Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7057 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,אני מקוה שלא טעיתי בפירסום אבל תבינו שאני נירגש וסוער על הקומבינה שאכלתי השבוע.אז אשתדל לקצר,בעיקבות מודעה ביד 2 נסעתי לדרום הארץ,ראיתי ומצא חן בעני(רכב משנות ה90 ניראה חיצונית יופי ,קילומטרז נמוך(90,000),יד שניה מישפחתי,והכול ניראה יופי.בלחיצת יד סגרנו על מחירון והכול הלך תיק תק.בלי זיכרון דברים בלי חוזים האמנתי שנישארו עוד אנשים ישרים במדינת היהודים.טוב נסעתי איתו הביתה והתחילו הבעיות,בהיזדמנות הריאשונה נסעתי למוסך מורשה של היבואן ואז התחלתי להבין את גודל העקיצה בבדיקת קומפרסיה נאמר לי שהמנוע עיף הפקידה הוסיפה ואמרה שיש רישום של טיפולי הרכב במוסך מורשה של היבואן עד תחילת 2003 וכבר אז רשום שעשה 200,000 ק"מ ואני עוד בודק משקיע ומברר והכול חורב עלי בבקשה תגידו מה עושים עכשיו?מה האפשרויות ואולי למישהו יש נסיון אולי תביעה ,וחיפסתי מיקרים דומים בפורום ולא ראיתי אולי כי היתעורתי מגודל האכזבה,תודה לעוזרים.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מצטער לשמוע,

אם לא חתמתם על חוזה או זכרון דברים כל שהוא - שבו רשום מס' הקילומטרים - לדעתי יהיה קשה לעשות משהו.

לקחת את הרכב לבדיקה לפני?

תן יותר פרטים על מה כן יש לך.

משכנתא זה קל

פורסם

שלום וערב טוב,ראשית מיצטער על הפרטים החסרים ,אבל זה מכוון אני עוד לא יודע מה לעשות,אז כחה ניפגשנו ודיברנו והיתברר שיש על מה...ושאלתי כמה וכמה פעמים על הקילומטר הנמוך ואמר לי שאי אפשר לזייפ שעון של הרכב (איזה פסיכי אני (אפשר להחליף))אגב הוא מכונאי והסכמתי לזה שטיפל לבד.ואמר שבקושי נוסע וגם הבעלים הקודמים לא נסעו הרבה וזהו הרכב מצוין ולא מוכן לרדת מהמחירון,ובלי בדיקה ובלי נירות והיה אמון. סיבוב קצר והסכמתי לשלם על אוטו מצוין ובלי הרבה ק"מ מחיר מחירון..אבל בדרך חזרה הביתה בכביש מהיר ופתוח זה התחיל ,וזה ממשיך במוסך המורשה שאמרו לי שהמנוע עיף (קומפרסיה ובדקו גם דברים אחרים)וזהו ניגמר לי,תודה.

אני חושב שאים הוא פירסם מודעה על מכונית עים קילומטרז מזויף,זה כבר בניגוד לחוק,וגם שמעתי שעומדים לחוקק חוקים מחמירים לרגל המצב המחמיר של הונאות.אולי מישהו יודע יותר?מודה לעונים.

פורסם

זיוף מונה הוא עברה פלילית, מה עוד שעל אי גילוי נאות ניתן בקלות לבטל עיסקה..

המקרה שלך מסובך יותר, כיוון שמדובר ככל הנראה בדילר מקצועי.

אפשרות ראשונה הוא לפנות אליו עם המידע מהמוסך על הק"מ האמיתי של הרכב, לבקש ביטול עיסקה ולסגור את הסיפור בזה.

אפשרות שניה, במקרה של סירוב הוא הגשת תלונה במשטרה על מרמה וזיוף, ובמקביל פניה לערכות משפטיות (או בית משפט לתביעות קטנות אם הסכום הוא עד כ 17000 ש"ח)..

בהצלחה..

פורסם

וכמובן שאדבר ואנסה ליסגור את זה קודם עים המוכר מיכיון שהיתרשמתי שהוא לא סוחר וזה היה של המישפחה(בעצם אני כבר לא מאמין לכלום).

פורסם

בקרוב הולך להיות חיקוק נגד הדברים האלה

מבחינה משפטית כרגע זהו חוזה שניתן לבטל, תרמית הטעייה רק תבחר

פנה לעורך דין והסבר לו את המצב

שיכין מכתב יפה יפה , ושידבר עם מוכר הרכב

אם הכסף לא מוחזר אלייך בדרך זאת, בבית המשפט יעשו זאת

הכל במידה והוא באמת הטעה אותך והקילומטרים באמת זוייפו ותוכיח שאם היית יודע שהמצב הוא כמו שהוא באמת (ק"מ גבוה) לא היית קונה

פנה למוכר ותודיע לו שאתה יודע על התרמית ויש לך רישום מדוייק ושאתה דורש את כספך אחרת תפנה לעורך דין.

משפט יכול להיות הליך ארוך אבל משתלם אם יש לך סבלנות

פורסם

צור איתו קשר תסביר לו בלי איומים.

ואם הוא יעמוד על שלו תגיד לו שאתה הולך לבית מישפט לתביעות קטנות.

אם נגיד ששילמת 20 אלף תבקש שיפצה אותך ב 5 אלף לפחות.

לך לפחח ותיבדוק שאין תאונות רציניות.

תעמוד על שלך שהוא רימה אותך.

מיצד שני הוא לא חייב לך כלום, קניתה מרצונך החופשי.

אף אחד לא הכריח אותך ליקנות .

מה שכן תגיד לו שאם הוא לא בא ליקרתך אתה תובע אותו על שקר והונאה ופירסום שיקרי (הרי קניתה על סמך הפירסום שלו )

רז...

פורסם

תודה תודה לכולם,חוזר לי הצבע ללחיים,

ואני גם כבר הספקתי להחליף כמה חלקים והשקעתי בו כבר כ2000 שקל.ואים הו לא יסכים לשלם אז יש עילה לתביעה?

אבל זה היה ליפני הביקור במוסך שפתחו לי את העניים.בחיי אוטו זה כמו בחורה "אהבה עיורת ,אהבה מימבט ריאשון"

פורסם

אם המוכר הוא "מאכר" שעושה תרגילים כאלה באופן קבוע, יתכן שיעדיף לסגור איתך עניין מאשר להסתבך בפלילים.

היה לי מקרה של הסתרת פרטים על עבר הרכב שהסתיים בבית משפט לתביעות קטנות. גם אם תזכה במשפט - לא בטוח שתראה כסף. אם המוכר לא יסכים מייד לביטול העסקה או הפחתת המחיר - אל תהסס להגיש תלונה. האם כבר ביצעתם העברת בעלות?

פורסם

לדעתי,

יש לך עילה חוזית ועילה נזיקית

חוק החוזים (חלק כללי), תשל"ג-1973 [תיקון אחרון 15/6/81]

14. טעות

(א) מי שהתקשר בחוזה עקב טעות וניתן להניח שלולא הטעות לא היה מתקשר בחוזה והצד השני ידע או היה עליו לדעת על כך, רשאי לבטל את החוזה.

חוק החוזים (חלק כללי), תשל"ג-1973 [תיקון אחרון 15/6/81] . .

========================================

15. הטעיה

מי שהתקשר בחוזה עקב טעות שהיא תוצאת הטעיה שהטעהו הצד השני או אחר מטעמו, רשאי לבטל את החוזה; לענין זה, "הטעיה" - לרבות אי-גילוין של עובדות אשר לפי דין, לפי נוהג או לפי הנסיבות היה על הצד השני לגלותן.

ואולי זה, אולי

18. עושק

מי שהתקשר בחוזה עקב ניצול שניצל הצד השני או אחר מטעמו את מצוקת המתקשר, חולשתו השכלית או הגופנית או חוסר נסיונו, ותנאי החוזה גרועים במידה בלתי סבירה מן המקובל, רשאי לבטל את החוזה.

ביטול חוזה אומר שאתה מחזיר את הרכב והוא מחזיר את הכסף

אם אתה חושב שאין חוזה אז:

23. צורת חוזה

חוזה יכול שייעשה בעל פה, בכתב או בצורה אחרת, זולת אם היתה צורה מסויימת תנאי לתקפו על פי חוק או הסכם בין הצדדים

פקודת הנזיקין [נוסח חדש] [תיקון אחרון: 10/8/05] . .

56. תרמית

תרמית היא הצג כוזב של עובדה בידיעה שהיא כוזבת או באין אמונה באמיתותה או מתוך קלות ראש, כשלא איכפת למציג אם אמת היא או כזב, ובכוונה שהמוטעה על ידי ההיצג יפעל על פיו; אולם אין להגיש תובענה על היצג כאמור, אלא אם היה מכוון להטעות את התובע, אף הטעה אותו, והתובע פעל על פיו וסבל על ידי כך נזק ממון.

כמו שהייתה מטרתו של מי שהטעה אותך, כלומר גם את ה2000 ופיצוי על הזמן תקבל

פקודת הנזיקין [נוסח חדש] [תיקון אחרון: 10/8/05] . .

58. שקר מפגיע

(א) שקר מפגיע הוא פרסום הודעה כוזבת בזדון בין בעל פה ובין בדרך אחרת, בנוגע לעסקו של אדם, למשלח ידו, למקצועו, או לטובין שלו או לזכות קנין שלו; אך לא ייפרע אדם פיצויים בעד פרסום כזה אלא אם סבל על ידי כך נזק ממון.

זה הבסיס של הבסיס ,פנה לעורך דין, יהיה בסדר.

טחנות הרוח של הצדק טוחנות לאט, עורך דין טוב יגיע לפשרה

או שהמוכר יקבל רגליים קרות שהוא יבין שהוא לא מתעסק אם מישהו שאין לו מושג

פורסם

ואני לא רוצה אוטו שעשה הרבה ק"מ, באוטו יש כול כך הרבה רכיבים שמיתבלים ובכלל לא היתי נוסע לדרום ליראות אים היתי יודע. חשוב לי לדעת בדיוק מה אומר החוק ואז אני אתקשר ואנסה להיות קשוח.

שרגה כול הכבוד,אני אפילו צוחק ומפסוט לאלללללה.אנסה להדפים את כול השירשור ולשבח את הפורום ולפרסמו,ושוב תודה רבה לכולם.

פורסם

זה לא פשוט כמו שנראה לך, לכל מילה יש 10 פירושים שונים

המלצתי היא שתלך לעורך דין אם אתה הולך לביהמ"ש

אם לא תקריא לו קצת מהסעיפים, אם הוא לא מבין בנושא הוא יבהל וירצה לסגור בינכם

• תוכן חדש...