Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6962 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמו שכתוב בכותרת, רכשתי לרנו שלי (5 GT טורבו) משאבה של בוש, חשמלית וחיצונית, מגיע איתה הברגת יציאה שהיא שסתום חד כיווני, האם הדבר נחוץ לרכב קרבוטור או רק להזרקה? באופן כללי למה הוא משמש?

בהזדמנות זאת איך אומרים בעברית "banjo fitting" (תמונה מצורפת)?

תודה מראש למגיבים.

banjo_fitting.jpg

untitled.JPG

פורסם
להערכתי השסתום לא נדרש לקרבורטור מאחר ולקרבורטור יש תא דלק בכמות שמספיקה להתנעה.

צודק בהחלט, שסתום אל חוזר מיותר ברכב קרבורטור, משאבה חשמלית, מסוכנת ברכבי קרבורטור, במקרה של הצפה.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

מדוע צביקה?

הרכב מגיע במקור עם משאבה חשמלית, עובד עם ווסת דלק ויש לי צינור עודפים חזרה לטנק, בנוסף יש על הקרב' עצמו יש "נשם" שאמור לזרוק עודפים במקרים קיצוניים.

פורסם

שבת שלום.

ראשית לרוב קיים שסתום חד כיווני אם במשאבה החשמלית או אחריה למניעת "סתימת אדים".

שנית המשאבה שרחשת לדעתי לא תתאים לך מפני שהיא מייצרת לחץ דלק גבוה מידי לקרבורטור - דבר שיביא להטבעת המצוף.

אתה צריך משאבה שמיצרת מקסימום 0.5 בר בספיקה המתאימה.

משאבת בוש שרכשת מתאימה להזרקות דלק בלבד .(וגם עולה לא מעט )

תבדוק טוב לפני שאתה מתקין אותה אולי תוכל להחליפה באחרת פשוט תבקש משאבה ללחץ נמוך - לקרבורטור.

בברכה ובהצלחה.

חיים יוד.

פורסם

חיים יש לי רכב טורבו אני חייב זרימה חזקה שתפצה על גדישה, המצוף עצמו לא יסגור את הזרימה כשהתא מלא?

הלחץ של המקורית 2.5-3 באר, של החדשה 5 באר.

פורסם
שנית המשאבה שרחשת לדעתי לא תתאים לך מפני שהיא מייצרת לחץ דלק גבוה מידי לקרבורטור - דבר שיביא להטבעת המצוף.

.

חיים שלום !

אתה מוכן לפרט בעניין? אני לא מצליח להבין איך לחץ דלק גבוה מידי יטביע את המצוף. יתכן שלחץ גבוה לא יאפשר למצוף לאטום את תא הדלק שבקרבורטור, אבל זה המקסימום שלהבנתי יכול להתרחש.

פורסם

שבת שלום.

סליחה יטביע את מחט המצוף. - הלחץ הגבוה לא יתן למחט ליסגור -(היה חזק יותר מהמצוף) - התוצאה תהיה הצפות ,צריכת דלק גבוהה, ואף בילטי ניתן היה להניע את המנוע עקב עודף דלק ,שלא לדבר על כיוונים.

אתה צריך משאבה עם ספיקה גבוה לא לחץ גבוה.

בברכה ובהצלחה.

חיים יוד.

פורסם

שוב ערב טוב.

בדקתי לך כרגע במאגרי המידע ולא טעיתי הלחץ צריך להיות בין 0.17-0.27 בר אין מידע על הספיקה.

בברכה.

חיים יוד.

נב - אם תרשום את דגם המנוע ושנת היצור אוכל לחפש במדוייק יותר ולתת לך תשובה מדוייקת אני מאמין שהיא לא תהיה רחוקה מזו.

בברכה.

חיים.

פורסם
חיים יש לי רכב טורבו אני חייב זרימה חזקה שתפצה על גדישה, המצוף עצמו לא יסגור את הזרימה כשהתא מלא?

הלחץ של המקורית 2.5-3 באר, של החדשה 5 באר.

וזהו כבר מראה שאתה לא זקוק ללחץ חזק של 5 באר.

וניתן להסתפק בהרבה פחות.(ראה תגובתו של ידידי חיים יוד בנושא)

הנשם שקיים בקרבורטור, יזרוק עודפים, לעבר מקומות חמים ודליקים, שיגרמו לשריפת הרכב, ראה הוזהרת.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

אתה רוצה להגיד לי שמרוב לחץ המצוף לא יוכל לעלות ולסגור את המחט?

טוב אני אנסה להחליף באחת של 2.5 באר עם ספיקה גבוהה.

תודה לכולם, מקווה שלא יעשו לי בעיות בהחזרה של המוצר, אני אחפש אחרי משאבה חשמלית של בוש מדגם מתאים יותר.

פורסם
שוב ערב טוב.

בדקתי לך כרגע במאגרי המידע ולא טעיתי הלחץ צריך להיות בין 0.17-0.27 בר אין מידע על הספיקה.

בברכה.

חיים יוד.

נב - אם תרשום את דגם המנוע ושנת היצור אוכל לחפש במדוייק יותר ולתת לך תשובה מדוייקת אני מאמין שהיא לא תהיה רחוקה מזו.

בברכה.

חיים.

חיים, דגם המנוע C1J-788 , שילדה דגם C405 , דגם סופר GT טורבו, יוצר בין השנים 86-91.

תודה מראש.

עריכה, התעייצתי עם מומחה באתר בריטי של רנו טורבו:

השאלה שלי: ?Hi wiz, can i use bosch 909 fuel pump (5 bar) on the gtt runing 15PSI, is it too much

התשובה שלו: no it will be fine, as the fuel pressure regulator will still only let the carb see 4-5psi over the boost pressure.

מה דעתכם?

הוא טוען שהווסת דלק מקבל את הלחץ מהמשאבה, ומאפשר כניסת לחץ לקרבורטור רק לגדישה+5 PSI, (ז"א אם הווסת מרגיש לחץ של 15 PSI מהטורבו הוא יאפשר ל20 PSI לחץ דלק להמשיך את דרכו כל השאר חוזר למיכל עודפים).

• תוכן חדש...