Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6954 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה...יש לי באוטו שני מגברים.

הראשון : BOSS (לדעתי זה זיוף..מישהו אמר לי..) 1000W שסוחב מורל פולס 6 (קדמיים)

השני: CARDINAL (כן אני יודע שהוא מעפן) 1500W (אלק..) שסוחב את הסאב רוקפורד 200W ו KENWOOD 280W

הקרדינל היה מתחמם לי.מה שאומר שפיתאום באמצע נסיעה מהנה בווליום גבוהה האחוריים והסאב פשוט היו משתתקים וחוזרים אחרי תקופת צינון ע"י כיבוי והדלקה של המערכת (6850)

יום אחד...נסעתי לתומי ופתאום זה הפסיק לעבוד.כרגיל..והתחיל להיות רעשים בקדמיים...תקופת צינון לא עזרה והמגבר לא נדלק לי מחדש

בדקתי...נשרפו לי שני הפיוזים(25A)

ועכשיו החלק של השאלות:

1.האם יכול להיות(כמו שאמר לי המתקין שלי,שיבדה לחיים ארוכים) שהפילטרים של המגבר נפרצו ושבעצם ההגנה מהתחממות יתר מפסיקה לעבוד?? ושכביכול מעכשיו בכל פעם שהוא יתחמם ישרף לי הפיוזים....

2.חיברתי למגבר את הפיוזים של המגבר השני (20A) והוא נדלק חלקית...זאת אומרת נדלקת המנורה האדומה של הOVER HEAT PROTECTION.האם זה אומר שהוא הלך קפוט (אם ככה כותבים את זה...)?????

תודה מראש...

(אתם תותחים..)

פורסם
אז ככה...יש לי באוטו שני מגברים.

הראשון : BOSS (לדעתי זה זיוף..מישהו אמר לי..) 1000W שסוחב מורל פולס 6 (קדמיים)

השני: CARDINAL (כן אני יודע שהוא מעפן) 1500W (אלק..) שסוחב את הסאב רוקפורד 200W ו KENWOOD 280W

הקרדינל היה מתחמם לי.מה שאומר שפיתאום באמצע נסיעה מהנה בווליום גבוהה האחוריים והסאב פשוט היו משתתקים וחוזרים אחרי תקופת צינון ע"י כיבוי והדלקה של המערכת (6850)

יום אחד...נסעתי לתומי ופתאום זה הפסיק לעבוד.כרגיל..והתחיל להיות רעשים בקדמיים...תקופת צינון לא עזרה והמגבר לא נדלק לי מחדש

בדקתי...נשרפו לי שני הפיוזים(25A)

ועכשיו החלק של השאלות:

1.האם יכול להיות(כמו שאמר לי המתקין שלי,שיבדה לחיים ארוכים) שהפילטרים של המגבר נפרצו ושבעצם ההגנה מהתחממות יתר מפסיקה לעבוד?? ושכביכול מעכשיו בכל פעם שהוא יתחמם ישרף לי הפיוזים....

2.חיברתי למגבר את הפיוזים של המגבר השני (20A) והוא נדלק חלקית...זאת אומרת נדלקת המנורה האדומה של הOVER HEAT PROTECTION.האם זה אומר שהוא הלך קפוט (אם ככה כותבים את זה...)?????

תודה מראש...

(אתם תותחים..)

אני רק יכול להבין, שחיברת לקרדינל את הסאבים בצורה שהוא לא מאפשר.

ואז, הסימפטום הראשון - התחממות+פרוטקשן.

ואז, קריסה נוספת, אולי חמורה יותר.

הקרדינל, זה מגבר 4 ערוצים או שניים?

איך חיברת את שני הסאבים למגבר?

פורסם

הקארדינל הוא מגבר 4 ערוצים כנראה או שהוא גישר את כולם לסאבים או חיבר את הסאבים לערוצים

קיצור העמסת 2 סאבים בעלי עוצמות לא קטנות על "זבל סיני" הוא לא עמד בעומס ושבק חיים

בכל מקרה אם המגבר לא חזר זה או פיוזים או שהוא נשרף

פורסם

בחלק מהמגברים משתמשים ברכיב שנקרא B-METAL - שעובד כמו טרמוסטט

בד"כ מה שקורה כשרכיב כזה נהרס המגבר נדלק כי הוא מקבל הספת חשמל אבל הנורית פרוטקשיין ישר מראה שיש בעיה.

אפשר לקצר את הרכיב (כלומר לעקוף אותו) אבל אז המגבר לא מוגן.

אם במגבר שלך השתמשו ברכיב מסוג אחר או שאני צודק בקשר לבי-מטאל עצמו יכול להיות שהוא גם התקצר בצורה כזו שהוא מעביר מתח (כמו פיוז חצי שרוף) ורכיב אחר נפגע כתוצאה מזה.

1. מה התקציב שלך?

2. מה היית מעדיף? - לתקן את המגבר הנ"ל או לקנות מונובלוק בסביבות ה1000 שקל כמו לייטנינג אודיו 250 RMA ב4 אוהם למשל?

3. למיטב הבנתי יש לך סאב אחד ושני אחוריים, תקן אותי אם אני טועה - אם חיברת שני סאבים בגישור למגבר - אל תתפלא ששרפת אותו.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

מצטער אם לא הייתי ברור יותר..

למגבר מחוברים KENWOOD 280 וסאב ROCKFORD 200W

מהיא עלות תיקון של דבר כזה?? המגבר עלה לי 400 ש"ח אז אני לא בטוח שזה יצא משתלם...

אני חושב עכשיו לקנות במקומו ROCKFORD P4004....

איך זה שהP450.4 בעל הספק גדול יותר(60) והוא יותר זול מהP4004??

פורסם

כי ה4004 הוא מהסידרה היותר ישנה וגם היותר מוצלחת של רוקפורד לפי דעתי והוא גם נותן מעל המוצהר הוא מוצהר כ50 אבל נותן יותר.

פורסם

המגברים של רוקפוד נותנים הספק כפול כמעט , רק מה שהוא נמדד עם 1% עיוות , ככה שלא פלא .

לדעתי , פותח השרשור - אם נשאר לך מגבר אחד של 4 יציאות קנה מגבר מונו בלוק והגבר את הסאבים שמו שצריך .

הרוקפורד אולי לא יקרוס אבל הוא לא צריך להגביר 2 סאבים .

פורסם
כי ה4004 הוא מהסידרה היותר ישנה וגם היותר מוצלחת של רוקפורד לפי דעתי והוא גם נותן מעל המוצהר הוא מוצהר כ50 אבל נותן יותר.

לרוקפורד יש קטע כזה שהם בודקים כל מגבר שהם מייצרים ספיציפית ורושמים כמה הוא באמת מוציא. יש לי P4004 והוא מוצהר 50. בדף של תוצאות הבדיקה היה כתוב שהוא מוציא 106.

x

פורסם

הסיבה שרוקפורד מצהירים שהוא 50WRMS זה עקב בדיקה בתקן החדש האירופי שהוא CEA2006 בתקן הזה יש לבדוק את המגבר בכמה תנאים ותת את הנתונים שיצאו בגלל זה היום במגברים יש WRMS ב12.2V ב1% עיוות וWRMS ב14.4V ב1% עיוות, המגברים של רוקפורד בנוסף ידועים כ UNDERRATED הם מסוגלים לתת יותר ממה שרשום על הקופסא

פורסם

הסאב שאתה מדבר עליו הוא סה"כ 200 וואט RMS - כל מגבר 50*2 בגישור ירים אותו - השאלה איך

בגלל זה במקרה שלך לדעתי ממש לא צריך להתייחס לעוצמה שהמגבר מספק - אתה צריך יותר להתייחס ליכולת של המגבר לשלוט בסאב וברמקולים.

אם יש לך מגבר 4 ערוצים - תגביר איתו באמת את הסט הקדמי והאחורי

ולסאב תקנה או מגבר 2 ערוצים או מונובלוק.

לדעתי חבל להשקיע על תיקון של כזה מגבר.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
הסיבה שרוקפורד מצהירים שהוא 50WRMS זה עקב בדיקה בתקן החדש האירופי שהוא CEA2006 בתקן הזה יש לבדוק את המגבר בכמה תנאים ותת את הנתונים שיצאו בגלל זה היום במגברים יש WRMS ב12.2V ב1% עיוות וWRMS ב14.4V ב1% עיוות, המגברים של רוקפורד בנוסף ידועים כ UNDERRATED הם מסוגלים לתת יותר ממה שרשום על הקופסא

לפי מה שאני יודע, זו חברה אמריקאית.

אתה מתכוון שאם אני קונה אותו בארה"ב אז הוא נותן כמה שהוא מוצהר?

x

פורסם

המגבר יספק את אותה עוצמה בארה"ב, בספרד, בארץ או בבייג'ין.

אין לו הבחנה של איזור.

מה זה משנה באיזה תקן מדדו אותו? העוצמה לא משתנה מאיזור לאיזור.

פורסם

התקן רק אומר שאם הוא מוציא 50WRMS זה לא הכי מדויק, התקן לא משנה איפה תקנה את המוצר חל עליו, אבל שתדע שרוקפורד מצהירים 50WRMS אך המגבר מסוגל להוציא יותר מכיוון שכל מוצרי החברה במיוחד סדרת PUNCH הם UNNDERRATED, מוצרים שמסוגלים לתת יותר מההצהרות שעל הקופסא.

וgal75 זה משנה באיזה תקן נמדד המגבר מכיוון שיש ואני מתקן את עצמי פה תקן אירופי שלפיו נמדדים באירופיה גם מגברים לגבי עוצמה אך אין לנו מה להתייחס עליו התקן CEA2006 הוא תקן עולמי (סליחה על שבלבלתי).

אני לא יודע בדיוק להסביר את ההבדלים אבל עם תכנס לחנות "סאונדר" ברחובות ותשב עם חווי ותאל אותו מה ההבדלים בין התקנים הוא יתן לך תשובה מדויקת

• תוכן חדש...