Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6815 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

חבר בא אלי בדרישה להתקין מערכת הכוללת

שני סטים K2P, סאב קיקר L7 .

מגברים: מונו 20001BD של רוקפורוד ונקמישי 4.100 לסטים של הFOCAL.

כשקיבלנו את הרוקפורד נדהמתי לראות פיוז על המגבר של 250A.

ולעינינו - מה הדרך המקובלת להתקנה של מערכת כזאת? הכוונה היא לשידרוגי חשמל + שימוש בקבל(ים?)

המטרה היא לשדרג את מה שצריך ולא את מה שלא צריך.

הרכב הוא סובארו B4 שנת 2004 עם מערכת חשמל אורגינלית.

תודה רבה

פורסם

יחיאל, קראתי את הנושא שלך מספיק פעמים (:

האמת, שמקריאה חוזרת שוב, אין שם שום התייחסות לשיפורי חשמל דרושים מעבר ל-3 הגדולים , אתה בעצם טוען ש-3 הגדולים מספיקים למערכת שציינתי?

כי בשורה התחתונה על הנייר, המערכת צורכת הרבה יותר ממה שמערכת החשמל מסוגלת לספק, תתקן אותי אם אני טועה.

פורסם

זה שיש לך פיוז של 250 אמפר זה עוד לא הכל. אבל זה בטח מגבר חזק מאוד והוא לא ממש יעבוד על מה שהוא מתוכנן. אני אתן לך רמז קטן. אצלי עכשיו עומד פיוז ראשי של 40 אמפר. מגבר של 60 אמפר פיוז, של עוד 60 אמפר. ועוד אחד נירא לי כזה. סה"כ זה יוצא 180 אמפר. בנתיים הפיוז הראשי לא נישרף. אבל אלטרנטור של הרכב שלך בטוח לא מסוגל להחזיק את זה.

וגם יכול ליהיות נזק.

פורסם

זה שלמגבר שלך יש פיוז של 250 אמפר - סביר להניח שהוא לא צורך אפילו חצי מזה בווליום שאתה תהיה מסוגל עדיין להיות בתוך הרכב או כמה מטרים לידו.

הפיוז בא להגן על המגבר מהמקסימום זרם שהוא מסוגל לעמוד בו, בפועל המגבר שלך יצרוך הרבה הרבה פחות.

לאמר לך את האמת - לשים L7 על כזה מגבר ולעבוד רק עם סט אחד של K2P - לא בטוח שזה יספיק לך - הL7 מאוד מאוד שטלתן! - אני הייתי דואג לזה ולא למערכת החשמל כרגע.

קודם כל תתקין - אתה תהיה צריך לקבל חשמל ראשי באמת עבה - הייתי מראש מתקין כבל ראשי של 2 גייג' לפחות (עדיף יותר מאשר פחות) עם פיוז ראשי של 160 אמפר (לא יותר מזה - כי זה מה ששני גייג' מסוגל להעביר עד 5 מטר אורך) ומרים על כל זה את המערכת וניגש ישר לעשות בדיקת עומס.

אם אין בעיה והכל עובד טוב - תבדוק עד כמה המגברים מתחממים - אם הם ממש רותחים, אתה צריך לבדוק עם היצרן עם ככה הם מתוכננים לעבוד - אם לא, יתכן והם לא מקבלים מספיק זרם והם מתחממים בכדי לספק את המוצא הדרוש ואתה תצטרך לשדרג בכל מקרה.

אם כבר בבדיקה יגלו שמערכת החשמל לא עומדת בעומס - תנתק את הפיוז הראשי - סע לשפר מערכת חשמל מיד - זה לא בטיחותי.

אבל - אני במקומך הייתי מתחיל בלי פאניקה כי סביר להניח ששם זה גם יגמר.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

lanosforce, המון המון המון תודה.

רק תיקון קל, יש שני סטים של K2P כלומר סט קדמי וסט אחורי.

אני יודע שנלקח כאן סוג של סיכון , כי גם לי ידוע שהקיקר שתלטן מאוד (:

אבל משום מה אני אופטימי, אני מבטיח לעדכן בהמשך ובכל מקרה המון תודה לכל מי שטרח להגיב בנושא

פורסם

אני במקומך הייתי מתקין את שני הסטים מקדימה - ומחבר אותם כסט אחד - אבל אתה מרוויח כאן התנגדות של 2 אוהם לערוץ - ככה שאתה מגביר כל זוג רמקולים במקביל. - רק מקדימה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
אם אין בעיה והכל עובד טוב - תבדוק עד כמה המגברים מתחממים - אם הם ממש רותחים, אתה צריך לבדוק עם היצרן עם ככה הם מתוכננים לעבוד - אם לא, יתכן והם לא מקבלים מספיק זרם והם מתחממים בכדי לספק את המוצא הדרוש ואתה תצטרך לשדרג בכל מקרה.

.

אין ממש קשר בין התחממות יתרה של המגבר לחוסר זרם, להפך שהמגבר מקבל מספיק חשמל הפוטנציאל שלו להתחממות רבה יותר. בכול אופן, אופיין התחממות המגבר תלויה בסיווג המגבר, סיווג AB או סיווג D, בעומס שפועל על יציאות ההגברה.

תמיר

פורסם
שלום לכולם,

חבר בא אלי בדרישה להתקין מערכת הכוללת

שני סטים K2P, סאב קיקר L7 .

מגברים: מונו 20001BD של רוקפורוד ונקמישי 4.100 לסטים של הFOCAL.

כשקיבלנו את הרוקפורד נדהמתי לראות פיוז על המגבר של 250A.

ולעינינו - מה הדרך המקובלת להתקנה של מערכת כזאת? הכוונה היא לשידרוגי חשמל + שימוש בקבל(ים?)

המטרה היא לשדרג את מה שצריך ולא את מה שלא צריך.

הרכב הוא סובארו B4 שנת 2004 עם מערכת חשמל אורגינלית.

תודה רבה

שלום לך.

המערכת הנ"ל היא חזקה מבחינת אמפרזים, מדובר על מגברים די חזקים ומאוד בזבזנים בצריכת האמפרז'.

אני הייתי ממליץ על חיזוק אלטרנטור במידה וניתן או על החלפתו לאחד חזק יותר (במידה וקיים כזה שמתאים בתושבותיו).

כמוכן, ממליץ לך לחזק את הכבלים המובילים במערכת החשמל מה שידוע גם כ "שלושת הגדולים",כבלים המקוריים דקים מידי ולא יוכלו להעביר אמפרז' מספק למערכת הנ"ל.

ערוך חיפוש בנושא של "חיזוק אלטרנטור" וכמובן על "BIG3" או "שלושת הגדולים".

לפחות בנושא של חיזוק אלטרנטורים כתבתי כבר עשרות תרד'ים בנושא הספציפי הזה.

under construction..

פורסם

תמיר - קיבלתי, סבבה.

לפותח הת'רד - תתקין ותיגש לבדוק.

עד היום - לפי מה שאמור להיות על הנייר אני לא מבין איך הרכב שלי בכלל סוחב את המערכת שמותקנת בו, אבל בפועל האלטרנטור עומד בזה יפה מאוד, המצבר נטען והוא יציב ואין תופעות חשמליות מוזרות.

כרגע אני הולך להתקין מגבר חזק יחסית של קיקר 600.4 ביחד עם מונובלוק של JBL שמספק עד ה200 RMS ועוד מגברון קטן וטוב לטוויטרים של סוני xm2025 שבקושי בקושי צורך זרם.

אם המגבר של הקיקר יפתיע לטובה כמו שטוענים עליו בפורומים - שצריכת הזרם שלו מאוד נמוכה, אין סיבה לדאגה מבחינתי.

כרגע הקיקר והסוני שניהם בסימן שאלה משום ששניהם יד שניה ועוד לא שמעתי אותם עובדים... צריך להיות בסדר (יש הגברה חליפית).

בתכלס - אחרי הרכבת המערכת הזאת שזה הולך להתרחש מתישהו בשבועיים הקרובים אני מקווה - אני הולך לעשות בדיקת עומס כי זה כבר נהיה מדאיג.

כבר נשרף לי פעם אחת פיוז של הווינקרים ואני לא בטוח אם זה היה מקרי - לא מעוניין לשחזר.

Pioneer TS-X150

פורסם

בעוצמות ששמעתי פעם כבר הגעתי לצלצולים באזניים אז הרגעתי קצת והתחלתי לבחור ברכיבים קצת יותר "רכים" ו"נעימים" לאוזן.

אני עדיין שומע בעוצמות די חזקות 100 עד 110 דציבל זה לא מעט בכל זאת.

אבל כן - אני בהחלט טיפוס "עדין" יותר

Pioneer TS-X150

פורסם

יש לבצע התקנה איכותית, לוודא שהחיוט מהמצבר למגברים, והחיוט של המינוס של המגברים, ושאר החיוט יהיה מתאים , בסיום ההתקנה יש לבדוק כמה צורכת המערכת מחד, ואז להניע , להפעיל מזגן, ואורות, ולבדוק האם האלטרנטור מכסה את הדרישה או שחסר, ואם כן כמה.

ביצוע שלושת הגדולים מבלי להחליף את האלטרנטור לא יעזור, שכן החיוט המקורי מתוכן להעביר את מלוא אספקת האלטרנטור בעומס מלא, ואם העומס שהוספת יהיה מעבר ליכולת אספקת האלטרנטור, גם אם תוסיף פעמיים את שלושת הגדולים, משול הדבר ל"כוסות רוח למת".

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

• תוכן חדש...