Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6808 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי פורד פוקוס 2 ליטר משנת 2003 אוטומטית. אני עושה ברכב 25,000 ק"מ בשנה שבעיקרן נסיעות בינערוניות.

בגדול אני מרוצה מהרכב, הבעיה היחידה שממשיכה ומטרידה אותי היא ההוצאה הכספית על הדלק והייתי רוצה לבדוק אפשרות למעבר לרכב קטן וחסכוני.

השאלה אם דיזל יכול לבוא בחשבון ואם ההוצאות הנלוות לגביו לא יותר גבוהות מרכב בנזין. ובגדול האם ניתן לרכוש במחיר שאני אקבל על הרכב שזה באיזור ה50,000 ש"ח רכב כמו שציינתי קטן וחסכוני שיוכל לשרת אותי למטרות האלה ולדרישות הנסועה שלי.

אשמח מאוד אם תוכלו ליעץ לי ולסייע בנידון.

ערב טוב.

פורסם

היה כאן דיון לפני יומיים , בנוגע למגאן דיזל .. - אם בחסכון בדלק חפצת - ידנית בחרת !!!

ואם אתה מרבה בנסיעות בין-עירוניות אז באמת זה לא צריך להטריד אותך יתר על המידה.. אין מה לעשות צריך לחזור למקורות בסוגיית החיסכון בדלק..

לגבי הוצאות: לדיזל לא צריכות להיות הוצאות מיוחדות בטיפולים , כך שלטווח ארוך זה משתלם , אתה בעיקר חוסך על הדלק - היתרון של הדיזל הוא בחסכון שכן היום מחירו גבוה יותר מזה של הבנזין. באירופה מזמן כבר הפנימו את זה ואכן שם הביקוש לדיזל הוא גבוה מאוד

רישוי - גבוה יותר ב 400 ש"ח מרכב בנזין מקביל ואמור להשתוות לבנזין ב 1/1/2008.

אם אתה עושה חישוב נטו של צריכת דלק בקמ' שלך אתה יכול לחסוך לא מעט כסף ..

פורסם

מה כוונתך שהיום מחירו גבוה יוצר מזה של הבנזין? מחיר של ליטר סולר לעומת בנזין?

אך מכונית קטנה עם נפח מנוע מוקטן לא תציג גם היא חיסכון בצריכת הדלק?

רב תודות עעל התגובה!

פורסם
מה כוונתך שהיום מחירו גבוה יוצר מזה של הבנזין? מחיר של ליטר סולר לעומת בנזין?

אך מכונית קטנה עם נפח מנוע מוקטן לא תציג גם היא חיסכון בצריכת הדלק?

רב תודות עעל התגובה!

אני מפנה אותך שוב לאשכול הזה :

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=183362

ואכן , מחיר ליטר סולר רשמי הוא מעל 8 שקלים. !! אך מרבית התחנות נותנות 2 ש"ח הנחה מה שמקרב את מחירו לליטר בנזין ואפשר לקחת את זה בחשבון.

ההפרש ברישוי עומד על 400 ש"ח (דבר ממפגר לדעתי ) אבל הוא אמור להתבטל למיטב הבנתי.

מכונית קטנה עם נפח קטן , כן תציג חסכון בדלק - אבל אתה צריך להפנים שלחסכון יש מחיר. ראשית פסול תמסורת אוטומטית על הסף , העברת הכח באמצעות מצמד מסורתי עדיפה בעשרות אחוזים על פני העברת הכח ע"י ממיר מומנט שבסיסו ברוב התיבות האוטומטיות, (אפשר לשקול רובוטיות בשיטת ה DSG עם המצמד הכפול , אך אלו עדיין יקרות מאוד) , היצרנים אשר מראים ביצועי חיסכון בדלק מרשימים על הנייר בעיקר בנתון הבין-עירוני , מתבססים בעיקר על יחס העברה א-ר-ו-ך כאורך הגלות להילוך היתר מה שמביא אותם למצב יפה של שיוט ב 85-90 קמ"ש על פחות מ 2000 סיבובי מנוע. אז אולי תוכל לישם את זה בכביש הערבה ב 2 לפנות בוקר.

שנית ,לצורת הנהיגה שלך יש השפעה מכריעה על החסכון בדלק , רגל קלה על הדוושה ותכנון מסלול הנסיעה, המנעות מהאצות חריפות ו"סחיטת" הדוושה , תביא להבדל של עשרות אחוזים בצריכת הדלק. כמו כן ריקון מיותר של חפצים מתא המטען ...

לבסוף - כאשר לוקחים את כל הפרמטרים האלו ומצמידים אותם למכונית - אז אפשר להביא בחשבון מי תהיה חסכונית יותר ומי פחות.

נכון להיום: דיזל יהיה חסכוני כמעט בכל מצב, הביצועים שלו אמנם עלובים יותר, ופעולתו מחוספסת יותר והוא רועש יותר (לא תמיד נכון.. )

לדיזל בישראל יש סטיגמה של עשן, מסחרי ,מלכלך ורועש, - בהתאם למבחר ולישומיים שאנו רואים על הכביש אפשר להצדיק קצת את זה.

המקבילות הדיזל הקטנות כמעט לא מיובאות , זכור לי בזמנו מסע פירסום של לובינסקי על הסקסו דיזל שהסיסמא שלה היה לתדלק פעם בחודש (ואפילו פחות מזה ) , האם המכירות של הסקסו דיזל הרקיעו שחקים?? ממש לא ,

אם אתה עדיין מפחד מדיזל ורוצה אוטומטית - הג'ז אמורה להיות הפתרון עבורך גם יש טענה שלא בדקתי כי הגיר הרציף שלה הוא מאוד יעיל ומציג ביצועים שלא נופלים בהרבה מהקבילה הידנית (למרות שאני עדיין מטיף כי חסכון בדלק = תיבה ידנית ) ..

.. אבל כל מכונית קטנה עם מנוע 1.4 או אפילו 1.2 תעשה את עבודה . .

לי היתה קליאו 1.4 ידנית שבנסיעה לאילת השגתי איתה שיא של 1/18 , ועשתה לי ממוצע עירוני של 1/13 ..

זכורה לי גם נסיעה בין עירונית בקליאו 1.2 שהציגה בנסיעה בין ת"א לחיפה תצרוכת של מעל 20 קמ' לליטר..

פורסם

השאלה אם דיזל יכול לבוא בחשבון ואם ההוצאות הנלוות לגביו לא יותר גבוהות מרכב בנזין. ובגדול האם ניתן לרכוש במחיר שאני אקבל על הרכב שזה באיזור ה50,000 ש"ח רכב כמו שציינתי קטן וחסכוני שיוכל לשרת אותי למטרות האלה ולדרישות הנסועה שלי.

ערב טוב.

כמה תעלה פריוס משומשת? אני לא חושב שיש מכוניות בגודל שלה שמפגינות כזו צריכת דלק (למרות שמחוץ לעיר היא פחות יעילה מאשר בתוך העיר). אני מכיר מישהו שיש לו כזו, הנסיעות שלו מתחלקות בערך 60% בעיר ו-40% מחוץ לעיר (תל-אביב חיפה וחזרה כמה פעמים בחודש). הוא מתדלק פעם ב-800 קילומטר.

עוד אפשרות, אם אתה לא חונה הרבה בחניונים תת-קרקעיים, היא הסבה לגז. לא יודע אם אפשר לעשות את זה בפוקוס שלך, אבל אם תמכור אותה ותקנה במקומה אימפרזה באותו המחיר, תוכל להסב אותה לגז בלי הרבה בעיות.

פורסם

נבדק כבר בכול העולם, בנסיעות מחוץ לעיר רכב דיזל יהיה חסכוני יותר מהפריוס.

אם ברצונך רכב חסכוני, דיזל זו התשובה.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

שוב השאלה חוזרת לנושא ההוצאות הנלוות ולגבי האפשרות של שילוב הדיזל עם התיבה האוטומטית אם בכלל אפשרי.

תודה על התגובות.

פורסם
שוב השאלה חוזרת לנושא ההוצאות הנלוות ולגבי האפשרות של שילוב הדיזל עם התיבה האוטומטית אם בכלל אפשרי.

תודה על התגובות.

דיזל אוטומטי לי ניראה שילוב מוזר יתר על המידה, אבל יש חיות כאלה, בשביל להשיג צריכת דלק טובה VW ואחיותיה למשפחה עם גיר DSG .. השאלה כמשומשות כמה כבר יש בשוק?..

גיר אוטומטי קונווציונלי על מנוע דיזל - לא יתן לך את החסכון המתבקש , שוב קח בחשבון כי מחירו של הסולר יקר יותר ממחירו של הבנזין . פרמטר שאתה צריך להביא בחשבון החישוב הכולל של הצריכה.

כך שידנית קטנה יכולה להיות גם פתרון עבורך... או הונדה ג'ז שהיא באמת חסכונית

פורסם

לא תהיה לך שום בעיה להוציא 20 ק"מ לליטר בנסיעה בינעירונית כשאתה נוסע ב-100 קמ"ש (בלי פקקים, כמובן) עם דיזל אוטומטי מקונצרן VAG. מיכל דלק עם קיבולת של 50 ליטר יכול להביא לך 1000 ק"מ.... ב-50,000 ש"ח בורה דיזל אוטומטי נכנס לתקציב, וכמובן דגמי סקודה למיניהם. כפי שנאמר פה, יתרון הדיזל הופנם מזמן באירופה, שמה רכבי הדיזל מהויים כ-50% מכלל המכוניות שמה. ולגבי הרעש - There's nothing sweeter than the sound of savings.

• תוכן חדש...