Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6966 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני צריך להחליף אוטו בתוך חודש, ומתלבט בין שתיים:

מאזדה 3 2008 דגם spirit או סיטירואן C4 דגם SX PACK.

בעיקרון אני אוהב את עיצוב הפנים והנדסת האנוש של מאזדה, נראה לי שאין מתחרה לה ברמת מכוניות הזאת. אבל יש לי בעיה רצינית עם הנוחות שלה, בגלל זה אני שוקל את הסיטרואן. וגם, עוד לא ראיתי אפילו תמונה אחת של המאזדה 2008, למישהו יש? האם היא שונה מדגם 2007? האם הנוחות השתפרה? איך הנוחות של הסיטרואן בהשוואה? האם הביצועים של הסיטרואן מספיק טובה יחסית למאזדה 3 2008 ACTIVE?

אני אודה מאוד לכל מי שיוכל לתת לי טיפ לגבי שתי האפשרויות האלה, תודה רבה!!

פורסם

1. הכותרת המקורית שלך הייתה לא עניינית ועברה על אי אלו חוקי פורום. היא נערכה בהתאם. אנא ספק כותרת אינפורמטיבית יותר בעתיד.

2. הרכבים המדוברים כבר נידונו כאן רבות. אני מציע שתבצע חיפוש בנושא.

לענייננו: אני מעדיף את המאזדה כמעט בכל אספקט על הC4. בגרסת הליסינג שלה (ACTIVE, על ג'נטים 15") היא נוחה מספיק. תנוחת הנהיגה טובה משמעותית, הפנים בנוי טוב יותר (גם מבחינת איכות וגם מבחינת תכנון), ההגה עדיף (גם בתחושה וגם בצורה - סיטרואן פישלו עם הגימיק המטופש שלהם), הגיר עדיף, השלדה עדיפה, המנוע עדיף. כמעט הכל עדיף, למעט המזגן, שבC4 טוב משמעותית מאשר במאזדה, ויש אנשים שיעדיפו את ההרגשה האוורירית של הC4 עקב שטח החלונות הגדול.

מסתבר שהC4 לא כלכך מרווחת כמו שעיצוב תא הנוסעים גורם לך לחשוב, אם כי המאזדה צפופה יחסית לקטיגוריה. לי זה לא מפריע, ובכל מקרה, הנהג יהנה מסביבה נוחה יותר במאזדה, לטעמי (אלא אם אתה מחפש תנוחת ישיבה גבוהה ומיניוואנית, את זהס המאזדה לא עושה).

מבחינתי, המאזדה 3 מוחצת את הC4. אבל אני לא סובל את הC4 מלכתחילה. היא לא מכונית רעה בשום היבט, פשוט יותר מדי פאשלות בהנדסת אנוש ותכנון הפנים ביחד עם פשרות דינמיות, והכל עם אוריינטציה מיניוואנית אופנתית מעצבנת ובעיות רגילות של אחזקת סיטרואן (עמידות, אמינות, ירידת ערך, וכו'). יש אנשים שהאוטו הזה יקרוץ להם, ואני יכול להבין אותם; אותי היא בעיקר עיצבנה.

את המאזדה אני מעדיף על החברות בקבוצה בעיקר בגלל יכולותיה הדינמיות. אוטו מאוד נחמד. אולי זה ישמע מוזר, אבל המאזדה דומה יותר לקסארה מבחינת ההרגשה בתא הנוסעים וההתנהגות הקלילה מאשר שהC4 דומה לה.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

לא ממש פירטת סדר עדיפויות לגבי תכונות החשובות לך (בטיחות?) אבל הינה דיעה מעט שונה:

ה- C4 יפה יותר מפבנים ומבחוץ. לדעתי גם הרבה יותר מיוחדת ולא היתה לי שום בעיה עם ההגה.

כן היתה לי בעיה עם כיול הגיר (אני חושב שזה נפתר אבל לא נהגתי במודל 2008 ).

בעיני לנסוע במזדה 3 (להבדיל מלנהוג, שגם שם אני לא בקרב המתלהבים ללא מעצורים) זה כמו להרגיש אחד מאלף (או עשרים אלף). אבל זה רק אני, ועל משקל עדותו של רועי: אני לא סובל אותה (ואת מה שהיא מייצגת) מלכתחילה.

מצד שני, אתה: "אוהב את עיצוב הפנים והנדסת האנוש של מאזדה, נראה לי שאין מתחרה לה ברמת מכוניות הזאת". אז תקנה ותהנה. לטעמי הוא ממש לא יפה. לגבי מושבים, אגב, לדעתי המושב של המזדה (החדשה, בשנים עברו הוא היה שונה) עדיף בתמיכה שהוא מעניק, אך תנוחת הנהיגה עצמה לא נוחה.

המלצה: בצע נסיעת מבחן על שתיהן בטרם תחליט.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

תודה רבה על התגובות, וסליחה על הכותרת (אני משתמש חדש...).

מישהו יודע אם מאזדה 2008 שונה בצורתה מדגם 2007? יש תמונות? (לא מצאתי...)

אני די אוהב את המאזדה, הבעיה שלי זה שבכביש עם "גלים", אתה מרגיש את כל הגלים בזמן נהיגה, מה שמעייף, גם מבחינת המושב (יש לי היום מאזדה 2005), אין תמיכה טובה.

השאלה אם C4 יותר טובה מבחינות אלו, ואם מאזדה 2008 שיפרה תחומים אלו.

תודה!

פורסם

ההבדלים בין המתוחה ובין זו שלפני מתיחת הפנים מינוריים למדי.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

מאזדה 3 07' לא נוחה לי בנסיעות ארוכות. אני 1.85 והגב ממש נתפס לי אחרי שעה וחצי בכסא הנהג. אשתי 1.67 ולא מתלוננת. כנראה היפנים לא בנו את המושב לגבוהים.

It's life, Jim, but not as we know it

• תוכן חדש...