Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6935 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

Guest תמיר .א.
פורסם

מדובר על מערכת בלמים של גולף MK2 87, מנוע 1.3,

חיפשתי הרבה בפורום, ולא מצאתי יותר מידיי עזרה איך מנקזים,

רוב ההודעות נרשמו כ- אני יסכם את זה, אל תתעסקו תלכו למוסך,

הבנתי לפי מימצאי החיפוש שיש שיטה ישראלית או ארופאית, וגם לא מצאתי הסבר לכול שיטה.

מה שעשיתי,

החלפי משאבה מרכזית, שהיא מתחברת ל4 צינורות, דאגתי להביא המון נוזל בלמים (יש את הליטר וחצי).

מה שקורה שגלגל ימיני קדמי, הצינור השחור הגמיש שליד הגלגל סתום,

לכן היה אפשר לנקז רק 3 גלגלים,

גלגל קדמי ישבתי ליד המשאבה, יש בורג ניקוז, ופשוט עשיתי ככה:

אמרתי לחבר שילחץ על הברקס, שיחררתי את הבורג וסגרתי, ואמרתי לו לשחרר את הברקס,

שוב, לחץ על הברקס, שיחררתי סגרתי, ועזב את הדוושה, וכך הללאה, עד שיצא הנוזל החדש.

הרכב היה מונע.

עשיתי את זה ב3 גלגלים.

ונאדה אין בלמים. מה עושים ? זה לא רכב שנוסעים איתו למוסך.

תודה

תמיר

פורסם

יש כמה שיטות של ניקוז אוויר ומה שעשית זאת השיטה הגרועה ולא מומלצת...

השיטה הטובה היא לפתוח את מיכל מילוי הנוזל בלמים ופתיחת הניפלים פותחים את הניפלים ומשאירים אותם מוברגים כ3סיבובים אחרונים שלהם זאת אומרת לפתוח אותם רק חצי ולא לגמריי, ולהמתין כ5-10דקות עד שיתחיל לטפטף משם נוזל בלמים נותנים לנוזל לצאת מעט מהניפלים ואז סוגרים את הניפלים...

הכי חשוב זה לעשות את זה בכל הגלגלים עד שהשמן יוצא מהניפל סוגרים אותו...

לא צריך לבצע את פעולת הפימפום זה לא כל כך טוב ותמיד נישאר עוד אוויר בשיטה הזאת...

ככה עשיתי בבאגי שלי ושל דוד שלי וזה הלך מצויין!..

חיברת את צינורות הוואקום לבוסטר אני מקווה..

אחרי שיוצא קצת מהנוזל בלמים מהניפל את סוגר אותו חזק ואז ממלא נוזל בלמים במיכל דאג שבזמן שאתה מנקז אוויר שתמיד יהיה נוזל במיכל בלמים עד הסוף כי אחר כך זה לא יהיה שווה ושוב האוויר יכנס..

אם אתה לא מצליח ומסתבך תביא מישהו שיעזור לך כי זה עיניין בטיחותי, ותסמוך עליי בשטח חייב בלמים במצב תקין ומצויין אחרת אפשר להגיד שלא תהיה במצב טוב חס וחלילה...

תמיד אני דואג לבלמים בבאגי שלנו...

ועוד משהו חייב שיהיה ברקסים בכל 4הגלגלים וחס וחלילה שלא לעבוד רק עם 3 בלמים אחרת הבלימה תהיה עקומה ומסוכנת אפשר להתאפך בקלות כי הבלמים בבאגי הם לא עם מערכות מתוחכמות ABS וכו.. ותמיד יש נעילת גלגלים אז קח את זה בחשבון ואל תעז לצאת לשטח בלי בלמים תקינים ב100%!.

ושכחתי לציין שבזמן שאתה מנקז אוויר שהמנוע יהיה מכובה..

Guest תמיר .א.
פורסם

אחלה תודה אני ינסה מחר,

אני יפתח את כול הניפלים בגלגלים, כמה סיבובים כך שיצא מהם נוזל אם אני ילחץ על הדוושה,

ויתן לגרביטציה לעשות את שלה, ולדאוג לנוזל בלמים , שהמכל יהיה מלא תמיד כן ?

אם הבנתי נכון.

תודה

תמיר

פורסם

לא ליחוץ על הדוושה ביכלל ובשום מצב בזמן הניקוז..

1.לפתוח את הפקק של המיכל מילוי

2.לדאוג שהמיכל מלא עד הסוף (FULL) תמיד גם בזמן שהנוזל מטפטף.

3.לפתוח קצת את הניפלים

4.להמתין זמן מה עד שיתחיל לצאת נוזל מהניפלים, לא להתקמצן על הנוזל תיתן לו קצת לטפטף ולא למהר לסגור.

5.אחרי שיצא נוזל מכל הניפלים להדק חזק את הסגירה של הניפלים.

6.לבדוק שבכל הגלגלים יהיה ברקס.

לא לעשות נסיעת מבחן עד שתוודא שבכל גלגל יש ברקס(!)

אפילו למען הבטיחות תרים את הבאגי על ג'ק ומישהו יתן ברקס ותיבדוק שכל נינעלים עם הברקס..

בהצלחה.

ותעדכן מה קורה..

Guest תמיר .א.
פורסם

סיבבתי את הברגים כדי שהשמן יצא מהם, ב3 גלגלים (אחד סתום).

ופשוט המפלס של השמן לא ירד.

הגרביטציה לא נתנה יד בדבר, מה עושים ?

תמיר

פורסם

כמה זמן השארת אותם פתוחים?

זה לוקח זמן אצלנו בבאגי זה לקח 10דקות עד שהתחיל לצאת שמן מהניפלים..

אולי נידפק לך הבוסטר? יכול להיות שניסית לפמפם עם הדוושה והרסת את המשאבה? ניסית הרבה להתעסק עם הבוסטר?

אני מציע שתביא מישהו שמבין קצת שיוכל לעזור לך יתכן ומשהו לא מורכב טוב או שיש סתימה באחד הצינורות המובילים..

אוליי לא תחת אותם מספיק, תנסה לפתוח אותם עד הסוף ותיראה אם יש בתוך הצינורות מעט שמן אולי השמן לא מגיע לצינורות ביגלל סתימה או משהו..

שניסית לנקז אוויר בפעם הראשונה ופימםמת יצא שמן מהניפלים?

Guest תמיר .א.
פורסם

בצהריים פתחתי, עכשיו שמתי לב, שמגלגל אחד יצא ומהשאר לו, הגיוני, משום שהרכב היה בזווית,

עכשיו אני יסגור אותו ואז מהבורג הגבוה קצת יותר יצא נוזל, וכך לגלגל האחרון, במידה וכול האוויר יצא מהמערכת,

ועדיין אין בלמים, הבעייה היא המשאבה המרכזית נכון?

תודה

תמיר

פורסם

לא יהיה בלמים עד שכל האוויר ינוקז מהמערכת כי אם יש לך קצת אוויר הוא מבטל את כל הברקסים בכל הגלגלים.

שמתחיל לצאת נוזל מגלגל אחד אתה סוגר חזק את הניפל ומחכה שיעבור לגלגל הבא...

אם בגלגל אחד הצינורית סתומה ויש שם אוויר לא יהיה לך ברקס..

לא בטוח שהמשאבה המרכזית דפוקה... קום תטפל בצינורית הסתומה תחליף אותה ואז תנקז אוויר בכל הגלגלים..

תידאג שבזמן הניקוז שתמיד יהיה שמן במיכל כי אם במיכל השמן התרוקן אז שוב פעם האוויר יכנס!..

לגבי השיפוע הוא כן משפיע צריך שהחלק העליון של הבאגי (איפה שנימצא הבוסטר) יהיה בשיפוע כלפי מעלה שהנוזל יזרום..

אם הבוסטר בשיפוע כלפי מטה הנוזל לא יגיע..

כדי לבדוק אם המשאבה תקינה אתה צריך לנקז אוויר בכל הגלגלים ובסוף ךפתוח את מיכל מילוי נוזל בלמים ולילחוץ חזק על דוושת הבלם ואם מהמייכל יוצא לחץ של שמן אתה רואה כמו מיזרקה קטנה כזאת במיכל המשאבה לא תקינה כי בורח ממנה לחץ.

Guest תמיר .א.
פורסם

הצלחתי להוציא את האוויר מהמערכת בהצלחה,

תודה רבה,

יישמתי את התהליך הראשון, עם חבר.

פשוט עוצר מעולה.

תמיר

• תוכן חדש...