Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6639 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב אז אני כבר בערך שנה עם הפונטו ששמתי שם מערכת פשוטה יחסית (HU קלריון פשוט ופולס 6).

עכשיו הגיע תורה של הכלה החדשה שלי (306 XSI), ואני רוצה הפעם לשים מערכת כמו שצריך!

נתחיל עם התקציב: 6000 ש"ח, אפשר לטפס גם ל-7 אם ממש כדאי.

המוזיקה שאני אוהב: הרבה רוק, בעיקר מתקדם, וגם מטאל, הבי מטאל (הישנים כמו גאנז) והרד רוק (לד זפלין וכאלה).

בנוסף גם קצת ג'אז, בלוז. אני שומע גם שחורה וטראנסים (PSY), האוסים. מגוון בקיצור. אם צריך לפרט עוד בקטע של להקות והרכבים תגידו לי.

מעיון די ממושך בפורום וקריאת ביקורות, וגם שמיעה של חלק מהרכיבים, בחרתי איזשהו סט-אפ התחלתי עם חלוקת תקציב:

HU - יד 2 עד 1500 ש"ח: קלריון 775

מגבר - 4CH חדש או יד שנייה עד 2500: Audio System F4 600, Alpine PDX 4.150

במה קדמית: סט קומפוננט שיהיה מורכב ממידים של פולס (שיש לי כבר) וטוויטרים MT-22. לא יודע כמה עולה:?:

סאב: חדש עד 1000 ש"ח - איזשהו סאב SQ של ID או הרץ, מורל.

התקנה: חייב התקנה איכותית ומקצועית, בלי חיפופים ובלי חרטוטים.

מה אני מחפש מהרכיבים: מקסימום איכות כמובן.

אני רוצה מערכת שתוכל לשחזר את הפירוט והכלים השונים (ולפעמים רבים) שיש ברוק מתקדם וג'אז.

מצד שני אני גם רוצה לתת בראש לפעמים עם שחורה ופסיי טראנס - לפעמים נמאס קצת מכל המתקדם הזה :lol:

ועכשיו לשאלות שלי:

1. לגבי מגבר, אולי כדאי שני ערוצים ומונו לסאב? לא יודע אם אפשר להעמיס 2 מגברים על צרפתייה בת 13 :wink:

2. האם כדאי בכלל להחליט מה לקנות אחד אחד, קודם מהHU ואז להתקדם?

מה דעתכם?

למכירה המערכת שלי -Focal, Nakamichi, Xetec, Eclipse...

פורסם

אני הייתי הולך על הAS בגלל שהוא פשוט יחזיק לך קומפוננט וסאב בלי שום בעיה בנוסף לזה שהוא מאוד איכותי.

בקשר לבמה הקדמית, הייתי משדרג את הפולס לדוטק מהסיבה שהפולס לא יחזיק את העוצמה של המגבר. מניסיון.

אבל הוא כן יתן בראש.

סאב, הייתי מנסה לשמוע P3 ואם מוצא חן בעינך אז קונה אותו, הוא אמור להיות סאב מדוייק ויחסית חזק 500RMS והמגבר יחזיק אותו ללא בעיה אם תקנה את הסאב בדגם של שני סלילים של 4 אוהם.

אמיר

!!!205rallye -->206XS -->clio172-->fiat bravo tjet 1.4t --> Ford Focus ST

פורסם

אני חושב שבחרת מגברים טובים, HU, טוב, אבל מחינת קומפוננט קצת לא מספק, מידבאס של פולס לא יוכל ולא "לתת בראש" ולא לשחרז את הכלים המפורטים ברוק והג'אז.

תכוון קצת יותר גבוהה מבחינת המידבאסים. וגם מה יהיה אופן החיבור? יש לך קרוס פסיבי לקומפוננט

פורסם
אין לצטט שלא לצורך

אני מבין שעדיף לעלות ברמה של הקומפ' - מה שאומר שעכשיו מונו וסטריאו איכותיים באמת יגמרו לי את התקציב.

יש לי את הקרוס המקורי של הפולס (זה נקרא פסיבי?)

בי אמפ זה לא בשבילי כרגע...אני אתחיל עם מערכת סטנדרטית ומשם כבר אלוהים גדול :wink:

אמיר - כן שמתי לב שהמגבר הזה מטורף (נחש איפה :lol:) עכשיו רק נשאר למצוא אותו או משהו ברמה שלו ביד שנייה.

לא רשמתי מקודם - בHU ובמגבר אני מעדיף יד 2, פשוט כי אני מקבל תמורה יותר גבוהה לכסף.

סאב אני עוד לא יודע איזה אני רוצה...כנראה שזה יהיה הפריט האחרון שאני ארכיב.

בגדול אני לא סגור על כל הרכיבים - אז מה עדיף, לקנות קודם HU ואז להמשיך?

ובקשר ל-HU, הוא בסיס טוב למערכת ברמה הזאת? יש עוד אופציות? (אני יודע על ה880PRS)

פורסם

PRS אחלה מכשיר, לגבי AS הוא יש לו הספק ממש גבוהה בגישור ונותן יותר גמישות לבחירת סאב אז אין תוכניות למונו תיק אותו .

לגביי הפולס .. אני שותף לדעה הרווחת זה רמקול נחות .

פורסם

דובי, אל תזניח את הקומפוננטים כמרכיב מאוד חשוב. למרות שכל מרכיב במערכת איכותית הוא חשוב!

לגבי הסאב גם PHOENIX GOLD ZR12 הוא נחמד מאוד שמענו אותו בשני רכבים של "ברמונדו" וגם אצל "MR SUB"

רק תקבל את ההחלטות הנכונות כבר עכשיו לפני הקניה לגבי המערכת העתידית שתגיע אליה מתישהו, כלומר כבר תחשוב האם תרצה בעתיד לפנק את הקומפוננט בבי אמפ, משמע שכדאי כבר עכשיו לקנות HU תומך בבי אמפ ולהעביר חיווט מתאים גם כן כדי לשרת מטרה זו.

זה אומר מגבר שבהתחלה יגביר קומפ' בפסיבי וסאב בגישור באיזה שהוא שלב יגביר את הקומפ' בבי אמפ ותצטרך להוסיף מונו לסאב.

אל תשכח גם כחלק בלתי נפרד להוסיף לקניה איטום, שמעת אצלי את ההבדל.

בהצלחה.

מיכו.

פורסם

חבר אתה בדרך הנכונה!

אל תמהר זה הכי חשוב.

HU עם זה ה DXZ755 USB, היתי מעדיף אותו על פני ה PRS.

מגבר של AS יהיה לך קשה מאוד למצוא יד שניה כי בארץ יש בודדים כאלה (תופעת העדר ומבחר מוצרים מצומצם). אבל אחלה בחירה.

עם הPDX אין לי ניסיון, אבל לי אישית יש סלידה ממנו בגלל היותו דיגיטלי.

קומפוננט דורש שיפור, תנסה אולי בהתחלה רק להחליף את הוופר של הפולס.

לגרום למערכת לתת בראש בטראנס ושחורה ממש לא בעיה, אך לגרום לה לנגן רוק כמו שצריך זה כבר משהו אחר.

פורסם

ררוק זה קשה .... תנסה לשקול קומפ אחר והאודיו סיסטם לא יקר

....

בלי קשר ראיתי אצל טומקאר הוד השרון ..

סטייג ' שהוא בכלל ליגה אחרת עם מודולים וכו ניטור ממחשב והוא עולה כ2500 אם אני זוכר נכון

פורסם

מיכו - כן במערכת כזאת הפולס יהיה צוואר בקבוק...אני אמכור אותו כנראה ויוסיף לסכום.

הPG היה טוב הוא דפק כמו שצריך בקטע של דרים תיאטר אצל ברמונדו, אבל הבנתי שלא ניתן להשיג חדשים יותר, ואני פחות מתלהב מסאבים יד 2...אבל אני אשקול אם יהיה משהו מעניין.

לגבי בי-אמפ, כרגע בתור מתחיל לא חושב שכדאי לקפוץ מעל הפופיק, אבל זה יכול להיות נחמד בעתיד.

איטום - איך שכחתי :wink:

בורקה, ה-AS הבנתי מעולה, השאלה מה יהיו (אם בכלל) האופציות ביד 2...כמו שאמרת - לא כדאי למהר.

מתן - מה זה הסטייג'?

פורסם

אני דווקא לא מסכים שהפולס הוא "צוואר בקבוק" למערכת. המיד שלו יהיה בסדר גמור ויעבוד טוב עם איטום! דגש על האיטום! כי בלי איטום בקטעים של רוק כבד הוא מאבד את הצפון! אני אחרי איטום כשהיה לי פולס שמתי לב לשינוי ענק! המיד היה הרבה יותר הדוק ומדוייק מאשר כאשר הדלת לא היתה אטומה.

הטוויטר של הפולס זה סיפור אחר, הוא כן צוואר בקבוק, טוויטר פשוט לא טוב אני החלפתי אותו מיד כשיכולתי.

אמיר

פורסם

אז אתה אומר שמיד של פולס עם איטום, מתקרב באיכות למיד בכיר יותר (נניח של הדוטק או ההייבריד) ללא איטום?

אם זה המצב, כבר עדיף ללכת על הפולס, ככה אני נשאר עם איטום לשדרוגים בעתיד.

פורסם

שמעתי את הפולס אצלי ודוטק בלי איטום והפולס היה יותר טוב.

שמעתי גם הייבריד והפולס נתן יותר באס ממנו( ושניהם אטומים.) מה שכן, הוא לא עומק בעוצמה שהם כן עומדים בה. אבל באס הוא נותן יותר טוב.

בהשוואה להייבריד, ההיבריד מיד יותר מדוייק ומוסיקלי מהפולס, לגבי דוטק הפולס טוב ממנו.

אמיר

• תוכן חדש...