Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6761 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עכשיו בראיה לאחור, אני נזכר שכשכתבתי את התגובה המקורית שלי בצהריים התלבטתי מאוד האם להוסיף עוד כמה "ירקות" להמלצת הטיפול שלי. לא רק שאז היא נראתה לי רזה מדי, עוד חשבתי שאני "אקבל בראש" על כך שאני לא ממליץ לבחור להחליף גם נוזל קירור (צריך כל שנתיים לפי הספר), נוזל בלמים (סופח לחות עם הזמן) ועוד כמה שאני בטח אצליח לחשוב עליהם אם רק אנסה.

מוזר לי שבסוף samg קיבל המלצות שהם אפילו פחות מהמינימום שאני רואה לנכון.

נ.ב - טיימינג זה כל שנתיים או שלוש במנועי TU?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

מחזק את דבריו של צביקה פיק .

לא חושב שטיפול 170 אלף מסתכם בשמן ופילטר .

אם הבנתי נכון , החלפת פלאגים לפני שנתיים , לדעתי עליך להחליף שוב .

פילטר אויר תחליף .

וכדאי גם פילטר דלק .

"שלום מותק מדבר סרג'יו קונסטנסה, מה שלומו?"

אוהבים אותך פולי.

פורסם

לא מסכים איתך חנן .

מהסיבה הפשוטה : לפיוז ,מצב תקין או שרוף . אין אמצע .

בשעה שפילטר אויר יכול להיות קצת \ הרבה \ מאוד - מלוכלך , וכך לתת פחות אויר .

אותו דבר גם פילטר הדלק , יכול להיות ש 34 אחוזים ממנו כבר סתומים .

גם לגבי המצתים , אינך יודע בוודאות (מוחלטת) מה מצבם .

נוזל הבלמים , יכול להיות מהול ב-12 אחוז לחות .

זה לא כמו פיוז , שהוא תקין או מקולקל .

ולכן , אני חושב , שבגלל שהרכב עבר כבר 170 אלף ק"מ , ובגלל שלא מדובר באמינות של טויוטה , כדאי להוסיף עוד 100 שקל , ולבצע טיפול מקיף יותר .

אני מסכים לקביעתך שאין להחליף חלק תקין . חד וחלק . אבל , האם תוכל לקבוע בוודאות שכול הפתחים המיקרוסקופיים שבפילטר האויר או הדלק פתוחים לחלוטין ?

אוהבים אותך פולי.

פורסם

בדקתי אצל ג'אן עלות החלקים המדוברים:

פילטר שמן 42

פילטר דלק 160

פילטר אויר 40

4 פלאגים 80

טען שכולם מקוריים. האם המחירים סבירים? ביחוד למסנן הדלק?

וכמה יכולה לעלות לי עבודה להחלפת כל החלקים הנ"ל?

תודה ושבת שלום!

פורסם

160 ש"ח לפילטר דלק?! :shock:

לא פלא שההוראות של חנן ממליצות להחליף כל 75K.

פילטר תחליפי עולה 20 ש"ח, יענו שמינית. במקום להחליף כל 10K פילטר דלק מחליפים כל 80K ובסך הכל יוצא אותו הסכום.

פלאגים אל תקנה אצל ג'אן. אצל הפרסי או צנטרל ימכרו לך את אותם הפלאגים ב60 ש"ח. אין דבר כזה פלאג מקורי.

לגבי עבודה - בחיים לא שילמתי על טיפול כזה. מדובר בגג חצי שעה של עבודה למכונאי מיומן.

פורסם

למה לשלם על עבודה ? יש בפורום הסברים מדוייקים כיצד לבצע אותה לבד .

אוהבים אותך פולי.

פורסם

האם תוכל לקבוע בוודאות שכול הפתחים המיקרוסקופיים שבפילטר האויר או הדלק פתוחים לחלוטין ?

קטונתי מלקבוע לגבי הפתחים המיקרוסקופיים, אבל אני בהחלט יכול לקבוע, חד משמעית, שהוראות היצרן לגבי הטיפול ברכב שלו הן מספיק טובות, עבור כל רכב. כשהרכב שלך יתקלקל זה לא יהיה כשהמסנן ששמת ייסתם לפני הזמן שהיצרן קבע, אלא לאחר שאחמד (או אתה) , באחת מעשרות הפעמים המיותרות בהן תחליף מצת טרם זמנו, יחרב את ההברגה.

אני רציני לגמרי. רכב מתקלקל במוסך. בד"כ לא מהבעלים ולא מהעבודה שהרכב עושה. תשתדלו שהמוסך יבצע מה שפחות עבודות על הרכב, אבל בוודאי שיבצע (או עדיף, שאתם תבצעו במו ידיכם) בדיוק מוחלט את מה שהיצרן דורש, ותזכו לחיי רכב ארוכים וטובים יותר.

אגב, יעילות סינון של מסנן משומש, כל עוד הוא לא סתום מדי, היא טובה יותר משל מסנן חדש. חפש על זה חומר בגוגל ותופתע.

לגבי תחליפי או מקורי, רק תענו לעצמכם על שאלה אחת:

האם הייתם מוכנים לקנות רכב שלם מאותו יצרן (נגיד, יצרן סיני כלשהו) שמייצר את המסנן התחליפי שקניתם ב20 שקלים? אם התשובה היא לא, אז למה אתם מוכנים להחליף חלק מהרכב שלכם בזבל שהנ"ל מוכר?

פורסם

חנן, אתה קצת מגזים.

כך או כך, אחוז נכבד מהרכיבים ברכב החדש שלך מיוצרים או יוצרו בקבלנות משנה אצל יצרן בסין.

פורסם

אולי, ואולי לא. לצערי, לפעמים אתה צודק וחלקים אכן מיוצרים בסין. בכל מקרה, גם אם זה מיוצר בסין זה נעשה תחת הנדסה ובקרת איכות יפניות ולא סיניות. אתה חושב שזה לא משנה? זכותך לחשוב כך. הנסיון שלי מלמד אחרת.

אני השוויתי מסננים סיניים ומקוריים לאחר שפירקתי אותם וההבדלים עצומים.

כמו כן, הנסיון שלי עם מעט החלקים התחליפיים שיצא לי להרכיב ברכבים שלי בעבר הוא פשוט רע. רק צרות יצא לי מכל חלק כזה.

• תוכן חדש...