Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7017 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

כפי שכתוב בכותרת - יש לי שאלה הפוכה לשאלת יבוא הרכב והמיסוי, וכדלקמן:

1. האם אדם שעזב את ישראל ומעוניין לקחת איתו את רכבו הפרטי, יהא זכאי להחזר מס בגין הרכב?

2. אם התשובה לשאלה דלעיל חיובית - באיזה שיעור ועל בסיס איזה שווי יחושב ההחזר?

באם למישהו קיים הידע, אודה מאוד לתשובה.

דניאל

51 קג"מ :shock::lol:

פורסם

עניין מכירת הרכב בארץ ורכישת אותו רכב במדינת מושבי (הולנד) נבדק.

ברכב הספציפי, גם אם לא אקבל החזר מס, השווי הישראלי דומה, או אף נמוך, מהשווי המקומי.

אם אקבל החזר מס - אין כל ספק בכדאיות הכלכלית.

דניאל

פורסם

אן החזרי מיסוי לא קיים דבר כזה באף מדינה על פי מה שידוע לי .

ביצוא רכב לא מקבלים החזרים .

זה לא ישתלם לך בכל אופן כי בכל העולם המכוניות הרבה יותר זולות בחו"ל מאשר בארץ

חוץ משטחי האוטונומיה ששם מחירי המכוניות המשומשות החוקיות יותר יקרים מאשר בישראל.

עדיף לך למכור את הרכב בישראל ולקנות אחר במדינת היעד

במחיר של המכונית הישנה שלך תוכל לקנות מכונית חדשה בחו"ל בהפרש זעום

מיסוי הרכב בן בן 140% ל 165% תלוי בסוג הרכב

פורסם

PC2004 - תודה על התגובה, אבל אם תקרא את הודעתי הקודמת - במקרה הספציפי (עובדות בדוקות ולא ההשערה הישראלית הרווחת - בחו"ל המכוניות הרבה יותר זולות. אכן המיסוי כאן הוא רק 60%, אבל שוק יד שניה מתנהג כאן שונה לחלוטין מישראל - ברכבים מסויימים, יד שניה, המצב שונה) - שווה לי להביא את הרכב גם אם לא אקבל החזר מס (מחיר השוק שלו כאן, כמשומש, גבוה יותר ממחיר השוק שלו בישראל , כמשומש).

אם למישהו יש תושבה מוסמכת/ מבוססת על ידע - אודה מאד.

יום נעים ,

דניאל

פורסם

תראה זה פשוט לא הגיוני, אחרת כולנו היינו קונים מכונית, נוסעים עליה קצת ומוכרים אותה בחו"ל וכך מקבלים את המס בחזרה. זה היה מאוד משתלם לקנות רכב חדש אם זה היה המצב.

פורסם
PC2004 - תודה על התגובה, אבל אם תקרא את הודעתי הקודמת - במקרה הספציפי (עובדות בדוקות ולא ההשערה הישראלית הרווחת - בחו"ל המכוניות הרבה יותר זולות. אכן המיסוי כאן הוא רק 60%, אבל שוק יד שניה מתנהג כאן שונה לחלוטין מישראל - ברכבים מסויימים, יד שניה, המצב שונה) - שווה לי להביא את הרכב גם אם לא אקבל החזר מס (מחיר השוק שלו כאן, כמשומש, גבוה יותר ממחיר השוק שלו בישראל , כמשומש).

אם למישהו יש תושבה מוסמכת/ מבוססת על ידע - אודה מאד.

יום נעים ,

דניאל

לי יש שאלה מבוססת הגיון.

האם לקחת בחשבון הוצאות נלוות להעברת הרכב מעבר להפרשי מחירי שוק?

עכשיו עדיין משתלם יותר בצורה משמעותית? מבחינתי הפרש של 1000 שקל לא משתלם, כאב הראש שיווצר גדול מ1000 שקל.

פורסם

לא יודע עד כמה זה עוזר, אבל זה קיים בגרמניה.

בשנת 96 אבי ודודי ייבאו רכב מגרמניה, מתוצרת מקומית, בהתחלה שילמו את כל הסכום, וברגע שחצו את הגבול וגנזו את הרשיון הקודם של הרכב - הוחזר להם המע"מ.

לא יודע אם זה המצב בארץ.

משכנתא זה קל

• תוכן חדש...