Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6834 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תקרא את תגובה 19#, תראה מה שכתבתי שם לגבי צורת החשיבה שלהם - ותבין בדיוק למה ממשיכים להתעסק סביב עבירות המהירות במקום לנסות ולעשות משהו באמת מועיל שיפחית את התאונות.

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מה שעצוב זה שכמו התחבורה, ככה נראים הרבה תחומים במדינה כמו החינוך, הרווחה, וכו' וכו'.

אני בתור האזרח הקטן, גם אם אני חושב שאני יודע מה נכון לעשות, כמו שblavie אמר, אין לי ממש דרך לקדם את זה ולגרום לזה להתבצע בפועל, חוץ מ-להשתמש בהשפעה הכי גדולה שלי במדינה הזו מתוקף היותה דמוקרטיה - וזה בשום פנים ואופן לא להצביע בבחירות הבאות ל"מנהיגנו" הנוכחי - האדון אולמרט.

אמנם הוא לא האשם היחיד במה שקורה בכל התחומים שבהם יש בעיות, קדמו לו ראשי ממשלה ושרים שגם לא עשו דבר או לא עשו מספיק בכדי לתקן את המצב, אך זה לא פוטר אותו מאחריות, והוא צריך לשלם על זה.

אני נמצא בתחושה שאפילו אם ביבי יתמודד מול אולמרט, אני אצביע ביבי. ואני לא אוהב את ביבי.

למכירה המערכת שלי -Focal, Nakamichi, Xetec, Eclipse...

פורסם

המצב נראה ככה בהרבה תחומים, בגלל שהמינויים בכנסת הם מינויים פוליטיים ולא מינויים ע"פ שיקולים מקצועיים.

כך, אתה מגיע למצב שאת 90% ממושבי השלטון שלך מאכלסים פוליטיקאים.

כפוליטיקאים, הם חושבים על שלושה דברים -

איך להיראות הכי טוב, איך לעשות כמה שיותר כסף, ואיך להישאר בתפקיד כמה שיותר זמן.

מעטים הם הפוליטיקאים שעדיין לא נאכלו מהשחיתות ובאמת אכפת להם מהמדינה.

רובם, עוסקים בשילוש שציינתי מקודם.

במידה והייתה כאן חקיקה שתאפשר לאדם מסויים לכהן בתפקיד בכנסת רק אם הוא מחזיק בהשכלה אקדמאית \ נסיון צבאי עשיר גם בשטח וגם בתחום התיאורטי אסטרטגי (בתפקידים הקשורים לבטחון כמובן) הרלוונטית לתפקיד שבו הוא רוצה לכהן, היינו מגיעים למצב שבו מכהנים בתפקידים אנשים שיודעים מה הם עושים.

שר התחבורה - היה מומחה תעבורה, היה מחליט החלטות ייעילות ויודע מה הוא עושה.

שר הרווחה - היה בעל השכלה בנושא.

והרשימה רק נמשכת.

כמו כן, זה לאחר מיונים של וועדה עצמאית ולא כפופה לראש הממשלה שתבחן כל מתמודד לתפקיד.

לכל אחד מהעם, תהיה האפשרות להגיש מועמדות לאותו תפקיד, ובמידה ויראו אותו מתאים הוא יבחן והוועדה תחליט על המתאים ביותר לתפקיד (כך למשל פרופסורים ואנשי מקצוע שאכפת להם מהמדינה יוכלו למלא כיסא ולעשות שינוי).

מה גם, כשיש למישהו הבנה מעמיקה בנושא מסויים - הוא מבין אותו ואת ההשלכות וההיבטים שבו, ואני בטוח שאם לשר התחבורה היה שמץ של מושג בענייני תחבורה הוא היה מפחית את כמות התאונות מבלי להתאמץ יותר מדי.

הבעייה היא, שכמו שכתבתי בתחילת התגובה - את אותם מושבים בכנסת מאכלסים פוליטיקאים.

DOESN'T WORK HARD

פורסם

blavie,

הכל טוב ויפה עם דרך המינויים שאתה מציע, אבל כאן נכנס גורם שלישי לתמונה.

בא נניח שהמינויים הם מקצועיים וראויים.

שר תחבורה מתקין תקנות מתאימות.

שר משטרה מנחה לפעול לאכיפה מתאימה

ואז בא שר אוצר ומקלקל את החגיגה - שר האוצר רוצה כסף והרבה ומהר, ולכן הוא פתאום מכתיב איזה עבירות לאכוף יותר, כי הן מכניסות יותר מזומנים לקופה.

ואם שר המשטרה לא בדיוק מתייחס לכך, הרי שלאוצר יש דרכים לעשות סתימה בצנרת התקציבים למשטרה, עד שבסוף השר משתכנע, המפכ"ל מתקפל, וחזרנו לאחור, לאכיפה המממנת את הקופה ולא לאכיפה יעילה.

חלם זה כאן !

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

שמע...מה שאתה אומר נכון בעיקרו.

אבל מצד שני, תסתכל על מדינות אחרות בעולם, למשל בסקנדינביה, עד כמה שאני יודע אין שם ממשלת טכנוקרטים, והפוליטיקאים מנהלים את העניינים, ובכל זאת הם מצליחים להסתדר מצוין.

אז כנראה שרק אצלנו הפוליטיקאים דפוקים...השאלה איך הגענו למצב הזה ואיך אפשר לתקן את זה...כי אני לא מאמין שאיזשהו פוליטיקאי או שר "שפוי" יסכים למצב של ממשלת טכנוקרטים בלי אפשרות לקידום עצמי או קידום למקורבים שלו. עצוב אבל זו המציאות.

את האמת אני חושב שאני יודע מה גרם למצב הזה וגם אולי איך אפשר לתקן את זה.

הסיבה לדעתי - הכל התחיל מהכיבוש ב-67', כשהפכנו לריבון של עם אחר, זה גרם להגברת האלימות ותחושת הניכור, ותופעות השחיתות באו גם לידי ביטוי, וכל זה חלחל למעלה לפוליטיקה שהרי הנבחרים יוצאים וצומחים מהעם, והתגברות השחיתות אצלם גם השפיעה על החברה, מין מעגל קסמים כזה.

הפתרון לדעתי ברור, וזה להתחיל להיות מדינה נורמלית, לפתור את הבעיות שלנו עם הערבים ולהתעסק בבעיות שלנו עצמנו...איך בדיוק עושים את זה, זו כבר שאלה שראש ממשלה צריך לתת עליה את התשובה.

מה שבטוח שזה לא יהיה אולמרט.

למכירה המערכת שלי -Focal, Nakamichi, Xetec, Eclipse...

פורסם

ענישה לא עובדת.

לא משנה כמה חמור העונש הוא משפיע רק על הפושע עצמו ואולי על המשפחה שלו (וגם זה לא תמיד-ראו אלה שנוהגים בשלילה), לכל השאר לא איכפת ורובם גם לעולם לא ייתפסו. הסיבה שלא כולם מתרוצצים סביב רוצחים וגונבים היא שהם לא מסוגלים, המוסר והחינוך לא מרשה להם. אין דרך אחרת מלבד חינוך ומגיל צעיר.

פורסם
blavie,

הכל טוב ויפה עם דרך המינויים שאתה מציע, אבל כאן נכנס גורם שלישי לתמונה.

בא נניח שהמינויים הם מקצועיים וראויים.

שר תחבורה מתקין תקנות מתאימות.

שר משטרה מנחה לפעול לאכיפה מתאימה

ואז בא שר אוצר ומקלקל את החגיגה - שר האוצר רוצה כסף והרבה ומהר, ולכן הוא פתאום מכתיב איזה עבירות לאכוף יותר, כי הן מכניסות יותר מזומנים לקופה.

ואם שר המשטרה לא בדיוק מתייחס לכך, הרי שלאוצר יש דרכים לעשות סתימה בצנרת התקציבים למשטרה, עד שבסוף השר משתכנע, המפכ"ל מתקפל, וחזרנו לאחור, לאכיפה המממנת את הקופה ולא לאכיפה יעילה.

חלם זה כאן !

אז גם שר האוצר לא יהיה פוליטיקאי מהשורה, אלא כלכלן בעל תארים אקדמאיים וזיקה למדינה - אני מניח שאדם משכיל, יחשוב פעמיים לפני שהוא מחוקק חוק ויחשב פעמיים את הסיכונים האפשריים הן לאזרחים והן לקופת המדינה.

DOESN'T WORK HARD

פורסם
מחלפים זה דבר שאפשרי כלכלית אם בונים כאלו בהדרגה של מספר שנים.

אם יתקצבו מחדש את תקציבי משרד התחבורה אולי זה יהיה אפשרי. הם נוטים להתמקד בקמפיינים של הפחדה והקמת מצלמות מהירות בעלות לא קטנה בכלל. כבר חזרו על זה מיליון פעם, תתחילו להמקד בתשתיות! .

ומה עם המקומות שבהם קיימים כבר רמזורים, צריך תקציב עצום, וגם התקציב הנוכחי לא יספיק לדעתי.

אבל מאידך אם יבנו מחלפים כמו שציינת בצורה הדרגתית במקומות בהם מוקמים כבישים אולי זה יצמצם את הנזק של אובדן חיים.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

רוב התאונות ובייחוד רוב הנפגעים הם בגלל המהירות.

אור אדום עוברים בגלל מהירות

הולכי רגל דורסים בגלל מהירות

החלפת נתיבים בגלל מהירות (כן , אם יאכפו הגבלת מהירות ,יהיו פחות הפרשי מהירויות שגורמות- לאידיוטים- לעקוף כל הזמן ולהבהיל עם אורות וצפצפות אויר , זקנות שבדיוק כשעוקפים אותן חוזרות ימינה . )

תקלות ברכב הופכות לקטלניות בגלל מהירות

מפגעי מע"צ " " " "

מיומנות נהיגה נמוכה " " " "

במרחקי ישראל 80 בחוץ , 60 לכבד , 50 בעיר הם די והותר,. כן , גם בערבה ,- עוד יותר. צריך רק לאכוף ולנשוך חזק .

חבל שהפוליטיקאים מונעים משיקולים זרים. - עולה לנו הרבה דם וכסף. גורם לגישה מזלזלת גם בתחומי חוק אחרים.

במדינה שילד רואה שלא קורה לו/לאביו כלום כשנוהג כמו משוגע גם באים עם סכין לביה"ס.

מלחמת חורמה במהירות. כל השאר פשרות של מחממי כיסאות ממתיני פנסיה. זה גם הכי קל לאכיפה- במשטרה שרובה רכב סמוי ישן , עם מצלמות.- לא צריך לתת דו"ח במקום. שלא תידע מתי תבוא המעטפה הירוקה בדואר.

פורסם

אתה רציני לגבי המהירות? לא חשבתי שעדיין יש אנשים שחושבים ככה.

המהירות לא הורגת. העבריינות כן!

אני אתמול נסעתי לי מתל אביב עד הקריות תוך שעה ורבע בין 2 ל3 בבוקר. לא היו כמעט מכוניות ולא הפרעתי לאף אחד.

הסכנה הייתה קטנה מאוד, אם בכלל, אלא שאני נשארתי עירני יותר והייתי פחות זמן על הכביש. אם הייתי נוסע על 80 כל הדרך אז היה לוקח לי כמעט שעתיים אם לא יותר.

אני יכול לתת המון דוגמאות לכמה שהמהירות לא הורגת, אבל כבר עדיף לעשות חיפוש בפורום.

קשה לי להאמין שמישהו עם כל כך הרבה הודעות בפורום עדיין חושב ככה.

אני לא רוצה לשבת במשך 9 שעות נסיעה מהבית שלי לאילת. זה גורם לפקקים, כאבי גב, שעמום, חוסר יעילות, עומס רציני, זיהום אוויר, עצבים ועוד. ובנסיעות השבועיות שלי מהבית שלי לתל אביב אני לא רוצה לבזבז שעתיים. שעה זה מספיק לי. תודה רבה.

פורסם
רוב התאונות ובייחוד רוב הנפגעים הם בגלל המהירות.

אור אדום עוברים בגלל מהירות

הולכי רגל דורסים בגלל מהירות

החלפת נתיבים בגלל מהירות (כן , אם יאכפו הגבלת מהירות ,יהיו פחות הפרשי מהירויות שגורמות- לאידיוטים- לעקוף כל הזמן ולהבהיל עם אורות וצפצפות אויר , זקנות שבדיוק כשעוקפים אותן חוזרות ימינה . )

תקלות ברכב הופכות לקטלניות בגלל מהירות

מפגעי מע"צ " " " "

מיומנות נהיגה נמוכה " " " "

במרחקי ישראל 80 בחוץ , 60 לכבד , 50 בעיר הם די והותר,. כן , גם בערבה ,- עוד יותר. צריך רק לאכוף ולנשוך חזק .

חבל שהפוליטיקאים מונעים משיקולים זרים. - עולה לנו הרבה דם וכסף. גורם לגישה מזלזלת גם בתחומי חוק אחרים.

במדינה שילד רואה שלא קורה לו/לאביו כלום כשנוהג כמו משוגע גם באים עם סכין לביה"ס.

מלחמת חורמה במהירות. כל השאר פשרות של מחממי כיסאות ממתיני פנסיה. זה גם הכי קל לאכיפה- במשטרה שרובה רכב סמוי ישן , עם מצלמות.- לא צריך לתת דו"ח במקום. שלא תידע מתי תבוא המעטפה הירוקה בדואר.

אתה מתחרה בחיים הכט מבחינת דמגוגיה?

אתה פולט כ"כ הרבה שטויות בצורה כזאת דמגוגית

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...