Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6747 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי קורלה 98 שלפי דעתי יש לי בעיה במערכת הבלימה רציתי להתיעץ אתכם על

האפשרויות לפני הכביסה למוסך

הסימפטומים הם

1.דוושת בלם נלחצת "עד הסוף"-בלחיצה חזקה אני מרגיש כאילו שהדושה נלחצת עד הסוף ואז "נתקעת" במשהו שלא נותן לה להמשיך להלחץ (מרגיש שאני מגיע למהלך המקסימלי של הדושה)

2.ABS נכנס לפעולה במהירות נסיעה נמוכה ובכביש יבש ונקי (ללא חול או שמן) . לא מצליח לעשות "חרקה" בבלימת חרום.

3.מרחק עצירה ארוך מיד לטעמיי ( ברשותנו גם גולף 2002 שבלחיצה על הדושה הרכב נבלם באופן מיידי תוך חריקת צמיגים-באותם תנאי כביש. ממש נדבק לכביש בעת בלימה).

הקש ששבר את גב הגמל הוא בלימת חרום שביצעתי היום וכמעט נכנסתי ברכב לפנים הייתי המהירות נמוכה 30-40 לכל היותר והרגשתי את ה ABS עובד אך הרכב בקושי בולם והדוושה נלחצה עד הסוף (שוב בכביש איכותי ונקי )

אשמח לקבל חחות דעת על מנת שהמוסך לא יכניס אותי להוצאות מיותרות

יש לציין שאני מטפל במוסך היבואן ובדיקת הרפידות בטיפול לפני 5000 ק"מ הרפידות נמצאו תקינות

פורסם

כדאי לך לגשת למוסך עם סורק, שיראו את מהירויות כל הגלגלים בזמן נסיעה ובלימה (בהנחה שמחשב הABS ברכב הזה, יודע לתת נתונים כאלה לסורק. אם לא, אז צריך לבדוק מתחים מהחיישנים עם מד-מתח) . סיכוי טוב שיגלו שאחד החיישנים מראה מהירות שונה מהאחרים בסיטואציה כלשהי, במיוחד במהירות נמוכה של עד 6 קמ"ש.

זה בהנחה שהנורה של הABS דולקת בפתיחת סוויץ' וכבה לאחר מכן.

בינתיים מומלץ לך לנסות להוציא את הנתיך של מע' הABS ולראות אם ביצועי הבלימה משתפרים בצורה דרסטית. אם זה המצב אז אל תחבר חזרה את הנתיך עד לטיפול בבעיה.

פורסם

תחליף שמן ברקס.

בצעה ניקוזי אויר כמו שצריך!!

אחרי הניקוזים הדוושה לא אמורה לישקוע.

אם עדיין שוקע כניראה שהבוסטר עייף...

לגבי כניסת ABS מוקדמת ומרחק עצירה ארוך

צמיגים ישנים כניראה הבעיה....

• ספונסר פורום
פורסם
תחליף שמן ברקס.

בצעה ניקוזי אויר כמו שצריך!!

אחרי הניקוזים הדוושה לא אמורה לישקוע.

אם עדיין שוקע כניראה שהבוסטר עייף...

....

ההפך הוא הנכון.

אין קשר בין שקיעת הדוושה לבוסטר,אם הוא לא תקין הדוושה תהיה גבוה וקשה.

תיתכן תקלה במשאבת הבלם המרכזית,במידה ויחידת הABS נבדקה.

אורן

פורסם

למרות שאורן הוא מקצוען אני רוצה לציין שאצלי באפלאוז,דוושת הבלם הייתה נמוכה בעקבות איבוד מאסיבי של נוזל בלמים.

הוספתי נוזל בלמים, ניגשתי למוסך-כל הבלמים נבדקו כולל משאבה מרכזית שנמצאה תקינה והתברר שהבוסטר לעולמו והשמן נזרק מהצינורית שמחוברת לבוסטר לשסתום היניקה במנוע.

הבוסטר הוחלף אחר כבוד במשופץ אך מי שמכר את הבוסטר טען שהוא לא מעניק יום אחד אחריות אם לא תוחלף יחד איתו משאבת בלם מרכזית כיוון שאם לא תוחלף יגרם נזק גם לבוסטר התחליפי.

לכן,אסור לשלול אפשרות של בוסטר אך יש בהחלט לבצע בדיקה ראשונית כדי לשלול משאבת בלם מרכזית תקולה.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

כבר הסברתי לך שעשו לך אבחנה לא נכונה. מי שזרק שמן לבוסטר זו המשאבה הראשית, למרות מה שאיבחנו לך, וזה שהדוושה היתה נמוכה זה כי המשאבה הראשית היתה לא תקינה ולא בגלל הבוסטר, שכפי שאורן הסביר ובצדק, כשהוא לא תקין הוא גורם לדוושה גבוהה. חבל שעל סמך אבחנה שגויה אתה מניח שאורן טועה, כי הוא לא טועה. חבל גם שאתה לא מקשיב לי ולמי ששיפץ לך את הבוסטר, כי מתישהו אתה תשלם שוב על בוסטר לא תקין, וגם על משאבה ראשית נוזלת.

פורסם

קןדם תודה על התגובות....

הצמיגים בני שנה פירלי P3000 במצב מצויין.

אני אנסה לעשות את הבדיקה עם הפיוז. בנחה שהמצב לא ישתנה איפה אני יכול לעשות את הבדיקה עם הסורק?

האם במוסך הבואן ניתן להצע את הבדיקה או שרק במכון ספציפי? יש המלצות למקום אמין? אני מאזור רחובות-ראשון

כמו כן בהנחה שהבעיה היא לא ב ABS ואכן התקלה היא המשאבת בלם\בוססטר

מה עלויות התיקון הצפויות?

שוב תודה

• תוכן חדש...