק טוענים (גם היבואנים) שמנועים מיבוא מגיעים עם ק"מ מאוד נמוך (30K-60K).

השאלה היא איך זה יתכן שרכבים ממודל מיושן כ"כ מגיעים עם ק"מ כזה נמוך והאם ניתן בכלל לאמת זאת?

בקיצור אשמח לקבל חוו"דמבעלי הניסיון, כאלו שהחליפו ברכבם ואולי גם ממכונאים שנתקלים בנושא ביום יום.

תודה רבה!

פורסם

תלוי מאיפה מיבאים את המנוע והאם שווה לך לשלם את ההפרש. אם מנוע מפירוק ישראלי הוא משופץ ויש אחריות, אני מניח שאין ממה לחשוש.

תחשוב שאחת הסיבות להפרש המחיר הם עלות הובלה ומיסים שאתה משלם על מנוע מייובא.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

מה זאת אומרת תלוי מאיפה מייבאים את המנוע? זה משנה מאיזו מדינה בדיוק הוא מגיע?

ולגבי מנוע מפירוק מקומי, כמובן שהוא אינו משופץ אלא מנוע של רכב שנמצא במגרש רכבים שירדו מהכביש מסיבות כאלו ואחרות.

העניין הוא שלמיטב ידיעתי גם מנוע מיבוא אינו עובר כל שיפוץ מה שמעמיד את שניהם באותו מצב.

פורסם
מה זאת אומרת תלוי מאיפה מייבאים את המנוע? זה משנה מאיזו מדינה בדיוק הוא מגיע?

אתה חושב שמנוע מפירוק בארץ הוא בהכרח פחות טוב מבחו"ל? יש מדינות שממכוניות מוצאית את המיץ עד שהם מגיעות לפירוק, כמו ארצנו למשל, אבל אנחנו במצב כזה לא לבד. אני בספק שבמדינות "עשירות" בהכרח סויפט 1000סמ"ק יהיה נפוץ.

תוספת:

מה שהכי משנה בייבוא, שאתה משלם מכס, מע"מ ודמי משלוח.

זה עונה על הספקות בקשר לארץ יבוא:

העניין הוא שלמיטב ידיעתי גם מנוע מיבוא אינו עובר כל שיפוץ מה שמעמיד את שניהם באותו מצב.

לפי כך, מה רלוונטי בהטלבתות בין מנוע מיובא למנוע מפירוק בארץ?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

ואני שואל למה לשים כסף על מכונית כזו, שסביר להניח שיש לה עוד בעיות.

יש המון מכוניות במצב נסיעה תקין לחלוטין, בעלות ההחלפה של המנוע (שכידוע לא כוללת רק את מחיר המנוע).

פורסם

לפי כך, מה רלוונטי בהטלבתות בין מנוע מיובא למנוע מפירוק בארץ?

ההתלבטות שלי היא מכיוון שבחיפוש בפורום דווקא בעלי המקצוע הם אלו שמזהירים ממנועים מפירוקים וממליצים רק על מנועים מייבוא והרי אין להם אינטרס להמליץ לכאן או לכן, העבודה היא אותה עבודה.

ול- "drsubaru"

במחיר של החלפת מנוע קשה למצוא מכוניות במצב נורמלי, אולי במצב נסיעה אבל השאלה למשך כמה זמן ודווקא במודלים האלו יש לא מעט עגלות שבעליהן רק רוצים להיפטר מהן ואתה הופך להיות קורבן של רכב נוסף.

פורסם

מנוע בייבוא הוא מנוע שמביוא מחו"ל או מכל מקום אחר , חשוב לזכור שגם מנוע זה פורק ממקום זה או אחר.

מנוע מפירוק עוד יכולים לדעת מהיכן הוא הגיע מאיזה אוטו הגיע וכמה נסע לפני זה עוד אפשרות לדעת או לנסות לדעת היסטוריה על המנוע לעומת זאת במנועים מיבוא קש יותר לדעת.

בעיקרון עד שלא מכניסים את המנוע לאוטו ונוסעים איתו רק אז יודעים אם המנוע טוב או לא טוב

וזה לא ישנה אם זה יהיה מנוע מיבוא או מנוע מפירוק.

הרעיון הוא ללכת לבעל עסק מסודר שיתן אחריות למנוע לתקופה מסויימת.

פורסם

אז עפ"י התגובות אני דווקא מבין שהרוב ממליצים על מנוע מפירוק...

משום מה בחיפוש שביצעתי בתגובות של מכונאים ראיתי רק דברים רעים על מנועים מפירוק ולהיפך על יבוא.

כנראה שזה באמת רק מזל וצריך לחשוב טוב אם שווה לשלם את ההפרש הלא קטן ביניהם.

תודה לכולם!

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

התנסות אישית שלי - לפני כארבעה חודשים נצרכתי להחליף מנוע ברכבי - דייהו רייסר 94.

פניתי למגרש פרוק שקיבלתי המלצה לגבי אמינותו. הוצע לי מנוע, שלדברי בעל המגרש נבדק והופעל על ידו.

(האמת - קשה לי להבין איך ניתן ל"הריץ" מנוע מחוץ לרכב ללא כל החיישנים והמחשב) והמנוע במצב טוב.

קיבלתי מנוע נקי ומסודר שנראה חיצונית בהחלט בסדר גמור. המנוע הורכב ברכב ואכן הוא בסדר גמור.

(כמובן שהיתה אחריות של 3 חודשים). בקיצור, במקרה הפרטי שלי בהחלט היה כדאי לקנות ולהרכיב מנוע מפרוק,

מה גם שבמוסך הוצע לי שהם יספקו לי מנוע מיבוא בעלות שהיתה בדיוק כפולה מעלות המנוע מפרוק.

• תוכן חדש...