Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6736 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מעוניין לפתוח חשבון בבנק הבינלאומי ובגלל מקרים בבנק הקודם שלי שלא כל כך שמר על הפרטיות שלי אני מחפש בנק שדבר ראשון שהם מבקשים ממך כשאתה מגיע לסניף עוד לפני שאמרת שלום, זה תעודת זהות, ככה שאני יכול להיות בטוח שרק אני עושה פעולות ומברר פרטים בחשבון שלי.

לכן רציתי לשאול האם בבנק הבינלאומי מבקשים תעודת זהות כשניגשים לפקיד או שמספיק שיודעים רק את המספר חשבון?

תודה

פורסם

זה מאד תלוי איזה בקשה תפנה לפקיד,

במקרה שאתה רוצה להפקיד כסף אז למה צריך להביא תעודות זהות?

אבל לכל פרט אחר,תראה לי בנק שלא יבקש תעודת זהות (משיכת כסף,הזמנת צ'יקים וכל דבר אחר...)

Skoda Superb Elegance 1.8 TSI

Alfa Romeo 159 2.4JTDm 20V 200hp

פורסם

כל בנק אמור לעשות את זה, זה החוק ואין שום בנק שיגיד פרטים על חשבונך למישהו אחר.

אולי היה פקיד מסוים שעשה לך את זה אז תדווח עליו למנהל המחלקה או הסניף.

כשעבדתי בבנק הייתי מבקשת תעודת זהות גם ממישהו שרק מפקיד כסף.

והיה מקרה שבאה אלי אמא של ידיד והפקידה לו כסף ושאלה באיזה מצב הוא נמצא, ובמפורש אמרתי לה שאני לא יכולה לענות, זה לא משנה אם היא נעלבת או לא מבינה למה, אין חיה כזו להגיד מה קורה בחשבון גם לקרוב משפחה!

אז לדעתי לא לעבור בנק הבעיה אלא להתלונן על אותו פקיד שמפר סודיות!

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
זה מאד תלוי איזה בקשה תפנה לפקיד,

במקרה שאתה רוצה להפקיד כסף אז למה צריך להביא תעודות זהות?

אבל לכל פרט אחר,תראה לי בנק שלא יבקש תעודת זהות (משיכת כסף,הזמנת צ'יקים וכל דבר אחר...)

אני הזמנתי פנקס צ'קים, ראיתי את פרטים שלי (ת"ז, כתובת ומספר טלפון), הזמנתי סיסמא לפעולות בטלפון ובאינטרנט וכל זה מבלי להראות ת"ז אלא רק אמרתי את מס' החשבון שלי משמע, כל אחד יכל לעשות את זה, וזה לא רק פקיד אחד אלא מספר הפקידים באותו בנק.

לפי דעתי כל כניסה של פקיד לחשבון של לקוח מחייבת הצגה של ת"ז מכיוון שהלקוח יכול לראות פרטים שאם זה לא החשבון שלו אז הוא לא אמור לראות.

פורסם

אולי אותו פקיד הכיר אותך ולכן לא ביקש תעודת זהות? או זכר את שמך מפעם קודמת, במקרה כזה הוא לא יצטרך לבקש ת"ז שוב.

כאחת שעבדה בבנק, זה נשמע לי מאוד הזוי שמישהו יתן לך סיסמא,פנקס שקים וכו' בלי להיות בטוח שזה החשבון שלך, ובמיוחד שאתה אומר שזה כמה פקידים ולא רק אחד.

ניסית לפנות עם זה למנהל המחלקה או הסניף?

פורסם

זאת הייתה פקידה שמעולם לא הייתי אצלה לפני זה!

לפני המקרה הזה פניתי לסגן מנהל הסניף והתראתי שהפקידים שלו לא מבקשים ת"ז והוא תירץ שאם נותנים מידע או כסף אז מבקשים ת"ז, בקיצור שטויות במיץ. לא התווכחתי איתו רק כי ידעתי כבר אז שאני עוזב את הבנק הזה.

פורסם

לא שאני לא מאמינה לך אבל זה נשמע כל כך הזוי, במיוחד שמנהל יגיד שלתת מידע על חשבונו של מישהו לא מצריך תעודת זהות, אם זה באמת היה כך ואתה נפגעת מחוסר שמירה על סודיות, זה לא מובן איך עזבת את המקרה ולא המשכת עם זה הלאה.

אפשר לדעת באיזה בנק זה קרה?

פורסם

כאשר אני הולך לבנק שלי להפקיד כסף - בחיים לא מבקשים ממני ת"ז. אני גם לא רואה בעיה בזה שמישהו יםקיד לך כסף, אפילו "בטעות". :)

Twincharger Stratified Injection

פורסם
כאשר אני הולך לבנק שלי להפקיד כסף - בחיים לא מבקשים ממני ת"ז. אני גם לא רואה בעיה בזה שמישהו יםקיד לך כסף, אפילו "בטעות". :)

אין שום בעיה לא לבקש תעודת זהות אם אתה רק מפקיד,

הבעיה נוצרת כאשר מישהו מפקיד כסף ואז אוטומטית שואל וכמה יש בחשבון? ואז אני מבקשת תעודת זהות והלקוח כמו כל ישראלי טיפוסי שבא להוציא עצבים מתחיל לצעוק, מה נראה לך שאני מפקיד כסף לחשבון שלא שלי?! בגלל זה עדיף לבקש תעודת זהות מראש ולחסוך כאב ראש.

פורסם
לא שאני לא מאמינה לך אבל זה נשמע כל כך הזוי, במיוחד שמנהל יגיד שלתת מידע על חשבונו של מישהו לא מצריך תעודת זהות, אם זה באמת היה כך ואתה נפגעת מחוסר שמירה על סודיות, זה לא מובן איך עזבת את המקרה ולא המשכת עם זה הלאה.

אפשר לדעת באיזה בנק זה קרה?

אולי לא הבנת אותי לא נכון, אבל הסגן מנהל סניף אמר שרק במקרה שמוסרים לי מידע או כסף, רק אז מבקשים ת"ז, וכפי שתיארתי במקרה שקרה לי, קיבלתי מידע וסיסמאות ולא ביקשו ממני ת"ז.

ואיך לא המשכתי עם זה הלאה? את אולי תתפלאי אבל זה עניין שולי לעומת מקרה אחר שקרה לי עם אותו בנק והסיבה ה"היא" זו הסיבה שבגללה אני עוזב.

זה קרה בבנק דיסקונט.

פורסם

גילוי נאות: אני עובד בנק (לא דיסקונט).

לדעתי החסרת כאן כמה פרטים אקוטיים בדרך.

תוכל בבקשה לספר את השתלשלות העניינים מההתחלה ועד הסוף? וכשאני כותב מההתחלה ועד הסוף, אני מתכוון מהרגע שנכנסת לסניף (או פנית לבנק), ועד לרגע שכל הסצנה נגמרה.

כמו"כ, אנא פרט אילו פרטים נדרשים בנוסף לסיסמה על-מנת להיכנס לחשבון בנק של דיסקונט באמצעות באינטרנט (ולכל הקרימינלים שכבר עולים להם רעיונות בראש: אני לא שואל מה הם הפרטים הספציפיים שהוא נדרש להקיש, אלא באופן כללי. אני מנסה להוביל פה קו מסוים).

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

לבקשתך.

נכנסתי קודם כל לסגן מנהל סניף לדבר איתו לגבי בעיה אחרת והוא שאל את מס' החשבון שלי, נתתי לו את מס' החשבון מבלי שהוא ביקש ת"ז ושאלתי אותו למה אף פעם כמעט לא מבקשים ממני ת"ז (שאלתי בתוקפנות כי זאת הייתה הפעם השלישית שלי אצלו בתוך פחות משבוע), ואז הוא הסביר שהם עובדים לפי נהלים של בנק ישראל ואם הוא היה מוסר לי מידע או כסף אז הוא היה מבקש ת"ז, ואחר כך שנכנסנו לחשבון הוא ביקש ממני ת"ז (רק לשם השוואה כשהייתי אצלו יום לפני והוא נכנס לחשבון שלי הוא לא ביקש שום ת"ז).

ישר איך שיצאתי ממנו רציתי לסגור עוד פינות, אז ניגשתי לפקידה שמעולם לא הייתי אצלה, מסרתי לה את מס' החשבון שלי, והזמנתי פנקס צ'קים, כדי לודא שעל הצ'קים יהיו הפרטים הנכונים שלי היא סובבה אלי את מסך המחשב והראתה לי את הפרטים שלי שכללו: ת"ז, מס' טלפון, וכתובת. בנוסף היא הוציאה לי סיסמא לפעולות בטלפון ובאינטרנט. כך שיצאתי לי מהבנק כשראיתי את הפרטים האישיים שלי, קיבלתי סיסמאות וכל זה מבלי להראות ת"ז.

ולשאלתך הנוספת, בשביל לעשות פעולות בטלפון או באינטרנט אני צריך סיסמא ות"ז, משמע יש לי את כל הפרטים מאותו מפגש.

פורסם

לא היה לי זמן להגיב עד עכשיו (אם לא נלך לעבודה, איך נחזיק את האוטו? :wink:).

על כל פנים:

אתה טוען שניגשת קודם כל לדבר עם מנהל הסניף, אשר בתורו לא ביקש ממך תעודה מזהה אלא רק שאל מה מספר החשבון שלך. אינני מכיר את הדינמיקה בין שניכם, אבל אתה עצמך כתבת שהיתה זאת הפעם השלישית באותו השבוע שביקרת אצלו בסניף, לכן סביר שהוא כבר מכיר אותך והליך הזיהוי באמצעות תעודת הזהות הוא מיותר.

אינני יכול להתייחס לסיטואציה שהיתה עם הפקידה, מלבד העובדה שהזמנת פנקס צ'קים לכשעצמה אינה מצריכה זיהוי מיוחד, שכן בעצם ההזמנה אתה לא מקבל את הצ'קים בו במקום, אלא כעבור מספר ימים. הליך הזיהוי מתבצע בעת קבלת הפנקס.

קשה לי מאוד להאמין שסגן המנהל יפעל בניגוד להוראות המפקח על הבנקים, בעיקר מהסיבה שאם אכן הוא עשה זאת והדבר התגלה, החוק יטיל על הבנק סנקציות קשות וכבדות משקל.

בחוק הבנקאות (שירות ללקוח), מפורטות החובות שיש לבנק כלפי לקוחותיו (אגב: לקוח הבנק הוא לא בהכרח רק מי שיש לו חשבון בבנק, אלא כל מי שמקבל ממנו שירות). שתיים מהחובות החשובות ביותר הן חובת הזהירות וחובת הסודיות.

באם אתה סבור שהבנק או מי מטעמו מעל בחובות המוטלות עליו כלפיך, אתה יכול להגיש תלונה אצל המפקח על הבנקים בבנק ישראל. מכאן ועד לעזוב לגמרי את הבנק... לא יודע.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

פורסם

אגב, עוד משהו שנזכרתי בו:

לפחות בבנק שבו אני עובד, כשבנקאי מנפיק סיסמה לאינטרנט או לשירות הטלפוני עבור לקוח, עליו לזהות אותו באופן חד-משמעי וכן לחתום על כך שהסיסמה ניתנה לאדם אשר הזדהה כלקוח ולא לאף אחד אחר. אם אחר כך יהיה בירור מדוע הסיסמה הגיעה לאדם שלא היה מורשה לדעת אותה, הבנקאי שחתימתו מופיעה ברישומי הבנק הוא זה שיצטרך לתת את הדין על כך.

פורסם

אינני יכול להתייחס לסיטואציה שהיתה עם הפקידה, מלבד העובדה שהזמנת פנקס צ'קים לכשעצמה אינה מצריכה זיהוי מיוחד, שכן בעצם ההזמנה אתה לא מקבל את הצ'קים בו במקום, אלא כעבור מספר ימים. הליך הזיהוי מתבצע בעת קבלת הפנקס.

אלעד טעות בידך, על כל הזמנת פנקס הלקוח משלם מחשבונו וזה לא משנה אם הוא יבוא לקחת את הפנקס או לא, בעת ההזמנה חשבונו של הלקוח מחויב בעמלה מסוימת שמשתנה מלקוח ללקוח.

כמו כן, בעת ההזמנה אותו הבן אדם חותם על העתק של הבנק ומקבל לעצמו עותק עם פרטי החשבון, מספר תעודת זהות, כתובת ומספרי טלפון של בעל החשבון, כך שזה מאוד מאוד קריטי לעשות זיהוי ודאי בעת הזמנת פנקס או כל דבר אחר.

• תוכן חדש...