Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6842 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, אז ככה, אני מחפש את האוטו הראשון שלי, שישמש אותי כחצי שנה/שנה (עד שהשירות הצבאי כבר לא יאפשר לי לארגן תקציבים לאחזקת הרכב).

בינתיים הרכבים המשפחתיים שעברו אצלנו מאז הרישיון שלי הם פאסאט 98 1.9TDI וסובארו ג'אסטי 93 1.2L שאמורה לשמש מחליפה זמנית לפאסאט אך מתעכבת קצת בהחלפה.

אז ככה

הפאסאט - נהגתי עליה כשבוע ואז כניראה בשל רשלנות המוסך (המורשה), פחות מ24 שעות לאחר השקעה של כ6K על הרכב, הוא החל לעלות באש בהפתעה והושבט... היה פשוט אוטו אגדה.. שמור בצורה שלא נראו רבות כאלו בארץ, 160K קילומטר לשנתון הזה ופשוט במצב מלוקק. מבחינתי? - גדול ומסורבל מידיי לנסיעה אך נוח מאוד ואיכותי.

הג'אסטי - הרכב שמשמש אותי המון - בעל ביצועים מצויינים יחיסית לקטגוריה שלו (אונו 1.4 בשנתונים האלה אצל חברים מראים ביצועים נחותים מאוד יחסית, או שזו רק הנהיגה של החברים...) ופשוט עושה את העבודה בלי יותר מידיי בלאגנים. גם כאן מדובר ברכב ממש שמור ובמצב מעולה. מבחינתי? - נהנה מהנסיעה בו יותר מבפאסאט עקב הגיר הידני והגודל החיצוני! אך הנדסת האנוש בו לא מהנוחות (כיסא הנהג וגובה ההגה וכו').

כתבתי את כל זה כדי שאולי תצליחו להיכנס קצת לראש שלי ולעזור לי להתאים לעצמי את הרכב שיתאים לי ביותר.

בעיקרון אני מחפש רכב קטן, ידני, חסכוני בדלק ובעלויות טיפולים ואחזקה.

חשבתי על משהו בסיגנון הג'אסטי, האוטו מאוד חסכוני ולא יקר לאחזקה, אך קיים מחסור מרגיז בדברים בסיסיים כמו נעילה מרכזית, הגה כוח (די התרגלתי האמת...), יציבות נוראית תחת כביש עם ממש מעט מים (מידת הצמיגים המצחיקה) וכו'.

מחשבה נוספת עלתה לכיוון של מאזדה 323F בשנות ה93, הרכב הזה אמנם קצת יותר יקר, אך מציע שיפור ניכר בהמון דברים מהג'אסטי, וכן גם בחיצוניותו. בקשר לעלויות האחזקה שלו וצריכת הדלק הייתי רוצה שתעזרו לי למצוא את המידע כי אין לי מושג לגביו.

רוב נסיעותי הן עירוניות ולא ארוכות במיוחד.

אשמח להצעות נוספות לרכבים שלדעתכם יתאימו לי ונימוקים ופרטים לגבי הרכבים שכתבתי כאן. תודה רבה לכם.

• תוכן חדש...